iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Eten / drinken

Toon als           
Volgorde

Zen en de kunst van modern oosters koken

Auteur: Deng Ming-Dao
een spirituele benadering van koken

In ZEN en de kunst van modern oosters koken geeft Deng Ming-Dao een helder overzicht van de beginselen van zen - een filosofie die steeds meer in de belangstelling staat - en combineert dit met een verzameling ongewone, heerlijke recepten van zenmeesters en bekende chefkoks. De visuele essentie van zen wordt in dit boek verbeeld door de schitterende foto's van Jess Koppel, die de recepten op elegante wijze begeleiden. ZEN en de kunst van modern oosters koken omvat honderd recepten in de zentraditie, zoals klassieke Vijfkleuren roerbak en Shii-take-dashi, maar ook creatieve en exotische oost-west-recepten van chefkok Arnold Wong, zoals Gazpacho met gember en mango, Pikante roergebakken kousenband en Mosselen met sake. De historische kaiseki-ceremonie wordt beschreven aan de hand van seizoenmenu's, met verrukkelijke gerechten als Misosoep met lotuswortel, Gegrilleerde portobello's en Krab met witte-radijsspruiten. Dit boek is echter meer dan een verzameling recepten, het is de sleutel tot een nieuwe stijl van leven.

Zo oud als de weg naar Rome

Auteur: Holtrop

In dit kookboek wordt een poging ondernomen om het spoor terug te vinden van de moderne Italiaanse keuken tot één van haar bronnen, de oorspronkelijke keuken van het antieke Rome. In de mediterrane keuken wordt voeding in directe samenhang gezien met gezondheid.

In de oudheid werd, net als in het Italië van nu, veel aandacht besteed aan de bereiding van voedsel. Men had in die tijd reeds een duidelijke visie op gezonde voeding en een gezonde leefwijze. Artsen stonden in de behandeling van hun patiënten stil bij de relatie tussen voeding en ziekte en besteedden veel aandacht aan leefstijladviezen. Bij de verbinding die we leggen tussen de eetgewoonten bij de antieken en de moderne Italiaanse keuken zullen we enkele verrassende ontdekkingen doen. Voor deze culinaire archeologie zullen we de moderne Italiaanse keuken moeten deconstrueren door haar te ontdoen van andere belangrijke invloeden die in de loop der eeuwen hun stempel op de keuken drukten.

Daarnaast proberen we vanuit het perspectief van de antieken stil te staan bij de plaats die voedsel in ons leven in zou kunnen nemen. Hierbij ligt de nadruk op gezonde voeding en een gezonde omgang met voedsel in het algemeen. We zullen ons hiervoor oriënteren op antieke bronnen over levenskunst. Gaandeweg hopen we in dit boek de bakens uit te zetten voor een proces waarbij we ons meer bewust worden van de manier waarop voeding onze gezondheid beïnvloedt. Het gaat hierbij niet alleen om de ingrediënten waarmee we onze maaltijden bereiden en samenstellen. Ook aspecten van de maaltijd als moment van rust en uitnodiging om elkaar te ontmoeten spelen een rol. Eten niet alleen opvatten als consumeren. Aan tafel consumptie als compensatie niet verwarren met geluk. Maat weten te houden. Een actieve levenshouding ontwikkelen waarin ook stilstaan en verlangzaming een plaats innemen.

Roelf Holtrop en Hans Morren

Zoku Accessoire Receptenboek Slush

Auteur: Zoku

Het Zoku receptenboekje The Art of Slush geeft u vele overheerlijke ideeën om milkshakes en slushes te maken. In het boekje vindt u gezonde en hele bijzondere recepten.