iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Eten / drinken

Toon als           
Volgorde

Simple

bistronomie voor thuis

Auteur: Jeroen de Zeeuw

Voor de thuiskok met restaurantambities
Simple: bistronomie voor thuis
Thuis koken zoals in een hip restaurant, met verrassend simpele ingredienten. Chef Jeroen de Zeeuw, een nieuw culinair talent, laat je in dit boek zien hoe. Inspirerende recepten op restaurantniveau: van spannende kipchips tot langzaam gegaarde ui. Met deze gerechten maak je gegarandeerd indruk in je eigen keuken.

Slow Food

Auteur: C. Petrini
over het belang van smaak

Slow food staat voor puur, smakelijk en gevarieerd eten, en is het tegenovergestelde van fast food - gemaakt om haastig en gedachteloos te consumeren. De Slow Food-beweging, opgericht in 1989, telt inmiddels wereldwijd zo'n honderdduizend leden en groeit nog steeds. Aan de basis staat de overtuiging dat voeding een essentieel onderdeel is van ons bestaan en dat daarom de kwaliteit van het leven onvermijdelijk verbonden is met goed eten. Slow Food wil laten zien hoe belangrijk voedsel is door te pleiten voor diversiteit in smaak, het leren kennen van de verschillende productiegebieden en producenten, het respecteren van de verschillende seizoenen en door aandacht te vragen voor de sociale functie van eten. In dit boek komen de belangrijkste uitgangspunten en de ontwikkelingsfasen van de Slow Foodbeweging aan de orde. Voor deze speciale heruitgave - ter gelegenheid van de uitreiking van de Johannes van Damprijs aan oprichter en voorzitter Carlo Petrini - schreven Samuel Levie en Joris Lohman van de Youth Food Movement een voorwoord.

Carlo Petrini is (mede)oprichter en voorzitter van Slow Food International. De organisatie groeide onder zijn leiding uit van een actie tegen de opening van een Mc Donald's-Vestiging in Rome tot een wereldwijde beweging die zich richt op de bescherming van traditionele voedingsmiddelen en agrarische biodiversiteit. Petrini is journalist en gastronoom van beroep en woont in zijn geboorteplaats Bra (Piemonte).

Slow Food

Auteur: C. Petrini
Over het belang van smaak

Slow food staat voor puur, smakelijk en gevarieerd eten, en is het tegenovergestelde van fast food - gemaakt om haastig en gedachteloos te consumeren. De Slow Food-beweging, opgericht in 1989, telt inmiddels wereldwijd zo'n honderdduizend leden en groeit nog steeds. Aan de basis staat de overtuiging dat voeding een essentieel onderdeel is van ons bestaan en dat daarom de kwaliteit van het leven onvermijdelijk verbonden is met goed eten. Slow Food wil laten zien hoe belangrijk voedsel is door te pleiten voor diversiteit in smaak, het leren kennen van de verschillende productiegebieden en producenten, het respecteren van de verschillende seizoenen en door aandacht te vragen voor de sociale functie van eten. In dit boek komen de belangrijkste uitgangspunten en de ontwikkelingsfasen van de Slow Foodbeweging aan de orde. Voor deze speciale heruitgave - ter gelegenheid van de uitreiking van de Johannes van Damprijs aan oprichter en voorzitter Carlo Petrini - schreven Samuel Levie en Joris Lohman van de Youth Food Movement een voorwoord.

Carlo Petrini is (mede)oprichter en voorzitter van Slow Food International. De organisatie groeide onder zijn leiding uit van een actie tegen de opening van een Mc Donald's-Vestiging in Rome tot een wereldwijde beweging die zich richt op de bescherming van traditionele voedingsmiddelen en agrarische biodiversiteit. Petrini is journalist en gastronoom van beroep en woont in zijn geboorteplaats Bra (Piemonte).

Smaak

Auteur: Klosse

WORDT HET VANAVOND MEURSAULT OF MUSCADET ?

Wijnen en gerechten beïnvloeden elkaar. Dat is bekend. Lang niet alle combinaties zijn succesvol. Een 'verkeerd' gerecht kan een dure wijn degraderen tot een oninteressant 'wijntje'. En dat willen gastronomische genieters niet! Zij willen dat wijnen en gerechten maximaal tot hun recht komen. Gastronomie is de kunst van het combineren van smaken. ten kunst die lang is afgedaan met een aantal regels die in de praktijk niet of nauwelijks bruikbaar zijn. Neem de standaardregel 'witte wijn bij vis'. Een dergelijke wijsheid suggereert dat alle witte wijnen hetzelfde smaken en dat het niet uitmaakt hoe de vis bereid wordt. U weet wel beter. Een Meursault is anders dan een Muscadet of een Sauternes, een oude Meursault is anders dan een jonge Meursault. En natuurlijk is een zeebaars geen paling en smaakt een krokant gebakken vis met citroen anders dan een gestoofde vis in een romige saus. Maar hoe weet je nu van te voren waar de Meursault het best bij past? En moet het dan een jonge zijn of liever een iets oudere? Een village' of een 'premier cru'? Of neemt u vandaag toch maar liever de Muscadet? antwoord op deze vragen. Op een fundamentele, vernieuwende, begrijpelijke en bruikbare manier. Het begrip smaak wordt aan alle kanten belicht. Ook de invloed van de kok en de wijnmaker op de uiteindelijke smaak van het gerecht of de wijn krijgt veel aandacht. Met behulp van een vijftigtal recepten kan de theorie aan de praktijk worden getoetst. SMAAK is daarmee een onmisbaar boek voor iedereen die van lekker eten houdt en daar nog meer van wil genieten.

Smaak van israel

Auteur: Ganor

De smaak van Israël is een persoonlijk en buitengewoon origineel portret van het moderne Israël, beschouwd en beschreven aan de hand van de keuken en de culinaire tradities van het land. Israël is een klein land, rijk aan etnische en regionale verschillen; oud, maar met vele nieuwe invloeden op het dagelijks leven. Aan de hand van 120 recepten wordt een scherp geobserveerd, grappig en vaak kritisch beeld van Israël gegeven.

Verrukkelijke vruchten, heerlijke vis en smakelijke vleesgerechten worden er in Israël toebereid en kunnen nu ook in de Nederlandse en Belgische keukens worden klaargemaakt. Het boek besluit met een aantal bijzondere recepten van culinaire `chefs' in Israël.

Smartsize me

Auteur: Ingrid Steenhuis
een slimme manier om maat te houden

Misschien heb je wel eens aan de lijn gedaan of heb je een van de populaire diëten van de afgelopen jaren gevolgd. Je hebt de wens om controle te hebben over je lichaamsgewicht en je wilt tegelijkertijd alles kunnen eten. Dit boek helpt je daarbij. SMARTSIZE ME is niet het zoveelste dieetboek en het schrijft zeker niet voor wat je wel en niet mag eten. Op basis van wetenschappelijk onderzoek over eetgedrag, lichaamsgewicht en gedragsverandering krijg je zicht op je eetpatroon en de redenen waarom je eet. Op een no-nonsense manier laten de auteurs zien hoe je zelf het heft in handen kunt nemen en je eetgewoonten blijvend kunt veranderen. Met behulp van psychologische inzichten en managementtechnieken leer je focussen op hoeveel in plaats van wat je eet. Aan de hand van praktische tips en lekkere voorbeeldrecepten toont het boek hoe je gangbare gerechten kunt bereiden met minder calorieën. Een positief, goed gefundeerd boek dat inspireert tot blijvende controle over je gewicht.

Ingrid Steenhuis is universitair hoofddocente Gezondheidsbevordering bij de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit. Zij is hoofd van de sectie Preventie en Volksgezondheid en de auteur van talrijke wetenschappelijke publicaties over de preventie van overgewicht. Maartje Poelman is diëtist en gezondheidswetenschapper (met een specialisatie in Preventie & Volksgezondheid). Wil Overtoom is Inkoop Directeur (CPO) bij IBM Benelux en geeft leiding aan een internationaal team van inkoopmanagers en professionals.

Snelle gerechten

Auteur: nvt

Weinig tijd? Kijk dan eens naar de snelle en eenvoudige gerechten in dit boek.
Elk recept heeft tot doel u wat adempauze te verschaffen op een hectische dag en belooft een heerlijke maaltijd met weinig bereidingstijd. Sommige gerechten kunt u rustig op het vuur laten sudderen of in de oven gaar laten worden, andere zijn in een mum van tijd klaar om geserveerd te worden.

Snoep Goed

Auteur: Galit Hahn / Vardit Kohn
zalig zoete toetjes en traktaties

Snoep Goed, natuurlijk zoete toetjes en traktaties is een boek vol zoete lekkernijen, waar geen suiker aan te pas komt. Gemaakt van 'verantwoorde' heerlijkheden, maar het woord 'gezond' is zorgvuldig vermeden.

Snoep Goed is geschreven, getekend en gefotografeerd door Vardit Kohn (voedings-deskundige) en Galit Hahn (ontwerpster). Beiden zijn afkomstig uit Israël en wonen momenteel met hun gezin tijdelijk in Nederland. Beiden zijn ook fervent kook- en eetliefhebber.

Samen bedachten zij verleidelijke koekjes, repen, vruchtentaarten, tussendoortjes en yoghurttoetjes, bereid met natuurlijke producten die makkelijk te krijgen zijn en die kinderen heel goed zelf kunnen klaarmaken.

Sfeervolle foto's en illustraties, duidelijke productinformatie, maakbare recepten met handige tips, samengebracht in een liefdevol ontworpen vormgeving, maken van Snoep Goed een aanstekelijk, leuk en leerzaam kookboek, met traktaties voor kinderen en ouders. En: ze zijn allemaal even lekker!