iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius PostNL GDPR/AVG

Eten / drinken

Wijnproef Werkboek

€18,50 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Jancis Robinson

Jancis Robinson is vinologe en een gewaardeerd spreekster over wijnen en heeft tevens bekroonde tv-series over wijn geschreven en gepresenteerd. Jancis is wijncorrespondente en heeft tevens een column die in vele landen wordt gepubliceerd. Zij heeft een aantal toonaangevende wijnboeken geschreven, waaronder 'Confessions of a winelover'.
Met deze unieke inleiding tot de verrukkelijke wereld van de wijn wordt u al proevend een wijnkenner. Als u op uw speurtocht door het enorme aanbod meer over wijn wilt weten, dan is dit het boek voor u. Jancis Robinson, een van de beste wijnauteurs die er zijn (Tim Atkin, The Observer), heeft in dit boek een wijnproefcursus opgezet met een aantal praktijkoefeningen, die u van de eerste aarzelende nipjes naar zelfverzekerde slokken zal leiden.

Wilde Venkel & Rabarber

€29,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Zeevat

En andere culinaire genoegens uit de volkstuin

Wilde venkel & rabarber is een bijzonder kookboek vol recepten met oude en nieuwe ingrediënten. De recepten inspireren om meteen aan de slag te gaan met allerlei verrassende combinaties. Naast recepten bevat het boek ook tuiniertips voor het zaaien, werken en oogsten in de tuin, handig gerangschikt per maand. Berid pure producten, van sla tot onkruid, van sperziebonen tot dahlia's. Voor alle liefhebbers van lekker eten met een moestuin of een goede groenteboer.

Wilde venkel en rabarber werd in 2007 genomineerd voor Kookboek van het Jaar.

'Wat een inspirerend boek! Lekker vol met no-nonsense gerechten met groenten, fruit en zelfs onkruid uit eigen tuin. '
delicious.

Wokgerechten

€8,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Merkloos

Als u slechts één stuk keukengerei mocht kiezen, neem dan de wonderbaarlijke wok. U kunt er niet alleen mee roerbakken, stomen en frituren, maar u kunt er ook currys, eenpansgerechten en zelfs verleidelijke desserts mee maken. Wokgerechten barst van de gezonde, snelle en inspirerende recepten, samen met essentiële informatie over technieken en accessoires waarmee u het meeste uit dit veelzijdige keukengereedschap kunt halen.

Zen en de kunst van modern oosters koken

€9,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Deng Ming-Dao
een spirituele benadering van koken

In ZEN en de kunst van modern oosters koken geeft Deng Ming-Dao een helder overzicht van de beginselen van zen - een filosofie die steeds meer in de belangstelling staat - en combineert dit met een verzameling ongewone, heerlijke recepten van zenmeesters en bekende chefkoks. De visuele essentie van zen wordt in dit boek verbeeld door de schitterende foto's van Jess Koppel, die de recepten op elegante wijze begeleiden. ZEN en de kunst van modern oosters koken omvat honderd recepten in de zentraditie, zoals klassieke Vijfkleuren roerbak en Shii-take-dashi, maar ook creatieve en exotische oost-west-recepten van chefkok Arnold Wong, zoals Gazpacho met gember en mango, Pikante roergebakken kousenband en Mosselen met sake. De historische kaiseki-ceremonie wordt beschreven aan de hand van seizoenmenu's, met verrukkelijke gerechten als Misosoep met lotuswortel, Gegrilleerde portobello's en Krab met witte-radijsspruiten. Dit boek is echter meer dan een verzameling recepten, het is de sleutel tot een nieuwe stijl van leven.

Zin en onzin in de supermarkt

€19,95 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Loethe Olthuis

Over kopen en eten

In Zin en onzin in de supermarkt beantwoordt culinair journalist Loethe Olthuis vele vragen: Kun je beter sojamelk drinken dan gewone koeienmelk? Welk fruit is het gezondst en zijn voorgesneden groenten oké? Waarom is er in zo veel producten palmolie verwerkt? Het merendeel van de Nederlanders koopt zijn eten in de supermarkt. Dat betekent blootstaan aan een dagelijks reclamebombardement. Maar wat zit er eigenlijk in al die zo overtuigend aangeprezen producten? Wat moeten we nu echt kopen en eten, voor onszelf, onze kinderen, het milieu en onze portemonnee? Zin en onzin in de supermarkt: Over kopen en eten leidt je door het supermarktdoolhof en geeft je heldere informatie waarmee je zelf kunt kiezen wat je in je winkelwagentje én op je bord legt.

Zo oud als de weg naar Rome

€9,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Holtrop

In dit kookboek wordt een poging ondernomen om het spoor terug te vinden van de moderne Italiaanse keuken tot één van haar bronnen, de oorspronkelijke keuken van het antieke Rome. In de mediterrane keuken wordt voeding in directe samenhang gezien met gezondheid.

In de oudheid werd, net als in het Italië van nu, veel aandacht besteed aan de bereiding van voedsel. Men had in die tijd reeds een duidelijke visie op gezonde voeding en een gezonde leefwijze. Artsen stonden in de behandeling van hun patiënten stil bij de relatie tussen voeding en ziekte en besteedden veel aandacht aan leefstijladviezen. Bij de verbinding die we leggen tussen de eetgewoonten bij de antieken en de moderne Italiaanse keuken zullen we enkele verrassende ontdekkingen doen. Voor deze culinaire archeologie zullen we de moderne Italiaanse keuken moeten deconstrueren door haar te ontdoen van andere belangrijke invloeden die in de loop der eeuwen hun stempel op de keuken drukten.

Daarnaast proberen we vanuit het perspectief van de antieken stil te staan bij de plaats die voedsel in ons leven in zou kunnen nemen. Hierbij ligt de nadruk op gezonde voeding en een gezonde omgang met voedsel in het algemeen. We zullen ons hiervoor oriënteren op antieke bronnen over levenskunst. Gaandeweg hopen we in dit boek de bakens uit te zetten voor een proces waarbij we ons meer bewust worden van de manier waarop voeding onze gezondheid beïnvloedt. Het gaat hierbij niet alleen om de ingrediënten waarmee we onze maaltijden bereiden en samenstellen. Ook aspecten van de maaltijd als moment van rust en uitnodiging om elkaar te ontmoeten spelen een rol. Eten niet alleen opvatten als consumeren. Aan tafel consumptie als compensatie niet verwarren met geluk. Maat weten te houden. Een actieve levenshouding ontwikkelen waarin ook stilstaan en verlangzaming een plaats innemen.

Roelf Holtrop en Hans Morren

Zoku Accessoire Receptenboek Slush

€0,00 incl. BTW
Exclusief verzendbijdrage
Auteur: Zoku

Het Zoku receptenboekje The Art of Slush geeft u vele overheerlijke ideeën om milkshakes en slushes te maken. In het boekje vindt u gezonde en hele bijzondere recepten.