iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Verzending binnen Nederland voor 1,45 euro inc. btw.
ISBN: 9789491932434
Per Boek Wijzer Auteur: Adjiedj Bakas

Volgens Mind, het vroegere Fonds Psychische Gezondheid, hebben in Nederland op dit moment zo'n 3 miljoen mensen last van psychische klachten. Het gaat hier om een grotere groep dan alleen de mensen met een gediagnostiseerd ziektebeeld. Het CBS meldt dat er jaarlijks bijna 1,5 miljoen behandeltrajecten worden uitgevoerd vanuit de specialistische geestelijke gezondheidszorg. Hiervan richt 17 procent zich op stemmingsstoornissen, zoals depressie en bipolaire stoornissen. Een even groot deel is gericht op stoornissen die doorgaans in de kindertijd worden gediagnosticeerd, zoals ADHD of ontwikkelingsstoornissen zoals autisme.

Een aantal maatschappelijke ontwikkelingen zal de ggz de komende jaren sterk beïnvloeden. Toenemende stress en eenzaamheid worden belangrijke thema's. Als meer mensen hun baan verliezen door de digitale transformatie, zal ook het aantal mensen met depressie toenemen. Naarmate het aantal (kinderen van) migranten in ons land toeneemt, zal een cultuurspecifieke aanpak steeds belangrijker worden. Ook psychische klachten die verband houden met ouderdomsziekten als Alzheimer nemen toe.

Geestelijke gezondheidszorg wordt in dit boekje bovendien besproken in het bredere kader van welzijn, geluk en een juiste work-life balance. Verzuim kost Nederlandse werkgevers jaarlijks meer dan € 13 miljard. Zo'n 30 procent van dat verzuim komt ondertussen voort uit psychische klachten. Een hoge werkdruk is een vrij bekende stressfactor, maar ook ziekte of overlijden van een naaste kunnen voor spanningen zorgen, met als gevolg verzuim. Snel ingrijpen door werkgevers helpt. Ook zullen we zelf beter moeten letten op onze work-life balance, bijvoorbeeld door zo af en toe te genieten van wellness, zodat we beter bestand zijn tegen de stress.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

Inclusief btw
Bestel vóór 12.00u en uw boek wordt vandaag nog verzonden.
Verzending naar België: niet mogelijk
 • library_books Kenmerken
  NUR 860
  Aantal pagina's 168 pagina's
  Afmetingen 21,7 x 13,7 x 1,9 cm
  Auteur Adjiedj Bakas
  Bindwijze Hardcover
  Category Boeken
  Category Gezondheid
  Druk 1
  Extra groot lettertype Nee
  Rubriekspad <Boeken><Gezondheid>
  Illustraties Nee
  Uitgever Dexter
  Kaarten inbegrepen Nee
  Taal dut
  Publicatiedatum 20180424
  Publicatiedatum 20180328
  Subtitel Geestelijke gezondheid en wellbeing in de 21e eeuw
  Taal Nederlands
  Thema Subject Code VFD
  Verschijningsdatum april 2018
 • label Onderwerpen