iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Kunst en Cultuur

Toon als           
Volgorde

A Living Lens

Auteur: Alana Newhouse
Photographs of jewish life from the pages of the forward

Taal: Engels

This extraordinary volume features classic photographs of the history one has learned to associate with the Forward-Lower East Side pushcarts, Yiddish theater, labor rallies-along with gems no one would expect. The premiere national Jewish newspaper has opened up its never-before-seen archives, revealing a photographic landscape of Jews in the twentieth century and beyond. From shtetl beauty contests and matchmakers caught mid-deal to the streets of the New World; from diaspora communities and mandate Palestine to the Holocaust, the Soviet Jewry movement, and the emergence of Jewish suburbia; from Paul Muni and Barbra Streisand to Woody Allen and Madonna-this book is a kaleidoscopic array of modern Jewish life. Original essays are included by leading intellectuals and historians, including Leon Wieseltier, J. Hoberman, Roger Kahn, and Deborah E. Lipstadt, plus an introduction by Pete Hamill. A great gift book in the tradition of Roman Vishniac's A Vanished World and Frederic Brenner's Diaspora: Homelands in Exile.

Amazing Weddings

Auteur: Bianca Maria Öller

Huwelijksfeesten zijn altijd al zeer speciale gebeurtenissen, in alle landen en alle culturen - ze zijn immers een ode aan de liefde. Deze ceremonie tussen twee mensen die van elkaar houden, wordt dan ook aangewend om de meest indrukwekkende en opmerkelijke feesten te vieren - met veel glamour en vertoon - of gewoon om iets buitengewoons te doen. Zelfs in geschiedenisboeken kan men verhalen lezen over grootse en unieke huwelijksfeesten zoals dat van Prins Charles en Diana, of in een recenter verleden dat van Liz Hurley die trouwt met Arun Nayar, haar Indiase miljardair. nHet zijn precies deze huwelijksfeesten die worden voorgesteld in het boek Amazing Weddings, waarin zelfs feesten aan bod komen die al het buitengewone dat u tot nog toe hebt gezien, overtreffen. U zal spectaculaire locaties ontdekken voor het geven van het jawoord, ongekende tradities en ceremonies leren kennen alsook mensen die van het organiseren van huwelijken hun beroep hebben gemaakt. Zij organiseren en regelen deze evenementen tot in de puntjes, om ervoor te zorgen dat het een onvergetelijke dag wordt. Dit boek is een must voor mensen met trouwplannen, voor romantici en voor al diegenen die nog steeds even verliefd zijn als op de dag van hun eerste ontmoeting.

Amphitrite

Auteur: Korporaal

Eén feit over de Amphitrite heeft me steeds geïntrigeerd: in 1956 werd ze aangeboden door het personeel van de KNSM aan de directie ter gelegenheid van het wo-jarig bestaan. Waar vind je dat nog, dat het personeel de directie een complete beeldengroep aanbiedt hij het eeuwfeest van hun bedrijf? Nergens. Het is een bijzonder feit, uniek voor de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij. Daarmee startte een bewogen geschiedenis van een dame van 53 jaar, met een leven vol pieken en dalen. Amphitrite, de godin van de zee, voorafgegaan door haar zoon Triton, blazend op een kinkhoorn kende glorieuze onthullingen, waarbij ze in het middelpunt van de belangstelling stond, temidden van applaus en muziek, waar ze zelfs de voorpagina haalde van kranten, als ware het een beroemdheid. Maar ze heeft ook absolute diepte-punten gekend. De eenzame jaren op een grasveld, afgedankt als oud ijzer, vergeten, overwoekerd door de natuur, en vergeten jaren in een donkere loods in het westelijk haven-gebied. Haar voorlaatste verblijfplaats, het Oosterdok, was goed bedoeld, maar bleef een onbekend hoekje van Amsterdam tussen het Scheepvaartmuseum en de Murmel. In dit `nautisch kwartier' kwam de beeldengroep steeds meer in de verdrukking. In de laatste jaren moest je echt weten dat ze daar stond, aan het oog onttrokken door de kademuur en het vele verkeer. Maar vooral: ze hoorde daar niet. De beeldengroep hoort thuis op het KNSM-eiland, daar waar haar leven begon. In 2006 maakte ik voor het eerst kennis met de stichting die zich inzette voor de herplaatsing van Amphitrite. Het gesprek werd overheerst door doorzettingsvermogen en passie om dat ene doel nog te bereiken: Amphitrite terug op haar oorspronkelijke plek. Het was de omslag om door te zetten. "Dit moet toch kunnen lukken? Dit moeten we realiseren. Voor de KNSM, voor de geschiedschrijving van de stad en het KNSM eiland. De cirkel van de geschiedenis van Amphitrite moet weer rond zijn. "

Anthony Van Dyck

Auteur: Robin Blake
A life 1599 - 1641

Van Dyck was one of the greatest painters of his age, famed for his portraits but less well known as a brilliant and innovative religious and narrative painter. Blake has traced the painter's life through his work and the result is a fascinating, fresh look at this genius of a painter.


Taal: engels

Architect en aannemer

Auteur: Merlijn Hurx

In de Late Middeleeuwen maakte de bouwwereld in de Nederlanden een uitzonderlijke ontwikkeling door. Grote publieke bouwwerken als kerken en stadhuizen kwamen, in tegenstelling tot elders in Noord-Europa, niet in eigen beheer tot stand, maar werden steeds vaker openbaar aanbesteed. Aannemers konden verschillende producten aanbieden, variërend van prefab bouwpakketten in natuursteen tot oplevering van een compleet gebouw. Deze nieuwe manier van werken vergde een andere rol van de architect dan voorheen. De architect was niet meer de voorman op de bouwplaats,
maar een adviseur van de opdrachtgever die zich specialiseerde in het ontwerp en de coördinatie van het bouwproces.
Architect en aannemer toont voor het eerst nauwgezet hoe in de vijftiende eeuw de basis werd gelegd voor onze huidige architectenpraktijk en bouweconomie. Door de vele illustraties en uitgebreide achtergrondinformatie van nog altijd beroemde gebouwen als de Grote Kerk in Antwerpen, de Sint-Jan in s-Hertogenbosch, het stadhuis in Brussel en de Oude Kerk in Amsterdam is het boek niet alleen relevant voor architecten en bouwhistorici, maar is het ook aantrekkelijk voor iedereen die zich interesseert voor middeleeuwse bouwkunst.

Merlijn Hurx (1981) promoveerde in 2010 aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft op zijn onderzoek naar het ontstaan van het architectenvak in de Lage Landen. Momenteel is hij als universitair docent middeleeuwse architectuurgeschiedenis verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Architecture

Auteur: Jonathan Glancey

Taal: engels

Explore the world's great buildings
Amazing illustrations take you right to the heart of the world's landmark buildings

The definitive visual guide
Discover 5,000 years of architectural design, style and construction, from airports to ziggurats

Take an architectural tour
Explore buildings from the Western world, the Middle East, India, China and Japan

Look beyond the facade
Examine the materials and technology that shape buildings, and identify the key elements and decorative features of each architectural style