iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Kunst en Cultuur

Toon als           
Volgorde

Avonturen in de mens

Auteur: Gavin Francis

'Een nuchter en prachtig boek over het landschap van het menselijk lichaam: sprekend en tot nadenken stemmend. ' – Hilary Mantel

Aan de hand van zijn ervaringen als arts en wereldreiziger neemt Gavin Francis je mee op een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam. Wat richt een toeval aan in het brein? Wat heeft het ingenieuze mechanisme van de voet voor de mensheid betekend?

Avonturen in de mens is een ontroerend, informatief en prachtig geschreven boek. Het bespreekt de geneeskunde met verwijzingen naar filosofie, literatuur, kunst en geschiedenis. Achter elke ziekte en genezing, elk leven en sterven zit een verhaal.

Gavin Francis is huisarts in Edinburgh en schrijft voor The Guardian, The Times, London Review of Books en Granta. Zijn boek Empire Antarctica werd in 2013 verkozen tot Scottish Book of the Year.

‘Het innemende en verheffende Avonturen in de mens wekt de anatomie tot leven door haar in het bredere spectrum van de menselijke ervaring te plaatsen. Het verbindt het lichaam met kunst, literatuur, muziek, astronomie en geschiedenis. ’ – Jerome Groopman in The New York Review of Books

‘. . . de stijl is bondig en snel en de menselijke verhalen zijn onweerstaanbaar. Knap en ongewoon prachtig. ' – The Times


Awi!

Auteur: M. Hoekveld

Michel Pellanders (freelance fotograaf) en Marion Hoekveld (beeldend kunstenaar en schrijver) werkten in de afgelopen tien jaar 32 maanden in graadje en bezochten vijftien verschillende indianenvolken. Ze raakten gefascineerd door de rijkdom Va n de cultuur en door de manier waarop indianen omgaan met de enorme veranderingen waaraan zij onderhevig zijn. Awi! Amazone Indianen doet daarvan verslag met foto's. tekst en tekeningen. Het boek vertelt over hun mythen. rituelen en het dagelijkse leven. Over hoe het vroeger was en over de eerste contacten met blanken. Over hoe de situatie nu is en wat er is veranderd.


Om het eigen gedachtegoed van de indianen beter tot zijn recht te laten komen. vroegen Pellanders en Hoekveld hen tekeningen te maken. Het resultaat is een serie verbluffende, soms surrealistische werken van de Arara. Yanomami. Nambikwara. AwS Cuajá. Kayap6-Xicrin. Mans. Asurinl en Waiápi. die in dit boek voor het eerst aan de openbaarheid worden prijsgegeven. Tekenen op papier was een gebeurtenis. een uitinp,svonn die de meeste indianen voor de eerste keer beleefden. Er werd een wereld mee zichtbaar gemaakt: tekenen als schrijven. de taal van andere werkelijkheden.

B2B eCommerse cyber assisted business in de praktijk

Auteur: D.Th.H. Raman

"Dit boek geeft een zeer heldere beschrijving van eCommerce, de bedrijfsprocessen en de onderliggende technologie. Na lezing is mij duidelijk geworden wat de sterke en zwakke kanten zijn van 'traditionele' EDI en EDIFACT enerzijds en van Internet als medium voor eCommerce anderzijds. Het boek legt uit hoe XML/EDI de voordelen van het traditionele EDI combineert met die van het Internet. ebXML zal dit nog een stap verder brengen. ebXML combineert de ervaring, stabiliteit en internationale robuustheid van de EDIFACT-standaard met het XML/EDI-concept. Het versterkt de investeringen die gedaan zijn in 'traditionele' EDI, en maakt een snelle acceptatie van eCommerce mogelijk door bedrijven in een groot aantal sectoren waarbij tegelijkertijd de internationale handel wereldwijd wordt ondersteund. Het boek is een knap staaltje werk over eCommerce en waarschijnlijk een van de beste boeken ooit geschreven over dit onderwerp."

Baeza Campo - Light Is More

Auteur:

Taal: engels, spaans

Light is probably the feature that best characterizes the architecture of Campo Baeza, above and beyond his emblematic More with less that so fittingly disclosed his ability to achieve a maximum effect with the minimum use of elements. Campo Baeza's use of light as the principal variable characterizing his architecture moved me to enounce so the essence of his work, as Light is more.

Besnyo in Bergen

Auteur: Tineke de Ruiter

Na een tweejaring verblijf in Berlijn verhuisde Eva Besnyo (Boedapest, 1910) in oktober 1932 samen met haar toenmalige vriend, de filmer John Fernhout, naar Nederland. Daar maakte de jonge fotografe al spoedig kennis met diens moeder, de schilderes Charley Toorop. Dat was het begin van een hechte vriendschap. Charley Toorop woonde in het Noord-Hollandse Bergen in het huis De Vlerken.

Bevorderaars van het goede

Auteur: Henk Looijesteijn

Nederlanders houden van besturen. Tal van vrijwilligers houden tal van organisaties draaiende. Ook hofjes worden vaak door vrijwilligers bestuurd, soms al eeuwen lang. In dit boek wordt een beeld gegeven van de geschiedenis van hofjesbesturen. Hoe werden die besturen vorm gegeven? Wat voor mensen waren die bestuurders, hoe weten zij dat en wat deden ze? Hoe gingen zij om met de bewoners? Hoe hielden zij hun hofjes in stand? Wat veranderde er in de 20ste eeuw, en wat bleef er hetzelfde? En welke uitdagingen staan hen te wachten in deze eeuw?

Bicycle Mania

Auteur: Shirley Agudo

Nederlanders zijn gek op fietsen. Nergens ter wereld is fietsen zo ingebakken in de cultuur als in Nederland en nooit eerder heeft iemand de essentie ervan zo treffend weergegeven als de Amerikaanse fotograaf en schrijver Shirley Agudo, die al geruime tijd in Nederland woont.

In dit verhelderende en vermakelijke boek staan jonge, oude en zelfs naakte fietsers afgebeeld in een land waar meer fietsen dan inwoners zijn en waar 'van alles en nog wat' op de fiets wordt vervoerd, van tafels tot matrassen tot vier, vijf kinderen en de hond.

Shirley en de meewerkende fotografen Trevor Waldron, Ben Deiman en Max Rubenacker, nemen ons mee langs enkele van de 29.000 kilometer lange fietspaden en naar hartje Amsterdam en andere Nederlandse steden om ons te laten zien hoe alomtegenwoordig, praktisch en ongelooflijk de Nederlandse fietscultuur eigenlijk is. Alles komt aan de orde: de geschiedenis, de infrastructuur, de mentaliteit en de wereldwijde reputatie van een cultuur die helemaal in de ban is geraakt van fietsen.

Taal: engels en nederlands
The Dutch are bicycle crazy. Nowhere eke in the world is bicycling so ingrained in the culture as it is in the Netherlands, and never before has anyone captured its essence quite like American photographer and author Shirley Agudo, a long-time resident of Holland.

Depicted in this enlightening and amusing book are young, old and even naked cyclists in a country with more bicycles than inhabitants, transporting 'anything and everything' on their bikes — from tables and mattresses to four or five children and the family dog.

Shirley and contributing photographers Trevor Waldron, Ben Deiman and Max Rubenacker take us along some of the 29,000 kilometers (18,000 miles) of bike paths and into the heart of Amsterdam and other Dutch cities to show us how pervasive, practical and incredible the Dutch cycling culture really is. It's all here — the history, the infrastructure, the mentality and the global reputation of a culture gone completely mad about bikes.

Bijbelse historiën in Haarlemse olieverf

Auteur: Petra Jeroense

Karel van Mander, Cornelis Cornelisz van Haarlem en Hendrick Goltzius (1580-1620)