iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Binnen 4 uur geleverd in de plaatsen Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en Obdam. Ophalen in Heerhugowaard ook mogelijk!

Kunst en Cultuur

Toon als           
Volgorde

Bevorderaars van het goede

Auteur: Henk Looijesteijn

Nederlanders houden van besturen. Tal van vrijwilligers houden tal van organisaties draaiende. Ook hofjes worden vaak door vrijwilligers bestuurd, soms al eeuwen lang. In dit boek wordt een beeld gegeven van de geschiedenis van hofjesbesturen. Hoe werden die besturen vorm gegeven? Wat voor mensen waren die bestuurders, hoe weten zij dat en wat deden ze? Hoe gingen zij om met de bewoners? Hoe hielden zij hun hofjes in stand? Wat veranderde er in de 20ste eeuw, en wat bleef er hetzelfde? En welke uitdagingen staan hen te wachten in deze eeuw?

Bicycle Mania

Auteur: Shirley Agudo

Nederlanders zijn gek op fietsen. Nergens ter wereld is fietsen zo ingebakken in de cultuur als in Nederland en nooit eerder heeft iemand de essentie ervan zo treffend weergegeven als de Amerikaanse fotograaf en schrijver Shirley Agudo, die al geruime tijd in Nederland woont.

In dit verhelderende en vermakelijke boek staan jonge, oude en zelfs naakte fietsers afgebeeld in een land waar meer fietsen dan inwoners zijn en waar 'van alles en nog wat' op de fiets wordt vervoerd, van tafels tot matrassen tot vier, vijf kinderen en de hond.

Shirley en de meewerkende fotografen Trevor Waldron, Ben Deiman en Max Rubenacker, nemen ons mee langs enkele van de 29.000 kilometer lange fietspaden en naar hartje Amsterdam en andere Nederlandse steden om ons te laten zien hoe alomtegenwoordig, praktisch en ongelooflijk de Nederlandse fietscultuur eigenlijk is. Alles komt aan de orde: de geschiedenis, de infrastructuur, de mentaliteit en de wereldwijde reputatie van een cultuur die helemaal in de ban is geraakt van fietsen.

Taal: engels en nederlands
The Dutch are bicycle crazy. Nowhere eke in the world is bicycling so ingrained in the culture as it is in the Netherlands, and never before has anyone captured its essence quite like American photographer and author Shirley Agudo, a long-time resident of Holland.

Depicted in this enlightening and amusing book are young, old and even naked cyclists in a country with more bicycles than inhabitants, transporting 'anything and everything' on their bikes — from tables and mattresses to four or five children and the family dog.

Shirley and contributing photographers Trevor Waldron, Ben Deiman and Max Rubenacker take us along some of the 29,000 kilometers (18,000 miles) of bike paths and into the heart of Amsterdam and other Dutch cities to show us how pervasive, practical and incredible the Dutch cycling culture really is. It's all here — the history, the infrastructure, the mentality and the global reputation of a culture gone completely mad about bikes.

Bijbelse historiën in Haarlemse olieverf

Auteur: Petra Jeroense

Karel van Mander, Cornelis Cornelisz van Haarlem en Hendrick Goltzius (1580-1620)

Bivak

Auteur: Dré Wapenaar

Met zijn tentsculpturen werkt Dré Wapenaar al vijftien jaar aan een indrukwekkend oeuvre. Een groot deel van dit oeuvre is verzameld in het boek Bivak en wordt nu door Uitgeverij d'jonge Hond uitgebracht.
Zijn ingenieuze bouwsels spreken alom tot de verbeelding. Ze bezetten een gebied dat de grens vormt tussen ruimte innemen en ruimte omlijsten, tussen toevluchtsoord en ontmoetingsplaats, een plek waar men 'en plein public' een douche kan nemen.
Wapenaars creaties van tentdoek bevinden zich op het grensgebied van architectuur, design en beeldhouwkunst. De prachtige vormen, organische structuren en interieurs van zijn nomadische onderkomens nodigen uit om in te kruipen, door het canvas naar buiten te kijken of binnen een eigen plek te maken. Iedere tent heeft een duidelijke functie en staat klaar om daadwerkelijk in gebruik genomen te worden.

Blijven we een fatsoenlijk land

Auteur: Nicole Teeuwen

Auteur: Mary van den Wijngaart

De verzorgingsstaat is een immense uitvinding, die zijn weerga niet kent in de geschiedenis van Nederland. Nu staan we aan de vooravond van een grootscheepse hervorming van die verzorgingsstaat.
Gemeenten komen aan het roer. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van goede, passende zorg. Burgers krijgen een grote rol. Gemeenten, zorgaanbieders, welzijnsorganisaties en zorgverzekeraars komen in nieuwe onderlinge verhoudingen te staan. Het is een ingrijpende hervorming, die zich tamelijk stilzwijgend voltrekt. Want zoals altijd gaat het geschreeuw over geld.

Wat leveren de decentralisaties op voor de burger? Daar gaat het per slot van rekening om. Wat moeten gemeenten doen én laten om een lokaal sociaal stelsel tot wasdom te laten komen? Kunnen gemeenten het echt beter maken voor de burger? En hoe krijgen burgers er vertrouwen in?
Dit boek bevat geen checklist of recepten. Maar het formuleert antwoorden op vragen over hoe gemeenten, aanbieders van woon-, zorg- en welzijnsdiensten en mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben deze stelselwijziging gaan opvangen.

Kies! En stel niet uit! Maak geen protocollen, maar ethische afwegingen! Hoe? Dat leest u in dit boek.

'Hoe moet het verder met de verzorgingsstaat? Wie dat wil weten kan zijn analyse beginnen met het lezen van dit boek. '
Maarten van Rossem

'Er is geen multinational die op een verantwoorde manier 16 miljard weet weg te zetten. Nu moeten we het met 400 gemeenten doen. '
Alex Brenninkmeijer

'Uiteindelijk moet er gewoon een besluit worden genomen. Wat doen we wel en niet? En dan komt het aan op gevoel en intuïtie van een bestuurder: doe ik het goede?'
Kim Putters

Bloemen flowers

Auteur: Merkloos

Het Rijksmuseum in Amsterdam beheert de grootste en meest diverse kunstcollectie van Nederland, een van de beroemdste collecties ter wereld. Dankzij een serie prachtig uitgevoerde boekjes wordt deze collectie nu ontsloten voor een breed publiek. Bij elk gekozen thema zijn 120 tot 150 van de mooiste kunstwerken gezocht: schilderijen, prenten, keramiek, beeldhouwkunst, zilverwerk, meubelen et cetera. Elk object wordt gepresenteerd op een spread, zowel in zijn geheel als en detail, met een korte omschrijving in het Nederlands en in het Engels.
_

Elk boek is een juweeltje_

De eerste vier titels die zullen verschijnen zijn _Liefde_, _Land & Water_, _Vrouwen _en _Bloemen_. De boekjes worden aangeboden per 16, 4 van elke titel, in een fraaie display.

Bouwen met water

Auteur: K. Hoeven
wonen, werken en recreëren

Water heeft altijd een bijzondere plaats ingenomen. De toegenomen welvaart en vrije tijd en de schaarse ruimte hebben tot grote veranderingen in de perceptie en omgang met water geleid. Internationaal gezien neemt water een steeds strategischer plaats in. Water vervult onze meest primaire levensbehoefte en is een schaars goed. Watermanagement is een actueel issue geworden, mede onder invloed van klimaatveranderingen en zeespiegelstijgingen. Door water nu de ruimte te geven wordt voorkomen dat water in de toekomst die ruimte zelf zal nemen. Wonen, werken en recreëren met, op en in het water. Nieuwe perspectieven voor nieuw watermanagement en het bewerkstelligen van een bewustwording, c.q. mentaliteitsverandering. In de essays wordt nader ingegaan op de procesgang: techniek, communicatie, economie, beleving en nieuwe bestuurlijke arrangementen. Tussen de essays staan visuele intermezzo's van plannen e gerealiseerde projecten met betrekking tot woningbouw, utiliteitsbouw, stedenbouw, landschapsarchitectuur, ruimtelijke ordening, infrastructuur en vrije tijd.