iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Verzending binnen Nederland voor 6,45 euro inc. btw.

Literatuur

Toon als           
Volgorde

Bommel Reisgids

Auteur: J. Witsen

In de voetsporen van een heer van stand kan de lezer Rommeldam en omgeving verkennen aan de hand van 15 wandelingen, 8 excursies, 1 busrit en 1 boottocht. De 25 routekaartjes wijzen de lezer vervolgens de weg. Een unieke reisgids, rijk geïllustreerd met tekeningen uit de bommelverhalen, met als toevoeging een grote kaart van de stad Rommeldam, een kaart van de omgeving van Rommeldam en Bommelstein, een kaart van de Zwarte Bergen en het Donkere Bomen Bos. Dit alles maakt de reisgids tot een compleet werk.

De rode appel

Auteur: Giselle Ecury

Twee levensverhalen, één telefoongesprek. Dat is het uitgangspunt van deze bildungsroman De rode appel. Nick en Elisabeth wonen in Nederland en hebben beiden een achtergrond die zich deels heeft afgespeeld op Curaçao. De een heeft het gevoel, dat er vroeger iets verdrongen werd, de ander heeft zelf iets verdrongen. Nick heeft zich altijd afgevraagd, waarom hij op subtiele wijze in zijn jeugd anders behandeld werd dan zijn broers en zus. Als zijn ouders 50 jaar getrouwd zijn, achterhaalt hij de waarheid. Wanneer hij er eindelijk over kan praten met Elisabeth, doorziet zij nog tijdens het telefoongesprek wat er in haar eigen leven onopgelost is. Zij keert direct schuldbewust vanuit Nederland terug naar Zuid-Frankrijk, waar zij de dubieuze gebeurtenissen uit haar au-pairtijd ontrafelt. Wat in beide levens bepalend is, blijkt het schemergebied tussen liefde en lust te zijn tegen de achtergrond van de jaren zestig en zeventig met bij de jongeren veranderende opvattingen, een tweede feministische golf en het recht op openheid en seksuele vrijheid, terwijl hun ouders dat proberen tegen te houden. Met alle gevolgen van dien. De zoetzure appel, waar uiteindelijk toch het klokhuis van rest. Giselle Ecury werd geboren op Aruba. Het hele gezin verhuisde in 1960 naar Nederland, waar haar moeder vandaan kwam. Zij doorliep hier haar middelbare school en behaalde een HBO-diploma. Zij werkte in het onderwijs en debuteerde in 2005 met de dichtbundel Terug die tijd en in 2006 als romancier met Erfdeel. In 2009 verscheen haar tweede roman Glas in lood en in 2010 haar tweede dichtbundel Vogelvlucht. Vooral uit haar romans komt naar voren dat haar leven onlosmakelijk verbonden blijft met de twee culturen die zij in zich draagt. En dat geldt ook voor haar derde roman De rode appel.

Domfil Disney Thematic Stamp catalogue

Wereldwijd is dit boek niet meer te vinden. Laatste aanbieding 2016 voor 430 euro

LEVENSPERIKELEN

Auteur: Duinmeijer Chris

De gedichten in Levensperikelen zijn uit het leven gegrepen. Ze zijn dan ook toegankelijk en gemakkelijk toepasbaar op het leven van een ieder. De lezer wordt met regelmaat rechtstreeks aangesproken, dit gebeurt bijvoorbeeld in het gedicht Durf. Hier wordt men aangespoord zich kwetsbaar op te stellen en niet bang te zijn. Het leven wordt van de zonnige kant bekeken, maar de schrijver schroomt ook niet om teleurstellingen en tegenslagen te benoemen. De diversiteit die hierdoor ontstaat, maakt dat de bundel extra aanspreekt. Hij vertelt waar het op staat en zet de lezer aan het denken. Een gegeven dat zich bij elk gedicht opnieuw herhaalt.

Mijn baby

Auteur: Ceelen

Dagboek om alle belevenissen van je baby in vast te leggen.

De bijzondere foto´s van Vicky Ceelen worden telkens weer enthousiast onthaald.

Op vertederende wijze benadrukt ze de overeenkomsten tussen mens en dier.

Babydagboeken blijven immens populair bij (aanstaande) ouders en hun familie.

Secrets of the Code

Auteur: Dan Burstein

Taal: engels

Millions of readers worldwide have been hooked by Dan Brown's extraordinary bestseller The Da Vinci Code and are fascinated by questions raised in the novel: Was Jesus actually married to Mary Magdalene? Did they have a child together? Was Mary one of the disciples and did she write her own gospel? Did geniuses like Leonardo da Vinci and Isaac Newton belong to secret societies that had the most compelling insider information in history? And did Leonardo convey some of these ideas in The Last Supper and other paintings? In this New York Times bestseller Dan Burstein has distilled the views of the experts - archaeologists, theologians, art historians, philosophers and scientists - to sort out the fact, informed speculation and fiction behind the phenomenon that is The Da Vinci Code.