iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Romans en thrillers

Literaire werken maar ook de betere romans en thrillers vindt u hier.

Toon als           
Volgorde

Wildvreemd

Auteur: Carina Stander

Bijenvrouw, scharlakenvrouw, of Honey: zo wordt de jonge vrouw met de lange, donkere haren genoemd die haar intrek heeft genomen in een krakkemikkig hutje in De Ruig, een onherbergzaam natuurgebied in Zuid-Afrika. Ze heeft een litteken in haar hals, en spreekt geen woord. Eén keer per maand bezoekt ze de markt in het dorp om honing te verkopen. Waar komt ze vandaan? Is het een heks of een hoer? Vergiftigt ze kinderen?
Als er brand uitbreekt in De Ruig wijzen alle dorpelingen de bijenvrouw aan als de schuldige. Maar de ogenschijnlijke idylle van de ruige, ongerepte natuur blijkt gruwelijke geheimen te verbergen. . . In een intense en lyrische monoloog vertelt de bijenvrouw haar geschiedenis, die samenhangt met de wrede oorlog in Mozambique.Willen is kunnen

Auteur: W. W. Dyer

Dr. Wayne Dyer heeft wereldwijd zijn naam gevestigd als de psychotherapeut met de heldere inzichten, de begrijpelijke woordkeus en de praktische adviezen. Al meer dan vijfentwintig jaar behoort hij tot de top van de inspirerende en spirituele leiders. Zijn boek 'Niet morgen, maar nu' bood hulp aan honderdduizenden lezers over de hele wereld.
In Willen is kunnen laat Wayne Dyer zien hoe je op eenvoudige wijze kunt leren omgaan met de problemen die je in het leven tegenkomt. Of het nu gaat om meer alledaagse dingen als tegenslag op het werk, of om ernstiger zaken als verdriet, pijn of ziekte, voor elk probleem bestaat een oplossing. Hoe vind je deze oplossing? Door de vaste denkpatronen te doorbreken die je leven beheersen. Pas dan kun je de mentale omschakeling maken waardoor je je problemen ziet zoals ze werkelijk zijn, een deel van het leven in plaats van de vervelende hindernissen die we er vaak van maken.

Winkelman

Auteur: J. de Feyter

Nu, zittend in zijn wijnwinkel, kan hij zich niet meer voorstellen dat hij toen in alle ernst vroeg: "Maar zijn er clan meer soorten druiven dan een rock en een witte?" Het duurde even voordat de omvang van die onwetendheid tot hen doordrong en plots klonk er smalend gelach op uit liet veld. "Of er meer druivensoorten zijn dan twee?" Ja, dat was een goeie mop van die domme Hollander. "Er zijn toch ook meer dan twee kaassoorten. . . " Uit: Alle begin is moeilijk. Humoristisch, ludiek, herkenbaar, soms zelfs confronterend, maar bovenal vermakelijk. Zo kunnen wij de columns van Winkelman het best omschrijven. Jac. de Feyter is ondernemer, schrijver en eigenaar van wijnwinkel Het Depot. Zijn hersen-spinsels die hij aan het papier toevertrouwt komen voort uit de werkelijkheid, uit fantasie en uit overlevering. Winkelman praat en schrijft over het wel en wee van de kleine zelfstandige. Veel beschreven situaties zullen akelig herkenbaar voorkomen. Andere zullen uitnodigen tot een glimlach en hier en daar zal er een tot verbazing wekken. Met de straten van Alkmaar als decor van zijn verhalen, lijkt De Feyrer te willen uitgroeien tot de chroniqueur van het dagelijkse leven in deze stad. Eerder verscheen van hem Afgekloven Nagels hij uitgeverij Contact te Amsterdam.

Winter Journal

Taal: engels

Auteur: Paul Auster

'You think it will never happen to you, that it cannot happen to you, that you are the only person world to whom none of these things will ever happen, and then, one by one, they all begin to happen to you, in the same way they happen to everyone else. ' In Winter Journal, Paul Auster moves through the events of his life in a series of memories grasped from the point of view of his life now: playing baseball as a teenager; participating in the anti-Vietnam demonstrations at Columbia University; seeking out prostitutes in Paris, almost killing his second wife and child in a car accident; falling in and out of live with his first wife; the 'scalding, epiphanic moment of clarity' in 1978 that set him on a new course as a writer. Winter Journal is a poignant memoir of ageing and memory, written with all the characteristic subtlety, imagination and insight that readers of Paul Auster have come to cherish. 'An examination of the emotions of a man growing old . . . this book has much to recommend it, and Auster is unsparingly honest about himself. ' Financial Times

Winterhanden

Auteur: Stephan Enter

Winterhanden - het debuut van Stephan Enter - bevat zes lange verhalen. In elk daarvan wordt, met fijnzinnige humor, een jongen of een man getoond die niet bij machte is om in relatie met anderen het heft in handen te nemen: de jongen die zijn spreekbeurt over zijn postzegelverzameling ziet ontsporen, de student die niet weet hoe hij het uit moet maken met zijn vriendin, de kleinzoon die een moeizame vriendschap met zijn opa ontwikkelt, de scholier die door zijn klasgenoten 'macho' wordt genoemd, de man die zich afvraagt of hij naar de begrafenis moet van zijn vader, die hij al twintig jaar niet meer heeft gezien.
Stephan Enters talent is dat van een fijnschilder. Met uitzonderlijk oog voor details dringt hij door in situaties, waarbij hij ogenschijnlijk afstandelijk registreert maar intussen de lezer bij zijn personages naar binnen laat kijken.
Winterhanden werd genomineerd voor de Libris Prijs 2000 en de Gerard Walschap-prijs 2000.

Wis- en natuurlyriek

Auteur: Drs. P

Eindelijk is het er:
'Wis- en natuurlyriek'.
Iets waar al eeuwenlang
Op was gewacht
Een econoom en een
Onderwijskrachtige
Hebben tezamen
Dit wonder volbracht

Exacte vakken en poëzie zijn wel degelijk met elkaar te verenigen. Wis- en natuurlyriek levert het bewijs. De buis van Torricelli en de stelling van Pythagoras verpakt in vrolijke verzen, zullen alfa's en bèta's verrukken en nader tot elkaar brengen. Zo zal de kloof die eeuwenlang tussen beiden bestond eindelijk gedicht worden.

Wit

Auteur: Ineke van Laanen

Maud van Orsouw, eind veertig, is humanistisch uitvaartbegeleidster. Het schrijven van de toespraken voor de overledenen brengt haar terug bij haar jeugd, toen haar opa haar meenam naar het kerkhof, waar hij opzichter was en waar hij de doden weer tot leven wist te wekken met zijn verhalen.
Op een dag moet Maud een toespraak schrijven over Laura Sanders, een vrouw die zelf een einde heeft gemaakt aan haar leven.
Ze beseft onmiddellijk dat het gaat om de Laura die ze als kind heeft gekend en met wie ze van haar zestiende tot haar achttiende een romance heeft beleefd.
Terwijl de gebeurtenissen in het heden zich verder ontwikkelen, krijgt Maud steeds meer zicht op het verleden en op de betekenis die Laura voor haar heeft gehad.
Wit is een roman over schuld, liefde en de ontoereikendheid van de liefde.