iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Romans en thrillers

Literaire werken maar ook de betere romans en thrillers vindt u hier.

Toon als           
Volgorde

Als je liefde hebt gekend - grote letter uitgave

Auteur: Anke de Graaf


Let op: Grote letter uitgave

Vanaf de middelbare school kennen ze elkaar al en ze komen nog geregeld samen. Marion, Gerda, Loes en Elly zijn dikke vriendinnen die met zijn allen kunnen lachen, maar bij elkaar ook hun hart kunnen luchten. Drie jaar na het dodelijke ongeluk van haar man Thomas lijkt Marion Rietkerk voor altijd alleen te willen blijven. Dat bevalt haar erg goed. Maar bij een van haar vriendinnen ontmoet ze de vrijgezel Herman Vermeulen. Marion mag hem erg graag, maar daar blijft het wat haar betreft bij.

Als niemand vangt

Auteur: Krijn Peter Hesselink

Nauwlettend volgt mijn vader hoe mijn vingers
het bord aftasten naar wat laatste kruimels
een evenbeeld dat nog weet te genieten
een bord dat zich in glanzend wit hervindt
In Als niemand vangt toont Krijn Peter Hesselink wat er gebeurt als je op jezelf wordt teruggeworpen. Het kind dat de laatste boom aftikt, maar de regels van het spel nog niet begrijpt. De vrouw die onderweg vergeet waar ze ooit vertrokken is. De man die geen grip meer op het leven krijgt, als hij zijn hand verliest.
In even beeldende als trefzekere gedichten schetst Hesselink de momenten waarop pijnlijk duidelijk wordt dat niemand vangt.
Krijn Peter Hesselink (1976) debuteerde in 2008 met de dichtbundel Als geen ander, gevolgd door Stil alarm en De uitputting voorbij.
`Krijn Peter Hesselink is een oorspronkelijke geest.
De Groene Amsterdammer
`Geen moeilijk gedoe, dit is poëzie om van te genieten.
Vrij Nederland

Als niet dan zou

Auteur: A. Smith

Stel dat je een dinertje geeft en een vriend van een vriend brengt een onbekende mee. De man lijkt een aangename gast. Stel dat deze onbekende halverwege de avond naar boven gaat en zich opsluit in een van jouw slaapkamers. En er niet meer uit komt.
Stel dat je hem daar dagen-, weken-, maandenlang niet uit krijgt. Als het al ooit zal lukken.
Miles Garth is die man. Hij is de onbekende die zich in een lieflijk huis in Greenwich opsluit. Maar wie is Miles?

Altijd een raam

Auteur: Sylvie Marie

Waarom kijken mensen zo graag door het raam? Wat doet een raamlijst met het beeld dat erin verschijnt? Het stelt de dingen in perspectief. En het roept vragen op. In heldere en compacte poëzie laat Sylvie Marie zien hoe we verdriet en geluk beramen en er nooit helemaal in opgaan. We werpen zowel binnenskamers als buitenshuis een blik door het glas. Met altijd verlangen naar de andere kant.
in het begin waren we eindeloos
op elkaar en onder
in het donker had een dag niet meer om het lijf
dan het nemen en eten ervan.
wij dansten als stenen
posturen op de rand van een kast, zo
halsoverkop ons van geen hals bewust.
nu houden we ons kranig,
als ik thuiskom van het werk
en jij bent er en je hebt gekookt,
dan zeg ik dat het lekker is.
Sylvie Marie (1984) debuteerde met de juichend onthaalde bundel Zonder. Haar tweede bundel, Toen je me ten huwelijk vroeg, werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs, de J. C. Bloemprijs en de Eline van Haarenprijs 2013.

Altijd piano

muziek in het leven van Hella Haasse

Auteur: Ellen van Lelyveld

In Altijd piano – Muziek in het leven van Hella Haasse geeft oudste dochter Ellen van Lelyveld een inkijkje in het privéleven van de familie Van Lelyveld-Haasse. Leidraad hierbij vormt de muziek die in huis een belangrijke rol speelde. De meeste publicaties over Hella Haasse zijn tamelijk eendimensionaal van toon. Immer bewonderend en beschaafd, soms zelfs enigszins geëxalteerd en hoogdravend. In Altijd piano wordenjuist de huis-, tuin- en keukensituaties beschreven. Daarnaast bevat dit boek twee cd’s met pianomuziek van onder meer Rachmaninov en Debussy en vocaal repertoire van onder andere Poulenc. Naast Ellen van Lelyveld is ook tenor John van Halteren in solistisch repertoire te horen. Ook bevatten de cd’s de gesproken inleidingen van Hella Haasse die zij hield tijdens ‘De muzikale wereld van Hella Haasse’ (2001).

Ellen van Lelyveld (1947), oudste dochter van Hella Haasse, studeerde piano aan het Amsterdams Conservatorium. Zij werkte mee aan diverse kamermuziekconcerten. Daarnaast is ze ruim dertig jaar als docent verbonden geweest aan het Artez Conservatorium.

And me

Auteur: Oscar van den Boogaard

Europees Recht te studeren. Zij heeft haar hele levenspad al uitgestippeld en hoeft alleen nog het belangrijkste onderdeel daarvan te vinden: een man die haar niet zal verlaten. Op haar eerste dag op het Europees Instituut botst ze tegen Eduard op, docent Rechten van de Mens. De in de liefde teleurgestelde homoseksuele Eduard is vanuit Berlijn naar Brussel gekomen om een nieuw leven te beginnen. In zijn zoektocht naar geluk heeft hij besloten het roer drastisch om te gooien en op zoek te gaan naar een vrouw. Camour c'est bizarre. Maar alles verandert wanneer Edurne en Eduard de imponerende jonge Nederlandse advocaat Richard ontmoeten.Tussen Eduard en Edurne ontstaat een strijd om de liefde van Richard. And me is de filmeditie van Oscar van den Boogaards bejubelde roman h'remdkihrer.

Andermans Veren

Auteur: Kick van der Veer

Uit alle hoeken en gaten van de Nederlandse cabaretpodia bracht Kick van der Veer teksten bijeen die het ook op papier blijven doen. Dat leverde de bloemlezingen Ik ben mij er eentje, U wordt zo gemolken en Ik ben een ruwe pit op. Nu zijn ze verzameld in een onweerstaanbare dikke bundel vol one-liners, sick-jokes en mooie verhalen. Ach meneer Sonneberg, waar is de gulle lach op heden te Amsterdam gebleven?Wiin Sonneveld op tekst van Simon CamiggeltJe moet je kop houwen als je tegen me spreekt!Paul van VlietIk ben geen homo, ik ben ook geen hetero, ik ben een hubo, ik doe het zelf. Youp van 't HekIk ben niet getrouwd, want mijn schoonouders konden geen kinderen krijgen. Herman FinkersJa, ik heb iets met rubber. Ik word al geil als ik een band plak. Ben KosterOnze hond heet Hector, maar wij noemen hem Kijkuitvoordebegonia's. Freek de Jonge

Andorra

Auteur: Peter Cameron

Alex verlaat om mysterieuze redenen Amerika en gaat in Andorra wonen. Hij vestigt zich in het chique - en enige - hotel van het stadstaatje aan zee en leert in korte tijd de belangrijkste bewoners kennen: de bejaarde Mrs. Reinhardt met haar levenslange lease van het penthouse in het hotel, Sophonsobia Quay uit een oud rijk geslacht met haar twee zeer verschillende dochters en de Ricky Dents: een echtpaar dat een naam, een grote hond en een ongrijpbaar geheim deelt. Wat verbergt deze Alex en waarom? Als er twee gehavende lijken in de haven aanspoelen, is iedereen verdacht. Ook de vreemde Amerikaan.