iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Romans en thrillers

Literaire werken maar ook de betere romans en thrillers vindt u hier.

Toon als           
Volgorde

Altijd een raam

Auteur: Sylvie Marie

Waarom kijken mensen zo graag door het raam? Wat doet een raamlijst met het beeld dat erin verschijnt? Het stelt de dingen in perspectief. En het roept vragen op. In heldere en compacte poëzie laat Sylvie Marie zien hoe we verdriet en geluk beramen en er nooit helemaal in opgaan. We werpen zowel binnenskamers als buitenshuis een blik door het glas. Met altijd verlangen naar de andere kant.
in het begin waren we eindeloos
op elkaar en onder
in het donker had een dag niet meer om het lijf
dan het nemen en eten ervan.
wij dansten als stenen
posturen op de rand van een kast, zo
halsoverkop ons van geen hals bewust.
nu houden we ons kranig,
als ik thuiskom van het werk
en jij bent er en je hebt gekookt,
dan zeg ik dat het lekker is.
Sylvie Marie (1984) debuteerde met de juichend onthaalde bundel Zonder. Haar tweede bundel, Toen je me ten huwelijk vroeg, werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs, de J. C. Bloemprijs en de Eline van Haarenprijs 2013.

Altijd piano

muziek in het leven van Hella Haasse

Auteur: Ellen van Lelyveld

In Altijd piano – Muziek in het leven van Hella Haasse geeft oudste dochter Ellen van Lelyveld een inkijkje in het privéleven van de familie Van Lelyveld-Haasse. Leidraad hierbij vormt de muziek die in huis een belangrijke rol speelde. De meeste publicaties over Hella Haasse zijn tamelijk eendimensionaal van toon. Immer bewonderend en beschaafd, soms zelfs enigszins geëxalteerd en hoogdravend. In Altijd piano wordenjuist de huis-, tuin- en keukensituaties beschreven. Daarnaast bevat dit boek twee cd’s met pianomuziek van onder meer Rachmaninov en Debussy en vocaal repertoire van onder andere Poulenc. Naast Ellen van Lelyveld is ook tenor John van Halteren in solistisch repertoire te horen. Ook bevatten de cd’s de gesproken inleidingen van Hella Haasse die zij hield tijdens ‘De muzikale wereld van Hella Haasse’ (2001).

Ellen van Lelyveld (1947), oudste dochter van Hella Haasse, studeerde piano aan het Amsterdams Conservatorium. Zij werkte mee aan diverse kamermuziekconcerten. Daarnaast is ze ruim dertig jaar als docent verbonden geweest aan het Artez Conservatorium.

Andermans Veren

Auteur: Kick van der Veer

Uit alle hoeken en gaten van de Nederlandse cabaretpodia bracht Kick van der Veer teksten bijeen die het ook op papier blijven doen. Dat leverde de bloemlezingen Ik ben mij er eentje, U wordt zo gemolken en Ik ben een ruwe pit op. Nu zijn ze verzameld in een onweerstaanbare dikke bundel vol one-liners, sick-jokes en mooie verhalen. Ach meneer Sonneberg, waar is de gulle lach op heden te Amsterdam gebleven?Wiin Sonneveld op tekst van Simon CamiggeltJe moet je kop houwen als je tegen me spreekt!Paul van VlietIk ben geen homo, ik ben ook geen hetero, ik ben een hubo, ik doe het zelf. Youp van 't HekIk ben niet getrouwd, want mijn schoonouders konden geen kinderen krijgen. Herman FinkersJa, ik heb iets met rubber. Ik word al geil als ik een band plak. Ben KosterOnze hond heet Hector, maar wij noemen hem Kijkuitvoordebegonia's. Freek de Jonge

Anders komen de wolven

Auteur: Florence Tonk

Nuchtere, rauwe poëzie van een intense vitaliteit

Aards. Gegrond. Echt. Zo zou je de gedichten van Florence Tonk kunnen noemen. De helderheid van haar taal is bedrieglijk; voordat de lezer er erg in heeft, is hij verwikkeld in verhalen over families waar niets lijkt wat het is, onmogelijk weg te wissen liefdes en het sterven van witbehaarde dwergen. Soms echter is slechts de liefde voor een enkel woord de aanleiding voor een gedicht, of het beeld van een moeder die op hoge hakken dochters baarde.
Sensueel. Hardvochtig. Rauw. Van de gestileerde lust in de Argentijnse tango tot de snedige afwijzing van een minnaar: uit alle gedichten in Anders komen de wolven spreekt een intense vitaliteit en een compromisloze geldingsdrang. Met deze debuutbundel kondigt zich een talent aan dat met klare taal en wonderlijke beelden de lezer weet te verontrusten en ontroeren.

Florence Tonk (1970) is dichter, vertaler en freelance copywriter. Ze studeerde Amerikanistiek in Nederland en de Verenigde Staten, waar zij onder meer verbonden was aan het tijdschrift Southern Exposure. Eerder verschenen haar gedichten in onder andere Awater, Bunker Hill en Hollands Maandblad.

Andorra

Auteur: Peter Cameron

Alex verlaat om mysterieuze redenen Amerika en gaat in Andorra wonen. Hij vestigt zich in het chique - en enige - hotel van het stadstaatje aan zee en leert in korte tijd de belangrijkste bewoners kennen: de bejaarde Mrs. Reinhardt met haar levenslange lease van het penthouse in het hotel, Sophonsobia Quay uit een oud rijk geslacht met haar twee zeer verschillende dochters en de Ricky Dents: een echtpaar dat een naam, een grote hond en een ongrijpbaar geheim deelt. Wat verbergt deze Alex en waarom? Als er twee gehavende lijken in de haven aanspoelen, is iedereen verdacht. Ook de vreemde Amerikaan.

Anglomanie

Auteur: Ian Buruma

Ian Buruma is gefascineerd door alles wat Engels is of met Engeland te maken heeft. In Anglomanie schrijft hij vooral over de plaats die Engeland in Europa inneemt. Is het terecht dat Engeland huiverig is voor integratie met de rest van Europa? Aan de hand van persoonlijke ervaringen en inzichten van intellectuele anglofielen als Voltaire en Theodor Herzl probeert Buruma een antwoord te vinden op deze vraag. Hij komt tot de conclusie dat de integratie met Europa de identiteit van Engeland helemaal niet hoeft te schaden, maar dat het juist ook kan betekenen dat het Engelse DNA zal overleven en bloeien in een verenigd Europa.

Annalen

Auteur: Ennius

In zijn grote - helaas fragmentarisch overgeleverde - epos, de Annalen, beschreef Ennius (239-169 v. C. ) de geschiedenis van Rome vanaf de stichting tot zijn tijd. Hij dichtte dus over Romulus en Remus, over veldheren zoals Pyrrhus en Hannibal, maar ook over belangrijke tijdgenoten en veroveringsoorlogen in het Oosten. Zijn dichterlijke durf en creativiteit vallen daarbij in elk fragment op.
Dit is de eerste volledige Nederlandse vertaling van de ruim zeshonderd bewaard gebleven fragmenten. Een unieke kans voor classici, historici en po eliefhebbers om kennis te maken met een baanbrekende Romeinse dichter.

Appels en peren

lof van de vergelijking

Auteur: Maarten Asscher

Van vergelijkingen wordt algauw gezegd dat ze 'mank gaan' en dat je ze dus beter niet kunt trekken. Vooral historische vergelijkingen moeten het dikwijls ontgelden. In de bundel Appels en peren betoogt Maarten Asscher dat juist vergelijkingen ons treffende inzichten kunnen opleveren. Hij illustreert zijn pleidooi met een twintigtal stukken, onder meer over de beide zonen Hamlet en Telemachus, over zelfmoord, over Oscar Wilde, het literair engagement, de Joodse identiteit, de Middellandse Zee, de Tweede Wereldoorlog en over het huwelijk.
Daarmee is Appels en peren een prikkelend en veelzijdig boek, waarin de meest uiteenlopende onderwerpen en figuren op het terrein van de geschiedenis, kunst en literatuur in één stereoscopische blik worden gevangen.