iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Verzending binnen Nederland voor 6,45 euro inc. btw.
ISBN: 9781844840021
Per Boek Wijzer Auteur:

Er bestaan heel wat afbeeldingen van Monet: zelfportretten, werken van vrienden onder wie van klanet en Renoir en fotografische portretten van Carjat en Nadar. Die hebben de trekken van de kunstenaar vastgelegd op verschillende ogenblikken van zijn leven. Daarnaast bezitten we ook talrijke beschrijvingen van Monet. die nog vaker voorkwamen naarmate de schilder beroemd werd, toen journalisten en letterkundigen hem wilden ontmoeten.


In 1919 kreeg Monet, die bijna als kluizenaar woonde in Giverny, hij Vernon, het bezoek van Fernand Léger die oog en oog stond met "een klein kereltje met panamahoed en gehuld in een elegant lichtgrijs pak in Engelse snit. . . Hij had een lange witte baard, een roze gezicht en kleine, levendige en vrolijke oogjes die me een beetje wantrouwig aankeken. . . " De literaire en beeldende portretten stellen


Monet voor als een onstabiele. wispelturige en zorgelijke man. Monets probeersels, de permanente ontevredenheid over zichzelf, de onbevangenheid en de grote gevoeligheid die omsloegen in een koele, methodische geest, het zelfbewustzijn als een hij de belangen van zijn tijd betrokken personage en een zeer uitgesproken individualisme: al die karaktertrekken werpen een licht op zijn werkmethodes en op zijn houding tegenover de kunst.


Claude Oscar Monet werd geboren op 14 november 1840 in Parijs. Nochtans hielden zijn indrukken en zijn jeugdherinneringen verband met Le Havre, waar zijn familie zich in het midden van de jaren 1840 vestigde. Het milieu waar de jongen opgroeide, leek hem niet voor te bestemmen voor de kunst: Monets vader was kruidenier en bleef doof voor zijn zoons wens om schilder te worden. In Le Havre vond men geen museumverzamelingen, geen tentoonstellingen en geen kunstschool. De begaafde jongen moest genoegen nemen met de raadgevingen van zijn tante die schilderde voor haar plezier en met de aanwijzingen van zijn klasleraar. Zijn ontmoeting met Eugène Boudin in Normandië maakte een grote indruk op hem. Die gaf hem de goede raad zijn tijd niet langer te verdoen met het tekenen van karikaturen, iets waarmee hij aanvankelijk succes geoogst had.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

Inclusief btw
Uw boek wordt maandag verzonden
Verzending naar België: niet mogelijk