30 dagen zichttermijn
     Verzending met:
PostNL (2 werkdagen, prijs vanaf € 4,36) PostNL
Veilig betalen met:
iDeal, Bancontact, Creditcard, Sofort, Belfius iDeal, Bancontact, Creditcard, Sofort, Belfius
Minimum orderbedrag is 8 euro.     
RSS

Nieuwe aanwinsten

A Widow's Story

Taal: engels

Auteur: Joyce Carol Oates

My husband died, my life collapsed. 'On a February morning in 2008, Joyce Carol Oates drove her ailing husband, Raymond Smith, to the emergency room of the Princeton Medical Center where he was diagnosed with pneumonia. Both Joyce and Ray expected him to be released in a day or two. But in less than a week, even as Joyce was preparing for his discharge, Ray was dead from a hospital-acquired virulent infection, and Joyce was suddenly faced - totally unprepared - with the reality of widowhood. A Widow's Story' illuminates one woman's struggle to comprehend a life absent of the partnership that had sustained and defined her for nearly half a century. Joyce Carol Oates shares the derangement of denial, the anguish of loss, the disorientation of the survivor amid a nightmare of death duties', and the solace of friendship. She writes unflinchingly of the experience of grief - the almost unbearable suspense of the hospital vigil, the treacherous pools' of memory that surround us, the vocabulary of illness, the absurdities of commercialized forms of mourning. Enlivened by the piercing vision, acute perception and mordant humour that are the hallmarks of the work of Joyce Carol Oates, this is a extremely moving tale of life and death, love and grief.
exclusief verzendbijdrage

Jongens zijn 't

Auteur: Angela Crott
van Pietje Bell tot probleemgeval


'Baldadig, beweeglijk, lawaaierig en lui zijn jongens altijd geweest. ' - Angela Crott

Jongens hebben het moeilijk: ze halen lagere cijfers dan meisjes, haken eerder af op school, en volgen een opleiding op een lager niveau. Ook hebben steeds meer jongens ADHD, en ritalin wordt schrikbarend vaak voorgeschreven. Maar volgens historica Angela Crott is er met de jongens van tegenwoordig niets aan de hand, en bestaat ADHD niet.
Aan de hand van honderd jaar opvoedingsliteratuur en haar eigen ervaring als onderwijzeres en moeder van twee zoons, schetst Crott onze veranderende samenleving, die typisch jongensgedrag steeds minder waardeert.
Jongens hebben geen probleem, wij hebben een probleem met jongens. De eisen die ouders, school en de maatschappij aan jongens stellen doen hun geen goed. Wat hebben jongens wel nodig? Later naar de crèche, stevig ouderlijk gezag, korter en gescheiden onderwijs, en meer begrip voor jongenseigenschappen.

Angela Crott (1955) is oud-onderwijzeres, historica en moeder van twee zoons. In 2011 promoveerde ze aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het proefschrift 'Van hoop des vaderlands naar ADHD'er. Het beeld van de jongen in opvoedingsliteratuur (1882-2005). Eerder schreef ze 'Is mijn zoon een macho? Over het opvoeden van jongens. '

'Mooie historische analyse [. . . ] Red de jongen, hij is het waard. ' Aleid Truijens, de Volkskrant
exclusief verzendbijdrage

What happened to Cass McBride

Auteur: Gail Giles

Als de broer van Kyle zelfmoord pleegt omdat het populairste meisje van school hem afwijst, wil Kyle maar één ding: wraak. En hij vindt een uitgelezen manier om Cass te laten inzien wat ze heeft veroorzaakt... Cass wordt wakker in een nachtmerrie. Het enige contact dat ze met de buitenwereld heeft, is via Kyle. Cass begrijpt dat haar leven afhangt van de manier waarop ze hem voor zich kan winnen. Maar plotseling hoort ze niets meer... Deze intense psychologische thriller wordt door drie stemmen verteld: die van Kyle, Cass én de detective die erachter moet zien-te komen wat er met Cass gebeurd is.
exclusief verzendbijdrage

Mijn spirituele autobiografie

Auteur: D. Lama

Na meer dan 70 jaar leiderschap bereidt de veertiende dalai lama stilaan zijn opvolging voor. Dit indrukwekkende boek kan gezien worden als zijn spirituele testament, waarin hij oproept tot een ethisch en spiritueel reveil, over de grenzen van verschillende religies en levensbeschouwingen heen. ;;;De dalai lama blikt terug op zijn leven;;;Een geautoriseerde autobiografie, gebaseerd op gesprekken met en teksten van de dalai lama;;;In dit boek blikt de dalai lama, inspiratiebron voor vele miljoenen mensen, terug op zijn leven, en trekt daaruit waardevolle lessen voor de toekomst. ;;;Hij vertelt openhartig over zijn kindertijd in Lhasa, zijn uitverkiezing als dalai lama en zijn tijd als leider van het Tibetaanse boeddhisme en woordvoerder van het Tibetaanse verzet.
exclusief verzendbijdrage

Ploegen door het donker

Auteur: Richard Powers

Een intellectuele thrillerTaimur Martin is een docent Engels die in Beiroet gegijzeld is door een terroristische groepering. Zijn leven is monotoon, dag of nacht, licht of donker, zomer of winter: hij heeft geen idee meer waar en wanneer hij leeft. Slechts zijn verbeeldingskracht houdt hem op de been. Intussen werkt schilderes Adie Klarpol met een schrijver en een wetenschapper in Amerika aan een andere, virtuele wereld. Vanuit het niets bouwen ze een nieuwe werkelijkheid op, met fantasie en techniek als bouwstenen. De twee verhalen ontwikkelen zich onafhankelijk van elkaar maar worden bij elkaar gehouden door Powers¿ fenomenale greep op de materie. Het gijzelingsdrama is razend spannend, en zelfs ontroerend. Het is een pleidooi voor de menselijke verbeeldingskracht, die overal de wereld draaiend houdt. Over Ploegen door het donker:¿Powers durft de grote vragen te stellen over de rol die wetenschap, kunst en technologie in ons leven moeten spelen ¿ en hij laat zien hoe belangrijk dromen zijn. ¿ JOHN FREEMAN¿Powers creëert een wereld waaruit je niet meer hetzelfde terugkeert. ¿ WASHINGTON POST¿De roman speelt zich af in twee gescheiden werelden, maar wanneer die samenkomen is het effect ronduit spectaculair. ¿ NEW YORK TIMES BOOK REVIEWRichard Powers heeft negen romans op zijn naam staan, de meest recente is Gen voor geluk. In de jaren tachtig woonde en werkte hij enige tijd in Nederland, inmiddels woont hij in Urbana, Illinois (VS). Powers heeft talrijke prijzen gekregen, waaronder een MacArthur Fellowship, de Lannan Literary Award en de James Fenimore Cooper Prijs. Voor zijn roman De echomaker kreeg hij de National Book Award.
exclusief verzendbijdrage

The Backwash of War

Auteur: Ellen N La Motte

This is a pre-1923 historical reproduction that was curated for quality. Quality assurance was conducted on each of these books in an attempt to remove books with imperfections introduced by the digitization process. Though we have made best efforts - the books may have occasional errors that do not impede the reading experience. We believe this work is culturally important and have elected to bring the book back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide.
exclusief verzendbijdrage

De Sfinx

Auteur: James Rollins

Wanneer Jake en zijn zus Kady in Egypte onderzoek doen naar mummies, wordt er een vreemd gemummificeerd schepsel ontdekt. Ze besluiten de graftombe te bezoeken en lopen regelrecht in een val van de Schedelkoning. Jake en Kady belanden In een prehistorische wereld, waar opnieuw gevaar dreigt. Ook hun oude vrienden Martha, Pindar en Back'uuk worden bedreigd. Om deze en zijn eigen wereld te redden, moet Jake de geheimzinnige herkomst van een mythisch vuuroog achter-halen - een talisman die afgrijselijke krachten blijkt te bezitten. Als Jake alle aanwijzingen uit de Egyptische mythologie samen-voegt, wordt hij gedwongen om zijn grootste angst onder ogen te zien: het lot van zijn verloren ouders. Zal hij de waarheid over zijn moeder en vader ontdekken?
exclusief verzendbijdrage

Gerard Walschap

Auteur: Jos Borre


Jos Borré heeft een meeslepende, allesomvattende biografie van Gerard Walschap geschreven
Gerard Walschap (1898-1989) is een van de grootste Nederlandstalige schrijvers ooit. Niet alleen heeft hij een meer dan omvangrijk oeuvre bij elkaar geschreven, een tomeloze ambitie aan de dag gelegd en tot de laatste snik vurig zijn mening verkondigd hij heeft ook tijdens zijn lange
leven de grote tegenstellingen van zijn tijd in zich meegedragen. In artistiek, politiek, maatschappelijk en spiritueel opzicht is Walschap een zoeker geweest, met een groot hart voor de mensen rond hem, een niet te stillen honger naar waarheid en kennis, en een overrompelende drang om zichzelf uit te leggen. Het leven van Gerard Walschap omspant bijna honderd jaar, een eeuw vol extremen waarin alles verandert. Zeer secuur en sereen brengt biograaf Jos Borré de wereld van de prins der Nederlandse letteren tot leven. Meer nog dan een onthullende en nieuwe kijk op het werk van Walschap is deze biografie de meeslepende roman van een leven.
exclusief verzendbijdrage

Inktpatronen

de tweede wereldoorlog en het boekbedrijf in Nederland en Vlaanderen

Auteur: E. Bruinsma

Inktpatronen, onder redactie van Hans Renders, Lisa Kuitert en Ernst Bruinsma, schetst een beeld van de uitgeverijen in de Lage Landen ten tijde van de Duitse Bezetting. Moeizame jaren, die ook zeer bepalend zijn geweest voor de wijze waarop het boekenvak zich tot op de dag van vandaag heeft ontwikkeld. Van ruim vijftien uitgeverijen die toen werkzaam waren, is een uitvoerig portret opgenomen, onder meer De Arbeiderspers, A. A. M. Stols, Het Spectrum, Contact, De Bezige Bij, Manteau, Lannoo en de 'exil'-uitgeverijen. Dit rijk geïllustreerde boek bevat van elke beschreven uitgeverij bovendien de complete fondslijst over de vijf oorlogsjaren.

Aan deze publicatie is meegewerkt door C. J. Aarts, Marnix Beyen, Ernst Bruinsma, Salma Chen, Hendrik Edelman, Sjoerd van Faassen, Michel Fincoeur, Gerard Groeneveld, Sjaak Hubregtse, René Kruis, Lisa Kuitert, Peter Manasse, Otto Lankhorst, Hans Renders, Gerrold van der Stroom, Jan Stuyck en Romain Vanlandschoot.
exclusief verzendbijdrage

Hindemith, Hartmann and Henze

Taal: engels

Auteur: Guy Rickards

Guy Rickards' innovative biography examines three German composers - Paul Hindemith (1895-1963), Karl Amadeus Hartmann (1905-63) and Hans Werner Henze (b. 1926) - and demonstrates how a number of parallels can be drawn between their works, influences and roles in musical history, despite their varied backgrounds, musical approaches and political leanings. A combination of new directions and German traditions was common to the music of all three composers; their works acknowledged the musical heritage of their homeland while also expanding and adding to it. During the twentieth century, the entwined lives of these three men served to create new paths and possibilities for the development of German music.
exclusief verzendbijdrage

Ich Knall Euch Ab !

Taal: duits

Auteur: Morton Rhue

Gary und Brendan werden von den Stars der Schule, den sportlichen Markenklamottenträgern, gedemütigt und terrorisiert. Die Lehrer schauen weg. Allmählich reift in den Köpfen der beiden der Plan, es ihren Mitschülern und Lehrern - nach dem Vorbild der Amokläufer von Littleton - heimzuzahlen. Am Tag des Abschlussballs präparieren sie die Ausgänge der Turnhalle mit Bomben und stürmen das Fest.

''Gewalt hat viele Gesichter - sie äußert sich durch den Gebrauch von Waffen und Fäusten oder von Worten, die Verachtung säen. Wenn wir nichts daran ändern, wie wir andere innerhalb und außerhalb der Schule behandeln, wird es nur noch mehr Tragödien geben. '' Morton Rhue
exclusief verzendbijdrage

Mediteren

een praktische gids om vrienden te worden met jezelf

Auteur: Pema Chodron

Steeds meer mensen verlangen naar authenticiteit en compassie. Pema Chödrön laat zien dat meditatie een geweldig middel is om hier invulling aan te geven. Met dit boek laat ze de lezers kennismaken met meditatie in al haar facetten. De basisprincipes van ademhalen tot de juiste houding komen uitgebreid aan bod. Ook legt ze uit dat moeilijke momenten, gedachten en emoties een opening kunnen zijn naar vriendelijkheid voor onszelf en de ander.
exclusief verzendbijdrage

Door het oog van de naald

met gesprekken van een strafgevangene met zijn Japanse bewakers 1942/45

Auteur: D.W. Joekes

Voor de Tweede Wereldoorlog leerde de auteur van dit boek voldoende van de taal om tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indië als krijgsgevangene ingezet te worden als tolk bij het spoorwegkantoor in Soerabaja.

De ontdekking van zijn deelname aan een verzetsgroepje deed hem belanden bij de Japanse militaire politie, de Kempetai; daarna bij de Japanse krijgsraad in Batavia/Jakarta en in drie opeenvolgende gevangenissen.

De Japanse capitulatie op 15 augustus 1945 bezorgde hem wel weer zijn vrijheid, maar er volgden nog tijden van uitputting en diepe wanhoop. Vooral door de beschrijving van zijn belevenissen bij de Kepetai en de krijgsraad is dit boek zonder meer een historisch document.
exclusief verzendbijdrage

Voltreffer

Auteur: Willem Brakman

Voltreffer: 25 sprankelende essays van Willem Brakman met nieuwe bijdragen in woord en beeld van o. a. Jan Mulder, Winnie Sorgdrager en Wim Noordhoek.

Voltreffer is de derde essaybundel van Willem Brakman. Sommige stukken zijn eerder gepubliceerd maar inmiddels niet meer te verkrijgen, andere worden hier voor het eerst gebundeld. Hoe dan ook is de bundel een nieuwe staalkaart van Brakmans scherpzinnige denken, zijn ruime horizon en onnavolgbare stijl.
Prof. dr. Bart Vervaeck wijst er in zijn inleiding op hoezeer Brakman 'een begaafd introvert' genoemd kan worden, 'een afzijdige die niet meedoet met het spelletje dat voor anderen zo belangrijk is. Het conflict tussen binnen- en buitenwereld, subject en object is de grondlaag van alles wat in Brakmans wonderlijke wereld aan bod komt. Dat geldt zeker ook voor deze bundel met sprankelende essays, verdeeld in drie afdelingen: autobiografisch proza, filosofie en lezingen.

Voltreffer is - ongebruikelijk voor een essaybundel - ruim geïllustreerd met passende beelden en teksten die speciaal voor dit boek geselecteerd zijn door een keur aan Brakmanliefhebbers: Theo Hakkert, Gerrit Jan Kleinrensink, Ary Langbroek, Albert Megens, Jan Mulder (die twee tekeningen maakte), Wim Noordhoek, Helga Ruebsamen, Paul Silder, Winnie Sorgdrager, Bart Vervaeck, Marjoleine de Vos, Gerben Wynia en door Paulien Brakman en Steven Brakman.

In 2008 overleed Willem Brakman. Hij laat een omvangrijk oeuvre na van ruim 50 titels: romans, verhalenbundels, publicaties met beschouwende stukken. In Voltreffer zijn beschouwingen, lezingen en essays gebundeld die niet in de bij Querido verschenen bundels De jojo van de lezer (1985) en Vrij uitzicht (2001) terecht zijn gekomen, maar daar zeker een plek in hadden verdiend. De redactie van Voltreffer was in handen van Jan Kuijper en Steven Brakman. Bart Vervaeck schreef de inleiding.

exclusief verzendbijdrage

De onzichtbare ayatollah

Auteur: Carel Brendel

Aan De Onzichtbare Ayatollah werken twee gastauteurs mee: Hans Jansen en Nahed Selim. Beiden dragen bij door het schrijven van een essay. De bijdrage van Hans Jansen gaat over (zijn rol in) het proces Wilders, de zaak Nekschot en politieke showprocessen in Egypte. Het stuk dat Hans Jansen recent op www.hoeiboei.nl liet plaatsen was ontleend aan het grotere verhaal dat straks in het boek wordt opgenomen.
exclusief verzendbijdrage

Dertig dagen Laura

Auteur: S. van der Wiel

Boris is graag op zichzelf en is het liefst de hele dag met zijn mieren in de weer. Alleen zijn vriend Tom weet ervan en wordt betrokken in Boris zijn spel. Dan ontmoet Boris Laura. Hij is onmiddellijk helemaal in de ban van haar. Ze is sterk en stoer, terwijl hij nogal bang is aangelegd. Zijn vriendje Tom laat hij onmiddellijk links liggen. Laura windt Boris om haar vinger en krijgt alles van hem gedaan. Na een tijdje merkt Boris dat er iets met Laura aan de hand is. Ze doet wel heel stoer, maar ís ze dat wel? En waarom al dat geheimzinnige gedoe over haar vader? Langzaamaan begint Boris een vermoeden te krijgen. Op een dag, als Laura haar zin niet krijgt en van pure nijd al zijn mieren doodtrapt, confronteert hij Laura hiermee. En dan zijn de rollen ineens helemaal omgedraaid!
exclusief verzendbijdrage

In mijn hart brand ik een kaarsje voor jou

Auteur: Heidi Woweries
een handreiking om nieuwe levensmoed te vinden bij rouw en verdriet


Een boek in de taal van liefde
dat moed geeft en een handreiking is
om verder te kunnen gaan.

Toen haar moeder, die ook haar beste vriendin was, onverwachts stierf, stortte de wereld van de schrijfster in. Stap voor stap 'werkt' zij zich door haar verdriet heen, vindt zij haar weg terug naar het dagelijks leven en lukt het haar uiteindelijk weer vreugde te ervaren en weer te lachen.

Verdriet en wanhoop worden geleidelijk omgezet in nieuwe levensmoed. Het boek reikt troostend de hand wanneer het verdriet nog vers is, maar zal diegenen die reeds langer treuren om het verlies van een geliefde eveneens tot hulp zijn. Het bevat raadgevingen die direct in het dagelijks leven kunnen worden toegepast.

Heidi Woweries ontving veel steun en hulp toen ze plotseling een dierbare verloor. Dit gaf haar zoveel nieuwe levensmoed, dat ze besloot iets terug te doen en een boek te schrijven om andere mensen in hun rouwproces terzijde te staan.
exclusief verzendbijdrage

Opstandige dauw

Ahmad Shamlu ( Teheran, 1925-2000) is een van de meest invloedrijke dichters van Iran. Hij wilde met zijn poëzie stem geven aan de mensen die van Iran een moderne maatschappij wilden maken. Evenals zijn Turkse vriend en collega Nazim Hikmet werd hij wegens zijn politieke overtuiging gevangen gezet.
exclusief verzendbijdrage

De dood leeft

Denken over na de dood en het leven voor de dood

Auteur: Klaus Berger

De dood is nog steeds een taboe en over het hiernamaals hebben slechts weinigen een helder idee. Ook de bijbel blijkt daarover weinig informatie te bevatten.

Ondanks dit alles blijkt de dood als onderwerp te leven. En het denken over leven na de dood is richtinggevend voor de invulling van het leven vóór de dood. Alle reden dus om dood en hiernamaals aan een grondige beschouwing te onderwerpen.

Memento mori krijgt een nieuwe betekenis.

Andere bijdragen in dit boek zijn o. a. van de hand van Marius van Leeuwen, Eginhard Meijering, Bram van de Beek en Ad van Houwelingen.
€23,35 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Gedrag is meer dan je ziet

Auteur: Willem de Jong

In het onderwijs worden leerkrachten steeds meer geconfronteerd met leerlingen die 'uitdagend' of 'ongepast' gedrag vertonen. Soms is het moeilijk vast te stellen of het gaat om een fase in de normale ontwikkeling van het kind, of dat er sprake is van risicovol, ontwrichtend gedrag.

Het is van groot belang dat leerkrachten beseffen dat gedragsproblemen niet alleen te wijten zijn aan de leerling. In duidelijke taal, met sprekende praktijkvoorbeelden en voorzien van recente onderzoeksgegeven legt Willem de Jong bloot welke factoren een rol kunnen spelen. Hij onderscheidt hierbij de domeinen 'de leerling', 'het gezin', 'de school' en 'de omgeving' en pleit voor een gedegen analyse van de totale situatie. Want wanneer gedragsproblematiek niet goed wordt onderkend en er niet professioneel op wordt gereageerd, gaan er nodeloos tijd en energie verloren.

Leidraad in het boek is: met kennis van zaken proactief werken. Anders gezegd: op grond van gegevens - en niet op grond van aannames - werken aan het professionaliseren van het pedagogisch en didactisch handelen.
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Liefhebben zonder voorwaarden

Auteur: Paul Ferrini
reflecties van het christusbewustzijn

Auteur: Paul Ferrini

'Dit boek geeft een heldere leidraad om vanuit het Christusbewustzijn te komen tot 'onvoorwaardelijke liefde'. Vanuit het bewustzijn van de lezer richt Jezus zich tot hem/haar, en laat zien dat wij onze medemens (broeders en zusters) onvoorwaardelijk kunnen liefhebben, als we eerst onszelf onvoorwaardelijke liefde kunnen geven.
Wij lijden allen aan een op angst gebaseerd gevoel tekort te schieten, niets waard te zijn, en een groot schuldgevoel. En hoe we onszelf zien, wordt weerspiegeld in de medemens. In die hoedanigheid komt de interactie met onze broeders en zusters van pas om ons te laten zien dat er bij onszelf nog werk aan de winkel is, niet om hen de schuld te geven van onze problemen, zoals we graag doen.
Ferrini confronteert de lezer met zichzelf op liefdevolle en inspirerende wijze, waarbij hij hem/haar aanspoort om tot het Christusbewustzijn van onvoorwaardelijke liefde te komen. '
(Bibliotheekrecensie, Sandra Tideman-van Nispen. )
'Je neemt het regelmatig op om er stukken uit te lezen, die je telkens weer tot nadenken stemmen. Direct toepasbaar in je dagelijkse leven!'
'Ik weet zeker dat ik dit boek zelf nog cadeau zal doen aan een dierbaar persoon. '
'Een interessant boek voor wie moeite heeft zichzelf te accepteren. Het helpt met het verkrijgen van een positieve kijk op jezelf, je leven, en de mensen om je heen. '
'Dit boek heeft mij enorm geïnspireerd en het liefst zou ik het iedereen die ik ken onder de neus willen duwen. Het is zo mooi en er zijn echt puzzelstukjes op zijn plaats gevallen. Een aanrader!'
Lezersreacties op Bol. com
€15,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Gelukkig is er vlaai

Auteur: Ludo van Denderen

na dood: de KNVB heeft de proflicentie van de club ingetrokken. Maar half juni besluit de rechter dat Fortuna haar licentie mag behouden. Het seizoen begint dan al bijna, maar Fortuna heeft nog slechts één speler onder contract staan. Ook moet de kleding voor de toekomstige spelers nog worden geregeld. En zo zijn er oneindig veel hobbels te nemen om heelhuids het einde van de competitie te halen.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Hand in hand in het donker

leven en liefde in Noord-Korea

Auteur: Barbara Demick

Noord–Korea heeft sinds de val van het communisme het meest totalitaire systeem in de wereld. Als je er de radio aanzet, hoor je alleen maar propaganda, de buren letten op ieder woord dat je zegt en aan de muur hangt verplicht het portret van de dictator. In dit klimaat speelt zich de liefde af tussen Mi–ran en Jun–Sang, die tot mislukken gedoemd is omdat zij uit een "slechte familie" komt, wat inhoudt dat de familie niet loyaal is aan het regime. Hun relatie zou zijn carrière in de weg kunnen staan. Naast deze twee verliefden volgt Demick nog andere personen, onder andere Song Hee–suk, een arbeidster die langzaam van haar communistische geloof valt, Kim Hyunck, een jongen die peren steelt om in leven te blijven en de arts Kim Ji–eun, die met beperkte middelen haar patiënten probeert te helpen.

Barbara Demick laat in Hand in hand in het donker zien hoe het is om te leven in een dictatuur. Zij beschrijft de personen vol liefde, waardoor de lezer sympathie en mededogen voor hen zal voelen.
€35,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De Holocaust is voorbij

afrekenen met Hitlers erfenis

Auteur: Avraham Burg

De Holocaust is voorbij is een zeer persoonlijk boek, waarin Burg aan de hand van zijn eigen familiegeschiedenis (zijn ouders waren Holocaust-overlevers) bepleit dat Israël Hitlers giftige erfenis achter zich moet laten. Alleen dan is vreedzaam samenleven met de Arabische buren mogelijk, en alleen dan is er een toekomst voor Israël.
€9,50 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Emotionele intelligentie in de praktijk

Emotionele intelligentie in de praktijk

Auteur: Daniel Goleman

Via research, analyse en gesprekken met managers, bestuurders en mensen op de werkvloer van bedrijven in de hele wereld, beschrijft Daniel Goleman een nieuw paradigma voor het bedrijfsleven. In zijn eigen woorden: 'De regels op het werk zijn aan het veranderen. We worden steeds meer op een nieuwe manier beoordeeld: niet alleen of we slim en competent genoeg zijn, maar vooral hoe goed we onszelf en anderen kunnen beoordelen en hanteren. '
Emotionele intelligentie in de praktijk beschrijft deze revolutie en het effect van emotionele intelligentie op bedrijf en organisatie en op mensen die er werken. Tevens bevat dit boek hulpmiddelen en een test om de 'EQ-factor' voor uzelf in kaart te brengen en te optimaliseren.
Over Emotionele intelligentie:
'Zeer informatief en lezenswaardig,' NRC HANDELSBLAD
'Goed gekozen voorbeelden uit het dagelijks leven (. . . ) Het boek leest als een trein. ' DE PSYCHOLOOG
€15,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

The Cost of Sugar

Taal: engels

Auteur: Cynthia Macleod

The Cost of Sugar is the successful debut of Suriname's most celbrated historical novelist. Cynthia Mc Leod, published 25 years ago in 1987, the novel was an instant bestseller in Suriname for VACO Press, and also in the Netherlands in 1995 for uitgeveri Conserve.
Over 100. 000 copies were sold totally. The book was also published in Germany, in hard cover by Langen-Müller and pocket edition by Fischer.
In an engrossing historical account, Cynthia Mc Leod takes her readers back to the 18th century (between 1765-1779 to be precise), recapping the intriguing history of those rabid times through the eyes of two Jewish step sisters, Elza and Sarith, descendants of the settlers of 'new Jerualem of the River', known today as Jodensavanne, the oldest Jewish settlement in Surinam, which boasts the first synagogue in the Westerh Hemisphere.
The Cost of Sugar is a frank exposé of life in the Dutch slave colony when sugar ruled as kind - and the tragic toll it took on the lives of colonists and slaves alike. Translator is Gerald Mettam.
Cynthia Mc Leod (1936, Paramariblo) was decorated Dame in the Honorary Order of the Golden Palm in 1988 by the president of Surinam. She is the widow of the late ambassador Donald Mc Leod and daughter of dr. Johan Ferrier, the last governor and first president of Surinam.
The Detiger in
De Telegraaf: 'De geschiedenis van de slavernij in Suriname - 'An invaluable story. '
€11,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Nee, je bent geen gadget

Auteur: Jaron Lanier

Jaron Lanier, computergoeroe sinds het begin van de jaren tachtig, was een van de eersten die voorspelde hoe groot de invloed van internet zou worden op onze cultuur. Nu, meer dan dertig jaar later, kijkt hij met zorg terug.

Want sommige keuzes die we nu voor vanzelfsprekend aannemen – dat de gebruiker van internet anoniem is bijvoorbeeld – zijn door programmeurs gemaakt toen de gevolgen niet waren te overzien.

En nu zitten we ermee: met onoverzichtelijke discussies vol gescheld, intimidatie op sociale netwerken, diefstal van bestanden, en steeds meer websites die inbreuk maken op privacy.

De mens moet weer belangrijker worden dan de techniek: Nee, je bent geen gadget is een bezield pleidooi voor het individu van een auteur die als geen ander begrijpt wat technologie voor ons kan betekenen.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Jurgen Haeck, zoon van een bokser

Auteur: Bart Van Lierde

JURGEN HAECK is vier jaar wanneer zijn vader het Europees kampioenschap boxen verliest van Roland Cazeaux. 'De scheids-rechters waren omgekocht,' beweert zijn vader, en niet alleen de Vlaamse, maar ook de Franse pers spreekt van een gestolen over-winning. Als tiener gaat Jurgen stiekem boksles volgen: hij wil zijn vader wreken door op een dag tegen een Fransman te strijden voor de Europese titel. Maar zijn vader komt dit te weten en verbiedt hem nog te gaan trainen — hij vindt boksen een gevaarlijke en oneerlijke sport. Maar Jurgen blijft aandringen. Zijn vader zwicht en brengt zijn zoon in contact met zijn ex-trainer Jef Van Driessche. Bij de eerste match blijkt Jurgen een geboren kampioen, maar de Koninklijke Belgische Boksbond, een federale instelling die hem onvoorwaardelijk zou moeten steunen, kan niet tegen Jefs kritiek op het wanbeleid. Met een nieuw reglement probeert de bond de carrière van Jurgen af te remmen en zijn deelname aan de Olympische Spelen te beletten. Gedemotiveerd hangt Jurgen zijn wanten' aan de haak, maar hij blijft ervan dromen om zijn vader te Wreken én te evenaren.
€35,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Bemind maar onbekend

Auteur: Edwin van de Haar
de politieke filosofie van het liberalisme


Er zijn veel mensen die over het liberalisme schrijven of praten, maar weinigen doen dat met verstand van zaken. Journalisten, de experts die zij opvoeren, politicologen, politici , liberalen zelf: veel verder dan ‘iets’ met ‘markt’, ‘vrijheid’ of ‘individu’ komen zij in de regel niet. Onderlinge liberale verschillen blijven onderbelicht, het bestaan van een groot aantal pseudo-liberalismen wordt kritiekloos geaccepteerd, mede bij gebrek aan een zinvolle liberale maatstaf. Geen wonder dat studenten en politiek geïnteresseerden geen goed overzicht hebben van het liberalisme. Tegelijkertijd wordt de enorme betekenis van het liberalisme voor Nederland en de wereldgeschiedenis alom erkend. Kortom, het liberalisme is bemind, maar onbekend.

Dit boek biedt een uitweg uit de liberale spraakverwarring. Het schetst de belangrijkste liberale overeenkomsten en verschillen aan de hand van drie liberale hoofdstromingen en geeft alle belangrijke liberale denkers daarin hun eigen plek. Uniek is dat zowel het liberale denken over de binnenlandse politiek als over de internationale betrekkingen uit de doeken wordt gedaan. Tevens wordt het verschil tussen liberalisme en conservatisme uitgelegd. Het boek geeft in kort bestek een heldere introductie van de politieke filosofie van het liberalisme. Een onmisbare gids voor iedereen met interesse in het liberale gedachtegoed.
€12,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De leeuwenfluisteraar

€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Moeten maakt gek

pak zelf je emotionele problemen aan

Auteur: Albert Ellis

Hoe komt het dat op sommige momenten alles hopeloos en utizichtloos lijkt en we geen kant meer op kunnen? De Rationeel Emotieve Therapie (RET) geeft een duidelijk antwoord: dat doen we zelf. We denken onszelf als het ware de put in: we stellen ons verkeerd op tegenover de onaangename kanten van het leven. Op een andere manier gaan denken en voelen, is niet gemakkelijke en vereist veel oefening. In Moeten maakt gek wordt een en ander stapsgewijs duidelijk gemaakt en is eel plaats ingeruimd voor zelfwerkzaamheid: oefeningen en opdrachten helpen de lezer om zijn of haar emotionele lot in eigen hand te nemen.
€15,35 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Authentiek leven

Auteur: Stephen Cope
vind je bestemming met de Bhagavad Gita

Wat is je roeping? Hoe bereik je een leven vol vervulling en zelfverwerkelijking? In de Bhagavad Gita, een van de meest bekende en geliefde yogateksten, gaat de krijger Arjuna op zoek naar zijn bestemming (dharma) met hulp van zijn goddelijke mentor Krishna. Stephen Cope gebruikt dit eeuwenoude verhaal als basis voor Authentiek leven. Hij laat zien hoe je zelf je roeping kunt vinden en een leven vol voldoening kunt leiden. De levensverhalen van talloze bekende personen in het boek laten de lezer zien hoe je succes en zelfverwerkelijking bereikt als je je dharma volgt.
€35,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Crossed

Taal: engels

Auteur: Ally Condie

Rules are different outside the Society. Chasing down an uncertain future, Cassia makes her way to the Outer Provinces in pursuit of Ky - taken by the Society to his certain death - only to find that he has escaped into the majestic, but treacherous, canyons. On this wild frontier are glimmers of a different life and the enthralling promise of rebellion. But even as Cassia sacrifices everything to reunite with Ky, ingenious surprises from Xander may change the game once again. Narrated from both Cassia's and Ky's points of view, this hotly anticipated sequel to Matched will take them both to the edge of Society, where nothing is as expected and crosses and double crosses make their path more twisted than ever. . . This title is the incredible sequel to acclamied international bestseller, Matched .
€10,40 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Opvoeden door beginners

Auteur: Rene van der Veer
zin en onzin van opvoedingsadvies

Baby’s moeten beslist alleen op hun kamertje inslapen. Peuters moet je niet voor hun tweede verjaardag proberen zindelijk te maken. Het huilen van een baby kan niet verminderd worden door hem of haar rond te dragen. Volledige borstvoeding mag maar een paar maanden gegeven worden.

Dit zijn enkele van de adviezen die jonge ouders tegen kunnen komen bij het consultatiebureau, in adviesboeken of bij het bezoeken van een opvoedingssite. De adviezen klinken soms overtuigend, maar zijn ze ook ergens op gebaseerd?

In dit boek neemt de auteur ons mee op een reis door de geschiedenis en door andere culturen. Veel stellige opvoedingsadviezen blijken niet meer dan tijdgebonden en cultuurgebonden opinies. Weinig beweringen kunnen steunen op gedegen onderzoek. Dat is de conclusie die de auteur trekt na de analyse van vele vermakelijke voorbeelden. Het resultaat is een relativerende gids voor de ouder of grootouder die zich niet gek wil laten maken door de zogenaamde deskundigen.
€12,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

TBS

Auteur: Carolien Roodvoets

Carolien Roodvoets schetst in dit boek een genuanceerd beeld van het leven en werken in een tbs-kliniek: wie zijn er opgenomen, wat is hun achtergrond, hun stoornis, wat houdt de behandeling in? Maar ook: hoe is het om daar te werken, en welke hot items en dilemma's (verlof, long stay, wel of geen porno, chemische castratie) spelen er? Het tbs-systeem staat momenteel onder grote druk, maar in discussies over tbs blijkt vaak dat de kennis over deze complexe materie gebrekkig is. Tbs'ers zijn de nieuwe paria's van onze samenleving geworden, en mensen die in tbs-instellingen werken stuiten nogal eens op onbegrip. Als tbs'ers worden gedemoniseerd, wat zegt dat dan over onze samenleving?, vraagt Roodvoets zich af. Hoe zit het met de gekte in onszelf? Is de tbs'er een projectiescherm voor alles wat we in onszelf vrezen, maar niet onder ogen durven zien?

Carolien Roodvoets heeft tien jaar in een tbs-kliniek gewerkt, eerst als sociotherapeut en later als gezins- en relatietherapeut. Ze kent de tbs-wereld dan ook van binnenuit en heeft haar persoonlijke ervaringen in dit boek verwerkt.
€26,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Is dat normaal, dokter?

Auteur: Steven van de Vijver

Welke problemen, angsten, zorgen houden mensen bezig? De huisarts weet het precies. Twee jaar lang tekende Steven van de Vijver de ervaringen op die hij beleefde in zijn huisartsenpraktijk, gelegen in een typisch multiculturele wijk.

Op lichtvoetige en humoristische wijze beschrijft hij de gang van zaken in de spreekkamer of op visite; van aambeien tot depressies, van zwangerschapswens tot euthanasie. Het zijn situaties en problemen die in het dagelijkse leven vaak binnenskamers worden gehouden, maar die bij de huisarts uitgebreid aan bod komen. Is dat normaal, dokter? biedt een unieke inkijk in de spreekkamer van de huisarts, en geeft daarmee een origineel beeld wat er onder de huid van de samenleving speelt.
€10,40 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het grote vuur

Auteur: Cesare Pavese

'Een man, een vrouw, onbeantwoorde liefde, en een verzwegen verleden. '
'Bloedmooi en onvergetelijk, en na meer dan zestig jaar eindelijk vertaald. '
In de nadagen van haar relatie met Giovanni ontvangt Silvia een dringend bericht: ze moet zo snel mogelijk terugkeren naar haar geboortedorp. Ze vraagt Giovanni haar te vergezellen naar de familie die ze al jaren niet gezien heeft. Omdat Giovanni hoopt dat hun relatie daardoor weer zal opbloeien, accepteert hij meteen. Samen reizen ze naar het Italiaanse platteland, naar het dorp waar Silvia opgroeide, en naar haar moeder en stiefvader, die ze ooit, om voor Giovanni onbekende redenen, ontvlucht is. Daar aangekomen is niets wat het lijkt, en komt de liefde tussen beiden nog meer onder druk te staan. Maar beetje bij beetje lijkt Giovanni Silvia's verleden te doorgronden.
Vanuit wisselend perspectief (Pavese en Garufi schreven om en om een hoofdstuk, met respectievelijk Giovanni en Silvia als verteller) wordt de liefdesgeschiedenis - en het drama - blootgelegd tussen twee mensen die lijden onder een onderdrukt, verborgen verleden.
'Het grote vuur' is niet alleen een prachtige schets van een broze relatie, het is ook een zeer persoonlijk verhaal, dat symbool staat voor hoe mensen bepaald worden door hun afkomst en omgeving, en dat toont hoe teder en wreed liefde kan zijn.
Cesare Pavese (1908-1950) wordt beschouwd als een van de grootste Italiaanse auteurs van de twintigste eeuw. Hij schreef romans, poëzie, verhalen, essays en een dagboek ('Leven als ambacht'), waarin hij zijn streven en falen in de liefde genadeloos becommentarieerde, en waarin hij zijn zelfmoord 'literair aankondigde'. 'Het grote vuur' is de enige roman van zijn hand die tot nu toe onvertaald is gebleven in het Nederlands.
Bianca Garufi (1918-2006) schreef poëzie en romans. Ze vertaalde onder andere boeken van Claude Lévi-Strauss en Simone de Beauvoir, en werkte als psychoanalytica. Tussen 1945 en 1958 was ze in dienst bij de Italiaanse uitgeverij Einaudi, waar ze Pavese ontmoette en samen met hem aan 'Het grote vuur' werkte. Later zou zij zelf een vervolg erop schrijven: 'Il fossile' (1962).
€24,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Hide and Seek

Taal: engels

Auteur: Clare Sambrook

Meet Harry Pickles, the fastest boy in the world (well, at least in school). big brother to Daniel (who runs like a girl but is, in his own twerpy way, a star), and the firstborn son of Mo and Pa, the best-looking parents in their Notting Hill elementary school parking lot. Harry's life, like any other nine-year-old's, is a colorful, frenetic, and fun blur of lunch boxes, vocabulary tests, and keeping up with his pals Piggy and I'erry--not to mention keeping an eye on his kid brother Daniel. Mo, a successful, well-known journalist, and Pa, a surgeon, have built a wonderful world for Harry and Daniel to grow up in, but when a school outing results in Daniel's vanishing, the complicated adult world of police investigations and interviews, searches of the countryside, recriminations, and ultimate responsibilitiy come crashing in on a very confused Harry. Told with an utterly compelling and exuberant sense of truth in a barrowing situation. "Hide & Seek is a fresh debut of remarkable compassion, tense mystery, disarming humor, and emotional clarity. Clare Sambrooke's exceptional debut novel should find its palce alongside other recent achievements in literary fiction such as "The Lovely Bones. The Curious Incident of the Dog in the Night-Time, and "The Deep End of the Ocean.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Bestendig verblijf

Auteur: F. Budé

Bestendig verblijf is een omvangrijke, rijk gevarieerde dichtbundel over reizen in ruimte en tijd, met zijwegen naar beeldende kunst en psychiatrie. Frans Budé leeft zich even gemakkelijk in in de door angstvisioenen gekwelde doodzieke componist Robert Schumann als in een twintigtal kunstenaars van naam (van de middeleeuwen tot nu) die hij volgt bij het scheppingsproces in hun atelier. Ook in de imposant aanwezige natuur weet Frans Budé een verborgen werkelijkheid te ontdekken die aan het dagelijkse leven ontstijgt. Het maakt zijn gedichten verrassend intiem. Met de dubbeldikke bundel Bestendig verblijf viert Meulenhoff vijfentwintig jaar na het verschijnen van zijn debuutbundel Vlammend marmer het zilveren dichtersjubileum van Frans Budé.
€24,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Zadie Smith's "White Teeth"

Auteur: Claire Squires

The aim of this series is to provide accessible and informative introductions to the most popular, most acclaimed and most influential novels of recent years. A team of contemporary fiction scholars from both sides of the Atlantic has been assembled to give a thorough and readable analysis of each of the novels in question.

The books in the series all follow the same five-part structure:
• A short biography of the novelist
• A full-length study of the novel, drawing out the most important themes and ideas
• A summary of how the novel was received when it was first published
• A summary of the novel's standing today, including any film or television adaptations
• A helpful list of discussion questions, suggestions for further reading, and useful websites

Continuum Contemporaries win be a wonderful source of ideas and inspiration for members of book clubs and reading groups, as well as for students of contemporary literature at school, college and university.

Claire Squires is senior lecturer in Publishing at Oxford Brookes University. She previously worked at Hodder and Stoughton Publishers.
€14,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Schuifkaas

Auteur: Rudie Kagie
relaas van een reunie

Een reünie voor oud-bewoners van kindertehuis Nieuw Voordorp dreigt totaal uit de hand te lopen. De uitnodiging om na veertig jaar weer eens bij elkaar te komen roept onvoorziene emoties op. In de aanloop tot wat een gezellige dag had moeten worden, komt de inmiddels bejaarde groepsleiding heftig in aanvaring met de al lang volwassen voogdijpupillen van toen. Beide partijen vervallen in oude rolpatronen. De opvoeders slaan weer aan het betuttelen en censureren bijdragen aan het reünieboek. Als reactie hierop plaatsen de oud-pupillen traumatische herinneringen aan kindermishandeling in Nieuw Voordorp op internet. Sommigen werden in dit instituut voor de rest van hun leven psychisch beschadigd, maar was dat inderdaad de schuld van de directie? De sfeer tijdens de voorbereidingen van de reünie wordt zo met de dag grimmiger.

Schuifkaas is het autobiografische relaas van een reünist voor wie de pijnlijke confrontatie het ontbrekende stuk blijkt in een puzzel die hij voor het eerst meent te begrijpen.
€40,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De grens van de mens

Auteur: P.P. Verbeek

Nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen mensen niet alleen beter maken, maar ook verbeteren. De wereld is vol antidepressiva, ritalin, vruchtwaterpuncties, protheses en hersen- implantaten. Het is hoog tijd dat de ethiek zich gaat richten op de vraag hoe deze middelen een goede inbedding in de samenleving kunnen krijgen, aldus de techniekfilosoof Peter- Paul Verbeek. Verbeek verzet zich niet bij voorbaat tegen ingrepen in de menselijke natuur, maar onderzoekt de nieuwe manier van mens-zijn die eruit ontstaat.

In hoeverre zullen dergelijke ingrepen onze verantwoordelijkheden doen verschuiven en leiden tot afnemende acceptatie van ziekte en imperfectie? Gaan zij een nieuwe invulling geven aan wat een menswaardig leven is? Mag je de klachten van iemand met Parkinson met behulp van een hersenimplantaat verminderen als je weet dat het karakter van de patiënt daardoor volkomen verandert?

'Wat ons tot mens maakt, is dat we vorm kunnen geven aan onszelf. De Übermensch is de mens die verantwoord met dat vermogen heeft leren omgaan. En precies dat wordt momenteel van ons gevraagd. '-Peter-Paul Verbeek

'Angst voor nieuwe technologieën ontkent het wezen van de mens, vindt techniekfilosoof Peter-Paul Verbeek, die er een helder boekje over schreef. "Vogels hebben vleugels, mensen techniek. "

'In kort bestek biedt het een verbluffend helder overzicht van het ethische debat rondom techniek. '- Maartje Somers in NRC

'Origineel denkwerk' , Hans Achterhuis de Volkskrant ****
€10,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het loon van de schuld

Auteur: Ian Buruma
herinneringen aan de oorlog in Duitsland en Japan


Hoe presenteren Duitsland en Japan de Tweede Wereldoorlog in hun schoolboeken, hoe gaan ze om met musea en monumenten en plaatsen als Auschwitz, Hiroshima en Nanking, hoe herinneren de Duitsers zich de Neurenberg-processen? Hoe kijken de Duitsers en Japanners vandaag de dag op de oorlog terug? Ian Buruma reist door beide landen en ontmoet mensen wier eerlijkheid jegens hun verleden verbazingwekkend moedig is, maar ook anderen die op ingenieuze wijze hun verantwoordelijkheid steeds weer weten te ontlopen. Hij laat zien hoe een obsessie met het verleden, en vooral een vertekend beeld van de geschiedenis, de vraag iedere keer opnieuw doet rijzen wie precies het loon van de schuld moet betalen.
€13,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Binnenland 1

Auteur: Snijders

Hoorde u dat nou goed? De radio staat aan en de presentator zegt:
'Het Andries Knevelmuseum is afgelopen nacht getroffen door een felle brand, de westvleugel en het dertien verdiepingen tellende Kneveldrome brandden volledig uit. Verderop in de uitzending een interview met tandarts De Greef over de deze week in opspraak geraakte satanische tandheelkundige sekte. En de soap Goede Tijden Slechte Tijden is voor het derde achtereenvolgende jaar herdacht met een stille tocht. '

Dit soort absurde onderwerpen, radiogesprekken en nieuwsberichten waren wekelijks te horen bij de VPRO op Radio 1 in het actualiteitenhoorspel Binnenland 1, 'het radiomagazine met nieuwsfictie vanuit de binnenwereld'. De papiervriendelijkste teksten, geschreven door Ronald Snijders en Fedor van Eldijk, zijn nu bijeengebracht in Binnenland 1. Een uniek document van een inmiddels verdwenen radioprogramma. Een boek waarbij u voortdurend zult denken:
las ik dat nou goed?

Met op cd de beste scènes uit Binnenland 1, waaraan topacteurs meewerkten als Jeroen Willems, Joke Tjalsma, Tygo Gernandt, Alex Klaassen en Lies Visschedijk. - als opvallend kadertje

Ronald Snijders en Fedor van Eldijk schreven eerder het driemaal herdrukte Een Normaal Boek (2006). Snijders presenteerde ook het roemruchte VPRO-televisieprogramma De Staat van Verwarring.
€12,99 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Designed for Kids

Taal: engels

Auteur: Phyllis Richardson

Responding to a burgeoning market of style-conscious and design-savvy parent-consumers, Designed for Kids is the first guide to products for children from nursery age to pre-adolescence. Sourced from around the world, these innovative designs are aesthetically pleasing and technologically advanced, and many have been designed by parents themselves. Featuring over 450 objects, the book covers textiles, decoration, toys, electronics, lighting, accessories and furniture, as well as products for travel and bedtime. Informative texts review the strengths, materials and specifications of each product, and six interviews with internationally acclaimed design visionaries offer a professional perspective on the challenges and delights of designing for kids.
€14,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Anders zijn mag

omdat je kind niet in een hokje past

Auteur: Benazir

Paranormaliteit is een hype. Het wordt vaak betiteld als zweverig, vaag en onbegrijpelijk. Dat er meer is tussen hemel en aarde is bekend. Dat er een groep kinderen is die hier problemen door ondervindt, is minder bekend. Anders zijn mag neemt u mee achter de schermen van deze nog relatief onbekende wereld. Bénazir laat aan de hand van waargebeurde casussen zien dat ?het paranormale? ook een andere kant heeft. Onverklaarbare verschijnselen worden verklaard, maar dan op een nuchtere wijze. Door de (pseudo)- wetenschappen psychologie, pedagogiek en parapsychologie naast elkaar te gebruiken, wordt meer inzicht verkregen in het gedrag van kinderen. Waar de reikwijdte van de psychologie en pedagogiek stopt, wordt gekeken naar de parapsychologie, waardoor er verrassende, onbegrijpelijke, ontroerende en ondenkbare zaken aan de orde komen.
exclusief verzendbijdrage

Biddend op de uitkijk

Auteur: James Banks
90 dagen bidden voor je afgedwaalde kind


Het kan voor andere ouders moeilijk zijn om te begrijpen met welke problemen je te maken krijgt als je een 'verloren' zoon of dochter hebt. Er is één troost: God begrijpt het wel. Hij wil zo graag dat jij je afgedwaalde kind voortdurend in gebed bij Hem brengt!
Toch kan het soms moeilijk zijn om te weten wat je moet bidden. Biddend op de uitkijk wil je helpen, bemoedigen en vertroosten bij het bidden voor je afgedwaalde kind, en je herinneren aan de kracht die God aan het gebed kan geven.
In negentig op de Bijbel gebaseerde gebeden komen veel van de emotionele en praktische problemen aan de orde waarmee ouders van afgedwaalde kinderen te maken krijgen zoals:
* Wanneer je je als ouder een mislukking voelt
* Wanneer je spijt hebt van je woorden
* Hoelang nog, Heere?
* Had ik maar. . .
Iedere week begint met een overdenking die gebaseerd is op het leven van 'verloren zonen' uit het verleden of op de eigen ervaring van de auteur, en sluit af met inspiratie uit het leven en de beloften van Jezus Christus.
exclusief verzendbijdrage

Snel aan de slag met Ubuntu

Auteur: Frits de Jong

Gemiddeld twee keer per jaar verschijnt een nieuwe versie van Ubuntu, Afrikaans voor 'menselijkheid tegenover anderen'. In deze software staat menselijkheid (lees: gebruikersgemak) inderdaad voorop. Ubuntu staat ook bekend om z'n innovativiteit en stabiliteit, en is dan ook zeer interessant voor organisaties en thuisgebruikers die het belang inzien van duurzame, technologie onafhankelijke en veilige toegang tot de eigen digitale informatie.

In Snel aan de slag met Ubuntu maakt u kennis met alle aspecten van Ubuntu, van installatie tot meer gevorderde aspecten. Alles wordt stapsgewijs op een begrijpelijke manier uitgelegd, zodat u snel leert wat u in de dagelijkse praktijk nodig hebt!

Over de auteurs
Frits de Jong en Jan Stedehouder publiceren al vele jaren artikelen en boeken over open source en open standaarden, en schreven al enkele succesvolle Ubuntu-boeken in de basiscursussen- reeks. Ze helpen de lezer met hun no-nonsense aanpak en heldere schrijfstijl.
exclusief verzendbijdrage

Kastelen langs de Loire

Auteur: Jean-Marie PÉRouse de Montclos

DE AUTEUR Jean-Marie Pérouse de Montclos studeer-de aan het Instituut voor Politieke Weten-schappen te Parijs, behaalde zijn doctors-titel en verrichtte wetenschappelijk onder-zoek bij het Centre d'Études supérieures d'histoire et de conservation des monuments anciens (C.N.R.S.). Hij schreef diverse artikelen en meer dan een tiental boeken over hedendaagse architectuur. In 1969 publiceerde hij de eerste monografie over de opzienbarende Franse architect Etienne-Louis Boullée, wiens faam zich in dertig jaar tijd verbreidde van een kring van ingewijden tot het grote publiek. In 1982 voltooide hij zijn dissertatie over de Architecture á la francaise, waarin hij de klassieke Franse architectuur op een geheel nieuwe manier interpreteerde. Twintig jaar lang voerde hij de leiding over het wetenschappelijk onderzoek naar de monumenten in Frankrijk. In dit kader schreef hij onder andere Vocabulaire de I'Architecture (1972), een handleiding die regelmatig in openbare bibliotheken wordt geraadpleegd en een standaard-werk voor hen die bezig zijn met het onderzoek naar of het behoud van het architecturale erfgoed. Jean-Marie Pérouse de Montclos is als docent verbonden aan het C.N.R.S. voor de vakgebieden geschiedenis en het behoud van monumenten. Hij is lid van de Franse Academie voor Architectuur en was vice-voorzitter van de nationale commissie voor de monumentenlijst.
exclusief verzendbijdrage

Het spel en de knikkers

Auteur: F. Kalshoven

Vastberaden soms, maar halfhartig hebben twee kabinetten Kok de Nederlandse economie ingrijpend veranderd. Paars neemt zonder tranen afscheid van de gulden, kijkt vrolijk bij het eerste begrotingsoverschot sinds 1975, en viert de nieuwe winkeltijdenwet als een sociaal liberale overwinning op de conservatieve vakbonden en al even behoudende ondernemers.
Frank Kalshoven staat erbij, kijkt ernaar en schrijft elke zaterdag een gezagehebbende column over deze Nieuwe Economie van Wim Kok. De bundeling van zijn beste columns van de afgelopen vier jaar leest als een ooggetuigenverslag van een stille economische revolutie. De bundel wordt ingeleid door een beschouwing van oud minister van Economische Zaken Hans Wijers.
exclusief verzendbijdrage

Quia absurdum

Auteur: Nicolaas Johannes van Suchtelen

Nico van Suchtelen -jarenlang als directeur en uitgever de drijvende kracht achter Uitgeverij Wereldbibliotheek - publiceerde in 1906 Quia absurdum, de roman waarin hij op licht ironische toon zijn ervaringen verwerkte van zijn verblijf op Frederik van Eedens kolonie 'Walden'. Voor generaties jonge lezers was het boek richtinggevend om zijn humanistische ideaal en zijn scherpe maatschappijkritiek. Als Wereldboek beleeft Quia absurdum zijn 18de druk.
exclusief verzendbijdrage

Olympia

Auteur: Geertruide Daem

OLYMPIA
Geertrui Daem
Begin vijftiger jaren komt de Vlaamse vleeswarenfabriek 'Gebroeders R&R Van Dale' tot fabelachtige groei. De specialiteit van het bedrijf is de onnavolgbare bereiding van zijn boulogne op basis van paardenvlees.
Roland en Robert Van Dale, de broers-directeurs, besturen samen de fabriek in zorgvuldig uitgebalanceerd evenwicht. Maar de gerespecteerde nagedachtenis aan hun overleden vader en sticher van het bedrijf vervaagt. en het wordt voor de nakomelingen moeilijker een redelijke verstandhouding te bewaren. De familie Van Dale breidt uit met echtgenotes en kinderen. Er ontstaat afgunst, wrok en rancune. De afhankelijkheid van elkaar en van de fabriek is zeer groot. Bij de Van Dales worden verborgen en onbewuste intriges opgezet, met verregaande dramatische gevolgen. Het geslacht Van Dale probeert uit alle macht de familiemythes van burgerlijke harmonie, vaderlijke stereotypie en moederlijk martelaarschap in stand te houden. Alleen Olympia, de uitzonderlijke en beeldschone dochter van Robert, ontsnapt aan de wetten van het goed fatsoen. Zij heeft een geheime en verborgen band met haar familieleden. en met de afgedankte paarden die gelaten wachten voor ze tot worst worden vermalen.
Op de Brusselse Expo van 1958 weerkaatst de glans van het Atomium op de Boulogne Gebroeders R&R Van Dale. De glorie zal van korte duur zijn.
Tegenover de traditie van het angstvallig geheimgehouden recept van de boulogne staat de eenheidsworst van het grootwarenhuis. Tegen de achtergrond van een ongebreideld geloof in vooruitgang en technologie staat het uiteenvallen van de bloedband Olympia vormt het hoogtepunt in de schrijverscarri van Geertrui Daem, een prachtige epische kroniek over verstikkende en verlossende familieverwantschap.
exclusief verzendbijdrage

Een huis om in te verdwalen

Auteur: Vandermeeren

In het huis van Linus en zijn zus Marte kan je verdwalen. Zoveel kamers heeft het. Volgens papa en mama is het huis te groot: er zijn te veel klusjes en de tuin ligt er verwilderd bij. Daarom staat er nu een groot bord in de voortuin met daarop: HUIS TE KOOP. Linus heeft geen zin om te verhuizen. Afscheid nemen van de grote kastanjeboom in de tuin wil hij al helemaal niet. Hij is vastbesloten om samen met Marte de kopers af te schrikken… Aan de andere kant van de schutting in de tuin woont de oude buurman Nestor. Hij leert Linus foto's te nemen in zijn hoofd. Want mooie herinneringen maken afscheid wat minder moeilijk. Hilde Vandermeeren kiest eenvoudige, mooie woorden om het huis van Linus en Marte binnen te stappen. Zo neemt ze de lezer mee in een verrassend fris en heerlijk ontroerend verhaal. De sobere, krachtige illustraties zijn van Dorus Brekelmans.
€8,90 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De dwaze eilanden

Auteur: Gerrit Jan Zwier

Begin 1900 strijkt op een eilandje bij Nieuw-Guinea een etnograaf neer. Voor de ambitieuze Brono Bishop is Kivakiva de grootste uitdaging in zijn leven. Als nuchtere wetenschapsman twijfelt hij er niet aan dat hij de geheimen van deze primitieve, magische samenleving zal doorgronden. Maar algauw raakt hij het spoor bijster. De combinatie van magie en erotiek duwt hem van het rechte pad af. Zijn veldwerk in een klappernootparadijs dreigt in een nachtmerrie te eindigen.
De dwaze eilanden vertelt het spannende en tragikomische verhaal van een antropoloog die tussen beschaving en wildernis, orde en wanorde zijn evenwicht probeert te vinden.
€15,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De afwezige aanwezige

Auteur: Willem Brakman

De schrijver Willem Brakman (1922-2008) putte lamel Bil grote overvloed. Niet alleen in zijn romans, maar ook in zijn schilderijen, gesprekken en brieven, In feite is er geen onderscheid; zijn beelden en verhalen roepen altijd een uniek universum op dat zijn oorsprong vindt in wat hij noemde 'een bovennormaal ervaringsleven Brakman is taalvirtuoos en beschouwer, verteller en kijker, afwezige aanwezige die ons zijn rijke wereld toont van taal en verbeelding. Ik was ook in de Sint-Pieter en het verrassende was van mijn bezoek dat ik niet veel zag, ook de Pietá zag ik niet. Je weet ik ben een tegelkijker, een pilaarbetaster, een nonnetjesbekijker, een lichtbestudeerder, een geluidsanalist een reuk en geurspecialist. Ik zit ook graag en kijk dan naar mijn schoenen of ik ruik besmuikt aan mijn koude pijp. Wel steek Ik een kaarsje aan en mompel enkele zinnen die de mensheid niet en nooit zullen bereiken, maar de eeuwigheid zachtjes doen ronken, Dat zijn kennismomenten. Zij zien wat wordt overgeslagen. maar alleen in onwillekeurige zin. Versteend tot principe voert het tot niets. In De afwezige aanwezige presenteert Gerrit Jan Kleinrensin een selectie uit honderden brieven. Alle opgenomen brieven - aan onder anderen Nol Gregoor. Tom van Deel, Wim Noordhoek en Bart Vervaeck - verschijnen hier voor het
€9,65 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het grote lijstenboek van de Olympische Spelen

Auteur: Weenink

Sydney, 15 september 2000. Honderden atleten, die zich jarenlang hebben voorbereid op het grootste sportevenement ter wereld, presenteren zich aan de miljoenen sportliefhebbers over de hele wereld. Het publiek dat in het stadion aanwezig is wacht gespannen op dat ene moment: de ontsteking van het Olympisch vuur.

De Olympische Spelen bevat een bonte verzameling gegevens van de allereerste wedstrijden in 1896 tot en met de kwalificaties voor de Spelen van het jaar 2000. In cijfers, records en verrassende statistieken komen alle verschillende disciplines aan bod. Verder is er ruim aandacht voor de Nederlandse deelnemers: wie wonnen in het verleden medailles voor Nederland in welke disciplines en wie gaan er dit keer mee in de Nederlandse equipe? Arjan Weenink (1973) en Harold de Croon (1972) zijn samenstellers van De eredivisie 1956-1999 en Hef grote EK-lijsterboek. De pers over De eredivisie 1956-1999:

`Onmisbaar voor de echte voetballiefhebber.' VOETBAL INTERNATIONAL `een verkapt quizboek (...) vele weetjes die er niet toe doen, maar die behoren tot het fantastische rijk der nutteloze kennis, worden gedestilleerd uit deze cijferfetisjistenbijbel (...) echt iets voor u.' HET PAROOL
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Tegen de looprichting

Auteur: Kirchhoff

Een voormalig tennispi of, die bijna tot de wereldtop behoorde, keert na zijn ontslag uit de gevangenis terug naar de plek van de misdaad die hij heeft gepleegd. Hij stak met een steakmes de man neer die terloops te kennen gaf dat ook hij al uitvoerig kennis had gemaakt niet de zachtzinnige vingers van de urologe op wie Jonas uitzinnig verliefd was. Het zachte weer stemt hem euforisch; dit is de vrijheid waaraan hij de elfhonderd dagen van zijn gevangenschap heeft gedacht — de vrijheid om gewoon op een gazon te gaan liggen, het eerste beste openbaar toilet binnen te stappen, iets op een muur te kalken. De eerste kink in de kabel komt als hij zich tussen het legertje verslaafden vrijplaats voor schaakspeters. Panisch verbergt hij zijn gelaat achter de klep van zijn baseballpet opdat niemand hem zal herkenner en haast zich naar het terras van h. welbekende Frankfurter Opern-café... Tegen de looprichting
is een momentopname van een grotestadsieven van twee mensen i een 'lichte' tijd van riskante wensen. Bodo Kirchhoff heeft, me weinig woorden, een novelle geschreven die moeiteloos kan worden geplaatst in de Duitse traditie van de verhalen en novelle van Heinrich von Kleist en de werken van Georg Bunchner. Met d integrale lezing van de novelle oogstte hij in Duitsland op literair' avonden veel succes.
€19,90 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Verraad

Auteur: Karin Alvtegen

Karin Alvtegen
'Een superieure psychothriller. ' - Flair
De levenspaden van Eva en Jonas kruisen elkaar op een fatale manier. Wanneer Eva ontdekt dat haar man een relatie heeft, besluit ze te gaan scheiden. Tijdens een avondje uit in Stockholm loopt ze Jonas tegen het lijf. Een aangename avond volgt. Wat Jonas haar echter niet vertelt, is dat hij een geliefde heeft, Anna, die in coma ligt. Jonas ziet in Eva een tweede Anna en dat zal Eva's leven drastisch veranderen. . .
'Met haar derde psychologische thriller, Verraad, heeft Karin Alvtegen weer een overtuigend bewijs geleverd van haar talent om de wurgende werking van het brein tot hoofdthema te maken in een spannend verhaal. ' - de Volkskrant
'Alvtegen schrijft sterke boeken in een pakkende stijl. ' - Gouden Strop-winnaar Elvin Post in AD Magazine
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Maya Maya

Auteur: Ivo Michiels

Met Maya Maya besloot Ivo Michiels een groots en bijzonder oeuvre. Hoofdpersoon van deze roman, die bestaat uit verhalen, fragmenten en fantasieën, is een oude schrijver die zijn laatste uren in het ziekenhuis doorbrengt, een setting die herinnert aan The Singing Detective. Aan zijn bed verschijnt het mooie gezicht van een verpleegster, die hem doet denken aan de vrouwen uit zijn eigen leven. In zijn hoofd gaat van alles om en hij denkt het script dat hij nog had willen schrijven volledig uit.

‘De levensdrift zit in elke regel. Door Michiels te lezen, ben ik begonnen met schrijven. ’ – Peter Verhelst
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De vitale illusie

Auteur: Baudrillard

`We zijn op weg deze pathologische onsterfelijkheid te reactiveren, de onsterfelijkheid van de kankercel, zowel op het niveau van het individu als op dat van de soort als geheel. Dit is de wraak die onsterfelijke en ongedifferentieerde levensvormen op sterfelijke en geslachtelijke wezen nemen. Dit zou de 'definitieve oplossing' genoemd kunnen worden. (...)

Is een soort die erin slaagt zijn eigen onsterfelijkheid te synthetiseren en die ernaar streeft zichzelf te transformeren tot pure informatie, nog wel een menselijke soort te noemen? (...)

Alles waarvan we geloofden dat het voorgoed voorbij was, achterge-laten door de onverbiddelijke opmars van de universele vooruitgang, is helemaal niet dood; het lijkt terug te keren om onze ultra-verfijnde, ultra-kwetsbare systemen in het hart te raken. (...) Vandaag de dag zijn we als soort in eenzelfde impasse gevangen (als de dinosaurussen uit jurassic Park): opgesloten tussen onze fossielen en onze klonen. (...) Het kritisch bewustzijn, wellicht het denken in het algemeen, komt altijd als mosterd na de maaltijd, een dag te laat, zoals Kafka's Messias — of aan het eind van de dag, zoals Hegels uil. Het is niets anders dan een retrospectieve profetie, of de een of andere platonische schaduw die danst op de muur der gebeurtenissen, in de grot van de geschiede-nis. (...)

We hebben hier te maken met een poging om een geheel positieve wereld te scheppen, een volmaakte wereld die gezuiverd is van elke illusie, van elke soort van kwaad en negativiteit, vrijgesteld van de dood zelve. Deze pure, absolute realiteit, deze onvoorwaardelijke realisatie van de wereld — dit is wat ik de Volmaakte Misdaad noem. (...) Als we oog in oog staan met een wereld die onbegrijpelijk en problematisch is, mag duidelijk zijn wat ons te doen staat we moeten die wereld zelfs nog onbegrijpelijker, nog raadselachtiger maken.'

Jean Baudrillard (1929) behoort tot de invloedrijkste denkers van de laatste decennia. Hij doceerde sociologie aan verschillende Franse universiteiten, maar sinds de jaren '8o woont en werkt hij voornamelijk in de Verenigde Staten.
€31,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Magazijn

Auteur:

Wie zijn de beste jonge schrijvers van nu? De redactie van Magazijn zocht ze door de boeken van schrijvers onder de veertig, verschenen in 2003 te lezen. Van de schrijvers van de beste boeken van het afgelopen jaar werd een bijdrage voor dit boek gevraagd. U vindt ze hier bijeen, onderling zeer verschillend, hun verhalen zeer verrassend en van hoog niveau. Hun belangrijkste overeenkomst: dat zij de beste jonge schrijvers van nu zijn.
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Democratie

Auteur: D. Downing

Tirannen, dictators, dictators, koningen, stembiljetten, petities, demonstraties, globalisatie -wat hebben wij met dit alles te maken?

Zou het mensen moeten uitmaken of ze het recht hebben om te stemmen? Hoe is het als de bevolking geen zeggenschap heeft over hoe hun land bestuurd wordt?

De geschiedenis kent vele dramatische momenten en periodes van conflict - straatgevechten, massale demonstraties, executies, rellen, burgeroorlogen -- waarbij de bevolking ten strijde trok voor de in hun ogen ideale regeringsvorm. In deze reeks worden de belangrijkste karakteristieken belicht van politieke en economische stelsels die door mensen zijn gekozen of aan hen zijn opgedrongen, en wordt ingegaan op de onderwerpen die ten grondslag liggen aan debatten en organisaties. Elk boek behandelt een politieke organisatievorm: hoe deze vanaf het begin tot in de huidige vorm vanuit verschillende ideeën is ontstaan, hoe deze zich in de praktijk heeft ontwikkeld, en hoe dit systeem zich verhoudt tot de bevolking.

De boeken in de serie Politieke & Economische Systemen bevatten:
• Teksten van hoge kwaliteit in een duidelijk en toegankelijk taalgebruik
• Foto's, kaarten en grafieken
• Samenvattende informatie over sleutelfiguren, denkers en leiders
• Een chronologisch overzicht, verklarende woordenlijst en register
€24,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Maria Roosen Maria's

Auteur: Maria Roosen & H. den Hartog-Jagen

Glazen borsten, knipselhelden, handgebreide schapenwollen zonnebloemen, lullen aan een touwtje, grote en kleine aquarellen, toiletpotten met jachttaferelen en vele andere beelden weerspiegelen in Maria's het universum van kunstenaar Maria Roosen (Oisterwijk, 1957).
Wulps, zacht, brutaal en schurend, bevat dit boek werk van de laatste zeven jaar, met uitschieters naar langer geleden. Zowel het intieme als het monumentale gebaar komen daarbij uitgebreid aan bod. Daarmee geeft Maria's op zwierige wijze uitdrukking aan Roosens verbondenheid met groei, leven en metamorfose.
€24,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het avonduur

Auteur: K. Haruf

Het avonduur is een ontroerende vertelling over bewoners van het Amerikaanse platteland die teleurstellingen te verduren krijgen. Maar dankzij hun verbondenheid met de natuur en Inet elkaar weten ze met tegenslagen om te gaan. Grote gevoelens als eenzaamheid, liefde, woede en vriendschap liggen ingebed in een krachtig, meeslepend maar sober verteld verhaal. In de subtiele, bijna terloopse stijl van Kent Haruf krijgen gewone zaken een poëtische lading.

`Een prachtig en delicaat verhaal over een wereld waarin een elfjarige jongen en een vrijgezel op leeftijd beide het wonder van de eerste kus beleven. Het is Haruf weer gelukt een ontroerende bespiegeling over de ware betekenis van familie te schrijven.' —
WASHINGTON POST

Al op de eerste pagina raakt dit boek je in het hart en laat het je niet meer los. Zoals de middag overgaai in het avonduur, zo schrijden de levens van de personages voort en wisselen seizoenen elkaar af. En juist in de verbeelding van, die levens laat Haruf zien wat ons zo menselijk maakt.'
DENVER POST
€39,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De Nederlandse Hervormde Kerk vanaf 1795

Auteur: Rasker

In dit bekende standaardwerk wordt de geschiedenis van de nieuwe Protestantse kerk van hervormde zijde beschreven. Het is van groot belang voor allen die zich voor het kerkelijk en theologisch denken en leven medeverantwoordelijk weten, gemeenteleden en ambtsdragers, predikanten en studenten, hervormden en niet-hervormden. Het boek is geschreven in de overtuiging dat men het verleden moet kennen om zich in het heden goed te kunnen oriënteren.

Dr. A.J. Rasker was van 1954-1974 hoogleraar vanwege de Nederlandse Hervormde Kerk aan de Leidse Universiteit. Hij doceerde Geschiedenis van de Nederlandse Hervormde Kerk, Christelijke ethiek en Theologie van het apostolaat, verschillende vakgebieden die hij op een zinvolle manier met elkaar wist te verbinden.
€79,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Schaduwsporen

Auteur: Thorring

Schaduwsporen
Snikhete, Franse zomer. Hitte en vermoeidheid spelen politierechercheur Orla Os parten. Ze tast in het duister bij het vastgelopen onderzoek naar de moord op twee onbekende Oekra se studenten. Geen sporen, op een enkele vingerafdruk na.
In de donkere, Parijse steegjes loert een moordenaar. Hij houdt Orla nauwlettend in de gaten, volgt al haar bewegingen, dringt haar appartement binnen en wacht rustig op het juiste moment om zijn handen om haar hals te sluiten. . .
Sinds haar echtgenoot overleed, gunt Orla zich geen moment rust. Ze bijt zich vast in haar job. Dan ontmoet ze de knappe Pascal. Door zijn rustige ogen, zijn behaaglijke manier van spreken en flirten vergeet Orla even de schim die haar als een schaduw volgt.
Het opmerkelijke, beklemmende debuut van JORUN TH RING zoekt de ochtendstilte van de Parijse pleinen op, duikt eeuwenoude kerken in en dweept met Russische geschiedenis en iconen. Het zet je voortdurend op het verkeerde been, laat je de spanning onderhuids voelen, laat je met vragen zitten. Tot je dit boek sluit. . .
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Gezond egoisme

Auteur: Jeffrey Wijnberg

Wie alleen egoïstisch is, krijgt conflicten met zijn omgeving. En wie alleen altruïstisch is, krijgt conflicten met zichzelf. Iemand met gezond egoïsme houdt zowel rekening met de wensen van anderen als met zijn eigen wensen. Psycholoog Jeffrey Wijnberg laat zien hoe belangrijk een gezonde dosis egoïsme is om te komen tot innerlijke rust. Kleine innerlijke conflicten kunnen grote gevolgen hebben, en het dagelijks leven zwaar en frustrerend maken. Dit boek moedigt aan om te kijken naar de scheurtjes in de ziel. Wijnberg draagt niet alleen ideeën aan voor reparatie, maar stimuleert ook het probleemoplossend vermogen en de creativiteit van de lezer. Het motto van dit boek is dan ook: wie kan leven met zichzelf, is een inspiratie voor anderen. Jeffrey Wijnberg is al ruim 35 jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o. a. van hem bij Scriptum: Hoe erger, hoe beter, Verbale intelligentie, Zachte heelmeesters en, samen met Jaap Hollander, Succes is ook niet alles en Provocatief coachen. www. scriptum. nl Twitter. com/ScriptumNL Facebook. com/UitgeverijScriptum www. psycholoogwijnberg. nl
€12,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het huis in het midden van de straat

Auteur: Slabbynck

Een ochtend in een doodgewone straat. Zoals altijd wordt Nummer Acht als eerste wakker. Maar deze keer merkt Acht iets verdachts op. Als een lopend vuurtje gaat het nieuws van huis tot huis. Van muur tot muur. Van buur tot buur. Onvoorstelbaar, ongelooflijk, ongehoord. . . er staat een huis in het midden van de straat! Meteen verzinnen de huizen de stoutste plannen om het vreemde huis de straat uit te zetten. Maar of dat ook lukt?
€17,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Jannemaan en Langejan

Auteur: Klaas Verplancke

Jannemaan en Langejan, een hoofdkussenboekje met drie voorleesverhalen over Maan en Reus. Reus die eigenlijk Langejan heet. Want hij is zo lang dat hij zó bij Jannemaan kan. Langejan en de sterren zijn opgegeten door het pokezwart-donker. Jannemaan wil weten waar die grote nacht begint en waar iedereen naartoe is.

In de nacht van veel niets laat hij zich zakken en glijdt geruis-loos naar beneden in het donker.

In Paarse poefties en rotte reutels worden Jannemaan en Langejan geplaagd door een Boze Droom. Of wordt de Boze Droom geplaagd? Een verhaal met een reukje aan.

Op een dag haalt Zee het in haar hoofd om tot bij Jannemaan te rijzen. Langejan steekt een handvol en een mondvol toe. Een wolkje Zee is een avontuur dat eindigt met een lach en een traan en een kletsnatte reus.

Drie avonturen in nachtblauw. Om in pyjama (voor) te lezen.
€15,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Zo groot als Hugo

Auteur: Marion Bloem

Voor jong en oud, een prentenboek over Hugo de Groot en hoe de geadopteerde Lucie hier anno 2005 tegenaan kijkt.

Hugo werd een wonderkind genoemd toen hij vijf jaar was. Hij schreef al boeken op zijn zestiende. Prins Maurits werd boos toen Hugo in zijn boeken iets had geschreven waar hij het niet mee eens was. Hugo werd levenslang opgesloten. Hij ontsnapte... maar mocht nooit meer naar zijn eigen land terugkeren. Hugo was een politiek vluchteling, net als de ouders van Lucie.

Wil je meer weten over de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist uit Slot Loevestein? Bezoek samen met Lucie en oom Huig het kasteel vol spinnen en spoken.
€12,30 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Wilde lucht

Auteur: Coudenys

Lia, zestien, speelt mikado met haar herinneringen. Zo hoopt ze zichzelf terug te vinden na alles wat er de voorbije maanden gebeurd is. In haar notities maken we kennis met Jarno, een getalenteerde straatmuzikant die Lia wel mag. Tegelijk leren we de blinde concertpianist Lennert kennen. Met hem voelt Lia meteen een diepe verbondenheid.
€21,50 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Papa is weg

Auteur: Rottiers

'Allerliefste mammie van de wereld,' bid ik dan, 'Laat ons nooit of nimmer in de steek. Ik weet het, pappie is niet dood, hij is gewoon een tijdje weg. Zoals anderen even de deur uit gaan om een brood te kopen, maar dan wat langer. Op een mooie dag komt hij terug. Maar wanneer is dat, 'ooit'? En zal hij ons nog wel herkennen dan? En als het binnenkort voetbalkampioenschap is, is hij er dan? Of kom jij anders voor me supporteren?'
€15,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Vloek van Pak

Auteur: Raven
over een tau-tau, een doekoen en andere geheimen uit Nederlands-Indië

ROBIN RAVEN schreef als kind al korte verhalen, strips, gedichtjes en zelfs lange verhalen voor volwassenen. Zijn vader is geboren op Java en zijn moeder was een plantersdochter uit Sulawesi. Via hen, familie,literatuur en rugzakreizen door lndonesië ontdekte hij dat het verleden ritselt en zindert van spannende verhalen. Dat gevoel wilde hij graag in een boek verwerken.
De stem sprak langzaam en duidelijk, alsof ik geen woord van zijn verhaal mocht vergeten. Het was een vreemde stem, een onbekende stem, die mij gebruikte om zijn boodschap door te geven!
'Indonesië is een van de grootste landen ter wereld. Je hebt daar prachtige dieren: slangen die tien meter kunnen worden, apen die soms dorpen aanvallen, tigers, draken, zwijnen en vogels in alle kleuren. In indonesië zijn geheimzinnige mannen en die noem je doekoens. Ze helpen je als je ziek bent, maar ze kunnen je ook vervloeken. Doekoens kunnen zichzelf onzichtbaar maken, veranderen van vorm en zijn soms op tien plaatsen tegelijk. In Indonesië hebben de mensen een glimlach voor alles, ook als ze droevig of kwaad zijn. ' Toen zweeg de stem en stopte de muziek.
Tom, Myrthe en Mehmet zijn op zoek naar een onderwerp voor hun presentatie op school. Ineens hoort Tom een stem in zijk hoofd die zegt dat de presentatie over Indonesië moet gaan. Op zolder ontdekt Tom een oude kist van zijn opa, die in Nederlands-Indië heeft gevochten. In de kist zit Soedjorno, een sprekende pop. Soedjorno geeft Tom, Myrthe en Mehmet de opdracht hem naar zijn eigenaar terug te brengen, van wie hij vijftig jaar geleden is weggerukt. Dan ontmoeten ze de geheimzinnige Pak. Wat heeft deze oude Indische man met opa te maken?
De kinderen ontdekken dat de levens van Soedjorno, opa en Pak door een gruwelijk geheim met elkaar verbonden zijn. Hun speurtocht naar de waarheid blijkt een race tegen de klok. Zullen ze erin slagen de vloek van Pak op te heffen en het leven van opa te redden?
'Een ware pageturner. ' Noordhollands Dagblad
'Een mystiek avontuur. ; NRC Handelsblad
€14,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De dagen daarna

Auteur: Elle van Lieshout

Mama is dood. Ze komt nooit meer terug. Lis gelooft het niet helemaal. Mama is wel vaker weg — met papa op vakantie of naar het ziekenhuis. En mama komt altijd terug. Als ik nu altijd mijn spinazie opeet, denkt Lis. En als ik al mijn speelgoed weggeef... misschien is mama er dan ineens weer.
€14,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Niet naar de honden vannachtAuteur: Alexandra Fuller

Dit is een debuut van uitzonderlijke kracht - een verhaal dat geen lezer onberoerd zal laten. Het beschrijft de lotgevallen van een jong meisje, Alexandra Fuller, en van het door tragiek en oorlog getekende gezin waarvan zij deel uitmaakt: 'Ik was een scherpe, bijna neurotische observator van onze levens, maar ik was ook een voorbijganger en die positie is voor een verteller misschien wel het beste uitgangspunt. 'Alexandra's vader, een naar Rhodesië geëmigreerde Brit, is vaak van huis omdat hij aan Britse zijde meevecht in de bloedige, wrede onafhankelijkheidsoorlog. Haar moeder, een in Afrika opgegroeide Schotse, is een warme, excentrieke vrouw, die zeer lijdt onder het verlies van drie van haar jonge kinderen. Alexandra en haar zusje Vanessa blijven als enige kinderen over. Het verdriet om hun verlies werpt alle gezinsleden op zichzelf terug, maar desondanks weten ze een gevoel van saamhorigheid te bewaren en delen ze hun liefde voor de magie van de Afrikaanse natuur. In evocatief proza beschrijft Fuller wat het betekent om op te groeien als blank kind in een Afrikaans land in burgeroorlog. Ieder detail van dit indrukwekkende verhaal over familie en liefde, verlies en geweld, en over een koloniale jeugd zonder materieel comfort is navoelbaar. Niet naar de honden vannacht is een pijnlijk maar hoopvol verhaal, dat zonder overdrijving tot de meest originele memoires in jaren gerekend kan worden.
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Ruimtereis

Auteur: Jan Jutte

'Olie, ik heb zo raar gedroomd,' zegt Tip. 'Wat heb je gedroomd, Tip?' vraagt Olie. 'Ik droomde dat ik naar de maan vloog. Langs sterren en planeten...'
€11,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Paris Architecture & Design

Taal: engels

Auteur: C. Van Uffelen

One of a series of authoritative pocket guides, the Paris and: guide provides tourists and professionals alike with an overview of new and notable architecture and interior design in the city of light. More than sixty buildings - governmental and residential, commercial and religious - by renowned architects such as Mario Botta, Jean Nouvel, Renzo Piano, Tadao Ando and I. M. Pei to name a few, are profiled and accompanied by colour photographs. Easy to use and attractively designed with flexi covers, these CD-sized gems will be a must-have for any traveller.
€10,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Sneeuwkind

Auteur: Vanier


SNEEUWKIND is de geschiedenis van de vervulling van een levensdroom. Nicolas Vanier, een wereldberoemde Franse avonturier, en zijn vrouw Diane trekken een jaar lang met hun dochtertje Montaine door de besneeuwde wildernis van Canada. Een droom wordt werkelijkheid. Ze bouwen een blokhut, jagen en vissen en zoeken hun eigen voedsel. In de winter kan het min 50 graden worden in hun domicilie, 2000 kilometer verwijderd van elke vorm van beschaving. Een man, een vrouw en een kind - en een fantastische hond, Otchum. Een gewone familie op een niet zo gewone reis.
€15,90 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Ongelukkig zijn

Auteur: Wilhelm Schmid

Over geluk lijkt alles al verteld en geschreven te zijn, maar over ongeluk zijn nog weinig boeken verschenen. In het huidige debat over geluk lijken we de donkere kant ervan te vergeten. In plaats daarvan lijken we ons een plicht op te leggen: de plicht van het gelukkig zijn. De stress die dat met zich meebrengt maakt ons echter niet gelukkiger. En hoe zit het met al diegenen die slechts kunnen dromen van geluk?
Wilhelm Schmid neemt in het debat over geluk een kritische houding aan. Eerder schreef hij over waarom geluk niet het belangrijkste in het leven is en in zijn nieuwe boek pleit hij voor een rehabilitatie van het ongelukkig zijn. Schmid laat zien hoe we beter met ongeluk kunnen omgaan en hoe we daar zelfs troost uit kunnen halen.
€9,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het theater van de politiek

Auteur: Hendrik te Velde

Een minister merkte eind 2002 op dat het werk in de Tweede Kamer een 'ritueel' is, waarna pers en politiek van verontwaardiging over hem heen vielen. Sinds jaar en dag ook wordt de politiek door menigeen hoofdschuddend afgedaan als 'poppenkast' of 'theater'. De politiek als ritueel en theater, wat is daar eigenlijk verkeerd aan? Henk te Velde betoogt dat beide elementen niet alleen onvermijdelijk zijn, maar ook een belangrijke functie vervullen. .
€29,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Nummer zes

Auteur: Olmi

Fanny is de zesde en de jongste. Een nakomertje. Haar vader noemde haar altijd nummer 6. Haar vader, wel geliefd maar nooit aanwezig, bleef altijd de beminde onbekende. Nu haar vader oud geworden is en Fanny's moeder overleden is komen de twee nader tot elkaar. In een heldere stijl wordt de geschiedenis van deze vaderdochter verhouding in prachtige beelden geschilderd. Véronique Olmi beschrijft de verhouding tussen kinderen en de nodeloos gemiste liefde van de vader voor de dochter. De geschiedenis van Fanny is universeel en door de auteur meesterlijk beschreven.
€14,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Spiritualiteit werkt in de slaapkamer

Auteur: Groefsema

Seksualiteit is een onlosmakelijk deel van het leven. Spiritualiteit kan ervoor zorgen dat je je seksualiteit ten volle beleeft, in overgave en contact.

Marjan Groefsema geeft in dit boek praktische tips om liefdevol en ontspannen te zijn, 'aanwezig in het moment'. Het leert dat je geen scenario moet hebben, maar moet openstaan voor contact. Misschien is wel het allerbelangrijkste dat je je eigen onvolmaaktheid en die van je partner accepteert.
De talloze tips en oefeningen in dit boek helpen mannen en vrouwen het wonder van de liefde te ervaren.

Marjan Groefsema is spiritueel geïnspireerd psycholoog. Ze heeft een eigen praktijk in Utrecht.
€9,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De wetteloze paden van Mexico

Auteur: Greene

In het voorjaar van 1938 begint de jonge Graham Greene aan een ontdekkingsreis door de binnenlanden van Mexico. Zijn eerste doel is om over de onderdrukking en vervolging van de katholieken te schrijven, maar het resultaat is een fascinerend verslag van al zijn belevenissen, nu eens per boot, dan weer per trein of per vliegtuig, maar vaker nog per muilezel of te voer. Gaandeweg geeft Greene zich over aan de charmes van het prachtige landschap, de exotische, laconieke levensstijl en de gevarieerde bevolking van Mexico, en neemt hij de lezer mee op avontuur.
€9,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het grote Hijskranenboek

alle kranen te land ter zee en in de lucht

Auteur: Arne Bosman

Het leukste boek over hijskranen voor jongens van 3 tot 83. Jonge kinderen kunnen er uren in bladeren maar ook voor oudere lezers bevat dit boek een schat aan foto's en begrijpelijke informatie over alles wat hijst.
Te land, ter zee en in de lucht. Het hijskranenboek bevat alle soorten hijskranen. De grootste, de kleinste, rijdende kranen, varende kranen en zelfs vliegende kranen.
Waarom valt een kraan niet om, hoe kun je een stoeptegel tillen met een dun wollen draadje, hoe groot is de grootste hijskraan ter wereld? Het hijskranenboek bevat alle antwoorden over hijskranen. Het leukste kado voor jong en oud.
€10,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Pesten

Auteur: A. Tulleners

Wat is pesten? Hoe ontstaat het? Hoe voelt het om gepest te worden en wat kun je eraan doen? In dit boek kunnen kinderen aan de hand van gerichte vragen en opdrachten opschrijven en tekenen wat het met ze doet en hoe ze het kunnen aanpakken om er iets tegen te doen. Een stappenplan met veel praktische tips biedt een bruikbaar handvat. Voor kinderen, ouders, leerkrachten, hulpverleners.

Vanaf 10 jaar
€9,90 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Thee uit eigen tuin

€25,28 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Battle Lines

Taal: engels

Auteur: Andy McNab

The casualties of war aren't only on the battlefield. . .

Coming back from war is never easy, as Sergeant Dave Henley's platoon discovers all too quickly when they return from Afghanistan. Home can be an equally searing battlefield.

When they are summoned back to Helmand to protect the US team destroying the opium crop, it is almost a relief to the soldiers, if not to their wives, girlfriends and families who are turned inside out once more by their men's sudden departure.

And now danger lurks around every corner - for Dave's team who must learn new skills to survive, and their loved ones in England, whose lives be ripped apart by equally deadly weapons - blind prejudice, acid jealousy, ugly rumour.
€24,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Never Go Back

Taal: engels

Auteur: Robert Goddard

A group of ex-RAF comrades journey to a Scottish castle for a reunion, but bythe time they reach their destination, two of them are dead. As Harry Barnetttries to solve the mystery he uncovers an extraordinary secret that convinceshim he will never leave the castle alive.
€10,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Vragen aan Freud

Auteur: A. de Block

Psychoanalyse lijkt als wetenschappelijke discipline steeds meer in de verdrukking te raken. Toch kunnen we in Freuds oeuvre een haast onuitputtelijke bron vinden van vragen die ons altijd zullen blijven boeien, zoals: 'Wanneer is pijn fijn?' en: 'Waarom zijn grappen grappig?' In dit boek worden zes van deze vragen aan Freud zelf voorgelegd. De antwoorden op die vragen werpen een licht op datgene wat ons het meest interesseert: de menselijke natuur.
€8,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Blauwzeer

Auteur: de Poel

We reden het centrum uit en namen de Hereweg, richting Groningen-Zuid. Halverwege de Hereweg moest oom Jelmer opeens krachtig remmen omdat er plotseling iemand het zebrapad opiiep.
'Potver!' zei hij ernstig. 'Als dit je stiefmoeder was geweest had ik haar geramd!'
In De buitenstaander, de goed ontvangen debuutroman van David de Poel (Groningen, 1973), moest de hoofdpersoon Baldwin van zijn tirannieke stiefmoeder urenlang buiten blauwbekken. Het leed was daarmee nog niet geleden. In Blauwzeer trekt de hoofdpersoon zich terug op zijn jongenskamertje. Eerst thuis en later bij een oom en tante.
Wederom beschrijft De Poel in klare taal het beladen thema van adoptie en pleeggezin. Het verdient respect omdat het zonder zelfmedelijden, nuchter en helder is verwoord.
De pers over David de Poel
Voortreffelijk debuut met universele zeggingskracht. Indringend geschreven. SPITS
Een absolute aanrader. DAGBLAD VAN HET NOORDEN
E van de mooiste boeken van 2005. KINK/FM
Vlot leesbaar, herkenbaar, zal een breed publiek aanspreken. BIBLIOTHEEKDIENST
Sec geschreven, maar het drama komt wel aan. TROUW
Een aangrijpend boek NIEUWE REVU
Erg geloofwaardig verhaal. Applaus! (beloond met maximum van 5 sterren) VIVA
Ontroerend, in onopgesmukt Nederlands. Zie uit naar meer. GPD
€12,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Oversprongen

Auteur: Goldschmidt

Dieren werken op de verbeelding. Ze krijgen altijd een voorname plaats in rituelen en verhalen, en voor de moderne mens zijn ze een vast bestanddeel voor elk doemscenario. Natuur en cultuur spiegelen zich aan elkaar. Zelfs dieren lijken aan die stelling te gehoorzamen. In Oversprongen ontmoeten we spreeuwen die mobiletelefoons imiteren, gibbons die zich gedragen als gentlemen van het regenwoud, en gaaien die liegen over de plaatsen waar ze hun eikels verstopt hebben.
€17,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De gele vlag

Auteur: B. Plouvier

Gistrode beleeft het einde der tijden. Een hittegolf heeft het mythische dorp bijna helemaal platgelegd. Een onbekende ziekte teistert de bevolking. Waar eens vrede en rust heersten, staan nu de poorten van de hel wijd open. Tot overmaat van ramp gebeurt wat al lang voorspeld was: de mama grande van Gistrode, Irma van 't Hoekske, stijgt ten hemel. Met haar charismatische verschijning verdwijnt ook een symbool voor geborgenheid. Terwijl de bewoners elkaar angstvallig bespieden, trachten Valère en Solange, vertegenwoordigers van de Grote Liefde, te ontkomen aan de ondergang. Maar Gistrode is Gistrode niet meer.
€10,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Mathieu Smedts

de katholiek die VRIJ NEDERLAND redde

Auteur: Cornelissen

Toen de katholieke journalist Mathieu Smedts in 1955 van de Volkskrant overstapte naar het socialistische Vrij Nederland was dat een saai, noodlijdend weekblad. Binnen tien jaar was VN onver zijn leiding een bloeiend en spraakmakend blad dat door de linkse intelligentsia werd gespeld. Smedts' overgang werd door de katholieken gezien als verraad en in de rode beweging ontmoette hij in het begin veel wantrouwen. Hij bleef ondanks al zijn kritiek op de kerk, het geloof van zijn jeugd trouw. Mathieu Smedts had in het verzet tegen de nazi's voor heter vuren gestaan. Hij was wegens spionage ter dood veroordeeld en in afwachting van de valbijl in Duitse tuchthuizen als Nacht und Nebel-gevangene opgesloten. Hoe overleefde hij? Waarom zegde hij zijn glanzende baan als Londens correspondent en starreporter van de Volkskrant op? En vooral: hoe slaagde de Limburgse boerenzoon erin van VN een gezaghebbend blad te maken? Hij gaf journalisten als Joop van Tijn, Rinus Ferdinandusse, Martin van Amerongen en Jan Rogier en medewerkers als Bibeb en Tamar (Renate Rubinstein) alle ruimte, maar uiteindelijk keerden ze zich tegen Smedts die, geplaagd door nachtmerries over de dreigende valbijl, (te) vaak in de drank vluchtte.
€9,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Zinvol ouder worden

Auteur: Kuyper

Een boek voor ouderen om mee aan de slag te gaan
Leef nu het leven dat je echt wilt!
Als je ouder wordt, kan je leven ingrijpend veranderen. De kinderen zijn het huis uit, je werkt niet meer of zult binnenkort stoppen, je lichamelijke mogelijkheden nemen af en je vraagt je af 'of dit nu alles was'. Juist dan kan je geestelijk leven zich verrijken. Je gaat je meer bezighouden met de zin van je leven
en de vraag 'Hoe kan ik deze levensfase zo zinvol en prettig mogelijk invullen?' komt regelmatig in je op.
Zinvol ouder worden is een helder geschreven boek over zingeving voor ouderen. Een sprankelend boek, waarin de auteurs hun kennis van oosterse en westerse spirituele en filosofische inzichten hebben verwerkt. Vele oefeningen en cases verhogen de bruikbaarheid.
Marijke Kuyper (1938) is neerlandica en heeft zich na haar loopbaan in het onderwijs omgeschoold tot counseler en trainer. Ze geeft sinds vijf jaar cursussen 'Zinvol ouder worden' en heeft een praktijk voor individuele gesprekken over zingeving. Karol van Bastelaar (1948) is na zijn studie sociologie werkzaam geweest in marketing en reclame.
€12,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Misleid

Auteur: Anja Vereijken

'Ze zag zichzelf sexy in de camera kijken. Een verleidelijke lach. Ze stond met haar bovenlichaam op de foto. Voor zover ze kon zien was ze naakt. De grote borsten op de foto waren niet de hare. De foto was goed bewerkt en het leek echt. Ze las het zinnetje: 'WebQueen Julia: uw wil is wet'. Tot haar grote schrik stond daaronder haar mobiele nummer. '

Anna is smoorverliefd op Fabio. Maar wanneer blijkt dat Fabio méér wil dan zoenen, begint Anna te twijfelen. Dan komt zij Julia tegen. Anna heeft het contact met Julia verbroken toen bleek dat Julia haar op internet pestte en een haatprofiel plaatste. Nu heeft Julia zelf een groot probleem: via een modellenbureau zijn Julia's foto's op internet beland en nu wordt zij gebeld door vreemde mannen. Anna staat voor een gruwelijk dilemma. Van Fabio moet ze Julia laten stikken. Verdient Julia het eigenlijk wel dat Anna haar helpt?

Anja Vereijken haalde op school onvoldoendes voor wiskunde, maar ze schreef wel al een musical op haar achtste. Schrijven is nog steeds haar grootste passie. Er zijn al twee succesvolle jeugdthrillers van haar verschenen.
€9,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Ik kan alleen maar zingen

Auteur: Berghuis
Ik kan alleen maar zingen

De gedichtenbundel van Hans Berghuis "Ik kan alleen maar zingen" verscheen in maart 2006 bij BnM Uitgevers in de Contrabas-reeks.
€11,30 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Gedichten

Auteur: Scheen

Uit het voorwoord van Gerrit Komrij:
Hij moet vroeg al gedichten hebben gemaakt, al stuurde hij me eerst later een pak toe met iets van een samenhang. Vervolgens bestookte hij me met wijzigingen, dan weer trok hij alles terug. ëDe gedichten beschouw ik als een grap. Het was een uitbarsting die precies vijf maanden heeft geduurd. Sindsdien ben ik sprakeloos. ´ Enkele verzen kwam nog in het literaire tijdschrift Maatstaf terecht. Wat ik in zijn brieven herkende, tegen het ondraaglijke aan, herken ik in zijn poëzie. De naaktheid, het ontbloten van zijn gevoel tot hij de essentie bereikt en, uiteindelijk, het nameloze verlangen naar vriendschap. Hij hield niet van de knutselaars onder de dichters. Hij was een illusieloos iemand die geen seconde zonder liefde kon. De publicatie van een keuze uit zijn gedichten beschouw ik als het inlossen van een ereschuld, ondanks de koude wind die tussen ons opstak.
De laatste keer dat ik Eli zag legde hij zijn polsen op tafel, handpalm naar boven. Ik zag twee korstige, roodbruine heuvellandschappen. Hij had geprobeerd zijn polsen door te snijden. Het was al in zijn sprakeloze tijd. Begin jaren tachtig, Jacob van Lennepkade. ëDe levende Lochemse legende noemen ze me,´ had hij me kort daarvoor geschreven. Heb ik hem toen gefeliciteerd omdat hij nog leefde? In oktober 1982 ontving ik van Jaap Hoogstra, de toneelspeler met wie hij het langst bevriend was geweest, een brief met de mededeling, voor het geval ik er nog niet ëvia via´ van op de hoogte was, ëdat onze goeie Eli Scheen op 12 oktober de pijp aan Maarten heeft gegeven. Volgens informatie, mij telefonisch verstrekt door Eli´s Lochemse hospita, heeft hij zich verdronken in de omgeving van het huis waarin hij woonde. ´ Waar in Lochem vindt men zoveel water?
Gerrit Komrij
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Praktische ontwikkeling van het denken

Auteur: Rudolf Steiner

Praktische ontwikkeling van het denken

Deze voordracht is een ideaal hulpmiddel bij het zetten van een eerste stap op weg naar bewuste meditatie. Hier worden voorbeelden en oefeningen aangeboden die ons de mogelijkheden geven, bewuster in het leven te staan. Om werkelijk praktische te kunnen denken, moeten we de juiste verhouding vinden tot het denken zelf. Daartoe wijst Steiner in dit boekje de weg.
€12,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Beatmeisjes

Auteur: F. Dam

Frank Dam interviewde de Nederlandse zangeressen van weleer. In openhartige en soms dramatische gesprekken vertellen zij over hun successen en teleurstellingen. Beatmeisjes schetst een levendig beeld van opgroeiende jonge vrouwen en de tijdgeest van de wilde 'sixties', toen tienermuziek uitgroeide tot beat. De verhalen in Beatmeisjes verschenen als serie in NRC Handelsblad en onder dezelfde titel bij uitgeverij L. J. Veen (2002). Deze nieuwe en aangepaste druk is aangevuld met een niet eerder gepubliceerd verhaal over beatmeisje Joke.
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Luchtkastelen

Auteur: Almudena Grandes

Maria José Sánchez werkt als taxateur van schilderijen bij een veilinghuis in Madrid. Op een dag krijgt ze van een vriend, Jaime González, het bericht dat een gemeenschappelijke kennis zelfmoord heeft gepleegd. Het bericht voert baar terug naar de tijd waarin ze op de kunstacademie zat en nog droomde van een loopbaan als kunstenares. De herinneringen aan die tijd laten haar een intense liefde met beide vrienden herbeleven. Maria José reconstrueert de ménage à trois en realiseert zich dat er voor twintigjarigen van toen geen grenzen waren aan wat wel en wat niet kon, maar dat de driehoeksverhouding evenwel diepe sporen heeft nagelaten in hun latere leven. De drie aanstormende schilders experimenteerden met liefde en seks, en hun geluk leek geen grenzen te kennen. Tegelijkertijd was hun verhouding een experiment met tolerantie en jaloezie, en werden ze gedwongen zich te bezinnen op de grenzen van de liefde en de creativiteit. Met Luchtkastelen keert Almudena Grandes terug naar de bevrijdende jaren na de val van Franco, de roerige jaren waarin de seksuele bevrijding haar beslag kreeg en de levensvreugde nog niet bedorven was door ervaringen en de tand des tijds.
€9,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het zingen van het ijs

Auteur: Kloos
€14,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De levenstaak van Rudolf Steiner

Auteur: E. Katz

Ernst Katz geeft in dit essay een persoonlijke, eenvoudige beschrijving van de levenstaak van Rudolf Steiner. We bezitten geen formulering van Steiner zelf, hoe hij zijn levenstaak opvatte. Wel hebben we natuurlijk alles wat een uiterlijke uitdrukking van deze levenstaak is: al de praktische toepassingen van de antroposofie - op bet gebied van de pedagogie in de vrijescholen, op het gebied van de gezondheidszorg in de antroposofische klinieken en geneesmiddelen, in de biologisch-dynamische land-en tuinbouw, in diverse vormen van kunst, zoals in de architectuur van het Goetheanum en van talrijke andere gebouwen, maar ook in de filosofie, in de aanwijzingen voor innerlijke scholing, en nog veel meer. Maar om te vinden wat zijn levenstaak werkelijk was, moeten we er van uitgaan dat het een geestelijke taak was, een esoterische taak, die men alleen kan vinden door de aandacht te vestigen op wat de auteur zijn <_esoterische20_biografie27_20_zou20_willen20_noemen.>
€29,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Vogelzang

Auteur: D. Stap

Waarom fluiten vogels, en wat betekent hun muziek? Waarom produceren sommige vogels ingewikkelde melodieën, terwijl andere hetzelfde eenvoudige liedje blijven herhalen? Hoe komt het dat de krombekspot-lijster een repertoire van zo'n twee-duizend liedjes heeft, terwijl de Noord-Amerikaanse mus er maar één weet? Don Stap, hoogleraar Engels met een passie voor de gevleugelde die-ren, zoekt het antwoord op zulke vragen in een meeslepende mengeling van verslaggeving en weten-schap. Vogelzang is niet instinctief maar aangeleerd, en Stap beschrijft
de complexe leerprocessen van verschillende vogelsoorten. Hij laat zien dat er talloze variaties op een melodie bestaan, onder vogelaars ook dialecten genoemd, en toont aan hoe de zang van een bepaalde soort haar voortplanting en territoriumdrift beïnvloedt. Ook gaat hij op pad met de mensen die vogel-gedrag in kaan proberen te brengen. Nog voor de dageraad loopt hij met ornithologen door het bos, op zoek naar de vroege vogels. Gaandeweg schetst Stap een boeiend beeld van hun vak, hun bezetenheid, en van de moeite die ze zich getroosten om melodieën voor toekomstige generaties vast te leggen. Een diepzinnig boek over de oudste muziek op aarde.
€12,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Ergens

Auteur: G. Zevin

In deze bijzondere roman is de dood niet het einde, maar een nieuwe start. De vijftienjarige Liz verongelukt bij een verkeersongeluk en haar 'leven' neemt een behoorlijk onverwachte wending. Op de leeftijd van bijna zestien moet Liz leren leven met de zekerheid dat ze nooit zal trouwen, kinderen zal krijgen of misschien zelfs nooit verliefd zal worden. Liz belandt Ergens, een plaats waar het leven verder eigenlijk gewoon doorgaat als op aarde. Toch zijn er wel verschillen. De bewoners worden jonger in plaats van ouder. Er is geen ziekte en dood. Mensen kunnen (eindelijk!) praten met honden. Er worden nieuwe vriendschappen gesloten en voor Liz brengt Ergens misschien toch haar eerste liefde. . .
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Wachten op de nachtegaal

Auteur: Heijboer
het verhaal van de Bijlmermeer

In de geschiedenis van de Bijlmermeer weerspiegelen zich meer dan elders de grote ontwikkelingen van Nederland in de tweede helft van de 20e eeuw. De woningnood, de toestroom van migranten, de liberalisering van de economie en het afbouwen van de verzorgingsstaat: de Bijlmermeer is erdoor getekend. Tegelijkertijd bevat de kleine geschiedenis van de bewoners van de Bijlmer prachtige verhalen zoals over het winkelende ezeltje van boer Floor en de zandbak waarin plotseling een boom groeide. En verhalen over de bewoners die zich verzetten tegen overheidsmaatregelen waar ze het niet mee eens waren, over comit en commissies waarmee ze voor hun eigen belangen opkwamen en de leefbaarheid van de wijk probeerden te bewaren.
In Wachten op de nachtegaal verbindt journalist en historicus Pierre Heijboer de kleine en grote geschiedenis door de bewoners van de Bijlmer zelf aan het woord te laten. Hoe heeft het kunnen gebeuren dat een wijk die in de folders werd aangekondigd als een woonparadijs waar je de nachtegaal zou kunnen horen fluiten in de loop van veertig jaar veranderde in de meest verguisde wijk van Nederland? Hoe hebben de bewoners deze veranderingen ervaren en hoe zijn ze de tegenslagen te boven gekomen? Vooroordelen, misverstanden en allerlei vormen van ambtelijke versluiering hebben al te veel het beeld van de Bijlmermeer bepaald. Al die tijd was er ook een andere Bijlmermeer, die van de bewoners waarvan Pierre Heijboer een van de allereersten was.
Pierre Heijboer (1937) is journalist en historicus. Hij publiceerde acht boeken over diverse historische onderwerpen, waaronder Het zwarte leven. Geschiedenis van onze mijnen en mijnwerkers (1985), De dag van het einde. Europa 7 mei 1945 (1995), en Doemvlucht. De verzwegen geheimen van de Bijlmerramp (2002).
De pers over De dag van het einde
Heel knap opgezet (. . . ) Schitterend. . . Fascinerend. ' -Geert Mak, VPRO Radio
De pers over Het zwarte leven
Wat Heijboer schrijft is geschiedenis, menselijk benaderd. ' - Theo Pasing in het Limburgs Dagblad
De pers over Doemvlucht
Gebaseerd op onderzoeksjournalistiek van de betere soort. ' - Jan van Klinken in het Reformatorisch Dagblad
€11,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Een eigen paard

Auteur: Louw

aanschaf, stalling, verzorging, veelvoorkomende problemen

Veel hedendaagse ruiters dromen over een eigen paard. Maar het vinden van een passend en goed paard is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. In dit boek vind je veel informatie over alles wat er komt kijken bij de aanschaf; van het nadenken over je eigen wensen en het zoeken in de advertentierubrieken tot de keu-ring en onderhandelingen over de prijs. Ook de huisvesting en verzorging komen uitgebreid aan bod. Daarnaast is er veel aandacht voor het natuurlijk gedrag van paarden, het opbouwen van een goede vertrouwensband en het paardvriendelijk oplossen van veelvoorkomende problemen. Een prima leidraad voor beginnende paarden-eigenaren, geschreven in aansprekende en begrijpelijke taal en geïllustreerd met veel voorbeelden uit de praktijk.
€12,50 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De verborgen realiteit

parallelle universums en de diepe wetten van de kosmos

Auteur: Brian Greene

De tijd dat het woord 'universum' enkel en alleen naar ons unieke heelal verwees, is al lang voorbij. De recentste kennis van het heelal, de verstrekkendste natuurkundige wetten en de voortdurende zoektocht naar een beter begrip ervan wijzen in de richting van niet één, maar meerdere universums.
In De verborgen realiteit introduceert Brian Greene de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van de theoretische natuurkunde. De uitkomsten van het wetenschappelijk onderzoek suggereren steeds meer het bestaan van meerdere parallelle universums.
In de ene theorie zijn de verschillende universums gescheiden door gigantische hoeveelheden tijd en ruimte, in de andere zweven zij slechts op enkele millimeters afstand van ons. In nog weer andere theorieën is zelfs het eenvoudige opmerken van de parallelle universums te hoog gegrepen voor het menselijke vermogen. Brian Greene onthult hoe deze theorieën veelal onbedoeld zijn ontstaan uit de berekeningen van vrij alledaagse natuurkundige feiten en observaties.

Dit boek geeft een onthullend en voor iedereen te begrijpen beeld van de
verbazingwekkende ontdekkingen op het gebied van de theoretische natuurkunde.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Maak je kind zelfredzaam en schoolrijp

Auteur: Desodt
vanaf 3 maand tot 7 jaar


Het aanmoedigen van een kind begint al heel vroeg. Eerste is er de zelfredzaamheid zich aan- en uitkleden, op het potje gaan, veters knopen, zelfstandig eten en drinken. Hoe het kind gestimuleerd kan worden, staat in dit boek haarfijn uitgelegd. Dan komt de schoolrijpheid: op weg naar de eerste kleuterklas, naar het eerste leerjaar. Met dit boek als leidraad kunt u die schoolrijpheid een handje toesteken. Elk kind heeft behoefde aan spelletjes en activiteiten die de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling stimuleren. Dit boek bevat tientallen speel- en doetips om uw kind zinvol bezig te houden. Het kind gaar de wereld ontdekken en verkennen.
€14,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het late journaal

Auteur: Petros Markaris

Kostas Charitos werkt als commissaris in Athene. Zijn huwelijk is modaal, hij mist zijn dochter die in Thessaloniki studeert en als hij even vrij heeft leest hij het liefst in woorden-boeken. Hij heeft niet bepaald een positieve kijk op het leven. Op een avond wordt hij naar een televisiestudio geroepen waar de onderzoeksjournaliste Janna is ver-moord, vlak voordat ze in het late journaal sensationele onthullingen zou doen. De moordenaar moet dat geweten hebben en heeft met zijn daad de bekendmaking voorkomen. Charitos was niet erg op Janna gesteld. Ze was jong, succesvol en een harde dame, die hem op de zenu-wen werkte. Wanneer hij aan deze zaak werkt, raakt hij steeds dieper betrokken bij de onaangename wereld van de media. Als ook Janna's opvolger wordt vermoord, beseft Charitos dat hij nog dieper moet graven. Dat brengt zijn positie in gevaar, omdat door zijn doortastend speuren ver-schillende prominenten zich ongemakkelijk gaan voelen. De ontmaskering van de moordenaar is een verrassing.
€9,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het ergste is voorbij

Auteur: J. Acosta

Soms is iets tegen iemand zeggen het enige wat je kunt doen in een noodsituatie. Maar wat zeg je dan als een collega plotseling bezwijkt tijdens een vergadering? Of als je als eerste bij het slachtoffer van een ernstig verkeersongeluk bent? Of, minder dramatisch, als iemand zich snijdt, stoot of een arm of been breekt? Of iemand om wie je geeft krijgt te horen dat zij een ernstige ziekte heeft. Of iemand van wie je houdt - een bejaarde ouder, je partner of, je kind -lijdt geestelijk of emotioneel. Zelfs als getraind hulpverlener of EHBO'er weet je soms niet wat je moet zeggen en zijn het juist jouw woorden die bepalend zijn voor de kwaliteit van iemands leven of zelfs een leven kunnen redden. Weten wat je moet zeggen - en wat je juist niet moet zeggen - wordt tegenwoordig algemeen beschouwd als onderdeel van het medisch instrumentarium. Dit boek helpt je de vaardigheid te ontwikkelen dit instrument te gebruiken in situaties waarin jij de enige persoon ter plaatse bent, en als enige een kritieke situatie kunt verlichten - of juist niet. Het kan ons allemaal overkomen, we kunnen er dus maar beter op voorbereid zijn. Het kan het verschil uitmaken tussen leven en dood.
€15,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het zwaard en het kruis

twee mannen en een keizerrijk van zand

Auteur: Fleming

Het zwaard en het kruis is het waar gebeurde verhaal van twee fanatieke avonturiers die deze ambitie werkelijkheid probeerden te maken: graaf Charles de Foucault en Henri Laperinne. Beiden waren het vaderland toegewijd maar ieder op zijn eigen manier. Foucault was een rokkenjager, een charlatan die liggend op bed met een zilveren lepel foie gras at. Laperrine was een sobere perfectionist die leefde voor het leger. Beiden vonden hun roeping in de woestijn.
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De goede Stalin

Auteur: V. Jerofejev

1978. De ontwikkeling van de Sovjet-Unie stagneert. De Verenigde Staten worden nooit meer ingehaald, de kleurloze leider met de borstelige wenkbrauwen Leonid Brezjnev loopt op zijn laatste benen. Haalt de Sovjet-Unie 1984? Het is een jongeman van goeden sovjethuize, Viktor Jerofejev, die op dat moment een bom legt onder de Russische literatuur. Hij krijgt drieëntwintig Russische schrijvers zover om de censuur te negeren en zonder enige toestemming een dikke almanak uit te brengen: Metropolj.
In zijn autobiografische roman De goede Stalin ontleedt Jerofejev deze geschiedenis, plus die van de twee mensen die door veel toeval zijn ouders werden. In vijf hoofdstukken vol drama, petite histoire, roddel en achterklap, brengt hij hen tot leven, en met hen de verschrikkelijke geschiedenis van de twintigste eeuw.
Het grote drama in het boek is dat de heldendaad van de zoon de vader op klassieke wijze ten val brengt. Zijn vader verliest zijn post als diplomaat in Wenen als hij zijn zoon niet dwingt op diens schreden terug te keren. Dat weigert hij. Eén lijk in de familie is genoeg. Zo vermoordt de zoon uiteindelijk zijn vader, en die heeft daar vrede mee, zonder echter afstand te nemen van Stalin, zijn idool uit de oorlog.
€13,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Kosmologie

Auteur: Coles

Wat gebeurde er tijdens de Oerknal? Hoe kwamen sterrenstelsel tot stand? Gaat er de uitdijing van het heelal steeds sneller? Wat is 'donkere materie'? Hoe ontstaan rimpelingen in de microgolfachtergrondstraling? Dit is het soort vragen die de kosmologen van vandaag trachten te beantwoorden. Dit boek is een toegankelijk en niet-technische introductie in de geschiedenis van de kosmologie en de laatste ontwikkelingen op dat terrein. Een ideaal beginpunt voor eenieder die nieuwsgierig is naar het heelal en hoe het allemaal begon.
€75,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De heerlijkheid van Julia

Auteur: Oscar van den Boogaard

Julia heeft twee kinderen en een man die haar aanbidt. Hij is zeventien jaar ouder, vervult al haar wensen en heeft zelfs het kleine buiten waar het gezin woont naar haar genoemd: De heerlijkheid van Julia. Maar Julia is niet gelukkig: ze brandt van verlangens die niet helemaal onschuldig zijn. Ze droomt van extatische liefde en erotisch avontuur. 'Dat een jonge man de hartstocht van een vrouw zo glashelder en lyrisch kan beschrijven is een wonder. Prachtig om te zien hoe vrolijkheid en romantische weemoed elkaar vinden in dit boek. 'Margriet de Moor
€10,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Mara

Auteur: Batchelor
een beschouwing van goed en kwaad

'Steeds weer besluit ik vol overgave om het goede te doen en toch doe ik het tegenovergestelde. ' Met deze opmerkelijke observatie weet Stephen Batchelor de lezer rechtstreeks te betrekken bij de hoofdpersoon van zijn boek: de duivel (in het Sanskriet en Pali: Mara). Leven met de duivel, met Mara, is leven met het conflict tussen de goede en kwade neigingen die we van nature hebben. Het is een conflict dat ons hele leven aanhoudt, zegt Batchelor, en waarin we ten diepste ons mens-zijn ervaren. ??De duivel uit de bijbelvertellingen heeft dezelfde hoedanigheid als Mara de Boze in de klassieke boeddhistische teksten. Tot aan het eind van zijn leven wordt de Boeddha geconfronteerd met Mara, die in allerlei gedaanten verschijnt. Onverdroten zoekt Mara naar een zwakke plek om daar houvast te vinden en binnen te dringen. In onze gevoelswereld probeert hij een klimaat van angst te handhaven, in ons denken zaait hij onrust en twijfel. Of hij probeert ons juist te sussen met een wereld vol schijnzekerheden, vermaak en materiële gemakken. ??Wat opvalt in Batchelor's verhandeling is zijn warme betrokkenheid bij de mens die aarzelend en struikelend een weg zoekt. Met zijn fijnzinnige schrijfstijl voert hij ons langs passages uit de bijbel en de klassieke boeddhistische leerredes, aangevuld met citaten uit de koran, uit werk van Santideva, Pascal, Baudelaire, Kafka, Milton, Nietzsche en Wittgenstein, de mythologie en de evolutiebiologie. Aan de hand van deze bonte verzameling weet Batchelor een heel genuanceerd en verhelderend beeld van de wereld te schetsen, op individueel en mondiaal niveau: een wereld waarin de strijd tussen goed en kwaad nooit gewonnen of verloren is. Want iedere dag hebben we opnieuw te maken met de goede en kwade intenties die inherent zijn aan ons menselijk bestaan. Batchelor daagt ons uit ze te onderzoeken, te doorgronden en juist daarmee onze eigen weg te creëren.
€12,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Kleine gedichten voor kinderen

Auteur: Hieronymus van Alphen

De vroegste klassieker onder de Nederlandse kinderboeken is al jarengemeengoed, hoogste tijd dus voor een uitgave in de hedendaagse spelling,fraai geïllustreerd met de oorspronkelijke prenten. De opvoedkundige idealen van de Verlichting worden in 'Kleine gedichten voor kinderen' omgezet in pakkende beelden en pregnante versregels. Van Alphens kindergedichten onderscheiden zich naar vorm en inhoud van alles wat in de achttiende eeuw in Nederland geschreven werd. Opvallend is de compacte, indringende vorm, omdat in die tijd verzen van vijftien coupletten en honderden regels geen uitzondering vormden. Ze zijn zo bedrieglijk eenvoudig dat men nauwelijks in de gaten heeft wat hun bijzondere kwaliteit is: Van Alphen is erin geslaagd in een kort bestek het complete normenpatroon van de Verlichting vorm te geven. Desondanks is de opgeroepen kinderwereld er een van blijmoedigheid en vrolijkheid.
€13,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Cognac

Taal: engels

Auteur: Nicholas Faith

This study of cognac - written by an internationally recognized expert and leading authority on the subject - deals with the history of this spirit and the story behind the world-famous town of its origin. Nicholas Faith explores every aspect of cognac's increasing prominence in today's markets, unfolding the extraordinary story of fraud and how it contributed in providing the foundation for the system of control that now protects its manufacture and sale. Also featured in the book are detailed profiles of cognac's key producers, a full account of the intricate production techniques used to make cognac, and a guide to drinking and enjoying the wide range of cognac makes and styles that are available around the world.
€12,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Romanitas

€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

The Rosary Girls

Taal: engels

Auteur: Richard Montanari

Only a killer hears their prayers. The first thriller in Richard Montanari's Sunday Times bestselling Byrne and Balzano series.

God Help Them . . .

In the most brutal killing crusade Philadelphia has seen in years, a series of young Catholic women are found dead, their bodies mutilated and their hands bolted together. Each clutches a rosary in her lifeless grasp.

Veteran cop Kevin Byrne and his rookie partner Jessica Balzano set out to hunt down the elusive killer, who leads them deeper and deeper into the abyss of a madman's depravity. Suspects appear before them like bad dreams - and vanish just as quickly. While the body count rises, Easter is fast approaching: the day of resurrection and of the last rosary to be counted . . .
€11,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Als ik met je praat

Auteur: Leunig
inspiratie van boven

Iemand zit op zijn knie voor een eend en praat met hem over het leven. OF knielt hij soms en staat de eend symbool voor iets anders?
Leunig is een wereldberoemd cartoonist. Hij maakte furore in Australische kranten met zijn dagelijkse commentaren op de gebeurtenissen in de wereld. Als ik met je praat is de weerslag van zijn verlangen naar liefde en hoop.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Woudman

Auteur: René Huigen

Het is 1798, de nog jonge Franse Republiek heeft het geannexeerde België al een paar jaar als wingewest kunnen uitbuiten. Hongersnood volgt op hongersnood en als dan ook nog de dienstplicht wordt ingesteld, breekt onder de arme
Vlaamse boerenbevolking een opstand uit. In het grensgebied met Duitsland en de Bataafse Republiek, de huidige
Oostkantons, vindt eenzelfde strijd plaats, die tot in het verdeelde België van nu zijn sporen lijkt te hebben nagelaten.
Tegen de achtergrond van deze chaotische omstandigheden trekt een memorabel gezelschap voorbij – onder wie de lieftallige Georgine Bruyn-Hundt, de verarmde baron Van Lintelo de Marsch en de opstandige vicaris Theodorus Jerusalem. Gaandeweg blijkt hoe hun levens met elkaar verbonden zijn. Zo wordt een vernuftig plot geweven, waarin de mysterieuze houtskoolbrander en alchemist Woudman ten slotte een sleutelrol blijkt te spelen. Ongewild is hij de spil in een wervelend verhaal over zwartmaking en witwording, over de diffuse grens tussen het goede en het kwade.
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Gewoon gelukkig

ook als je ouders aan het scheiden zijn

Auteur: Laurence Rees

Toen de ouders van de elfjarige Libby Rees drieënhalf jaar geleden gingen scheiden, was ze zoals alle kinderen in die situatie behoorlijk ongelukkig. Op een dag – ze was toen negen – liet ze samen met haar moeder de hond uit. Toen ze een stok voor hem weggooide, bedacht ze dat het voelde alsof ze iets weggooide wat haar dwarszat. Zo kwam ze op het idee om een lijst te maken van dingen die haar hielpen om zich beter te voelen.
Nu kunnen andere kinderen ook profiteren van de praktische, intelligente overlevingsstrategieën van dit bijzondere meisje.
€9,39 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Marathon

Taal: engels

Auteur: Christian Cameron

The Battle of Marathon in 490 BC was one of history's great turning points - the first time the Greeks managed to defeat the Persians in a pitched battle, it enabled the rise of classical Greek civilization. As John Stuart Mill famously put it, 'The Battle of Marathon, even as an event in British history, is more important than the Battle of Hastings. ' Without it, the modern world as we know it would not exist. Christian Cameron's epic retelling of the battle will bring it alive, with all of its human drama and tragedy, as never before. The Greeks do not always behave well - in fact, many readers may come to see them as ignorant and bigoted as compared to the multi-cultural Persians, who for some, actually bring greater freedom - at least for a while. The heroic Militiades, who led the Greeks at Marathon and then died in exile, a ruined man, was a fatally flawed character. His opponent, The Persian King Darius, was guilty of vaulting ambition and hubris, but he combined it with personal integrity and vast generosity. And in the middle, torn between two cultures, one of which has already made him a slave, we find Arimnestos - ancestor of the Kineas of the Tyrant books - nicknamed 'Killer of Men', he will lead a decisive contingent of infantry in the thickest of the battle. . .
€9,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Bijbel kinderbijbel

Auteur: P. Frank

Penny Frank vertelt een twintigtal verhalen uit het Nieuwe Testament. Zij laat de kinderen kennismaken met het verhaal van Jezus en zijn volgelingen. Korte inleidingen verbinden de verschillende vertellingen met elkaar. De vele kleurrijke illustraties brengen de gebeurtenissen voor de kinderen tot leven. Samen met het eerste deel, een twintigtal verhalen uit het Oude Testament, vormen de boeken één groot verhaal. Het verhaal van God, die de wereld schiep en voor zijn schepping wil blijven zorgen.
€14,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Kaviaar

de vreemde geschiedenis en onzekere toekomst van 's werelds meest begeerde delicatesse

Auteur: I. Saffron

Kaviaar mag dan niets meer zijn dan rauwe viseitjes; deze delicatesse heeft iets wat mensen inspireert tot dromen over andere werelden en andere identiteiten. Kaviaar heeft zijn bijzondere aantrekkingskracht te danken aan zijn intense smaak, hoge prijs, en bovenal, aan zijn vermaarde zeldzaamheid. Door deze reputatie wordt de vlam van ons verlangen aangewakkerd.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Timio - Operatie Kasteelkat

Auteur: V. Koppel

In het dorp in Friesland waar Tim net is komen wonen, gebeuren vreemde dingen. Er is een kat verdwenen, en in het leegstaande kasteeltje naast zijn huis is een spook gesignaleerd. Ook lijden er kinderen ineens aan onverklaarbare wratten, die eruit zien als een rattenstaart. En dan is er ook nog de vreemde oude man van de woonboot die op straat loopt te schreeuwen, en de enge directeur van de basisschool die altijd handschoenen draagt. Tim moet een beroep doen op zijn moed als ridder en zijn sluwheid als detective Timio om samen met zijn nieuwe vrienden alle geheimen te ontraadselen.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het schorpioenkind

Auteur: Scheepers


Niemand dacht dat ik het kon horen. Maar ik hoorde het toch. Denk maar niet dat je niets hoort omdat je net tien minuten oud bent. Denk maar niet dat je niet kunt horen wat ze zeggen omdat je er rood uitziet en gerimpeld en lelijk. Je kunt het! Ik heb dus gehoord wat in die eerste minuten van mijn leven over mij werd gezegd. En ik ben het niet vergeten.
Gideonette had een zoon moeten zijn. Te vroeg geboren en vel over been groeit ze op als een echte jongen. Ze is een vechter. Met haar bloedbroeder en zwart vriendje Bhubesi slaat ze zich overal door. Als haar vader sterft, komt ze oog in oog te staan met de vloek die op haar familie rust.
€12,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Een rugzak vol

Auteur: van Erkel

Kristin trekt in haar eentje de Oostenrijkse bergen in. Ze stapt van berghut naar berghut, beklimt de allerhoogste toppen, geniet van adembenemende vergezichten en zomerse natuur. Voortdurend overwint Kristin ook zichzelf en haar angsten. Verstand op nul, alles geven, wandelen tot ze zich leeg voelt en er straks misschien ruimte komt om eindelijk weer t en voluit te leven. Niet nadenken, vooral niet nadenken. . .
Soms wil ze hem vertellen van Lars, hem alles vertellen, boe bet echt gegaan is, maar daar is ze nog banger voor dan voor deze bergen.
Beklemmende stiltes en gevaarlijke afgronden dagen Kristin uit. Ze moet dit doen. Voor Lars, haar broer. Want ze kan niet verder met haar leven zolang ze zijn dood meedraagt.
GERDA VAN ERKEL overwint met Kristin duizelingwekkende dieptes in een zoektocht naar het verleden en naar zichzelf. Over vertrouwen en doorzettingsvermogen, over vriendschap en liefde, over vasthouden en loslaten.
€11,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Ellendige avonturen - De helse houtzagerij

Auteur: Snicket

Ik hoop niet dat je dit boek uitgezocht hebt omdat je dacht dat het geinig zou zijn. Geen enkel boek over de Baudelairewezen is geinig, en dit deel is wel het allerongeinigste tot nu toe. De wezen krijgen te maken met enge machines, hypnose, kauwgum en een man met een rookwolk op de plek van zijn hoofd. Ik heb beloofd al deze ellendige avonturen op te schrijven, maar jij hebt vast niet beloofd om ze te ook lezen. Wees dus verstandig en Kies een ander boek.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Misleid

Auteur: Aspe

Met Misleid rolt de 24ste thriller van Vlaams toptalent Pieter Aspe van de persen! Pieter Aspe put andermaal uit de alledaagse Vlaamse realiteit om de talloze fans een spannend nieuw avontuur voor te schotelen.
Ditmaal is de toch al licht ontvlambare Pieter Van In genoodzaakt om zich te verdiepen in de schemerachtige en klatergouden wereld van de missverkiezingen. Van In, Guido Versavel en Hannelore Martens hebben echter niet alleen hun handen vol aan de glitter en glamour van de missen, maar ook de keiharde zakenwereld van containertransporten vanuit China naar de haven van Zeebrugge eist hen op. Spanning verzekerd!
€12,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Weg met Plakhaar!

Auteur: Molemaker

Neeltje, Spriet en Bup zijn onafscheidelijk. Ze noemen zich De Verschrikkelijke Drieling, maar eigenlijk zijn ze helemaal geen drieling. Ze zijn niet eens familie van elkaar. Ze wonen wel bij elkaar in de straat en hebben een neusje voor avontuur. Ze komen erachter dat er een plan is om het huis van mevrouw Van Kleve om te bouwen tot een hotel. Mevrouw Van Kleve komt uit een vreemd land. In haar huis wemelt het van de dieren en ze stinkt een uur in de wind. Samen met hun klasgenoten schieten Neeltje, Spriet en Bup haar te hulp. Maar hun tegenstander, Plakhaar, schakelt drie gespierde en gevaarlijke helpers in. Kunnen de kinderen deze strijd winnen?
€12,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Ik ben hier weg

Auteur: Radojcic

Een jonge vrouw, de brutale en scherpzinnige Sasja, zoekt zich tijdens haar omzwervingen door Cuba, Griekenland en de Verenigde Staten een weg door een labyrint van verraad, seks, verslaving en eenzaamheid. Ze bindt zich aan niemand. Maar achter haar schijnbare onkwetsbaarheid gaat een verlangen schuil naar de enige aan wie ze zich wil spiegelen en aan wie ze gelukkige herinneringen heeft: haar moeder, die in het roerige Bosnië op sterven ligt.

Ik ben hier weg is een roman over het volwassen worden van een vrouw met een sterk karakter, maar ook met een groot hart.
€9,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De lieveling

Auteur: R. Banks

Als jonge studente met links-radicale sympathieën sluit Hannah zich aan bij de terroristische Weathermen-Underground. Wanneer ze wordt gezocht door de politie ontvlucht ze de Verenigde Staten onder een valse naam en gaat naar West-Afrika. Daar raken Hannah en haar Liberiaanse echtgenoot bevriend met Charles Taylor, de beruchte krijgsheer en ex-president van Liberia. Hannah krijgt drie zoons en wijdt zich aan de zorg voor jonge, ouderloze chimpansees. Dan breekt in Liberia de burgeroorlog uit en verliest ze in de chaos haar man en kinderen uit het oog. Hannah moet opnieuw vluchten, ditmaal naar haar geboorteland. Jaren later keert ze naar Afrika terug om te onderzoeken wat er van haar man en haar zoons is geworden.
De lieveling is het tragische relaas van een vrouw die door haar verleden getekend is en wanhopig probeert in de chaos haar plaats te bepalen. Het is een indrukwekkende en breed geschakeerde roman van een van de grootste Amerikaanse schrijvers van dit moment over politiek idealisme, de naïviteit van nieuw-linkse bewegingen en de vicieuze cirkel waarin geweld steeds nieuw geweld oproept. Met De lieveling bewijst Russell Banks opnieuw dat hij tot de absolute literaire top behoort.
€9,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Bram en de veelvraat

Auteur: Rindert Kromhout

Aaah, wat ben ik eng! Wat ben ik naar. Wat heb ik een trek.' Bram ligt doodstil in bed. Bij het raam ziet hij iets. Iets groots, iets engs. Het komt op Bram af. Het is de veelvraat.
€9,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Alles komt goed

Auteur: Rob van Essen

Laura belandt op het politiebureau omdat ze haar bejaarde vader heeft laten natregenen. Het begin van een bizarre week.

Alles komt goed is een spannende, aangrijpende maar ook komische roman over verstoorde illusies, ouders en kinderen, trouw en ontrouw, liefde en seks, en over het leven dat moet worden geleefd zonder dat er garantie wordt gegeven op een goede afloop.
Rob van Essen (1963) schreef zes romans, een kroniek over zijn vader en een verhalenbundel. Hij bespreekt Angelsaksische literatuur voor NRC Handelsblad. Zijn roman Visser werd in 2009 genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

Over Visser:
‘Een sublieme roman over een te heet gestookte maatschappij. ’ – Juryrapport Libris Literatuurprijs

‘Het woord “meesterwerk”wordt veel te frequent gebruikt. Voor Visser is het de enige juiste term. ’ – De Standaard
€12,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De Europeanen

leven en werken in de hoofdstad van Europa

Auteur: C. de Gruijter

In Brussel wonen zeker 150. 000 professionals uit allerlei Europese landen. Velen van hen zijn er al heel lang. Sommigen hebben Belgische vrienden, maar de meesten zien vooral elkáár. Ze tennissen samen, richten boekenclubs op. Dat ze aan tafel van de ene taal naar de andere switchen, hebben ze vaak niet eens meer in de gaten. Er zijn er die zich sterk verbonden voelen met het land van herkomst, en er is een groeiende groep die niet precies meer weet wat dat is. En dit dilemma bindt hen. Want als je geen duidelijke nationale identiteit meer hebt, wie ben je dan?

In De Europeanen gaat Caroline de Gruyter, die zelf vijf jaar lang in Brussel woonde, op zoek naar de wortels én de realiteit van het 'verenigd Europa'. De hoofdstukken in dit boek zijn steeds opgebouwd rondom één type van de vele die je in Brussel kunt tegenkomen. Samen vormen ze een persoonlijk, leesbaar en actueel verslag van de wereld die Brussel heet. Over 'eurokids' en lobbyisten over alleenstaande carrièrevrouwen, euronetwerken en Brusselaars. Over de politieke idealen van weleer, en hoe de professionals van nu daartegen aan kijken. En over de kernvraag: bestaat er zoiets als een Europese identiteit?
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

In Hemelsnaam!

over de economie van overvloed en onbehagen

Auteur: Arjo Klamer

Hoe meer economische overvloed, hoe meer menselijk geluk. Dat zou je althans denken, als je naar de meeste politici en beleidsmakers luistert. Maar onderzoek wijst het tegendeel uit, betoogt econoom Arjo Klamer in zijn essay voor de Maand van de Filosofie. Waar zijn onze politici in hemelsnaam mee bezig? Waarom zijn ze zo gefixeerd op economische groei? Omdat die groei makkelijk te meten is, betoogt Klamer. Dat geldt niet voor sociale en culturele factoren. Die laten zich nauwelijks of niet in cijfers uitdrukken. Toch zullen we rekening moeten houden met die factoren, willen we een adequaat perspectief ontwikkelen op het goede leven en een goede samenleving. Zolang men in Den Haag die factoren buiten beschouwing laat, zal de bevolking blijven worstelen met een gevoel van onbehagen. Dit essay laat zien hoe je anders over economie kunt denken. Het is bedoeld voor iedereen die het leven van alledag niet louter economisch wil benaderen.
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

The Grace Girls

Taal: engels

Auteur: Geraldine O'Neill

In 1950s Scotland, everything is changing for the Grace girls. . . A wonderful, all-consuming saga from a rising star in women's fiction.

Heather and Kirsty Grace are sisters growing up in Rowanhill, near Glasgow, surrounded by a big Irish family and a host of friends and neighbours. Older sister Heather has everything that should make her happy - a steady job, good friends and a boyfriend who wants to marry her. Why then does she long to escape her small town and find love and excitement among the bright lights of the city?

Kirsty, two years younger, also yearns for a different kind of life. Although she works in a local chemist, at nights she sings with a band in church halls and clubs. When a charismatic Irishman, Larry Delaney, spots her singing one evening and offers to become her manager, Heather wonders whether Larry has his sights set on more than just Kirsty's singing talents.

The Grace girls are lucky to have such a caring family around them. It's a dangerous world out there and there are plenty of pitfalls and temptations ahead of two young women in search of adventure¿
€10,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Home Truths

Taal: engels

Auteur: Freya North

Should happy families be such hard work? When their uncle Django's 75th birthday is interrupted by a mysterious visitor with a shocking revelation, sisters Fen, Pip and Cat find that the man who was like a father to them is now a stranger. Their mother ran off with a cowboy from Denver when they were young leaving the three sisters to be raised by their devoted, eccentric uncle Django. No matter what problems they've encountered - relationships, work, starting families, bringing up babies and step-kids - they've always had each other to depend on. Until now. Family matters. . . doesn't it?
€10,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De Bajkakoning

Auteur: Leander Hanssen

Maansverduistering in Podzagoera. Terwijl alle Bajka op de heuvels verzameld zijn om het Rinkelfeest te vieren, zit prinses Sikora verdrietig in haar kamer. Haar vader, koning Kroel, heeft haar voorbestemd om bruid van de maan te worden. Diezelfde nacht nog vallen de Nedznik het Bajkadorp binnen en benoemt Zwosnik, hun leider, zichzelf tot de nieuwe Bajkakoning. Zwosnik levert koning Kroel uit aan de tiran Skwar en eigent zich prinses Sikora als zijn bruid toe. Nicpon en Wilki ontsnappen en kunnen koning Kroel en prinses Sikora te bevrijden, maar dat is geen gemakkelijke opdracht. Gelukkig krijgen ze hulp uit een onverwachte hoek . . .
€10,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het kistje van Cleo

Auteur: H. Vandermeeren


Over mooie en minder mooie dromen
Cleo woont pas drie maanden met haar moeder en haar zussen Beverly en Ellie in Heuvelzicht 2, een troosteloos flatgebouw met de charmes van een kakkerlak. Het is vakantie en ze verveelt zich eindeloos. Tot ze nieuwe vrienden maakt. Net als Punch en Mirko ontsnapt ook Cleo op haar manier aan haar kleine wereldje.
’s Avonds, als ik hoor dat Beverly slaapt – ze snurkt een beetje – glijden mijn handen onder mijn bed tot bij mijn diepste geheim. Mijn vingers tasten de doos af en heffen geluidloos het deksel op. Als spinnetjes met fluwelen poten kruipen mijn handen naar binnen. Het geritsel is even geruststellend als papa die fluistert dat alles wel in orde komt.
Cleo heeft een mooi geheim. Ze bewaart het in een doosje onder haar bed. Ze wil het niemand vertellen. Enkel aan haar papa. Als er op een dag een tweede geheim bijkomt, krijgt Cleo het moeilijk om te zwijgen…
HILDE VANDERMEEREN en de bijdehante Cleo geven slechts beetje bij beetje hun geheim prijs. Een verrassend boek vol dromen, vriendschap en humor. Over mooie en lelijke geheimen en vertrouwen in de toekomst.
??
??
??
??
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Chocolade en limoen

Auteur: Pultau
over kokette en andere kakkerlakken

‘Daar moet minstens twintig microgram af, meisje! Minder eten, zo weinig mogelijk vet en zeker geen suiker. ’
‘Helemaal geen? Maar ik kan niet zonder suiker. Ik wóón in de suikerpot!’
Tella staat voor de uitdaging van haar leven. Haar besluit staat vast: ze neemt deel aan de Miss Afval Verkiezing. En voor een kakkerlak als Tella is dat niet eenvoudig. Soms voelt ze zich eerder Miss Lukt of Miss Baksel. . .
Maar om indruk te maken op de knappe Perrie heeft Tella heel wat over. Ze zal er niet alleen op haar best moeten uitzien. Ook de fysieke proeven zijn niet mals. Hardlopen, schoonspringen, een aartsmoeilijke kennisproef én keiharde concurrentie van de knappe Jenta wachten op haar.
LIEVE PULTAU kreeg de schrijfmicrobe tijdens een reis in West-Afrika. Ze debuteert met het hilarische Chocolade en limoen. Een knap verhaal over een dapper, charmant en bolrond kakkerlakje. Voor al wie houdt van zoetigheid en verliefd worden. Illustrator ELLEN CORNELIS zorgt voor schattige kakkerlakken.
€9,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Goed kwaad !

Auteur: S. Pont

• Is kwaad worden een probleem voor je?
• Heb je het niet 'in je' om kwaad te worden?
• Zijn anderen bang als jij kwaad wordt?
Kwaad zijn is een gezonde menselijke emotie. je kunt er bijvoorbeeld precies mee aangeven wanneer jouw grens bereikt is. Maar wat als je een of meer van de bovenstaande vragen met 'ja' moet beantwoorden? Ga je dan nog wel zo gezond met je kwaadheid om? Steven Pont is ervan overtuigd dat iedereen kan leren om op een gezonde manier met zijn kwaadheid om te gaan. Hij legt uit hoe kwaadheid in je hersenen ontslaat, en ontkracht een paar hardnekkige mythes. Dat boosheid jou voor je omgeving minder aardig maakt, bijvoorbeeld. Of dat het uiten van ' je woede op de lange duur zou opluchten. Goed kwaad is dus een onmisbaar boek voor iedereen die denkt dat er nog verbetering mogelijk is in de omgang met de eigen woede.
€39,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Churchill en de Nederlanders

Auteur: Oebele de Jong

'Ze zijn volkomen egoïstisch en vochten pas toen ze werden aangevallen en toen slechts voor een paar uur. ' Zo oordeelde Winston Churchill over Nederland in de meidagen van 1940. Het zou zeker niet de enige keer zijn dat Nederland het moest ontgelden, blijkens Churchill en de Nederlanders.

Voorafgaand aan zijn politieke carrière bouwde Churchill een reputatie op als correspondent tijdens de Boerenoorlog (1899-1902). De artikelen - waarmee hij nationale bekendheid verwierf - tonen een afkeer van de Nederlanders, waartoe hij ook de Boeren in Zuid-Afrika rekende. Deze aversie werd onderdeel van Churchill's imago.

Vanaf 1900 bouwde Churchill gedurende een bijna zestigjarige politieke loopbaan een omvangrijk oeuvre op, waarvoor hij in 1953 de Nobelprijs voor de Literatuur kreeg. Altijd was het doorspekt met laatdunkendheid over Nederland. Genoegzaam constateerde hij hoe Nederland in de achttiende eeuw verviel tot een kleine staat. En als het ging over de Eerste en Tweede Wereldoorlog zag hij in de Nederlandse neutraliteit een bewijs van fundamentele onbetrouwbaarheid.
Na de oorlog moest Churchill inbinden. Net als Nederland in de achttiende eeuw was Groot-Brittannië toen nog maar een schaduw van zijn roemrijke verleden: 'Wat een klein land zijn we. '

Churchill en de Nederlanders; Nederland gezien door de kleine bril van een groot staatsman.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De stille genocide

Auteur: Giebels
de fatale gebeurtenissen rond de val van de Indonesiche president Soekarno

Op 30 september en 1 oktober 1965 vond in Indonesië een couppoging plaats, waarbij zes generaals werden vermoord. De mislukte coup werd gevolgd door een massaslachting onder communisten en vermeende communisten die naar schatting een half miljoen Indonesiërs het leven kostte, terwijl tienduizenden zonder vorm van proces jarenlang in gevangenschap verdwenen. De fatale gebeurtenissen begeleidden de val van president Soekarno en de machtsovername door generaal Soeharto.
Lambert J. Giebels, auteur van een tweedelige Soekarno-biografie, beschrijft in De stille genocide de oorzaken van de couppoging, het verloop van de gebeurtenissen en de vergaande gevolgen die de mislukte coup heeft gehad voor Indonesië, en voor de twee hoofdrolspelers Soekarno en Soeharto. De auteur heeft voor deze grondige analyse van de grootste tragedie uit de Indonesische geschiedenis gebruikgemaakt van talrijke interviews met betrokkenen en getuigen, van officiële stukken en van archiefmateriaal en literatuur.
€12,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Luchtwegen Nergenswind

Auteur: Polet

Sybren Polet (1924) debuteerde als dichter in de jaren vijftig. Zijn indrukwekkende oeuvre bestaat uit essays, verhalenbundels, romans en vele poëzie-bundels. In 2002 werden de gedichten die hij tot dan toe had gepubliceerd, verzameld in Gedichten 1998 - 1948. Luchtwegen Nergenswind bevat zijn meest recente poëzie.
€12,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het liegend konijn

Auteur:

tijdschrift voor hedendaagse Nederlandstalige poezie

Lang heeft het konijn de lach gezocht. Zo zielsgraag had het konijn gekend de luide lach. Waarom het de lach zo graag had gekend, weet ik niet. Zo iets kan men niet weten. Het konijn heeft de lach niet gevonden. Maar het was de lach zeer nabij. Dat het het geheim van de lach zo nabij was, weet het konijn niet. Vlak vóór de lach hield de kennis van het konijn halt. Daar vond het in plaats van de lach die het zocht, de verwondering die het niet zocht. Dit nu is iets wat buiten het begrijpen van het konijn valt: hoe je in plaats van het gezochte iets anders vindt. Daarom verwondert het konijn zich zeer om de verwondering. En daar het met deze verwondering geen blijf weet, toont het konijn zich voortdurend verwonderd, gans onbeholpen. Het weet zelf niet hoe verwonderd het is. Uit zijn verwondering groeide zijn nieuwsgierigheid. Doch van huize uit droeg het de vrees mee. Nu weet het konijn niet goed welke zelf-raad te volgen: óf de ras-vrees óf de nieuwsgierigheid die, in de wereld van het konijn, alreeds een beschavingsverschijnsel is. Alleen waar licht gloeit in de nacht, wordt de beschaving te sterk en werpt het konijn zich roekeloos in zijn ondergang. Het duurt nog wel een tijd alvoor het konijn zal geleerd hebben in dit geval te luisteren naar de stem van het ras, van de vrees. Dan komt het konijn tot het nuanceren zijner nieuwsgierigheid.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Alles is er nog

Auteur: J. Kostwinder

Alles is er nog is een klein monument voor de veel te vroeg overleden dichter Jan Kostwinder (1960-2001). Hij werd geboren in Oud-Pekela en studeerde in Amsterdam, de stad waar hij sinds 1962 woonde. In 1988 debuteerde hij met de bundel Binnensmonds. In 1994 verscheen zijn tweede bundel, Een kussen van hout. Een man alleen, uit 1995, bevat beschouwingen over Cesare Pavese (geschreven in samenwerking met Hein Aalders). In 1997 publiceerde hij de verhalenbundel Regenhond, in 1999 gevolgd door de roman Brieven aan Willem-Alexander.
Over zijn eigen werk schreef Kostwinder: “Het is mijn hoogste ideaal gedichten te schrijven die in principe door iedereen gelezen en begrepen kunnen worden. (…) Ik wil aardse, fysieke en transparante poëzie schrijven waarin de mogelijkheden van de taal worden onderzocht en geëxploreerd, en dat is mij genoeg. ” Dat maakt deze bundel tot een ode aan poëzie die met volle inzet is geschreven, en die door iedereen moet worden gelezen en gehoord.
Alles is er nog, samengesteld en ingeleid door Hein Aalders en Chrétien Breukers, bevat het poëtisch oevre van Jan Kostwinder, en bestaat uit de twee bij leven van de auteur verschenen bundels, uitgebreid met het nooit in boekvorm gepubliceerde Donkere wolken pakken zich samen boven het hoofd van Meneer De Vries en een ruime keuze uit zijn verspreide en nagelaten gedichten.
“De toon van zijn gedichten was mild en verwonderd. ” Martin Bril, de Volkskrant
€11,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

The Shadow of Solomon

Taal: engels

Auteur: Laurence Gardner

What secrets lie behind the mysterious order of the Freemasons? Published to coincide with Dan Brown's new novel, set in the enigmatic world of Freemasonry, Laurence Gardner's new book draws on his experience as a Freemason to create a compelling insider's account of the startling truth behind Masonic history and secret workings of Freemasonry. Did you know that every 37th man in the UK is a Freemason? Or that the design of Washington DC includes no fewer than 30 Masonic Zodiacs?The Shadow of Solomon is perfectly timed to coincide with publication of the forthcoming novel from Da Vinci Code author, Dan Brown - The Lost Symbol - which focuses on the Masonic principles that lie beneath the establishment of the United States and its constitution. But who are the Freemasons today and where did they they come from?Gardner's in-depth research presents a fascinating historical detective trail that leads from the most ancient records of the fraternity to modern times. This is a truly adventurous saga stretching from Noah and Moses to the elite lodge of the Knights Templars, George Washington, spies, secret agents and clandestine cabals on both sides of the Atlantic. But Gardner goes further. Stories of the biblical King Solomon and his Jerusalem Temple reside at the heart of Freemasonry, and they are reckoned to be the guardians of ancient secrets connected to the Ark of the Covenant and the Philosopher's Stone - what are these secrets that have been lost to modern Freemasons for nearly three centuries?
€11,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Gesprekken met mijn dode god

Auteur: Geert van Istendael

'Mijn vader was een groot vakbondsman. Vanuit Europa bracht hij de christelijke arbeidersbeweging naar Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Mijn vader was een groot katholiek. Hij was een van de eerste leken die toegang kreeg tot het tweede Vaticaanse concilie. En toch wees hij islamieten, boeddhisten en hindoes de weg naar zijn vakbonden. Mijn vader was ook een dichter. Maar hij schoof zijn poëzie bewust opzij. Het onvermoeibare werk voor de armsten en de ellendigsten van de planeet vulde zijn leven. Over deze man moest ik vroeg of laat schrijven. Het werd mijn moeilijkste boek. '

Geert van Istendael
Geert van Istendael (1947) is schrijver, vertaler, essayist en dichter. Van hem verschenen onder meer Het Belgisch labyrint, Arm Brussel, Mijn Nederland, Mijn Duitsland en de dichtbundel Taalmachine.

paperback b 18,90
240 blz. 13,5 x 21 cm
omslagontwerp J. Tapperwijn
isbn 9789045015996 nur 301
september

Geert van Istendael Gesprekken met een dode god
Aangrijpend monument voor een vader

Over Mijn Duitsland:
'Geert van Istendael [slaagt] erin om een vuistdik boek lang te boeien en te verfrissen met uitsluitend Duitse onderwerpen. Al dankt het boek dat in even grote mate aan Van Istendaels legendarische observatievermogen en zijn bijzonder knappe en erudiete pen. [. . . ] Van Istendael wisselt moeiteloos de pet van de diepgravende journalist voor die van de spitse columnist, de dichter, de politieke analist, de filosoof, de geschiedschrijver, de filoloog, zelfs de musicoloog. ' – De Tijd
'Zijn stilistische vaardigheden komen vooral tot hun recht wanneer hij zijn bewondering voor een Duits verschijnsel onder woorden brengt. ' – de Volkskrant

Over Mijn Nederland:
'Mijn Nederland is een boek vol sprankelende miniatuurtjes, geschilderd met het fijnste penseel, zoals alleen een Vlaamse meester dat kan. ' – Geert Mak
'Zijn liefdesverklaring heeft me in een uitgesproken on-Hollands, zonnig humeur gebracht. Vooral door de vrolijke taal die hij bezigt: een wulpse, fraai geciseleerde vorm van Vlaams-barok. ' – Emma Brunt, hp / De Tijd
€9,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Nachtzwaluw

Auteur: Eriksson

Een nacht met rellen... een dode in een geplunderde winkel... twee verdachten... een blanke Zweedse jongen en een Iraanse vluchteling...

Tijdens een hectische nacht in het centrum van Uppsala is Sebastian Holmberg vermoord. Er is een verdachte met een motief: Marcus zou Sebastian hebben gedood omdat die zijn vriendin heeft afgepikt. Maar volgens inspecteur Ann Lindeli is Marcus niet tot zo'n daad in staat. Zonder dat Ann Lindell dit weet, is er een tweede verdachte, uit een geheel andere hoek. Ali heeft zijn neef Mehrdad in de relnacht bij de vermoorde jongen gezien en verdenkt hem. Mehrdad ontkent. Hij vraagt Ali de echte dader op te sporen en besluit vervolgens deze dader te chanteren...

De pers over Erikssons vorige misdaadroman, De dode in de sneeuw:
€9,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Bedrijfspand : huren of kopen ?

Auteur: Broeren

Bedrijfspand: huren of kopen? geeft op heldere wijze uitleg over vele zaken die van belang zijn als een ondernemer of instelling een bedrijfspand huurt of koopt. Deze bundel geactualiseerde columns uit De Financiële Telegraaf, het financiële katern van het dagblad De Telegraaf, laat zien hoe het ogenschijnlijk ondoorzichtige wereldje van overheden, makelaars, hypotheken, huur en koopovereenkomsten in elkaar steekt. Bedrijfspand: huren of kopen? toont u waar de valkuilen zich kunnen bevinden en wat de belangrijkste wettelijke regels zijn voor bedrijfsmatig onroerend goed. Bovendien bevat deze bundel een lijst van veelvoorkomende begrippen en een adressenlijst van belangrijke instanties. Ons land kent bijna 700.000 bedrijven in alle soorten en maten. Al deze ondernemingen hebben huisvesting nodig. In veruit de meeste gevallen huren ondernemers hun bedrijfshuisvesting; minder vaak zijn zij eigenaar van hun bedrijfspand. Daarnaast kopen beleggers bedrijfspanden om deze te verhuren aan ondernemers en instellingen. Hel huren of kopen van bedrijfsruimte vereist kennis van wetten en regels. waarvan ons land er vele heeft. Om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen, Is het uiterst belangrijk dat u zich goed verdiept in deze materie. Voor het nemen van de juiste beslissingen heeft u meer kennis van onroerend goed nodig dan u op het eerste gezicht wellicht zou denken. Doordat er zoveel complicerende factoren bij komen kijken, is vrijwel niemand in staat alles eigenhandig te regelen. Met Bedrijfspand: huren of kopen? weet u alles van het huren of kopen van bedrijfsruimten als winkels en kantoren. J.L Broeien is makelaar en taxateur onroerend goed in Amsterdam.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Plugged

Taal: engels

Auteur: Eoin Colfer

'I love the voice. I love the dark streets. I love the story. ' Harlan Coben

Dan, an Irishman who's ended up in New Jersey, finds himself embroiled in a world of murder, kidnapping and corrupt cops.

Dan works as a bouncer in a seedy club, half in love with hostess Connie. When Connie is murdered on the premises, a vengeful Dan finds himself embroiled in an increasingly deadly sequence of events in which his doctor friend Zeb goes mysteriously missing, a cop-killing female cop becomes his only ally, and he makes an enemy of ruthless drug-dealer Mike Madden. Written with the warmth and wit that make the Artemis Fowl novels so irresistible, though with additional torture and violence, PLUGGED is a brilliant crime debut from a naturally gifted writer with a huge fanbase.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De vergetenen

Auteur: Faye Kellerman

Rina Lazaris en haar echtgenoot Peter Decker, detective bij het Los Angeles Police Department, zijn geshockeerd door een incident bij hun in de buurt.
De synagoge is beklad met antisemitische leuzen en volgehangen met gruwelijke foto’s van concentratiekampen.
Als mogelijke dader wordt de zeventienjarige Ernesto Golding aangewezen, een ‘rijkeluisjongen’ die geobsedeerd is door het verleden van zijn Poolse grootvader. En dan wordt Ernesto tijdens een zomerkamp voor kinderen met gedragsproblemen samen met zijn therapeuten op brute wijze vermoord.
Al meer dan tien jaar is de Amerikaanse Faye Kellerman in eigen land een zeer geliefd en veelgelezen schrijfster. Zij introduceerde de karakteristieke en onvergetelijke hoofdpersonen Rina Lazaris en Peter Decker, respectievelijk een joodsorthodoxe vrouw en een rechercheur van de LAPD. Zij zijn de spil van de detectiveromans van Kellerman. De warme sfeer, de levensechte dialogen en het inzicht dat Kellerman de lezers geeft in het dagelijkse leven van een doorsnee, joodsorthodox gezin, gekoppeld aan een spannende plot, hebben beslist een verslavende werking
€14,40 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Blanke man

Auteur: H. Kahlau

Vertaald door Geert van Istendael en Koen Stassijns
'Alles wat waar is, kan zachtjes zijn. '
Heinz Kahlau is in Duitsland een veel gelezen liefdesdichter. Hij weet uit 70 jaren levenservaring dat de liefde mensen vleugels geeft. Daarover heeft hij gedichten en boeken geschreven. De bundels Du en Zweisam werden cultboeken. Met Heinz Kahlau, ooit leerling van Bertolt Brecht, willen wij tegelijk een van de belangrijkste dichters van de verdwenen ddr voorstellen. Hij geloofde in de socialistische staat en dat geloof was geen pose. Sommige korte gedichten kunnen meteen op spandoeken voor linkse betogingen. Maar ook zijn langere, ideologische teksten zijn in deze selectie opgenomen, om de lezer een zo volledig mogelijk beeld van dit dichterschap te bieden.
€39,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Inferno

Taal: engels

Auteur: Dan Brown

‘Seek and ye shall find. ’

With these words echoing in his head, eminent Harvard symbologist Robert Langdon awakes in a hospital bed with no recollection of where he is or how he got there. Nor can he explain the origin of the macabre object that is found hidden in his belongings.

A threat to his life will propel him and a young doctor, Sienna Brooks, into a breakneck chase across the city of Florence. Only Langdon’s knowledge of hidden passageways and ancient secrets that lie behind its historic f. . .
€9,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

The Frank Family That Survived

Taal: engels

Auteur: Gordon Sander

Told by the grandson of the head of the family, this is the gripping odyssey of the other Frank family: from the deceptively good life of Berlin in the 1920s, through the rise of Hitler and their flight to apparently safe Holland, the nightmarish ordeal of their thousand day long 'submersion' in a small apartment in The Hague, to the joy and pain of liberation and their final journey to America, the same route Anne Frank might have taken had she not been betrayed. Based on personal testaments, records and family interviews, the book describes their life behind closed curtains in constant fear of discovery. In 1945, after many adventures and appalling vicissitudes, they finally emerged to face the uncertainties of postwar Holland and the promise of the New World. Both a history and a memoir, this extensively researched book gives the first account of the war in Holland, the occupation and the resistance (including the Jewish resistance) to be published for several years. Despite that resistance, and the help of the 'good' Dutch who succoured both Frank families and other divers, most of Dutch Jewry was destroyed. Through the story of one family, this book sheds new light on the tragedy within a tragedy that was the Dutch Holocaust.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het tweede kabinet-Den Uyl

Auteur: Lindner

Het kwam er toch niet, het tweede kabinet-Den Uyl. Het gold als het ultieme symbool van de idealen, verwachtingen en mislukkingen van politiek links in Nederland. In 1977 wist links de enorme verkiezingsoverwinning niet om te zetten in regeringsmacht, en vanaf dat moment zijn de idealisten van voorheen steeds meer in het defensief geraakt. Het paarse pragmatisme van de jaren negentig was de doodsteek voor het idealisme. Jan Joost Lindner, voormalig politiek commentator van de Volkskrant, heeft de ontwikkelingen decennialang op de voet gevolgd. In Het tweekabinet-Den Uyl combineert hij zijn eigen journalistieke werk met de herinneringen van de toenmalige deelnemers. Het resultaat is een levendige mengeling van geschiedenis en politieke portretten. Veel van wat binnenskamers bleef, wordt nu duidelijk - niet alleen wat de inhoud van de politieke besluitvorming betreft, maar ook als het gaat om de onderlinge persoonlijke verhoudingen.
€11,50 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Strak plan

Auteur: Judy Westerveld

Roel, een beveiliger en hondentrainer, besluit zich te ontfermen over een Rotterdamse junk.

Om een goede burger van hem te maken neemt hij Donny mee naar zijn flat, waar hij hem aan een verwarmingsbuis vastketent.

Zijn aanpak werkt zo goed dat Donny na een paar weken zelf boodschappen mag gaan doen. Maar algauw komt Donny terug met een oude vriendin. Als zij ook Roel voor zich weet te winnen, dreigt het helemaal verkeerd af te lopen.


Judy Westerveld (1967) studeerde filosofie en taal- en literatuurwetenschap. Haar debuutroman De schoonmaker werd zeer lovend ontvangen. Naast het schrijven van romans en verhalen werkt Westerveld als programmamanager bij de landelijke brancheorganisatie voor ambulancezorg.
€10,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het feestelijk leven / Muziek over het water

Auteur: Crone
Het feestelijk leven / Muziek over het water


C. C. S. Crone verdient een plaats naast Nescio, Carmiggelt en Elsschot. Met een op subtiele waarnemingen gebaseerde stijl schrijft hij over mensen die een zorgelijk bestaan het hoofd bieden. Zijn personages koesteren de verlangens van iedereen, maar ze zijn uniek in de Nederlandse letteren. In deze uitgave als Wereldboek zijn de originele illustraties van Josef Cantré en D. van Luyn opgenomen.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Gelijkheid en onbehagen

Auteur: Lucassen

Mensen neigen ertoe het recente verleden te bekijken door het prisma van het heden. Maar het omgekeerde geldt evenzeer: hun blik op het heden wordt gekleurd door beelden over vroeger. In die slingerbeweging tussen toen en nu krijgt nostalgie vrij spel. Ook ontstaan blinde vlekken voor de continue veranderingen waaraan een samenleving onderhevig is. Zelden wordt omgezien met een onbevangen blik.
In Gelijkheid en onbehagen wordt een reeks prikkelende gedachten geformuleerd over de consequenties van die bijziendheid.
In West-Europa is sinds de Verlichting het ideaal van maatschappelijke gelijkheid gaan domineren. Dat heeft geleid tot een grotere gevoeligheid voor ongelijkheid, en veroorzaakt steeds meer onbehagen over de feilen van de samenleving.
Dat verklaart de obsessieve aandacht voor de inburgering van buitenlanders en hun nazaten.
Dat geldt ook voor de roep om herbezinning op de wortels van nationale gemeenschappen, met verhitte discussies over canonisering, stedelijke identiteiten, sociale cohesie, burgerschap, en gedeelde normen en waarden. Het verleden wordt daarbij gebruikt hoe het uitkomt, wat leidt tot vormen van collectief geheugenverlies, morele paniek en ontkenning van de maatschappelijke dynamiek. De auteurs pleiten daarom voor historische reflectie en het vastleggen van meerstemmige verhalen.
De spraakmakende historici Leo Lucassen en Wim Willems bezetten sinds kort gezamenlijk de leerstoel Sociale Geschiedenis aan de Universiteit Leiden/Campus Den Haag. Met hun oraties trokken zij in de pers reeds veel aandacht.
€14,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Rushdie, S: Shalimar the Clown

Auteur: Salman Rushdie

Taal: engels

This is the story of Maximilian Ophuls, America's counterterrorism chief, one of the makers of the modern world; his Kashmiri Muslim driver and subsequent killer, a mysterious figure who calls himself Shalimar the clown; Max's illegitimate daughter, India; and a woman who links them, whose revelation finally explains them all. It is an epic narrative with tales of princesses lured from their homes by demons, and kings forced to defend their kingdoms against evil. And there is always love, uncommonly beautiful and mortally dangerous.
€21,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

The last days of Dog town

Auteur: Anita Diamant

Taal: engels

In the tiny rural backwater of Dogtol,vn, nestled on Cape Ann, the few remaining, utterly eccentric inhabitants show an enduring spirit that keeps life and love alive. Among the cast of unforgettable characters is Black Ruth, one of only two Africans still living in the area; she dresses as a man, speaks to no one and continues her craft as the local stonemason. Mrs Stanley is blowsy, blonde and the local madam; totally self-absorbed, she cares nothing for her young grandson, coining of age amid the sights and sounds of a rural brothel. Oliver Younger overcomes a cruel childhood to find happiness in marriage and fatherhood. At the heart of it all is Judy Rhines, a fiercely independent woman, generous and wise, but also heartbroken and lonely, whose taboo love for Cornelius, a former slave, burns at the centre of her soul.
€14,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De thuishulp

Auteur: Jet Berkhout

Nadat haar werkgever TED (TMF) failliet is gegaan, besluit Jet Berkhout aan de slag te gaan als A-hulp in de thuiszorg. Voor maximaal twee maanden, neemt ze zich voor, om de rekeningen te kunnen betalen en intussen een echte baan te zoeken. Een jaar later werkt ze er nog. Als thuishulp doet Berkhout boodschappen en verricht ze huishoudelijke taken. Ze verwijdert beschimmelde potjes uit koelkasten, schudt zuur ruikende kussens op en worstelt met allerlei dilemma's. Een meneer wil bijvoorbeeld alleen maar koffie met haar drinken, terwijl het stof duimendik op zijn tapijt ligt. Of het echtpaar dat haar steevast in pyjama ontvangt en op het boodschappenlijstje slechts sigaretten en zuurtjes noteert. Wat doe je dan als thuishulp? Ook in persoonlijke sferen is het soms zoeken voor de ambitieuze Berkhout: blijft ze niet te lang hangen in haar baantje, hoe belangrijk en leuk ze het ook vindt? En komt dat gevoel van onbehagen door de reacties van haar succesvolle omgeving of kijkt ze zelf ook een beetje neer op haar werk? In zestig miniaturen laat Berkhout zien hoe het leven eraan toegaat
bij mensen die kampen met lichamelijk ongemak of geestelijke achteruitgang. Als een 21ste-eeuwse variant van S. Carmiggelt en Annie
M. G. Schmidt hanteert ze haar pen: met veel inlevingsvermogen en een luchtig gevoel voor humor beschrijft ze vaak schrijnende situaties en bijzondere mensen. Haar schetsen zijn stuk voor stuk juweeltjes, die regelmatig een glimlach en een brok in de keel oproepen.

Gebaseerd op columnserie in NRC Handelsblad

'Ik ben al zesentachtig. Zou je niet zeggen, hè?' Mevrouw Pauw doet haar naam eer aan. Kaarsrecht staat ze voor me. Ik lach. 'Nee, dat
zou ik niet zeggen. ' Ze kijkt me uitdagend aan. 'Moet je kijken wat ik nog kan. ' Ze buigt zich voorover en legt haar handen plat op de
grond. 'Zie je mijn benen? Helemaal gestrekt!' Ik klap in mijn handen. 'Ik doe alles nog,' zegt ze terwijl ze opstaat. 'Daardoor ben ik
nog zo goed. En weet je wat het is. . . ' ze pakt mijn arm vast en buigt vertrouwelijk naar me toe. 'De mannen willen me nog steeds. '
Ze lacht. Vier valentijnskaarten kreeg ze dit jaar. 'Zesentachtig ben ik. Blijkbaar houdt dat nooit op. ' Ze neemt een hap van haar koekje. 'Dan zitten ze hier bij me op de bank en dan slaan ze zo een arm om me heen. Eigenlijk vind ik het best lekker hoor, zo'n arm. Maar dat zeg ik niet, want dan willen ze meer, begrijp je me?' Ze knipoogt. Ik knipoog terug. 'Dus stuur ik ze gewoon naar huis. ' Ze pakt nog een koekje uit de trommel. 'Weet je wat het is, ik ben nog heel erg goed, maar eigenlijk ben ik al best oud. Zesentachtig. Zou je niet zeggen, hè?'
'Nog een kopje dan,' zeg ik, als mevrouw Pauw voor de derde keer de koffiekan pakt. 'Dan moet ik echt weer aan het werk. ' Het lijkt alsof ze me niet heeft gehoord. 'Wil je nog een kopje? Had ik je al verteld hoe oud ik ben?' Ik knik aarzelend. 'Zesentachtig. ' Ze lacht. 'Zou je niet zeggen, hè? Ik heb geen rimpels ook, dat scheelt. ' Ze pakt mijn arm vast en buigt zich naar me toe. 'En weet je wat het is? De mannen willen me nog steeds. Ze willen allemaal met me bridgen. Moet jij eens raden hoeveel valentijnskaarten ik dit jaar kreeg. ' Ik zeg niets. Mevrouw Pauw lacht. 'Ach ja, ik ben gewoon nog heel erg goed. '

Jet Berkhout (1981) studeerde Nederlands en werkte als redacteur bij tekstbureau LinQua en als tv-presentator bij omroep TED (TMF). Daarna belandde ze als schoonmaakster in de thuiszorg. Over haar ervaringen schreef ze columns in NRC Handelsblad, die ze nu heeft uitgewerkt tot haar debuut 'De thuishulp'. Ook sprak ze op zorgcongressen over haar thuiszorgwerk.
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De foto en de mandarijn

€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Van dode mannen win je niet

Auteur: Walter van den Berg

Als je een vrouw slaat, doe je je ringen af. Je raakt haar op haar lijf, haar ledematen, maar nooit in het gezicht. En na afloop heb je spijt, want dat gelooft ze. Elke keer weer.
De verteller van deze roman kent de regels van het spel. Met overdonderende charme dringt hij binnen in het leven van een vrouw. Als hij eenmaal haar vertrouwen gewonnen heeft, toont hij zijn ware aard.
De jeugd van Walter van den Berg werd getekend door een gewelddadige stiefvader. Om de psychologie van het geweld te doorgronden kroop hij in het hoofd van de man die zijn moeder terroriseerde. Het resultaat is deze even ijzingwekkende als hartverscheurende roman, over angst, eenzaamheid, en het doffe geluid van een stomp in de maag.
€29,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Summer and the City

Taal: engels

Auteur: Candace Bushnell

Meet teenage Carrie Bradshaw as she hits the bright lights, big city of New York for the very first time! Find out how Carrie transforms from country girl to super-cool fashionista in the second explosive Carrie Diaries novel from the globally bestselling author of Sex and the City.

Summer is a magical time in New York City and Carrie is in love with all of it – the crazy characters in her neighbourhood, the vintage-clothing boutiques, the wild parties and the glamorous man who has swept her off her feet. Best of all, she's finally in a real writing class, taking her first steps toward fulfilling her dream.

This sequel to The Carrie Diaries brings surprising revelations as Carrie learns to navigate her way around the Big Apple, going from being a country "sparrow" – as Samantha Jones dubs her – to the person she always wanted to be. But as it becomes increasingly difficult to reconcile her past with her future, Carrie realises that making it in New York is much more complicated than she ever imagined.

With her signature wit and sparkling humour, Candace Bushnell reveals the irresistible story of how Carrie met Samantha and Miranda, and what turned a small-town girl into one of the New York City's most unforgettable icons, Carrie Bradshaw.
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Calvinisme en politiek

tussen verzet en berusting

Auteur: E. van den Hemel

Waar liggen de grenzen van religieus politiek engagement? Dit boek gaat over de politieke betekenis van het calvinisme en, op een groter vlak, de politieke vormen die religie kan aannemen. Ook in de 21e eeuw is deze kwestie nog zeer actueel.

Calvijn benadrukte dat de mens te zondig is om tegen de heerser in opstand te komen, maar dat de christen onder bepaalde omstandigheden het recht heeft om verzet te plegen. De geschiedenis van het politiek calvinisme speelt zich sindsdien af tussen deze twee polen: verzet en berusting. Meer dan eens stond het calvinisme aan de basis van grote politieke veranderingen. Dit boek behandelt vijf van deze cruciale momenten in de geschiedenis van het calvinisme: van Willem van Oranje, Abraham Kuyper, de Tweede Wereldoorlog en Apartheid tot een reflectie op de huidige politieke situatie.
€12,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Samen onderweg met je kind

Auteur: N. Fels
zwangerschap en eerste levensjaren


Wat kan al tijdens de zwangerschap gedaan worden om de levenskracht van het kind te versterken? Hoe kunnen we in de eerste levensjaren de gezonde ontwikkeling van het kind stimuleren en ondersteunen? Hoe gaan we om met kinderziekten en wat betekenen die voor de ontwikkeling van het kind? Hoe kunnen we door beweging, spel en taal in de eerste levensjaren de kiemen voor het latere leven leggen? Dit zijn de vragen die aan de orde komen in dit praktische en inspirerende boek. De gynaecoloog Bartholomeus Maris, de kinderarts Nicola Fels en de pedagoge Angelika Knabe proberen aan te geven hoe voor de opvoeding van het kind al tijdens de zwangerschap een basis gelegd zou kunnen worden. Zij doen dit vanuit het gezichtspunt dat geneeskunde en opvoedkunde een gemeenschappelijk doel hebben: het bevorderen van de gezonde ontwikkeling van het opgroeiende kind.
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Mens in wording

Auteur: Bainbridge

Door de zwangerschap van zijn vrouw stap voor stap te volgen, onderzoekt voortplantingsbioloog David Bainbridge allerlei belangrijke vragen die bij de ontwikkeling van een klein mensje in de baarmoeder opkomen.
Waarom zijn eicellen zo groot en zaadcellen zo klein?
Waarom is er een vader nodig - klonen, zoals sommige dieren doen, is toch veel makkelijker?
Hoe laat een embryo zijn moeder weten dat hij er is en zet hij de menstruatiecyclus stil?
Zijn de genen in de zaadcel alleen nodig om de baby te vormen?
Wat is het nut van ochtendmisselijkheid?
En wie geeft het signaal dat de bevalling kan gaan beginnen - de moeder of de baby?
€10,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De romantische jaren

Auteur: Paul Ingendaay

‘Gedetailleerd fonkelend, satirisch, briljant. ’ – Die Zeit

Hoe kan men vrouwen liefhebben en er geen hebben? Hoe in vredesnaam kan men een romanticus zijn met een hang naar een groots en meeslepend leven, en toch verzekeringsagent worden? Over een ongewone held, wiens eigen leven een emotioneel schadegeval wordt.

In zekere zin zijn de vrouwen die hij heeft gekend als de grote beloftes die het leven niet wilde vervullen. Of dat ook voor Angela geldt, die met hem haar welgestelde echtgenoot bedriegt, moet Marko Theunissen nog ervaren. Alleen een onverbeterlijke romanticus zou zich wagen aan een relatie met een cliënte. En sinds wanneer zijn verzekeringsagenten romantici? Terwijl een achterbakse collega hem probeert te chanteren met zijn affaire, voert Marko tegelijkertijd de oudste strijd uit de geschiedenis van de mens: het gevecht met de eigen familie.

Paul Ingendaays meeslepend vertelde roman laat zien dat niet iedereen die de liefde zoekt, haar ook begrijpt.

€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

BoekieBoekie

Auteur: I. van Berkum

Grimsalabim is een bonte, sprookjesachtige bundel en sluit aan op het thema van de kinderboekenweek. In Grimsalabim staan nieuwe, oude, bekende en onbekende sprookjes.
€9,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Koning op een ezel

Auteur: N. ter Linden

Koning op een ezel is een bijbels verhalenboek voor kinderen vanaf tien jaar, maar veel ‘grote mensen’ kunnen er ook plezier aan beleven. Nico ter Linden is een meester in het dichtbij brengen van de Bijbel. In zijn fantasie schrijven Lucas en Matteüs na de dood van Jezus hun verhalen samen op, waaronder De verloren zoon, De barmhartige Samaritaan, De geboorte van Jezus, De bergrede en de verhalen over Zacheüs, Lazarus en Maria Magdalena.

De prachtige verhalen worden even prachtig geïllustreerd door Ceseli Josephus Jitta. In meer dan zestig tekeningen en collages roept zij een eigenzinnige en aansprekende wereld op die aansluit bij de fantasie van kinderen en een lichte, humoristische en artistieke lading hebben die precies past bij de tekst van Ter Linden.
€9,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Erik Oldenhof

Auteur: Oldenhof
schilderijen
€15,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Baeza Campo - Light Is More

Auteur:

Taal: engels, spaans

Light is probably the feature that best characterizes the architecture of Campo Baeza, above and beyond his emblematic More with less that so fittingly disclosed his ability to achieve a maximum effect with the minimum use of elements. Campo Baeza's use of light as the principal variable characterizing his architecture moved me to enounce so the essence of his work, as Light is more.
€89,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Space graphysm

Taal: engels

Auteur: Masaaki

This work presents Japanese architectural projects in which graphic design plays the leading role. It presents the award-winning designs of Hiromura Masaaki, a Japanese designer who made a name for himself with innovative projects which combine graphic design and architecture. The projects are showcased and discussed in four sections: system - information design to clarify the structure of buildings; graphysm - the use of typography in spaces to clarify the purpose of the space; presentation - graphic design for exhibitions and installations; and visual identity - creating a visual identity for a space or building.
€39,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Landelijke keukens

Auteur: Cop

Het referentiewerk bij uitstek over kwalitatief hoogstaande keukens in landelijke stijl
Met aandacht voor de plus- én de minpunten
Objectieve teksten, duidelijke fotografi e en een modern overzichtelijke vormgeving
Een waaier van toonaangevende concepten en keukenproducenten
€25,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Kijkkasten uit Suriname

Auteur: C. Medendorp
de diorama's van Gerrit Schouten

Gerrit Schouten was de belangrijkste kunstenaar in de negentiende eeuw in Suriname. Schouten maakte planten- en dierentekeningen en dioramas. Dit zijn houten kijkkasten met figuren, gebouwen en landschappen van papier. De dioramas van Schouten geven het koloniale leven in Paramaribo, de plantages en de jaarlijkse slavenfeesten nauwgezet weer, en zijn daarom een unieke bron van informatie over het leven van verschillende bevolkingsgroepen in Suriname rond 1820.

Dit boek verschijnt bij een tentoonstelling in het Rijksmuseum, en is samengesteld door Clazien Medendorp, die eerder het standaardwerk Gerrit Schouten (1779-1839). Botanische tekeningen en dioramas uit Suriname schreef. In deze publicaties zijn behalve de dioramas van het Rijksmuseum ook die van het Tropenmuseum en andere musea opgenomen.
Een deel van het werk is in 3-D gefotografeerd, waardoor de lezer letterlijk de diorama's binnenstapt.

Vanaf 23 oktober 2008 organiseert het Rijksmuseum een kleine tentoonstelling over Suriname. Aanleiding is de recente aanschaf door het Rijksmuseum van drie dioramas en enkele losse figuren. Het boek is een co-uitgave met het Rijksmuseum, Amsterdam.

€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De verzamelde werken van T.S. Spivet

Auteur: Reif Larsen

T. S. Spivet krijgt als kind een grote prijs voor zijn bijzondere tekening en sluipt het huis uit om, meeliftend in treinen, zijn prijs op te halen in Washinhgton. Alle avonturen en zijn familieverhaal legt hij vast in tekeningen en grafieken.
Deze grootste roman baarde veel opzien bij verschijnen en nu is hij verfilmd. Niet zomaar verfilmd, maar met deels 'gewone' film en de tekeningen in animatie én 3D. Spectaculair. Er is jaren aan gewerkt en het resultaat is ernaar. Daarom nu een filmeditie. Een boek om van te houden en om cadeau te doen.
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Een tweede gesprekje met God

Auteur: Walsch
de kleine ziel en de aarde

Er was eens een kleine Ziel . . . . . . . . . die wilde weten wat vergiffenis betekent. En dat niet alleen, de kleine Ziel wil ervaren en voelen wat het is om elkaar te vergeven.
Na een gesprekje met God die haar belooft te helpen, wordt de kleine Ziel samen met een beschermengel- naar de aarde gezonden en als Gabrielle geboren. De beschermengel belooft haar dat hij haar altijd zal bijstaan, zelfs al zou het Zieltje vergeten wat God in het gesprekje heeft gezegd.
Zie de wereld opengaan door de ogen van de kleine Ziel in Gabrielle, die leert lief te hebben en te ervaren hoe het voelt om een mens te zijn.
Net zoals Een gesprekje met God is ook Een tweede gesprekje met God een eenvoudig en krachtig verhaal dat kinderen laat kennismaken met spiritualiteit.
Het verhaal nodigt door zijn pure eenvoud kinderen en ouders uit met elkaar te praten over liefde en vergeving, over wat het betekent en hoe het voelt om mens te zijn.
€9,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Het geneesmiddel

Auteur: van den Broeck

Werking en ontwikkeling van medicijnen

Er zijn talloze medicijngidsen op de markt, maar er is geen boek dat ook laat zien hoe al die medicijnen nou eigenlijk werken. Het geneesmiddel doet dat wel. Op een toegankelijke, humoristische, wetenschappelijk verantwoorde wijze legt de auteur uit op welke wijzen geneesmiddelen werken. Zo volgen we medicijnen op hun reis door het lichaam en leren we waarom behandelingen niet altijd aanslaan. En passant behandelt de auteur de gangbare geneesmiddelen. Dit degelijke en toegankelijke boek zorgt ervoor dat je je dokter weer begrijpt.

Eindelijk een boek dat uitlegt hoe uw medicijnen werken!
€10,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

The worst Hotel in the world

Taal: engels

Auteur: Kesselskramer

For 15 years, the Hans Brinker Budget Hotel in Amsterdam has gained worldwide recognition for its daring, confrontational, and occasionally just plain offensive advertising. Through press, posters, TV, and even flags stuck in dog poop, the hotel's advertising has been picked up on CNN, MTV, and other global stations, garnering awards and press on the most miniscule of budgets. The reason for all the fuss? Honesty. By daring to tell the truth and describe the hotel as the rat-infested dive it is, the campaign connected with its target market: young, cynical, media-savvy backpackers. Since launching the campaign, the hotel's dormitories are rarely empty, not bad for a place that doesn't even guarantee toilet paper. This frank and often humorous collection of the hotel's advertising celebrates everything that's good about a very bad hotel and proves that innovative, successful marketing requires neither a jaw-dropping budget nor a sugarcoated version of the truth
€31,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Van hieraf mag je gaan

over het opvoeden van tieners

Auteur: Peter Adriaenssens

Baanbrekend boek van kinderpsychiater Peter Adriaenssens

Voor ouders én hun tieners. Om samen te lezen.

Met ideeën, concepten en herkenbare praktische voorbeelden Vaak wordt, naar aanleiding van de stijgende jeugdcriminaliteit of andere opvoedingsproblemen, het failliet van de opvoeding verkondigd. De samenleving zou zoveel mogelijkheden bieden dat jongeren een luilekkerleventje kunnen leiden en niet meer uitgedaagd worden om verantwoordelijkheid te nemen. Ook zouden jongeren te weinig houvast krijgen door het verlies van waarden in gezinnen waar men té democratisch zou denken en handelen. Onderzoek naar hedendaagse jongeren bevestigt dat het opvoeden van tieners moeilijk en complex is, zowel voor de ouders als voor de jongeren zelf. Het is dan ook geen luxe om aan ouders goede informatie te bezorgen over het opvoeden van tieners. Die is vaak moeilijker te vinden dan over de ondersteuning van de ontwikkeling van het jonge kind. Het nieuwe boek van Peter Adriaenssen wil ouders, en andere begeleiders van tieners aangeven hoe zij opvoedingsdoelstellingen in de praktijk kunnen brengen. Net zoals zijn baanbrekende bestseller 'Opvoeden is een groeiproces', is het geen receptenboek, wel een instrument dat ideeën aanreikt, concepten, praktische voorbeelden, waarmee ouders en jongeren verder aan de slag kunnen. In dit boek pleit de auteur voor ouders die keuzes durven maken, en die ook verduidelijken. Zonder rigiditeit, wat wil zeggen dat ze in dialoog moeten blijven met de jongere.
€11,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Higgs

een elementair abc over een elementair deeltje

Auteur: Govert Schilling

Op 4 juli 2012 ontdekten de natuurkundigen van Cern, het Europees centrum voor deeltjesfysica in Genève, het mysterieuze Higgs deeltje. Reden voor bekroond freelance wetenschapsjournalist Govert Schilling (o. a. de Volkskrant) om zich een week lang op te sluiten en het verhaal van A tot Z zo helder mogelijk uit de doeken te doen. Mede dankzij de medewerking van gerenommeerde natuurkundigen, onder wie Nobelprijswinnaar Gerard `t Hooft en voormalig KNAW-directeur Robbert Dijkgraaf, die het manuscript doorlazen en van kritisch commentaar voorzagen, ligt er nu nog geen maand na de ontdekking een betrouwbaar en begrijpelijk basisboek over de deeltjes waaruit alles in de wereld om ons heen is opgebouwd. Met de speurtocht naar het Higgsdeeltje als rode draad. De ontdekking van het Higgsdeeltje (soms ook wel het `God-deeltje) is een mijlpaal in de geschiedenis van de wetenschap. Het deeltje, waarvan het bestaan in 1964 al werd voorspeld, is er de oorzaak van dat alle andere deeltjes massa hebben. Maar ondanks ruime media-aandacht bleven veel krantenlezers en journaalkijkers toch met vragen zitten. Deeltjesfysica is per slot van rekening geen gemakkelijke kost.
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Moffel en Piertje

Auteur: Remmerts de Vries

Wat is die Arie toch een vervelende vogel! Vindt Moffel. Want Arie gaat er vandoor met Piertje. En Moffel blijft alleen achter. En dus gaat Moffel iets doen. Hij gaat een geweldige machine uitvinden, waarmee hij Arie kan wegkrijgen ' een KLOFFEL!
€24,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

De modellen van C

strategische communicatie in 62 verrassende modellen

Auteur: N. Slangen

In ruim 62 modellen geeft 'Modellen van C' de lezer een blik achter de schermen van strategische communicatie. Basisbeginselen worden op een vernieuwende manier uitgelegd en in praktijkgerichte modellen gepresenteerd. Zo zijn er modellen hoe men een communicatieplan maakt, een persstrategie uitstippelt of een reclamecampagne brieft en beoordeelt. Maar ook geavanceerde methodieken zoals persstrategieën om slechts nieuws te vermijden of een methode om op 6 uur een crisis onder controle te krijgen. 'Modellen van C' is niet alleen een praktische leidraad voor de communicatieprofessional maar ook voor de manager die beseft dat communicatie onderdeel van hedendaags ondernemen geworden is. 'Modellen van C' biedt de lezer communicatiemodellen voor bedrijfsherstructureringen, keuzemodellen voor internetinvesteringen of om ondernemingscreativiteit te stimuleren. In tegenstelling tot de alom bekende, maar standaard communicatiemodellen zoekt Noël Slangen steeds opnieuw naar nieuwe en verrassende invalshoeken en methodieken om aan communicatie te doen. Groep C is een gerenommeerd Belgisch consultancybedrijf waar ruim 20 adviseurs zich toeleggen op strategisch communicatieadvies. Als een soort McKinsey van de communicatie begeleiden ze vooral crisissen, herstructureringen, communicatiehervormingen, inspraakprocedures en grote infrastructuurwerken. En dit voor zowel internationale bedrijven als voor de publieke sector. Een van de bekendste projecten is de vernieuwende communicatie rond de ingrijpende infrastructuurwerken in en rond Antwerpen.
€29,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Nanoq: Flat Out and Bluesome: a Cultural Life of Polar Bears

Auteur: Mark Wilson

Taal: engels

Between 2001 and 2004, artists Brytidis Snafhjornsdattir and Mark Wilson undertook a survey of taxidermic polar hears in the UK. They photographed each specimen — in storage, on display or undergoing restoration. They researched the histories of each and wherever possible identified the date, place and the individual associated with its death or capture.

Nanoq: Flat Out and Bluesome is a lavishly illustrated account of their work, charting the uneasy relationship between the wild and its depiction in our museums and galleries. Both an historical account and an artwork in itself, the book discloses the process of the survey and the subsequent installation of ten of the bears at the contemporary art space, Spike Island in Bristol. It features a story by art critic Patricia Ellis and includes essays by leading academics Michelle Henning, Dr Garry Marvin and Dr Steve Baker, who write about taxidermy and photography, trophy-hunting and the usage of animals in contemporary art. Alongside full-colour reproductions of the artists' complete photographic survey arc previously unpublished archival photographs of nineteenth century bear hunting in the arctic.

Nanoq: Flat Out and Bluesome is a unique and haunting book, which examines the relationship of humans to nature by focusing on this most charismatic and enigmatic ofcreatures.
€189,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Insjallah, mevrouw

€12,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Shine

Auteur: Wilma Sütö

SHINE presenteert wendromen en toekomstvisioenen in de hedendaagse beeldende kunst. Deze publicatie brengt achttien internationale kunstenaars bijeen die in hun werk getuigen van een kritisch optimisme. SHINE weerspiegelt de wil het conflictueuze bestaan te ontstijgen, glans te geven aan de nuchtere werkelijkheid. Uit het werk van de kunstenaars spreekt levenszin en levenslust. Behalve in beeld, vormt SHIE ook in geschrift een zoektocht naar het ideaal in de eenentwintigste eeuw.
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Lights On

Taal: engels

Auteur: Gunnar B. Kvaran

Norwegian artists are acknowledged as being part of a larger artistic milieu a milieu in which they have become more visible and active participants. This book features a survey of works by the younger generation of Norwegian artists.
€29,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Sam het spookje

Auteur: Duquennoy

Hoe Sam het spookje
de zolder van het kasteel
op gaat ruimen, bang is voor spinnen
en een nieuw vriendinnetje vindt.
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Lichtjaren

Auteur: Stephan Enter

Aan de vooravond van zijn promotie ontmoet natuurkundige Nils Groede een bekende van jaren geleden. Deze ontmoeting brengt een stroom herinneringen op gang aan de tijd waarin Nils een relatie had met de pianiste Hella Roukens, een betoverende, gelukzalige periode uit zijn leven waarvan hij zich alles haarscherp herinnert - alles, behalve het gezicht van zijn geliefde.
In Lichtjaren laat Stephan Enter zien hoe een grote liefde teloor kan gaan: waar Nils probeert Hella volkomen te leren kennen gaat zij zich bij hem gaandeweg verlorener voelen. Door zijn monomane observatiedrang ontglipt hem telkens de beleving van het moment. Zijn verlangen zonder reserves lief te hebben blijkt niet opgewassen tegen het onvermogen die liefde vast te houden. Melancholie om wat misschien niet had hoeven mislukken is het thema van deze caleidoscopische roman, die zich afspeelt in uiteenlopende milieus als het conservatorium, een studentenschermvereniging, de sterrenkunde, huisconcerten bij welgestelde families. Met grote precisie weet Stephan Enter deze werelden aanschouwelijk te maken. De stijl, die in Enters debuut Winterhanden (genomineerd voor de Libris Literatuurprijs) al veel aandacht trok, is in deze roman tot volle wasdom gekomen. Ingetogen maar flonkerend, gelaagd maar helder, verfijnd humoristisch en met een subtiele ondertoon van dreiging. Het maakt Lichtjaren tot een roman waar de lezer als vanzelf in ondergedompeld raakt.
Lichtjaren werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2005. Uit het juryrapport:
'Stephan Enter werkt het klassieke thema van een verloren gegane liefde subtiel uit, via een spel van motieven, variaties en hernemingen die zijn roman tot een raadselachtige puzzel van elementen maken. Daarbij schuwt de auteur doelbewust alle oppervlakkig sentiment. Integendeel, hij vraagt van zijn lezers een bijzondere inspanning door de wijze waarop de zinnen zich associatief, in een traag ritme aan elkaar rijgen, door zijn precieus taalgebruik, door zijn voortdurende nuances en hernemingen. De obsessionele poging van Nils om vat te krijgen op zijn verleden en op zichzelf wordt zo ook de ervaring waaraan de lezer wordt overgeleverd. Lichtjaren is daardoor een bijzonder geslaagde en gelaagde roman, die noopt tot herlezen, herdenken en vasthouden. '
€8,15 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

New Republic

Taal: engels

Auteur: Lionel Shriver

A scalpel-sharp political satire from the Orange Prize winning writer of We Need to Talk about Kevin. Ostracized as a kid, Edgar Kellogg has always yearned to be popular. A disgruntled corporate lawyer, he's more than ready to leave his lucrative career for the excitement and uncertainty of journalism. When he's offered the post of foreign correspondent in a Portuguese backwater that has sprouted a home-grown terrorist movement, Edgar recognizes the disappeared larger-than-life reporter he's been sent to replace, Barrington Saddler, as exactly the outsize character he longs to emulate. Infuriatingly, all his fellow journalists cannot stop talking about their beloved Bear, who is no longer lighting up their work lives. Yet all is not as it appears. Os Soldados Ousados De Barba - The Daring Soldiers of Barba - have been blowing up the rest of the world for years in order to win independence for a province so dismal, backward and windblown that you couldn't give the rat hole away. So why, with Barrington vanished, do terrorist incidents claimed by the SOB suddenly dry up? A droll, playful novel, The New Republic addresses weighty issues like terrorism with the deft, tongue-in-cheek touch that is vintage Shriver. It also presses the more intimate question: What makes particular people so magnetic, while the rest of us inspire a shrug? What's their secret? And in the end, who has the better life - the admired, or the admirer?
€19,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Hu.man Holidays

Auteur:
vakantiedoeboek

Auteur: Hans Ubbink

Vakantie… is als het plezier dat van de voorplaat afspat. Een compleet ingerichte camper, een kano, plastic bekertjes, korte broeken, campingstoeltjes… het ademt domweg vakantie. Jaloersmakend, toch? Of ben je meer iemand die kiest voor 14 dagen wandelen in de bergen? Of voor je eigen road movie in een huurauto dwars door de USoftheA?
We gebruiken allemaal hetzelfde woord 'vakantie', maar iedereen geeft er een heel eigen invulling aan. Zo is het ook met de verhalen, foto's, strips en puzzels in dit boek. Stuk voor stuk hebben ze 'vakantie' als thema, maar de auteurs geven er allemaal een eigen draai aan. Het VakantieDoeBoek is om van te genieten in de auto, in de trein, op het strand, of aan de rand van het zwembad. Of gewoon thuis op de bank als het regent.

N. B. Elke bijdrage is even zomers als zonnig!
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Handboek voor kleine dieren en hun verzorging

Auteur: Alderton

Betrouwbare gids voor de verzorging van kleine zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen, insecten en vissen s Het juiste huisdier kiezen, inclusief advies over exotische soorten en de beste dieren voor kinderen.

• Alles wat u nodig hebt om uw huisdier goed te huisvesten, voeden en beweging te geven
• Hoe u uw huisdier fit en gezond houdt en wat u moet doen als het ziek is
• Geïllustreerd met ruim 800 kleurenfoto's
• Informatieve teksten van een autoriteit op dit terrein


• Onmisbaar naslagwerk met kleurenfoto's voor het hele gezin over het houden van de populairste huisdiersoorten en -rassen
• Praktisch advies bij het kiezen en kopen van een huisdier, huisvesting, voeding, oppakken, showen en gezondheid

• Gedetailleerde informatie over kleine zoogdieren, kooi- en volièrevogels, ongewervelden, reptielen, amfibieën en vissen
€8,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Ebdiep

Auteur: de Beule
€10,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Londen

Auteur: Semsek

De uitgestippelde stadswandelingen leiden u langs niet te missen bezienswaardigheden. Hoogtepunten biedt een samenvatting van alle belangrijke bezienswaardigheden, met adressen en openingsuren. Wat er verder nog te zien is... Alternatieve trips voor wie de stad en haar omgeving nog beter wil leren kennen. In Praktisch allerlei treft u nuttige actuele informatie aan over eten en drinken, overnachten, winkelen en uitgaan. Met uitvouwbare stadsplattegrond en uitgebreid register. Alle in de gids beschreven bezienswaardigheden zijn met een duidelijk herkenbaar sterretje op de gedetailleerde kaart aangeduid.
€9,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Doorvaart / De lege ruimte

Auteur: De Nijs

Doorvaart biedt een reflectie op de fundamenten van het menselijke bestaan en de daaraan verbonden verbale ontoereikendheid. Het samengaan met de vertaling van Espai desert van de Catalaanse dichter PERE GIMFERRER is niet toevallig. In deze cyclus vinden we immers een gelijkaardige, meer filosofisch gekleurde, vraagstelling terug over het “niets” en het “zijn” die Bob de Nijs heeft aangezet tot de vertaling van dit werk.
Pere Gimferrer (Barcelona, 1945) is één van de bekendste Catalaanse dichters van de huidige generatie dichters. Gimferrer studeerde Rechten en Kunst en werkt in de uitgeverswereld. Hij werkt ook als vertaler (o. a. Becket en Sade naar het Spaans) en recensent.
Binnen het domein van de Catalaanse poëzie – en in de Spaanse literatuur in het algemeen – heeft Pere Gimferrer een diepgaande invloed uitgeoefend.
BOB DE NIJS (Antwerpen, 1931) debuteerde in 1963 met Gestalten en Tekens (1963). Omwille van de uitgesproken muzikaliteit werd deze bundel door de pers gunstig onthaald. Hierna volgde nog Tot de tweede persoon (1971). De Nijs is de vertaler van Catalaanse werken waaronder klassiekers zoals Tirant lo Blanc (Athenaeum, Polak & Van Gennep, Amsterdam, 1987) en Curial, een Catalaanse ridderroman uit de vijftiende eeuw (Bert Bakker, Amsterdam, 1996). Voor zijn kwaliteiten als vertaler – en bijgevolg ook verspreider van de Catalaanse literatuur in het Nederlandse taalgebied - heeft de Catalaanse gemeenschap hem al vele malen bekroond met betekenisvolle onderscheidingen.
De Nijs is ook mederedacteur van de woordenboeken Catalaans-Nederlands/Nederlands-Catalaans (Barcelona, 1993/2005).
€21,95 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage

Berichten, bezweringen

Auteur: Geert van Istendael

€11,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage