iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.
ISBN: 9789054260448
Per Boek Wijzer Auteur: Novelli

Nederlands voorwoord Cas Spijkers Engels voorwoord Marco Pierre White

Jean-Christophe Novelli is Londens favoriete nieuwe chef - restaurateur met Michelinster. Hij is beroemd om zijn verbazingwekkende combinaties van smaken en kunstzinnige presentatie. Zelfs zijn meest indrukwekkende schotels zijn echter verrassend simpel. De kern van elk gerecht wordt gevormd door een makkelijk en toegankelijk recept dat zeer geschikt is voor de thuiskok. In zijn restaurantkeukens bouwt Jean - Christophe op deze kernrecepten voort op zeer vernieuwende manieren 'suivant son humeur' (volgens zijn stemming), waarbij hij hier een ongewone groente toevoegt, daar een exotische olie of een ingenieus garnituur, en zo hele families van recepten bedenkt. Dit boek volgt hem bij zijn werk, en het is zijn blokkendoos - benadering die het uniek maakt. In secties over vis, gevogelte en wild, vlees, groenten en desserts, geeft hij prachtige demonstraties van hoe je met een eenvoudig recept kunt beginnen en daarop voortbouwen en zo een scala van andere schotels maakt die steeds gecompliceerder zijn. Van een klassieke hartige rundvleesdaube leert hij je hoe je de elegante Zoet geglaceerde ui gevuld met rundvlees - daube maakt; of hoe je zelf zalm inlegt en die dan kunt roken voor een Zelfgerookte - zalmsalade met kruidige auberginesalsa, gepocheerd kwartelei en ansjovisdressing of hem gebruikt in de prachtig gelaagde Terrine van geglaceerde ingelegde zalm en Beaufort. In een uniek inleidend deel, Jean Christophe 's trukendoos, onthult hij ook de geheimen van zijn opmerkelijke repertoire aan oliën, poeders, sappen en concentraten waarmee ij een verbazend palet aan smaken aan zijn gerechten meegeeft. Bij jou of bij mij thuis bevat schitterende kleurenfoto's van zowel simpele Is ingewikkelde schotels, plus stap - voor - stap series waarin kooktechnieken centraal staan. Daarmee is dit een boek om koks van alle niveaus te inspireren tot nog beter koken. Wie eenmaal durft te mengen en samenvoegen, experimenteren en improviseren, ontdekt het grote genoegen van koken ei. kan dan schotels maken suivant je eigen humeur en zo vermetel en creatief als de chef-kok zelf zijn.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

Gratis verzenden
Uw boek wordt maandag verzonden
Gratis verzending binnen Nederland
Verzending naar België: niet mogelijk
  • library_books Kenmerken
    NUR 440
    Aantal pagina's 160 pagina's
    Afmetingen 29 x 24 x 2 cm
    Auteur J.-C. Novelli
    Auteur Novelli
    Bindwijze Hardcover
    Category Boeken
    Category Kookboeken
    Category Koken, Eten & Drinken
    Druk 1e druk
    Rubriekspad <Boeken><Koken, Eten & Drinken><Kookboeken>
    Illustraties Nee
    Illustrator J. Cazals
    ISBN13 9789054260448
    Taal dut
    llustrator Cazals
    Redacteur van Gestel
    Redacteur Esson
    Vertaler Kim MacLean
    Secundaire auteur Keating
    Publicatiedatum 19990101
    Redactie L. Esson
    Taal Nederlands
    Uitgever Ruitenberg Boek
    Verschijningsdatum mei 2002
    Vertaald door Mc Lean
  • label Onderwerpen