iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Oorlog

Toon als           
Volgorde

Geschiedenis van het Derde Rijk

Auteur: John Bradley

Op groot formaat uitgevoerde documentaire die in woord en beeld de opkomst en ondergang van Hitler-Duitsland weergeeft - vanaf het einde van de Eerste Wereldoorlog tot de totale ineenstorting in 1945.

Herinneringsboek Sfir-2 (+DVD)

Auteur: Pranger
Het tweede Nederlandse detachement in de bakermat van de westerse beschaving

Het zijn net mensen

Auteur: Luyendijk
beelden uit het midden-oosten


Vijf jaar lang was Joris Luyendijk correspondent voor het Midden-Oosten. Hij sprak met stenengooiers en terroristen, met taxichauffeurs en professoren, met slachtoffers, daders en hun familie. Hij ondervond aan den lijve dictatuur, bezetting, terreur en oorlog. Hoe meer hij meemaakte, hoe verbaasder hij raakte. Wat gaapte er een kloof tussen wat hij als correspondent ter plekke waarnam, en wat hij daarvan terugzag in de media. In Het zijn net mensen laat Luyendijk met pakkende voorbeelden en vol humor zien hoe de media ons een gefilterd, vervormd en gemanipuleerd beeld van het Midden-Oosten geven.

Hitler's Scientists

Auteur: John Cornwell
Science, war and the devil's pact

In a rich and fascinating history John Cornwell tells the epic story of Germany's scientists from the First World War to the collapse of Hitler's Reich. He shows how Germany became the world's Mecca for inventive genius, taking the lion's share of Nobel awards, before Hitler's regime hijacked science for wars of conquest and genocidal racism. Cornwell gives a dramatic account of the wide ranging Nazi research projects, from rockets to nuclear weapons; the pursuit of advanced technology for irrational ends, concluding with with penetrating relevance for today: the inherent dangers of science without conscience.

Taal: engels

Holocaust

Auteur: Guido Knopp

Vijfenzestig jaar geleden kwam er een einde aan de Holocaust, de uitroeiing van de Europese Joden door de nazi's. Dit boek geeft een indrukwekkend beeld van een zesmiljoenvoudige moord.

Dit boek is de weergave van het onderzoek voor een zesdelige documentaireserie, die wereldwijd is uitgezonden. Twee jaar lang hebben de onderzoekers van teamleider Guido Knopp in meer dan vijftig archieven naar materiaal gezocht. Daarbij zijn nieuwe bronnen ontdekt en gaven nieuwe getuigenissen een andere kijk op gebeurtenissen. Er is gebruik gemaakt van gesprekken met vele Joodse ooggetuigen: overlevenden die aan het eind van hun leven voor het eerst de kracht vonden om getuigenis af te leggen. De serie en het boek stonden onder supervisie van de beroemde nazi-jager Simon Wiesenthal.