iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Oorlog

Toon als           
Volgorde

Vrede is eten met muziek

Auteur: Hans Groenewegen
sporen van oorlog in de Nederlandse poezie

Midden in een gedicht van Gerrit Kouwenaar, valt er plotseling bloed uit de bomen. Bij Hanny Michaelis spoelt de zomer over de stad, tot de zon de kleur van as krijgt. Wie de boze wolven van Erik Spinoy hoort, hoort de echo's van recente oorlogen. Leo Vroman gelooft niet dat de oorlog verdwenen is.

In Vrede is eten met muziek laat dichter-criticus Hans Groenewegen zien welke sporen voorbije en niet-voorbije, verre en nabije oorlogen in de Nederlandse en Vlaamse poëzie nagelaten hebben. Aan wie wordt het bestuderen van verloren oorlogen overgelaten? Op die vraag van Nachoem Wijnberg geeft deze bloemlezing verrassende antwoorden. Lucebert herinnert eraan wat oorlog is door vrede te beschrijven: 'Vrede is eten met muziek. '

World War II - Complete Overzicht

Auteur: Frank Capra

Met deze documentaire over de 2e wereldoorlog krijgt u een compleet overzicht op een manier die u nog nooit heeft gezien. Op een fascinerende wijze hebben de makers origineel samengebracht en geven zij u de mogelijkheid om een duidelijk beeld te krijgen van de verschrikkingen die deze oorlog met zich mee heeft gebracht.

Niet voor niets heeft deze documentaire een Oscar gewonnen in de categorie " Beste Documentaire". Deze box is geheel Nederlands gesproken door Philip Bloemendaal bekend van het Polygoon journaal.