iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Psychologie / Coaching

Toon als           
Volgorde

Authenticiteit

Auteur: Ed Nissink

Ed Nissink
Authenticiteit
Het pad naar jezelf

Welkom in de nieuwe tijd . . . De maskers vallen af, conflicten worden scherper en duidelijker, verborgen motivaties zijn steeds moeilijker te hanteren. Veel mensen hebben het moeilijk met deze ontwikkeling. Mensen hebben andere bedoelingen dan we dachten, de politiek zet zichzelf voor schut met doorzichtig bedrog en zelf vragen we ons vertwijfeld af of dit het leven is wat we werkelijk willen. Status, rijkdom, macht en hiërarchieën verliezen hun gewicht. Het komt er nu op aan te ontdekken wie je werkelijk bent en hoe je het leven kunt leiden waarvoor je op aarde bent gekomen.

Ontdek en gebruik je eigen waarheden, talenten, missie en visie en vind je ware geluk

ED NISSINK (1960) is schrijver van boeken over communicatie, lichaamstaal en gedrag. Zijn werkwijze is gestoeld op eeuwenoude principes uit de tao, de krijgskunst aikido en de esoterie, maar ook op de nieuwere stromingen zoals de hedendaagse psychologie. Naast zijn werk als schrijver doceert hij communicatieve en therapeutische vaardigheden aan de Academie voor Polyenergetische Therapie. Hij publiceerde 11 boeken. - www. probleemvrij. nl

NUR 720
Omvang ca. 220 blz. , pb.
Formaat 15,8 x 20,3 cm.
Prijs ca. € 19,50
ISBN 978 90 202 0200 7

Rubriek
spiritualiteit/esoterie

Verschijningsdatum
november 2007

Autism and the Seeds of Change

Auteur: Abigail Marshal
Auteur: Ronald Dell Davis

taal: engels

An in-depth look at a revolutionary approach to empower individuals with autism, and provide the understanding and tools needed to achieve their full potential. The Davis Autism Approach is uniquely geared to the autistic perspective, and enables each person to make sense of their world and the motivations and behaviors of others around them. This book explores the history of development of the Davis method, explores its connections to emerging scientific research, and takes the reader on a guided journey through the three phases of the program: Individuation, Identity Development, and Social Integration.

Awakening from grief

Auteur: John E. Welshons

taal: engels

Awakening from Grief places in your hands the roadmap back to joy. It is a treasure chest filled with heartwarming stories of personal growth, compassionate insight, and inspirational help. It will fill your heart and refresh your soul. Written to give the reader tools for finding love and joy in spite of all of life's unwanted, unexpected changes, this book offers reassuring wisdom on dealing with grief, finding the inner gifts that promote healing, and much more.

You will learn to:
• Start living again
• Start loving again
• Heal from the losses and deaths in your life
• Find forgiveness
• Heal your anger
• Heal a. broken heart
• Rediscover joy
• Find inner peace
• Heal relationships
• Help others who are grieving

Bamako Bonjour!

Auteur: Manon Stravens
over heethoofden, hulp en humor in crisistijd

'Dat is als het aanbieden van een biertje aan een alcoholist die heeft gezegd te willen stoppen', was de oprecht boze reactie van moeder Stravens, toen haar dochter Manon werd gevraagd om nog één contractverlenging bij te tekenen in Bamako.

Bamako Bonjour! gaat over het dagelijks leven en de volle werkweek van een jonge ontwikkelingswerker in Mali. Met humor, een kritische pen en veel bitterzoete glaasjes thee schetst Manon Stravens een tijdsbeeld van bijna vier jaar ontwikkelingssamenwerking uit het veld. Hoe gaat de 'principefundamentalist' om met pesterige politiemannen en het fenomeen huispersoneel? Hoe doet en beleeft ze haar werk in een tijd van kritische debatten en besneden budgetten binnen haar vakgebied? Ze doet verhaal over inspirerende heethoofden die ze tijdens haar dienstreizen ontmoet en kijkt voetbal met de familie van de Malinese sterspeler Seydou Keita. Ook worden de culturele kroontjes van Mali met een antropologisch oog bestudeerd. Ondertussen raakt het land in een zware crisis en interveniëren de Franse troepen. Wat betekent dit voor het dagelijkse werk?

Manon Stravens (35) woonde en werkte bijna vier jaar in Bamako (Mali) op het regiokantoor van de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie ICCO. Als Program Officer was ze verantwoordelijk voor ontwikkelingsprogramma's in Kameroen, Ghana en Sierra Leone.

Bang voor de tandarts

Auteur: Anneese
Minder angstig naar de volgende afspraak

Veel mensen zien vreselijk op tegen hun volgende bezoek aan de tandarts. Bij sommigen is de angst zelfs zo groot, dat ze de afspraak almaar uitstellen met alle gevolgen van dien. Cor Anneese bespreekt dit probleem op een heldere manier. Hij laat zien dat men er zelf veel aan kan doen om angst te overwinnen. Door middel van oefeningen leert men stap voor stap negatieve gedachten uit te schakelen.

Beck's dieetoplossing

Auteur: Judith S. Beck
Train je brein, denk je slank

Alle diëten geprobeerd, maar toch steeds weer aangekomen? Het jojoën zat? Wil je voorgoed je kilo's kwijt, dan moet je je manier van denken over eten fundamenteel veranderen. Beck's dieetoplossing helpt je hierbij.

Beck's dieetoplossing is anders dan alle andere dieetboeken omdat het een psychologisch programma is: geen dieet maar een mindshift. Je leert je gedachten, gedrag en eetgewoonten te veranderen. Het is de enige psychologische therapie die bewezen werkt bij blijvend afvallen.

Judith Beck is een internationaal vooraanstaand cognitief therapeut en heeft twintig jaar ervaring in het begeleiden van mensen die willen afvallen. Ze is directeur van het Beck Institute for Cognitive Therapy and Research en verbonden aan de afdeling psychiatrie van de University van Pennsylvania. Ze is auteur van o.a. het Basisboek Cognitieve Therapie en mederedacteur van het Oxford Textbook of Psychotherapy.

Beelden als inspiratiebron

Auteur: Voorhoeve
een werkboek

Een praktisch en inspirerend werkboek over de 'taal' van beelden. Een uitgebreide literatuurlijst en vele voorbeelden inspireren om zelf op een creatieve manier met beelden aan het werk te gaan.

Beelden van een lichaam

Auteur: Woertman

In de psychologie is nog maar betrekkelijk weinig onderzoek gedaan naar de beleving van het lichaam. Het lichaamsbeeld speelt echter een belangrijke rol in het zelfbeeld van mensen. Voor de ontwikkeling van de mentale representatie van het lichaam zijn de reacties van anderen van cruciaal belang: we hebben een voorstelling van de kenmerken die anderen ons toeschrijven en van de waardering die zij aan die kenmerken toekennen. De schoonheidsidealen van de omringende cultuur fungeren hierbij als een ijkpunt waarmee mensen hun eigen uiterlijk vergelijken. De auteur onderzocht hoe verschillen- de groepen mensen (blanke en gekleurde mannen en vrouwen, homo- en heteroseksuelen’, seksueel misbruikte vrouwen) over hun lichaam denken en welke waarde zij toekennen aan de mening van anderen. De nadruk ligt op de discrepantie die kan optreden tussen het feitelijke, het beleefde en het ideale lichaamsbeeld van vrouwen en mannen. Aanleiding voor het onderzoek zijn de psychische problemen van seksueel misbruikte vrouwen, die veelal een bijzonder negatief lichaamsbeeld hebben. Aan de orde komen vragen als: Hoe komt de mentale representatie van het lichaam tot stand?, Uit welke aspecten wordt een lichaamsbeeld opgebouwd? en: Hoe verandert het lichaamsbeeld als iemand een ongeluk of een ziekte heeft gehad, zich niet gewaardeerd voelt of seksueel misbruikt is?