iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Psychologie / Coaching

Toon als           
Volgorde

Angst overwinnen voor Dummies

Auteur: Smith
Angsten herkennen en begrijpen / remedies tegen angstgedachten / andere nmet angst hulp bieden / specifieke fobies aanpakken

Vind je dat je jezelf te veel zorgen maakt? Dan ben je niet de enige; meer dan 1,5 miljoen Nederlanders lijden aan een of andere vorm van angst. Deze praktische handleiding helpt je met gezond advies door je duidelijk te maken hoe angst eigenlijk wordt opgewekt, hoe je je eetgewoonten kunt verbeteren, hoe je jezelf ontspant en hoe je je door je dierbaren kunt laten ondersteunen. Charles H. Elliott en Laura L. Smith zijn twee klinisch psychologen die in de behandeling van angst en gemoedsstoornissen zijn gespecialiseerd.

Angst voor de tandarts

Auteur: Ad de Jongh

''Angst voor de tandarts is een wijd verbreid fenomeen. Maar liefst veertig procent van de Nederlandse bevolking zegt bang te zijn voor een tandartsbezoek en naar schatting 800. 000 Nederlanders gaan om die reden helemaal niet.

Dit leidt meestal tot een zichzelf versterkende spiraal van vermijding, tandbederf, rampgedachten en een leven vol met angst, pijn en schaamte. Ondanks de omvang van de problematiek kent het Nederlandse taalgebied vreemd genoeg geen echte vakliteratuur op dit terrein. De meeste hand- en leerboeken behandelen het probleem wel, maar beperken zich tot het beschrijven van algemeenheden of tot vaak weinig toegankelijke onderzoeksresultaten op deelgebieden.

'Angst voor de tandarts' geeft een overzicht van de kennis die er in de afgelopen jaren over dit verschijnsel en de behandeling ervan is opgebouwd. Een psychologische aanpak en pragmatisme staan daarbij centraal.
In deel 1 van dit boek wordt uitleg gegeven over wat angst voor de tandheelkundige behandeling inhoudt, wat de belangrijkste oorzaken zijn en welke gevolgen het uitblijven van behandeling heeft. Ook wordt inzicht gegeven in de specifieke dynamiek van deze angst en de meer pathologische varianten ervan. Vervolgens komt de diagnostiek van tandartsangst aan bod (deel 2). Deel 3 tenslotte biedt een ruime sortering aan psychologische benaderingen om het probleem bij de wortel aan te pakken.

'Angst voor de tandarts' is niet alleen geschreven voor tandartsen algemeen practici, angsttandartsen, tandartsassistenten, mondhygiënisten, kaakchirurgen en zij die daarvoor in opleiding zijn. De uitgave is ook bedoeld voor psychologen, orthopedagogen en andere beroepsbeoefenaars in de GGZ, met de bedoeling handvatten aan te reiken bij de behandeling van tandartsangstigen die zich aanmelden in een GGZ-instelling of eerstelijns praktijk. ''

Art is beauty

Taal: engels

Auteur: Dick Swaab

This slim booklet reprints in full the Mondrian Lecture 2012, entitled ‘Art is Beauty in the Brain of the Beholder’, given by physician and neurobiologist Dick Swaab of the Netherlands Institute for Neuroscience in Amsterdam. Known for his research into the human brain and contentious findings, which propose that we are the mere manifestation of our brain, here Swaab outlines a relatively new area of research known as neuroaesthetics. The essay examines the various mechanisms in the brain that are involved in making, perceiving and appreciating art. Creativity, he claims, is determined by our brains – not surprisingly, many of its forms stem directly from brain defects.

Assertief gedrag

Auteur: A.-L. Hustings

De vraag naar assertiviteitstrainingen is de laatste jaren enorm gegroeid. Sinds het begin van de ATT-trainingen', ruim 20 jaar geleden, zijn de inzichten en de waarden en normen veranderd. Tijd dus om de bestaande ideeën over assertiviteitstraining nog eens kritisch te benaderen.

Dit boek is geen zelfstudieboek voor mensen die zich assertiever willen opstellen, maar een up to date handleiding voor trainers en adviseurs. De auteur benadrukt het belang van een goede training voor deze professionals. Zij moeten immers de complexiteit van assertief gedrag begrijpen, alvorens ze het loslaten van oud gedrag en het aanleren van assertief gedrag professioneel kunnen begeleiden.

Wat is de essentie van assertief gedrag? Wat is het doel van een assertiviteitstraining? Wat zijn de eisen waaraan een assertiviteitstrainer moet voldoen? Deze en andere vragen komen in dit boek allemaal aan bod. Verder is er aandacht voor leertheorieën, gedragstherapie, en bespreekt de auteur de meest gestelde vragen van trainers en opleidingsadviseurs. Waardevolle achtergrondinformatie voor professionals die bij willen en moeten blijven op hun vakgebied.

Authenticiteit

Auteur: Ed Nissink

Ed Nissink
Authenticiteit
Het pad naar jezelf

Welkom in de nieuwe tijd . . . De maskers vallen af, conflicten worden scherper en duidelijker, verborgen motivaties zijn steeds moeilijker te hanteren. Veel mensen hebben het moeilijk met deze ontwikkeling. Mensen hebben andere bedoelingen dan we dachten, de politiek zet zichzelf voor schut met doorzichtig bedrog en zelf vragen we ons vertwijfeld af of dit het leven is wat we werkelijk willen. Status, rijkdom, macht en hiërarchieën verliezen hun gewicht. Het komt er nu op aan te ontdekken wie je werkelijk bent en hoe je het leven kunt leiden waarvoor je op aarde bent gekomen.

Ontdek en gebruik je eigen waarheden, talenten, missie en visie en vind je ware geluk

ED NISSINK (1960) is schrijver van boeken over communicatie, lichaamstaal en gedrag. Zijn werkwijze is gestoeld op eeuwenoude principes uit de tao, de krijgskunst aikido en de esoterie, maar ook op de nieuwere stromingen zoals de hedendaagse psychologie. Naast zijn werk als schrijver doceert hij communicatieve en therapeutische vaardigheden aan de Academie voor Polyenergetische Therapie. Hij publiceerde 11 boeken. - www. probleemvrij. nl

NUR 720
Omvang ca. 220 blz. , pb.
Formaat 15,8 x 20,3 cm.
Prijs ca. € 19,50
ISBN 978 90 202 0200 7

Rubriek
spiritualiteit/esoterie

Verschijningsdatum
november 2007

Autism and the Seeds of Change

Auteur: Abigail Marshal
Auteur: Ronald Dell Davis

taal: engels

An in-depth look at a revolutionary approach to empower individuals with autism, and provide the understanding and tools needed to achieve their full potential. The Davis Autism Approach is uniquely geared to the autistic perspective, and enables each person to make sense of their world and the motivations and behaviors of others around them. This book explores the history of development of the Davis method, explores its connections to emerging scientific research, and takes the reader on a guided journey through the three phases of the program: Individuation, Identity Development, and Social Integration.

Autisme in de praktijk

Auteur: E. Notbohm
1001 ideeën, tips en strategieën voor ouders en leerkrachten

Kinderen met een autisme spectrumstoornis vragen van hun omgeving een aanpak op maat. Ouders en leerkrachten moeten als het ware als detectives op zoek gaan naar oorzaken van bepaald gedrag en naar oplossingen en aanpassingen die het kind kunnen helpen. Dat vraagt veel kennis, tijd, creativiteit en vooral veel energie!

Voor alledaagse problemen die zich bij deze kinderen voordoen, biedt AUTISME IN DE PRAKTIJK een schat aan geweldige ideeën op verschillende terreinen, zoals sensorische integratie, communicatie en taal, gedrag en sociale omgang. In de vorm van tips, spelletjes, adviezen, activiteiten en strategieën wordt voor veel situaties een werkbare, praktische oplossing gegeven, die direct kan worden ingezet. Alle ideeën gaan uit van de mogelijkheden en sterke kanten van het kind.

Autisme in het gezin

Auteur: Esther van der Heijden

Over autistische stoornissen is al veel geschreven en gezegd. Meestal ligt de nadruk op de problemen van het kind en de omgeving. Dit Ankertje benadert autisme nu eens van de positieve kant. De auteurs zijn moeder en dochter. Zonder de moeilijke kanten van autisme te willen ontkennen, laten zij aan de hand van hun eigen gezin zien dat door op een andere manier naar elkaar te kijken en met elkaar om te gaan, je samen heel veel positiefs kunt bereiken. Bevat ook veel tips om de omgeving van en zorg voor kinderen met autisme zo optimaal mogelijk te laten zijn.

De Ankertjes van AnkhHermes zijn een begrip! Deze serie compacte boekjes (altijd 128 pagina's) geeft laagdrempelige en begrijpelijke informatie over aansprekende en actuele onderwerpen. De serie wordt continu aangevuld met nieuwe delen.