iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Psychologie / Coaching

Toon als           
Volgorde

Awakening from grief

Auteur: John E. Welshons

taal: engels

Awakening from Grief places in your hands the roadmap back to joy. It is a treasure chest filled with heartwarming stories of personal growth, compassionate insight, and inspirational help. It will fill your heart and refresh your soul. Written to give the reader tools for finding love and joy in spite of all of life's unwanted, unexpected changes, this book offers reassuring wisdom on dealing with grief, finding the inner gifts that promote healing, and much more.

You will learn to:
• Start living again
• Start loving again
• Heal from the losses and deaths in your life
• Find forgiveness
• Heal your anger
• Heal a. broken heart
• Rediscover joy
• Find inner peace
• Heal relationships
• Help others who are grieving

Bamako Bonjour!

Auteur: Manon Stravens
over heethoofden, hulp en humor in crisistijd

'Dat is als het aanbieden van een biertje aan een alcoholist die heeft gezegd te willen stoppen', was de oprecht boze reactie van moeder Stravens, toen haar dochter Manon werd gevraagd om nog één contractverlenging bij te tekenen in Bamako.

Bamako Bonjour! gaat over het dagelijks leven en de volle werkweek van een jonge ontwikkelingswerker in Mali. Met humor, een kritische pen en veel bitterzoete glaasjes thee schetst Manon Stravens een tijdsbeeld van bijna vier jaar ontwikkelingssamenwerking uit het veld. Hoe gaat de 'principefundamentalist' om met pesterige politiemannen en het fenomeen huispersoneel? Hoe doet en beleeft ze haar werk in een tijd van kritische debatten en besneden budgetten binnen haar vakgebied? Ze doet verhaal over inspirerende heethoofden die ze tijdens haar dienstreizen ontmoet en kijkt voetbal met de familie van de Malinese sterspeler Seydou Keita. Ook worden de culturele kroontjes van Mali met een antropologisch oog bestudeerd. Ondertussen raakt het land in een zware crisis en interveniëren de Franse troepen. Wat betekent dit voor het dagelijkse werk?

Manon Stravens (35) woonde en werkte bijna vier jaar in Bamako (Mali) op het regiokantoor van de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie ICCO. Als Program Officer was ze verantwoordelijk voor ontwikkelingsprogramma's in Kameroen, Ghana en Sierra Leone.

Bang voor de tandarts

Auteur: Anneese
Minder angstig naar de volgende afspraak

Veel mensen zien vreselijk op tegen hun volgende bezoek aan de tandarts. Bij sommigen is de angst zelfs zo groot, dat ze de afspraak almaar uitstellen met alle gevolgen van dien. Cor Anneese bespreekt dit probleem op een heldere manier. Hij laat zien dat men er zelf veel aan kan doen om angst te overwinnen. Door middel van oefeningen leert men stap voor stap negatieve gedachten uit te schakelen.

Beck's dieetoplossing

Auteur: Judith S. Beck
Train je brein, denk je slank

Alle diëten geprobeerd, maar toch steeds weer aangekomen? Het jojoën zat? Wil je voorgoed je kilo's kwijt, dan moet je je manier van denken over eten fundamenteel veranderen. Beck's dieetoplossing helpt je hierbij.

Beck's dieetoplossing is anders dan alle andere dieetboeken omdat het een psychologisch programma is: geen dieet maar een mindshift. Je leert je gedachten, gedrag en eetgewoonten te veranderen. Het is de enige psychologische therapie die bewezen werkt bij blijvend afvallen.

Judith Beck is een internationaal vooraanstaand cognitief therapeut en heeft twintig jaar ervaring in het begeleiden van mensen die willen afvallen. Ze is directeur van het Beck Institute for Cognitive Therapy and Research en verbonden aan de afdeling psychiatrie van de University van Pennsylvania. Ze is auteur van o.a. het Basisboek Cognitieve Therapie en mederedacteur van het Oxford Textbook of Psychotherapy.

Beelden als inspiratiebron

Auteur: Voorhoeve
een werkboek

Een praktisch en inspirerend werkboek over de 'taal' van beelden. Een uitgebreide literatuurlijst en vele voorbeelden inspireren om zelf op een creatieve manier met beelden aan het werk te gaan.

Beelden van een lichaam

Auteur: Woertman

In de psychologie is nog maar betrekkelijk weinig onderzoek gedaan naar de beleving van het lichaam. Het lichaamsbeeld speelt echter een belangrijke rol in het zelfbeeld van mensen. Voor de ontwikkeling van de mentale representatie van het lichaam zijn de reacties van anderen van cruciaal belang: we hebben een voorstelling van de kenmerken die anderen ons toeschrijven en van de waardering die zij aan die kenmerken toekennen. De schoonheidsidealen van de omringende cultuur fungeren hierbij als een ijkpunt waarmee mensen hun eigen uiterlijk vergelijken. De auteur onderzocht hoe verschillen- de groepen mensen (blanke en gekleurde mannen en vrouwen, homo- en heteroseksuelen’, seksueel misbruikte vrouwen) over hun lichaam denken en welke waarde zij toekennen aan de mening van anderen. De nadruk ligt op de discrepantie die kan optreden tussen het feitelijke, het beleefde en het ideale lichaamsbeeld van vrouwen en mannen. Aanleiding voor het onderzoek zijn de psychische problemen van seksueel misbruikte vrouwen, die veelal een bijzonder negatief lichaamsbeeld hebben. Aan de orde komen vragen als: Hoe komt de mentale representatie van het lichaam tot stand?, Uit welke aspecten wordt een lichaamsbeeld opgebouwd? en: Hoe verandert het lichaamsbeeld als iemand een ongeluk of een ziekte heeft gehad, zich niet gewaardeerd voelt of seksueel misbruikt is?

Beetje bij beetje beter

Auteur: Schmidt
Een overlevingspakket voor mensen met bulimia nervosa en/of een vreetbuistoornis

Vele vrouwen zien hun leven verwoest door de vèrstrekkende lichamelijke en psychische problemen die worden veroorzaakt door een eetstoornis. Er is een grote onwetendheid over het onderwerp en oer wordt over het algemeen slechte informatie gegeven over de oorzaken, de gezondheidsrisico's en de remedies tegen het probleem. De toegang tot behandeling is voor veel patiënten moeilijk en vrienden en familie voelen zich machteloos. Dit `zelfhulp' boek - waarvan het succes reeds bewezen werd in de kliniek- moedigt patiënten aan zelf weer de controle te nemen over hun eigen leven door hen de informatie en adviezen te geven die ze nodig hebben om hun eetproblemen de baas te worden. Het boek leest gemakkelijk en is geïllustreerd met vele voorbeelden uit de praktijk. Het richt zich op de specifieke problemen waar bulimia patiënten dagelijks mee te maken hebben. Gebaseerd op het meest recentelijk wetenschappelijk onderzoek en de ervaringen van vele patiënten, voorziet dit boek stap-voor-stap in een gedetailleerd advies voor de aanpak van het bulimia probleem.

Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van het gebruik van dit boek wijst uit dat 40% van de patiënten de kwaal na acht weken volledig onder controle heeft, indien de aanwijzingen van het boek worden gevolgd. In tegenstelling tot andere boeken over dit onderwerp die minder probleem-gericht zijn, richt dit boek zich op de sleutelveranderingen die patiënten in hun gedrag moeten aanbrengen als ze een gelukkiger en zinvoller leven willen leiden.

Behandelingsstategieen bij kinderen met (verdenking op) kanker

Auteur: H. N. Caron

Huisartsen, jeugdartsen en kinderartsen worden in hun praktijk in een lage frequentie geconfronteerd met een kind met kanker. Zeer vaak echter zien zij kinderen die symptomen hebben bij wie in de differentiaaldiagnose een vorm van kanker voorkomt, waardoor zij voor een dilemma staan. Uitstel van de juiste diagnose in het geval van een maligniteit is namelijk ongewenst, terwijl anderzijds overdiagnostiek en onnodige ongerustheid bij ouders en kind voorkomen dient te worden. Het is daarom van groot belang dat de betrokken artsen een optimaal diagnostiektraject hanteren om dwalingen in beide richtingen te voorkomen. In dit boek wordt veel aandacht besteed aan de diagnostiek bij deze gevallen. Daarnaast komen ook de behandelingsstrategieën aan de orde. Dit laatste aspect zal ook van hersentumoren bij kinderen, na hematologische maligniteiten de meest voorkomende vorm van kanker op de kinderleeftijd, worden besproken. Ten slotte bevat het boek een overzicht waar en wanneer welk kind met kanker optimaal zou kunnen worden behandeld: thuis, in een algemeen ziekenhuis of in een kinderoncologisch centrum. De beslisbomen ter ondersteuning van de diagnostiek alsmede de concrete invulling van de behandelingsstrategieën zorgen voor een hoge praktijkwaarde van dit boek. De ontwikkeling van dit boek Behandelingsstrategieën bij kinderen met (verdenking op) kanker en de organisatie van het gelijknamige symposium zijn initiatieven van CURE & CARE development. CCd wil hiermee een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van modellen, standaarden en strategieën die leiden tot kwaliteits- en efficiencyverbeteringen in de (geestelijke) gezondheidszorg.