iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Verzending binnen Nederland voor 1,45 euro inc. btw.
ISBN: 9789055016303
Per Boek Wijzer Auteur: Moszkowicz

In deze eeuw zijn er honderden strafpleiters geweest die briljante vondsten hadden, die opzienbarende zaken hebben gedaan, die cliënten hebben vrijgepleit of zelfs een gerechtelijke dwaling blootlegden, maar toch zijn hun namen in de vergetelheid geraakt. Er zijn echter vijf advocaten geweest wier namen onsterfelijk zijn geworden: Robert Kokosky, Marius Huygens (de gifmoorden), dr. Francois Pauwels (de Baarnse moordzaak), Bernard Sinion (het proces rond meervoudig moordenaar Hans van Z. ) en de Maastrichtse strafpleiter Max Moszkowicz sr. (Heer Olivier, de Heinekenontvoerders). Deze vlijmscherpe, flamboyante, gevreesde strafpleiters, die voor hun cliënten tot het uiterste gingen en soms nog verder, hebben het strafpleiten uitgevonden en vormgegeven. Niet zelden tegen de verdrukking in, soms overladen met hoon, afgunst en onbegrip, maar altijd vernieuwend en succesvol. Zij zijn daarmee het voorbeeld geworden voor onze huidige generatie strafpleiters.
De vraag wie van deze vijf de beste is laat zich moeilijk beantwoorden. Het zijn stuk voor stuk individualisten met hun eigen kwaliteiten en werkwijzen. Ik heb het werk van alle vijf de advocaten bestudeerd en heb het aangedurfd bij de officiële presentatie van het boek Mr Max Moszkowicz de pleitvader in een toespraak daar toch een oordeel over te vellen: Wat Max Moszkowicz de afgelopen decennia aan het strafpleit heeft bijgedragen, net zo lang en net zo goed totdat hij al bij zijn leven een begrip een fenomeen, ja bijna een legende werd. . . . . . dat doet niemand hem na. Moszkowicz, Pauwel, Huyens, Simon en Kososky zijn de pleitaders van deze eeuw in die volgorde.
Dat ik met die uitspraak niet overdreef bleek wel toen Max Moszkowicz twee weken later de bronzen toga in ontvangst mocht nemen, een carrièreprijs die hem toegekend werd vanwege zijn onuitwisbare verdiensten voor de advocatuur in de afgelopen dertig jaar. Moszkowicz was daarvoor vrijwel unaniem voorgedragen door zijn collega strafpleiters. Deze blijken van erkenning maken de handzame sfeervol geschreven columns van Max Moszkowicz nog waardevoller en leerzamer voor iedereen die in recht en onrecht is geïnteresseerd. Mr Moszkowicz alter ego Mr Abraham Raab laat u aan de hand van treffende praktijkvoorbeelden zien wat er in het kantoor van Nederlands meest prominente strafrechtadvocaat allemaal gebeurd.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

Bestel vóór 12.00u en uw boek wordt vandaag nog verzonden.
Verzending naar België: niet mogelijk
 • library_books Kenmerken
  NUR 401
  Aantal pagina's 287 pagina's
  Afmetingen 14 x 20 x 3 cm
  Auteur M. Moszkowicz
  Bindwijze Paperback
  Category Boeken
  Category Literatuur & Romans
  Category Literaire non-fictie
  Druk 1e druk
  Rubriekspad <Boeken><Literatuur & Romans><Literaire non-fictie>
  Gemiddelde leestijd 7 h
  Illustraties Nee
  ISBN13 9789055016303
  Taal Nederlands
  Uitgever BBNC Uitgevers
  Verschijningsdatum mei 1999
  Category Journalistieke bundels
  Category Poëzie, Bloemlezingen & Letterkunde
  Category Poezie, Bloemlezingen & Letterkunde
  Category Damesmode
  Category Lingerie
  Category Columns & Bundels
  Druk 1
  Rubriekspad <Boeken><Poezie, Bloemlezingen & Letterkunde><Journalistieke bundels>
  Rubriekspad <Boeken><Poëzie, Bloemlezingen & Letterkunde><Journalistieke bundels>
  Rubriekspad <Damesmode><Lingerie>
  Rubriekspad <Boeken><Poëzie, Bloemlezingen & Letterkunde><Columns & Bundels>
  Taal dut
  NUR code 401
  Oorspronkelijke releasedatum 1999-05-29
  Publicatiedatum 19990101
  Thema Subject Code DNP
  Verschijningsdatum 1999-05-29
 • label Onderwerpen