iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Verzending binnen Nederland voor 1,45 euro inc. btw.
ISBN: 9789065905536
Per Boek Wijzer Auteur: Rendall

De RACE NAAR ROEM is de meeslepende geschiedenis van een eeuw autoracen. Weinig andere takken van sport evenaren de vitaliteit, de extravagantie en het spektakel van de autorace: het is een feest van snelheid, individuele topprestaties en uitzonder-lijk technisch kunnen, het is een triomf van de commercie, een bloedstollend gevecht, gelardeerd met een stuk volkscultuur.


DE RACE NAAR ROEM is een levendig verslag van de ontwikkeling van de autosport, vanaf de pionierstijd in de jaren negentig van de vorige eeuw tot de miljoenen-industrie van tegenwoordig. Het volgt de twee tradities in de top-regionen van deze sport, het Grand Prix-rijden naar Europees model en het racen op coval-tracks' in de Verenigde Staten. Ook wordt aandacht besteed aan talrijke andere wedstrijdvormen, zoals dragracen, rallyrijden, stockcarraces en 'hifi climbs'.


DE RACE NAAR ROEM gaat over de wil tot winnen, over menselijke eer-zucht en technische innovaties, thema's die het dagelijks leven uitmaken van de coureurs, mecaniciens, autofabrieken, ontwerpers en monteurs die het hele circus mogelijk maken. Het gaat over de rivaliteit tussen personen en tussen naties, gevaren en rampen, en over grote en onvergetelijke momenten. Het volgt de ontwikkeling van de wedstrijdrijder tot held van de 20ste eeuw: een man alleen, meester over de nieuwste technologie, alles riskerend om te winnen, de dood in de ogen ziend. Dit boek, The Power and the Glory is fraai geïllustreerd met zowel speciale opnamen van de schitterendste wagens als historische foto's en schilderingen van klassiekers en buitengewone persoonlijkheden. De passie van de mensheid voor snelheid en de brandende liefde voor mooie, snelle auto's is hier op aangrijpende wijze vastgelegd.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

Inclusief btw
Uw boek wordt morgen verzonden.
Verzending naar België: niet mogelijk
 • library_books Kenmerken
  NUR 480
  Aantal pagina's 240 pagina's
  Auteur Ivan Rendall | Jaap Deinema
  Auteur Rendall
  Bindwijze Hardcover
  Category Boeken
  Category Sport & Outdoor
  Co-auteur Jaap Deinema
  Druk 1e druk
  Rubriekspad <Boeken><Sport & Outdoor>
  Illustraties Nee
  ISBN13 9789065905536
  Taal dut
  Taal Nederlands
  Uitgever Unieboek | Het Spectrum
  Auteur Jaap Deinema | Jaap Deinema
  Druk 1
  Gewicht 1225 g
  NUR code 480
  Uitgever Unieboek / Het Spectrum
 • label Onderwerpen