iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Religie / geloofszaken

Toon als           
Volgorde

Alleen de bijbel

Auteur: David Wood

Jeruzalem. De joodse familie Frankel – grootouders, vader, moeder, tienerzoon en klein broertje - leeft een rustig leven. De vader is orthodox, de moeder seculier. Tienerzoon Menachem gedraagt zich thuis vroom. Zodra hij echter bij zijn vrienden is, verdwijnt de Yarmulka in zijn tas.
Als de vader zijn zoons naar school brengt, raakt hij betrokken in een auto-ongeluk en verdwijnt op mysterieuze wijze. De familie probeert zo goed als mogelijk met zijn afwezigheid te leven. Terwijl de volwassen zich terugtrekken in gebed of werk, gaan de twee kinderen op zoek naar hun vader. Omdat de eeuwenoude rituelen niet meer voldoen, creeëren zij hun eigen riten.

Tehilim verwijst naar de psalmen van Koning David, die de kern vormen van het joodse geloof en bij elke gelegenheid, in vreugde en verdriet, worden aanheven. Tehilim toont het dagelijkse leven in Israël vandaag, vol onzekerheid maar ook liefde en hoop.

Als ik een schaap was dan wist ik het wel

Auteur: K. Eykman

Noach na de tsunami, Abraham ontvlucht de kantoortoren van Babel, Jakobs droomladdergospel, blues uit Jona's walvis, Jesaja zwerft door de puinhopen van Rotterdam, de tongzoen uit Hooglied: het is zomaar een greep uit de hoofdstukken van dit boek, waarin Karel Eykman de verhalen van de belangrijkste figuren uit de bijbel hervertelt. Eykman brengt in zijn gedichten en verhalen de personages uit het verre verleden naar deze tijd in een vaak geestige, alledaagse spreekstijl. Het 'juichen voor de Heer' wordt een 'applaus voor God' en 'de Heer is mijn herder' wordt 'was ik een schaap, dan wist ik het wel'. Eykman is een speelse en lichtvoetige, maar ook kritische dichter en verhalenverteller, voor wie de bijbel niet zonder meer het woord van God is. Deze bundel bevat de mooiste bijbelse teksten die Karel Eykman in de afgelopen veertig jaar schreef. Eerder verscheen van zijn hand bij Van Gennep 'De Scheurbijbel 2010' waaruit veel ontleend is voor dit boek. Hierover schreef de pers: '"De Scheurbijbel" is enig in zijn soort. Elke dag een eenvoudige bijbeltekst met een prachtig verhaal of gedicht. Ontroerend, prikkelend, kritisch, erotisch, menselijk en poëtisch zijn ze stuk voor stuk. ' ('Woord en Dienst').

An incarnation of the snow

Auteur: F.W. Bain
Translated from the original script

I flash and glow 0n Being’s Brow, and my snow-cold
Ooze is Love’s life-blood,
And I wander Over the Waves of Time, where the
World—wrach drtfts in my Silver Flood

And the moonflowers hear; on the far blue Mere
Where only the wild swans go,
What the Great God whispers into the ear
of the Daughter of the Show ‘

This translation of an original Sanskrit script in the Vedic / Sanskrit religion-philosophic tradition tells the tale of the Great God, Shiwa, whose matted hair catches and conducts the descent of the river or life in its passage from Heaven to Earth.

Baha u llah

Auteur: --

Op 29 mei 1992 vond de honderdjarige herdenking plaats van het heengaan van Bahá'u'lláh. Zijn visie dat de menshied een volk en de aarde een gemeenschappelijk vaderland is, is een visie waar de mensheid tegenwoordig haar hoop op gevestigd heeft., heowel zij door de wereldleiders aan wie zij meer dan 100 jaar geleden voor het eerst werd verkondigd, onmiddellijk terzijde werd geschoven. Ter gelegenheid van deze herdenking is deze korte introductie op het leven en werk van Bahá'u'lláh gepubliceerd.

Belijdenisgeschriften voor de Protestantse Kerk in Nederland

Auteur: K. Zwanepol

De Protestantse Kerk in Nederland wil een belijdende kerk zijn. Daarom heeft de kerk in artikel 1 van de kerkorde verwijzingen opgenomen naar concrete belijdenisgeschriften en geschriften die dienen voor het interne gesprek. Tot nu toe waren deze geschriften niet gebundeld. Deze uitgave wil in die omissie voorzien. Iedereen is hiermee in de gelegenheid de teksten in een Nederlandse versie te raadplegen.

In deze uitgave vindt u:

* de belijdenisgeschriften van de vroege kerk: de Apostolische Geloofsbelijdenis, de Geloofsbelijdenis van Nicca en de Geloofsbelijdenis van Athanasius;

* de belijdenisgeschriften van de reformatie: de (Onveranderde)Augsburgse Confessie, de Catechismus van Luther, de Catechismus van Heidelberg, de Catechismus van Genève, de Nederlandse Geloofs belijdenis en de Dordtse Leerregels;

* de meer recente geschriften: de Theologische Verklaring van Barmen en de Concordie van Leuenberg.

*

Betere relaties

Auteur: Marshall
Hoe nieuwe relaties groeien en beschadigde relaties hersteld kunnen worden

God brengt mensen tot elkaar, niet de problemen. Dit boek handelt niet alleen over onze relaties en hoe ze functioneren maar ook over de bijbelse weg tot herstel als ze kapot zijn gegaan. Het is essentieel dat we een bijbels beeld daarover hebben, Deze studie laat zien hoe relaties verbeterd en hersteld kunnen worden door de kracht van het kruis.

Betrouwbaar getuigenis

Auteur: H. van den Belt

De Bijbel is niet zomaar een boek. Het is het door God geïnspireerde Woord en de basis van het christelijk geloof. Maar hoe weten we dat het Woord van God waar is en dat ons geloof geen grote vergissing is? Wat onderscheidt de Bijbel van andere historische boeken en van een verzameling volksverhalen?

Dr. H. van den Belt voerde een intensief onderzoek uit naar het bijzondere karakter van het gezag van de Schrift. Daarbij kreeg hij medewerking van Gerrie van Hattem-de Leeuw, die een Nederlandse bewerking van zijn dissertatie schreef. In Betrouwbaar getuigenis vat Van den Belt de resultaten van zijn onderzoek samen.

Bevrijd het celibaat

Auteur: Donald B. Cozzens
het is een charisma!

Meer dan 900 jaar is het celibaat verplicht voor rooms-katholieke priesters van de Latijnse ritus. Vandaag stellen vele gelovigen vragen bij die verplichting. Niet alleen de gevallen van seksueel misbruik door clerici, maar ook het dalend aantal priesters geven deze traditie van de kerk een hoogst problematisch karakter.
Binnen de soms verhitte discussie brengt Donald Cozzens een kalme en doordachte visie, gebaseerd op zijn eigen celibatair leven en zijn talent om de spirituele waarheid van de menselijke conditie te beschrijven.
Voor Cozzens is het tijd om het celibaat te bevrijden uit zijn canonieke verplichting en het terug te brengen tot wat het bedoeld is te zijn: een gave van de Geest voor sommige maar niet voor alle priesters.

Donald Cozzens is priester, schrijver en docent aan het departement ¿Religieuze studies¿ van de John Carroll University (U. S. ). Hij is auteur van verschillende werken over het priesterschap.