iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Religie / geloofszaken

Toon als           
Volgorde

Vrijzinnigen hebben de toekomst

Auteur: Meerten ter Borg

De vrijzinnige stroming binnen het Nederlandse christendom zit in zwaar weer. Volgens velen komt dat doordat de ontkerkelijking als het ware in de vrijzinnigheid zit ingebakken: vrijzinnigen hebben, met hun vrijblijvendheid, de kerk al vaarwel gezegd. Meerten ter Borg is een ander standpunt toegedaan. Hij ziet vrijzinnigheid als een mentaliteit die bepalend is geweest voor de Nederlandse cultuur en dat ook in de toekomst zal zijn. De 21e eeuw stelt ons voor niet geringe technische en mentale uitdagingen. Over die laatste hoor je maar weinig. In dit boek verdedigt Ter Borg de stelling dat de vrijzinnige mentaliteit de meest geëigende is om de 21e eeuw op een fatsoenlijke manier door te komen.

Vrouwen in beeld

Auteur: James
Op zoek naar Gods plan met jouw leven

In 'vrouwen in beeld' worden de levens van vrouwen uit de Bijbel onder de loep genomen. Vrouwen die op het eerste gezicht aan de zijlijn lijken te staan, maar in werkelijkheid een cruciale rol in de verhalen blijken te spleen. De heldere bijbelstudies bevestigen telkens dat vrouwen zijn geroepen om krachtig en sterk te zijn, ook wanneer het leven een andere wending neemt dan verwacht.

De slavin Hagar, de zwakke Hanna, de veelbesproken Maria van Magdala: de auteur brengt verhalen van acht bijbelse vrouwen helder over naar de 21e eeuw. Vrouwen in beeld werpt een ander licht op traditionele opvattingen en op de aanname dat God zijn belangrijkste werk door mannen doet. Deze boodschap is een bijzondere aanmoediging voor vrouwen om hun belangrijke plaats in het koninkrijk van God in te nemen.

Carolyn Custis James is theoloog en een christelijk international spreker. Ze schreef verschillende boeken special voor vrouwen.

Walking with a Himalayan Master

Auteur: Justin O’Brien

An extraordinary rendering of an American's spiritual transformation Walking With A Himalayan Master, S/C tells of a theologian's meeting, and life with, a great saint. Dr. O'Brien reveals his doubts, learnings, devotion, and ability to apply all the teachings to a Western lifestyle, and teaches us to achieve the same.

Was er maar niets tussen hemel en aarde

Auteur: Jan Huitema

Wij maken in onze tijd een opleving van het bovennatuurlijke mee. Diverse mediums mogen hun zegje doen op televisie. Het aantal bezoekers van paranormale beurzen neemt toe. En veel mensen zijn teleurgesteld in de reguliere geneeskunde. Er is een niet te stillen honger naar wat er nog meer is tussen hemel en aarde. Het lijkt interessant.

Maar in de Bijbel wordt niet geflirt met de wereld van het bovennatuurlijke. Wie dat wel doet, wordt door God ernstig gewaarschuwd. De niet-zichtbare werkelijkheid is allesbehalve onschuldig of vrijblijvend. In het grote gebied tussen hemel en aarde werken Satan en zijn gevallen engelen. Zijn medewerkers oefenen er hun macht uit via allerlei paranormale genees-praktijken, meditatietechnieken en verschijningen. Het duister presenteert zich vaak als een helder licht.

Schrijver Jan Huitema verlangt ernaar dat de dienst van genezing en bevrijding haar plaats in de kerk terugkrijgt. In dit boek waarschuwt hij voor de gevaren van het bovennatuurlijke, en wijst hij de enige richting die hoopgevend is: Jezus Christus, God de Zoon. Waar Hij met zijn licht binnenkomt, moeten de zolderbewoners van deze wereld wijken. Alleen bij Hem kunnen mensen werkelijk vinden wat zij nodig hebben.

Jan Huitema (1944) studeerde theologie in Groningen en woont als emeritus-predikant in Drachten. Hij is voorzitter van de werkgroep Genezing en bevrijding van het Evangelisch Werkverband en leerde dit onderdeel van het gemeentewerk kennen in het landelijke Oasewerk.

We Drink from Our Own Wells

Taal: engels

Auteur: Gustavo Gutierrez

After twenty years, We Drink from Our Own Wells remains a classic expression of Latin American spirituality by a pioneer of liberation theology. Starting from St. Bernard of Clairvaux's counsel to root spirituality in one's own experience, Gustavo Gutierrez outlines the contours of a spirituality rooted in the experience of the poor and their stuggle for life. His aim is to reflect on the contemporary road to holiness - the passage of a people through the solitude and dangers of the desert, as it carves out its own way in the following of Jesus Christ. This spiritual experience is the well from which we must drink. From it we draw the promise of resurrection.

Wees gegroet, Maria

Auteur: Bus
Op weg met kleuters

Hoe kun je met kleine kinderen tot Maria bidden en hun de betekenis van het Wees gegroet leren? Dit stevig kartonnen boekje met gelamineerde bladen vertaalt dit belangrijke gebed op een toegankelijke manier: heel eenvoudig, regel voor regel, door uit te gaan van de gevoelens van kinderen. Het leert kinderen om de moeder van Jezus te vertrouwen als een moeder, een zusje of vriendin. De afbeeldingen helpen bij het begrijpen van de woorden.

Weet hoe je heet!

Auteur: --
365 Namen en Heiligen

Weg van Boeddha

Auteur: Kamphuis

Jarenlang was Martin Kamphuis gefascineerd door het Tibetaans boeddhisme. In India en Nepal onderwierp hij zich aan strenge leefregels van monniken en goeroes. Terug in Nederland voltooide hij een studie Psycologie en vond hij aansluiting bij de wereld van New Age en Esoterie.
In een Amsterdamse woonboot vestigde hij een alternatief therapeutisch 'rebirthing'-centrum. De innerlijke verlichting waar hij naar op zoek was, bleef echter uit. Sterker nog: bij alle krampachtige pogingen om het boeddhistische ideaal van barmhartigheid te bereiken, werd hij steeds opnieuw geconfronteerd met de weerbarstige, realiteit en zijn persoonlijke tekortkomingen. Een bezoek aan Australie zette de geestelijke wereld van Martin en zijn Duitse vriendin Elke volledig op z'n kop...