iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL): € 2.95 DHL PostNL GDPR/AVG
ISBN: 9789021535326
Kijk op Boeken Auteur: Graham-Dixon

De renaissance is wat creatieve en intellectuele prestaties betreft een van de indrukwekkendste periodes uit de geschiedenis. Die `geniale tijd´ heeft van het begin in de 13e eeuw tot het hoogtepunt in het 16e-eeuwse Rome een aantal van de meest fascinerende en dynamische kunstenaars van alle tijden voortgebracht: Donatello, Michelangelo, Rafaël, Titiaan en Leonardo da Vinci.
In zijn avontuurlijke nieuwe boek geeft de bewonderde kunstcriticus Andrew Graham-Dixon een verfrissend beeld van deze opwindende periode uit de kunstgeschiedenis en stelt hij veel mythen en misvattingen rond de renaissance ter discussie. De Italiaanse geleerden die als eersten van de renaissance droomden, wilden de geest van de Klassieke Oudheid doen herleven na het duister van de Middeleeuwen en Byzantium. Volgens Graham-Dixon vormde de renaissance echter eerder een hoogtepunt dan een volledige afwijzing van die oudere invloeden.
Andrew Graham-Dixons herwaardering van de renaissance begint in de Middeleeuwen met de inwerking van de franciscaanse beweging op de schilderkunst in Italië, en neemt ons vervolgens mee naar de belangrijkste momenten van de renaissance. Daarbij concentreert hij zich op de voornaamste beeldende kunstenaars en architecten van die tijd: de vroege renaissance in Florence (Giotto, Masaccio, Donatello, Brunelleschi), de noordelijke renaissance (Dürer, Cranach, Brueghel), Venetië (Titiaan, Palladio, Tintoretto) en de hoge renaissance in Rome (Michelangelo, Leonardo da Vinci en Rafaël).
Renaissance geeft bovendien een beeld van de grote sociale en artistieke veranderingen van de tijd waarin die kunstenaars werkten, en behandelt de machtsstrijd tussen de renaissanceheersers van de Italiaanse stadstaten, de franse veldtochten in Italië, de uitvinding van de boekdrukkunst, en de opkomst van het protestantisme. Met zijn duidelijke, zeer originele en vaak uiterst onderhoudende beschrijvingen van de werken zelf - en de begeleidende illustraties - brengt Andrew Graham-Dixon een van de schitterendste periodes uit de geschiedenis ook werkelijk tot leven.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

€0,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage
Verzending: Voor 16.00u besteld, vandaag nog verzonden met DHL of PostNL.
Verzendkosten
 1. Nederland: € 2,95 aan huis met DHL of PostNL
 2. Belgie: € 9,- aan huis met PostNL
Levertijden
 1. Bestellingen worden dagelijks verzameld en verzonden
 2. Levertijd met DHL: 1-2 werkdagen
 • library_books Kenmerken
  NUR 680
  Aantal pagina's 336 pagina's
  Afmetingen 24,9 x 18 x 2,7 cm
  Auteur A. Graham-Dixon
  Auteur Graham-Dixon
  Bindwijze Hardcover
  Category Boeken
  Category Geschiedenis
  Category Geschiedenis & Maatschappij
  Druk 1
  Rubriekspad <Boeken><Geschiedenis & Maatschappij><Geschiedenis>
  Illustraties Nee
  Uitgever Kosmos Uitgevers
  ISBN13 9789021535326
  Taal dut
  Vertaler bLOK
  Publicatiedatum 20020101
  Taal Nederlandstalig
  Verschijningsdatum juni 2002
  Vertaald door M. Blok
 • label Onderwerpen