iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Helaas hebben we op dit moment geen exemplaar van dit boek liggen.

ISBN: 9789023001980
Per Boek Wijzer Auteur: Cowles

Toen Napoleon in het najaar van 1806 het keurvorstendom Hessen-Kassel bezette, zal hij nauwelijks vermoed hebben dat hij daarmee de grondslag legde voor een imperium dat niet alleen veel machtiger zou worden dan het zijne, maar dat hem ook ver zou overleven en grote invloed in Europa zou blijven uitoefenen. De stichter van dit imperium was Mayer Amschel Rothschild, een eenvoudig koopman in gebruikte goederen uit het getto van Frankfort, met belangstelling voor oude munten, die vijf pientere zonen en bijzonder ambitieuze plannen had. Omstreeks 1820 waren deze plannen werkelijkheid geworden en was de naam Rothschild uitgegroeid tot een symbool van gewiekst koopmanschap, rijkdom en macht. Mayers zonen — Amschel, Salomon, Nathan, Carl en James — waren niet alleen door de keizer van Oostenrijk in de adelstand verheven, maar speelden op politiek en economisch gebied achter de schermen een belangrijke rol in Europa. Vanuit hun in strategisch opzicht bijzonder gunstig gelegen kantoren in Frankfort, Wenen, Londen, Napels en Parijs sloegen zij de ontwikkeling nauwlettend gade.

Het waren de Rothschilds die Wellingtons veldtocht in Spanje financierden en die later het geld op tafel brachten waarmee de Engelsen hun aandelen Suezkanaal kochten. Toch waren zij er gedurende de hele negentiende eeuw in de eerste plaats op uit de status-quo in Europa te handhaven, omdat zij er als internationaal samenwerkende bankiers alleen maar bij gebaat waren de vrede tussen Frankrijk, Engeland, Pruisen en Oostenrijk te bewaren. En hoewel het aantal filialen na verloop van tijd tot drie daalde, bleven de Rothschilds geschiedenis maken en hun voornaamste vruchten — zonen — voortbrengen. Als bankiers, parlementsleden, zionisten, collectioneurs, mecenassen, bouwers van kapitale woonhuizen, intieme vrienden van koningen en presidenten, intellectuelen, sportslieden, auteurs, wijnbouwers en excentriekelingen bleven deze hedendaagse Medici's onder alle omstandigheden hun vorstelijke allure behouden, of zij nu model zaten voor Delacroix en Ingres, zoals baron James en zijn beeldschone vrouw Betty, een gouden harp voor hun dochter kochten zoals Nathan, met een zebrawagen door Londen reden zoals Lionel Walter, de Palestijnse woestijn lieten ontginnen zoals Edmond of tijdens de eerste wereldoorlog ambulances voor de frontsoldaten ontwierpen zoals Henri.

Dit boek bevat 32 pagina's illustraties in kleur en 120 in zwart-wit afgebeelde portretten, schilderijen, tekeningen, karikaturen en foto's, waarvan er vele nooit eerder voor publikatie werden vrijgegeven. Een fascinerend verhaal over een zowel hoogst begaafd als hoogst merkwaardig geslacht.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

Gratis verzenden
Uw boek wordt morgen verzonden.
 • library_books Kenmerken
  NUR 600
  Auteur Cowles
  Bindwijze Hardcover
  Category School & Studie
  Category Boeken
  Category School & Studie overig
  Druk 1
  Druk 1e druk
  Rubriekspad <Boeken>
  Rubriekspad <School & Studie><School & Studie overig>
  Illustraties Nee
  ISBN10 9023001982
  EAN13/ISBN13 9789023001980
  ISBN13 9789023001980
  Taal dut
  Taal Nederlands
  Uitgever Gottmer Uitgevers Groep B.V.
 • label Onderwerpen