iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Senioren / Rouwen

Toon als           
Volgorde

LEuke IQ raadsels

Auteur:

Welke drie laatste cijfers zijn niet duidelijk gedrukt op het onderste flacon? Op welk grondvlak (1-9) plaats je de kleine kubus? Welke computerchip (A-F) is fout gemonteerd op de printplaat? Wie zijn grijze materie eens goed wil laten kraken zal de visuele denkspelletjes in 'BrainSnackii Leuke IQ raadsels', met open armen verwelkomen. Dit boek zit boordevol amusante visuele puzzels en breinbrekers, van gemakkelijk tot moeilijk. Goed voor dagen denkplezier voor het hele gezin. Achteraan in het boek vind je alle oplossingen en als je het antwoord op een opgave niet direct vindt, dan zetten wij je een eind op weg met een waardevolle tip. We wensen je alvast veel denkplezier.

Levenslessen

Auteur: Elisabeth Kübler-Ross

Iedereen stelt zichzelf op een zeker moment de vraag: 'Is dit hoe ik mijn leven wil leven?' Het leven is kort, en vaak ontdekken we pas achteraf - soms te laat - wat we echt belangrijk vinden. brIn Levenslessen - haar eerste boek over het leven - laat Elisabeth Kübler-Ross samen met David Kessler zien hoe we ons leven in al zijn volheid kunnen beleven. Uit hun jarenlange ervaring met stervenden komen zij tot een aantal praktische en spirituele lessen voor het leven. Van de les van de liefde tot de les van het geluk leren zij ons over angst, hoop en relaties - en over hoe wij tevreden kunnen zijn met het leven dat we leiden. brElisabeth Kübler-Ross (1926-2004) was een wereldberoemde medicus, psychiater en thanatoloog. Zij kreeg bekendheid door haar werk met kinderen en aidspatiënten, en introduceerde de hospitiumbeweging in de Verenigde Staten. Haar boeken zijn vertaald in meer dan twintig landen. brDavid kessler is deskundige op het gebied van de laatste levensfase en heeft honderden mensen begeleid in die periode van hun leven. Van zijn hand verscheen eerder Het recht om waardig te sterven, dat in elf talen werd vertaald. br'In dit krachtig verwoorde verhaal laten de auteurs zien dat echte genezing verder gaat dan lichamelijk herstel. ' - Booklist

Medische besluitvorming aan het einde van het leven

Auteur: van der Wal / van der Heide e.a.
de praktijk en de toetsingsprocedure euthanasie

Euthanasie, hulp bij zelfdoding en andere medische beslissingen rond het levenseinde zijn regelmatig onderwerp van debat in de maatschappij, politiek en gezondheidszorg. Actuele thema's hierbij zijn verzoeken om euthanasie van patiënten zonder ernstige aandoening ('klaar-met-leven'), het omgaan met een euthanasieverklaring van demente patiënten, terminale sedatie, palliatieve zorg, levensbeëindigend handelen bij minderjarigen en de toetsingsprocedure. Dit boek levert een belangrijke bijdrage aan het debat doordat het een grote hoeveelheid nieuwe gegevens over de praktijk van medische besluitvorming aan het einde van het leven en over de toetsingsprocedure euthanasie bevat.

Nauwkeurig is in kaart gebracht hoe vaak euthanasie, hulp bij zelfdoding en andere medische beslissingen rond het levenseinde voorkomen en welke soorten patiënten en artsen daarbij zijn betrokken. Daarnaast is de toetsingsprocedure euthanasie 1998-2002 geëvalueerd. Hierbij wordt aandacht besteed aan het melden door artsen van euthanasie en hulp bij zelfdoding en aan de wijze waarop de regionale toetsingscommissies en het Openbaar Ministerie de gemelde gevallen toetsen. Ook zijn ervaringen en opvattingen van artsen, nabestaanden, leden van de toetsingscommissies, andere betrokkenen en de algemene Nederlandse bevolking in kaart gebracht. Aangezien vergelijkbaar onderzoek ook heeft plaatsgevonden in 1990/1991 en 1995/1996 was het mogelijk veranderingen in de tijd in beeld te brengen.

Deze gegevens zijn verzameld in het kader van de evaluatie van de toetsingsprocedure euthanasie 1998-2002, in opdracht van de Ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Justitie.

Met lege handen

Auteur: Cuisinier
Vrouwen over het verlies van hun baby's in de zwangerschap of rond de bevalling

Dit boek gaat over de gevoelens en ervaringen van vrouwen die een miskraam of het overlijden van hun baby rond de geboorte hebben meegemaakt. Hoe verwerk je het als ouder als de baby, naar wiens komst je zo had uitgekeken, gestorven blijkt te zijn?
Wat gaat er in je om? Wat kun je doen om te proberen het verlies te verwerken? Hoe lang duurt het voor je hebt aanvaard dat de baby er niet meer is? Kom je ooit echt over het verlies heen? Hoe reageren familieleden en vrienden op het verlies? Hoe zijn de reacties van hulpverleners: van de artsen, verpleegkundigen en anderen die erbij betrokken zijn? Wat kun je doen als je het gevoel hebt dat je in het verdriet blijft steken? Deze en andere vragen komen in dit boek aan de orde.

Mijn kleinkind uit een ver land


Auteur: M. de Jongh
ervaringen van grootouders van adoptiekinderenkind uit een ver land

Opa en oma worden is een unieke gebeurtenis. Helemaal wanneer je kleinkind uit een ander land komt en je de baby niet direct vanaf de geboorte meemaakt. Dikwijls betekent de start van het adoptieproces een hernieuwde kans op een kleinkind in de familiekring. Veel grootouders weten niet hoe ze zich moeten voorbereiden als hun kinderen met adoptieplannen komen. Hoe gaan zij om met hun eigen emoties en die van de aanstaande ouders? En hoe reageert de omgeving?

Mijn kleinkind uit een ver land schetst een duidelijk overzicht van de adoptieprocedure in Nederland en Belgie en bevat vele ervaringsverhalen van grootouders van kleurrijke kleinkinderen. Daarnaast bevat het boek ook handige tips en adressen - een eerlijk en intens boek voor iedereen die meer wil weten over adoptie.

Omgaan met sterven

Auteur: Marjan van den Berg

Dit boek nodigt uit om te praten over ervaringen met stervenden. Zodoende kun je leren op een menselijke manier om te gaan met de dood. Daarnaast is het boek bedoeld om ervaringen met sterven te verdiepen. Het laat tevens de waarde zien van goede zorg aan stervenden en hun nabestaanden.

Oog in oog met de dood

Auteur: William E. Hablitzel
Een ander perspectief op het leven

Als arts en hulpverlener word je regelmatig met mensen met levensbedreigende aandoeningen geconfronteerd. Dit overkwam ook William Hablitzel in zijn medische loopbaan. In dit boek heeft hij zijn ervaringen met mensen opgetekend die op de drempel van de dood stonden, ervaringen die hem diep hebben geraakt en hem in contact hebben gebracht met de wijsheid van het leven zelf. Oog in oog staan met een levensbedreigende ziekte of het naderende einde geeft vaak een totaal ander perspectief op het leven. Aan de hand van de aangrijpende en vaak ontroerende verhalen van zijn patiënten deelt de auteur de door hem opgedane levensinzichten met de lezer. Dit boek gaat dus niet zozeer over de dood, maar juist over de waarde van het leven waarvan we ieder moment intens zouden kunnen genieten.

Dit boek geeft een nieuwe betekenis aan de woorden leven en sterven

Papa, waar ben je?

Auteur: Anne Remijn

Ontroerend en persoonlijk verhaal van een dochter over het dementieproces van haar vader. Voor alle mantelzorgers die zoeken naar herkenning. Voor alle mantelzorgers die niet willen wachten tot het te laat is, maar die met een niet pluisgevoel op zoek willen naar informatie en hulp. Voor professionals die familie willen bijstaan en begrijpen.

Als hij onverwachts uit de trein stapt en een dag lang vermist wordt, is het duidelijk voor mijn familie: dit kan zo niet langer, er moet iets gebeuren. Dementie is het leven van mijn vader binnengeslopen en daarmee dat van ons. Autorijden wordt onverantwoord, maar hoe regelen we dat? Ga je nog naar een feestje met iemand die het niet meer begrijpt? Hoe krijgen we mijn vader naar een dagopvang en wat is een geschikte plek? Medicijnen verdwijnen en zorgen voor veel onrust, kan dit ook anders? Wie lost mijn moeder af als ze even de deur uit moet zonder mijn vader? Wat moeten we doen als mijn vader steeds wegloopt? Wat te doen tegen nachtelijke onrust? Kun je liegen tegen je demente vader? Wanneer moeten we gaan denken aan wonen in een verpleeghuis? Wanneer wordt het te gevaarlijk thuis? Kun je je ouders die vijftig jaar getrouwd zijn uit elkaar halen? Hoe regel je de verhuizing? Wat mag je verwachten van een verpleeghuis? Hoe vaak moet je op bezoek gaan en neem je de kleinkinderen nog mee?

In de persoonlijke verhalen vertelt Anne Remijn hoe dit proces bij haar vader verliep en laat ze onderwerpen die menigeen tegenkomt als een familielid dementeert de revue passeren. De verhalen worden afgewisseld door gedichten, waarin ze op ontroerende wijzen haar gevoelens beschrijft.

Anne Remijn (1967) was leerkracht en is nu rouw en verliesbegeleider in haar praktijk Eb en Vloed. Ze schrijft gedichten en verhalen.