iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
De nieuwe editie van 'Ontdek je gebruiksaanwijzing' is uit! Koop hier een gesigneerde versie. Lees hier meer over het beïnvloeden van je spanning!.

Senioren / Rouwen

Toon als           
Volgorde

In mijn hart brand ik een kaarsje voor jou

Auteur: Heidi Woweries
een handreiking om nieuwe levensmoed te vinden bij rouw en verdriet


Een boek in de taal van liefde
dat moed geeft en een handreiking is
om verder te kunnen gaan.

Toen haar moeder, die ook haar beste vriendin was, onverwachts stierf, stortte de wereld van de schrijfster in. Stap voor stap 'werkt' zij zich door haar verdriet heen, vindt zij haar weg terug naar het dagelijks leven en lukt het haar uiteindelijk weer vreugde te ervaren en weer te lachen.

Verdriet en wanhoop worden geleidelijk omgezet in nieuwe levensmoed. Het boek reikt troostend de hand wanneer het verdriet nog vers is, maar zal diegenen die reeds langer treuren om het verlies van een geliefde eveneens tot hulp zijn. Het bevat raadgevingen die direct in het dagelijks leven kunnen worden toegepast.

Heidi Woweries ontving veel steun en hulp toen ze plotseling een dierbare verloor. Dit gaf haar zoveel nieuwe levensmoed, dat ze besloot iets terug te doen en een boek te schrijven om andere mensen in hun rouwproces terzijde te staan.

Jong verlies

Auteur: Fiddelaers-Jaspers
handreiking voor het omgaan met rouwende kinderen

Leren omgaan met de dood is een onderdeel van de opvoeding. Maar wanneer kinderen en jongeren van dichtbij met de dood geconfronteerd worden, gaan we vaak te gemakkelijk aan hen voorbij. Niet voor niets worden ze wet eens de 'vergeten rouwenden' genoemd. Riet Fiddelaers-Jaspers benadrukt dat we kinderen en jongeren juist bij de dood moeten betrekken en hun verdriet serieus te nemen hebben. Geïllustreerd met aangrijpende, herkenbare voorbeelden adviseert zij in kwesties als: hoe vertel ie aan kinderen dat iemand dood is gegaan? Neem je hen mee op rouwbezoek en naar de uitvaart? Wat zijn de gevolgen van een ernstig verlies voor de ontwikkeling van kinderen? Hoe gaan kinderen en jongeren met verlies om en hoe kunnen we hen daarin bijstaan? Jong verlies is een belangrijke, praktische steun voor ouders, leerkrachten, mensen die in de zorgsector werken en andere betrokkenen bij de opvang en begeleiding van kinderen in rouw.

LEuke IQ raadsels

Auteur:

Welke drie laatste cijfers zijn niet duidelijk gedrukt op het onderste flacon? Op welk grondvlak (1-9) plaats je de kleine kubus? Welke computerchip (A-F) is fout gemonteerd op de printplaat? Wie zijn grijze materie eens goed wil laten kraken zal de visuele denkspelletjes in 'BrainSnackii Leuke IQ raadsels', met open armen verwelkomen. Dit boek zit boordevol amusante visuele puzzels en breinbrekers, van gemakkelijk tot moeilijk. Goed voor dagen denkplezier voor het hele gezin. Achteraan in het boek vind je alle oplossingen en als je het antwoord op een opgave niet direct vindt, dan zetten wij je een eind op weg met een waardevolle tip. We wensen je alvast veel denkplezier.

Levenslessen

Auteur: Elisabeth Kübler-Ross

Iedereen stelt zichzelf op een zeker moment de vraag: 'Is dit hoe ik mijn leven wil leven?' Het leven is kort, en vaak ontdekken we pas achteraf - soms te laat - wat we echt belangrijk vinden. brIn Levenslessen - haar eerste boek over het leven - laat Elisabeth Kübler-Ross samen met David Kessler zien hoe we ons leven in al zijn volheid kunnen beleven. Uit hun jarenlange ervaring met stervenden komen zij tot een aantal praktische en spirituele lessen voor het leven. Van de les van de liefde tot de les van het geluk leren zij ons over angst, hoop en relaties - en over hoe wij tevreden kunnen zijn met het leven dat we leiden. brElisabeth Kübler-Ross (1926-2004) was een wereldberoemde medicus, psychiater en thanatoloog. Zij kreeg bekendheid door haar werk met kinderen en aidspatiënten, en introduceerde de hospitiumbeweging in de Verenigde Staten. Haar boeken zijn vertaald in meer dan twintig landen. brDavid kessler is deskundige op het gebied van de laatste levensfase en heeft honderden mensen begeleid in die periode van hun leven. Van zijn hand verscheen eerder Het recht om waardig te sterven, dat in elf talen werd vertaald. br'In dit krachtig verwoorde verhaal laten de auteurs zien dat echte genezing verder gaat dan lichamelijk herstel. ' - Booklist

Medische besluitvorming aan het einde van het leven

Auteur: van der Wal / van der Heide e.a.
de praktijk en de toetsingsprocedure euthanasie

Euthanasie, hulp bij zelfdoding en andere medische beslissingen rond het levenseinde zijn regelmatig onderwerp van debat in de maatschappij, politiek en gezondheidszorg. Actuele thema's hierbij zijn verzoeken om euthanasie van patiënten zonder ernstige aandoening ('klaar-met-leven'), het omgaan met een euthanasieverklaring van demente patiënten, terminale sedatie, palliatieve zorg, levensbeëindigend handelen bij minderjarigen en de toetsingsprocedure. Dit boek levert een belangrijke bijdrage aan het debat doordat het een grote hoeveelheid nieuwe gegevens over de praktijk van medische besluitvorming aan het einde van het leven en over de toetsingsprocedure euthanasie bevat.

Nauwkeurig is in kaart gebracht hoe vaak euthanasie, hulp bij zelfdoding en andere medische beslissingen rond het levenseinde voorkomen en welke soorten patiënten en artsen daarbij zijn betrokken. Daarnaast is de toetsingsprocedure euthanasie 1998-2002 geëvalueerd. Hierbij wordt aandacht besteed aan het melden door artsen van euthanasie en hulp bij zelfdoding en aan de wijze waarop de regionale toetsingscommissies en het Openbaar Ministerie de gemelde gevallen toetsen. Ook zijn ervaringen en opvattingen van artsen, nabestaanden, leden van de toetsingscommissies, andere betrokkenen en de algemene Nederlandse bevolking in kaart gebracht. Aangezien vergelijkbaar onderzoek ook heeft plaatsgevonden in 1990/1991 en 1995/1996 was het mogelijk veranderingen in de tijd in beeld te brengen.

Deze gegevens zijn verzameld in het kader van de evaluatie van de toetsingsprocedure euthanasie 1998-2002, in opdracht van de Ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Justitie.

Met lege handen

Auteur: Cuisinier
Vrouwen over het verlies van hun baby's in de zwangerschap of rond de bevalling

Dit boek gaat over de gevoelens en ervaringen van vrouwen die een miskraam of het overlijden van hun baby rond de geboorte hebben meegemaakt. Hoe verwerk je het als ouder als de baby, naar wiens komst je zo had uitgekeken, gestorven blijkt te zijn?
Wat gaat er in je om? Wat kun je doen om te proberen het verlies te verwerken? Hoe lang duurt het voor je hebt aanvaard dat de baby er niet meer is? Kom je ooit echt over het verlies heen? Hoe reageren familieleden en vrienden op het verlies? Hoe zijn de reacties van hulpverleners: van de artsen, verpleegkundigen en anderen die erbij betrokken zijn? Wat kun je doen als je het gevoel hebt dat je in het verdriet blijft steken? Deze en andere vragen komen in dit boek aan de orde.

Mijn kleinkind uit een ver land


Auteur: M. de Jongh
ervaringen van grootouders van adoptiekinderenkind uit een ver land

Opa en oma worden is een unieke gebeurtenis. Helemaal wanneer je kleinkind uit een ander land komt en je de baby niet direct vanaf de geboorte meemaakt. Dikwijls betekent de start van het adoptieproces een hernieuwde kans op een kleinkind in de familiekring. Veel grootouders weten niet hoe ze zich moeten voorbereiden als hun kinderen met adoptieplannen komen. Hoe gaan zij om met hun eigen emoties en die van de aanstaande ouders? En hoe reageert de omgeving?

Mijn kleinkind uit een ver land schetst een duidelijk overzicht van de adoptieprocedure in Nederland en Belgie en bevat vele ervaringsverhalen van grootouders van kleurrijke kleinkinderen. Daarnaast bevat het boek ook handige tips en adressen - een eerlijk en intens boek voor iedereen die meer wil weten over adoptie.

Omgaan met sterven

Auteur: Marjan van den Berg

Dit boek nodigt uit om te praten over ervaringen met stervenden. Zodoende kun je leren op een menselijke manier om te gaan met de dood. Daarnaast is het boek bedoeld om ervaringen met sterven te verdiepen. Het laat tevens de waarde zien van goede zorg aan stervenden en hun nabestaanden.