iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Senioren / Rouwen

Toon als           
Volgorde

Tot u spreekt Jan Mulder

opkomst, verval en redding van het voetbal (en van mezelf)

Auteur: Jan Mulder

Dé ster van het WK 2014 in Brazilië was. . . Jan Mulder (nu ja, naast De Bruyne, Müller en Robben dan). Mulder was in de VRT-studio's zijn welsprekende zelf, spits en grappig, bijtend en badinerend. Dat briljante spreken over voetbal, dat doet hij nu ook in dit boek dat hij samen schreef met journalist Frank Buyse. Jan wordt er straks 70 en hij kijkt terug op de figuren uit België en Nederland die zijn loopbaan als voetballer en als analist getekend hebben: van Mance Seghers tot Cruijff en van Van Gaal tot Lukaku.
Die figuren zijn maar kapstokken om zijn beschouwingen over spitsen en trainers, over analisten en België-Holland, over de wereldbeker en vrouwen, over Brussel en Amsterdam te geven. Een leven van voetbal en veel meer.

Tot we elkaar in de hemel terugzien

Auteur: Anselm Grün

Tijd van rouw —Tijd van groei Afscheid nemen van een geliefde is pijnlijk. Ook al zeg je nog zo vaak dat zijn of haar dood niet onverwacht was, de pijn van het afscheid blijft. Je moet die pijn verdragen en uithouden. Je kunt niet meer met je geliefde persoon praten zoals tijdens vele goede gesprekken. Je kunt hem niet meer in de ogen zien, je zult hem nooit meer omarmen. Hij zal er niet zijn, wanneer je je alleen voelt. Vanuit zijn persoonlijke ervaringen als zielzorger en als psycholoog kent Anselm Grijn dit verdriet, deze pijn. Hij schreef er een troostend en bemoedigend boek over, hij wijst in het donker van de nacht de weg naar het licht.

Twee vleugels van dezelfde vogel

Auteur: Yoeke Nagel
de dood in het leven van Anneke

Doodgaan is moeilijk. Voor de stervende zelf, die het leven moet loslaten, en voor de omgeving, die de stervende moet loslaten. Anneke de Jong, 43 jaar, alleenstaande moeder van twee kinderen, was bijna twee jaar 'terminaal patiënt'. Ze 'wist' veel over de dood; over engelen, tunnels met licht en andere mooie dingen uit boeken. Maar praktische informatie ontbrak. 'Hoe kan ik me dan voorbereiden op hoe het lichaam aftakelt, terwijl de geest keihard werkt om af te ronden wat er nog ligt? De verzorging, de afhankelijkheid, de pijn, de woede, het verdriet, de wanhoop, de voorzichtige reacties van de buren, die niet snappen dat ik nou nog steeds niet dood ben. Gewoon, de dood in het dagelijks leven: als ik dat ergens had gezien, dan was ik misschien minder bang om te sterven. En als zoiets niet bestaat, dan wil ik dat laten zien,' besloot Anneke.

Zeventien maanden lang volgden daarom twee journalisten haar sterfproces. Michiel Wijnbergh legde in confronterende zwart-wit foto's vast hoe haar lichaam aftakelt, reageert op de naderende dood. Yoeke Nagel noteerde Annekes, vaak schokkend eerlijke, uitspraken. De kernachtige citaten van Anneke geven duidelijk weer hoe ze met zichzelf en met de gedwongen overgave aan de dood vocht. Ze marchandeerde met de dood, flirtte en koketteerde er soms mee, was er nieuwsgierig naar en bang voor, of ontkende gewoon glashard dat haar leven bijna afgelopen was. De sprekende foto's, gecombineerd met korte, heel persoonlijke teksten, geven een indringend sfeerverslag van de dood in het dagelijks leven. Zonder poespas, maar met liefde en toewijding gemaakt. Door het openhartige karakter ervan kan dit boek een kennismaking zijn met de dood, voor wie hem binnenkort zelf, in de directe omgeving of in de werksfeer ontmoet.

Van Dale Officieel Lingowoordenboek

Auteur:

Het Van Oale Officieel Lingowoordenboek is een absolut.
must voor liefhebbers van Lingo. Het bevat alle vijf-, zes-
en zevenletterwoorden. Door de handige indeling en het
systeem van duimblokjes kan ieder mogelijk woord
razendsnel gevonden worden. Ideaal voor meespelen,
onlinespelers of om mee te oefenen.
Actueel
Het enige officiele woordenboek voor Lingo
Gebaseerd op de 14e editie van de Grote Van Dale,
aangevuld met de laatste updates
In de officiële spelling 2005
Compleet en interessant
Alle 72.924 woorden van 5, 6 en 7 letters
Trefwoorden uit de elektronische Grote Van Dale.
aangevuld met alle mogelijke vervoegingen en
verbuigingen
Met de geschiedenis van Lingo en de officiele spelregel
Met speeltips
Handig
Heldere lay-out
Woordenlijst met duidelijke letters
Handig snelzoeksysteem

Verdriet en verlies geheeld

Auteur: van Praagh
in contact met overleden geliefden

Verdriet en verlies komen in elk mensenleven voor. Niet alleen de dood van dierbaren, ook gebeurtenissen als een scheiding, een levensbedreigende ziekte of het verlies van een baan kunnen mensen in een diep en schijnbaar blijvend verdriet storten. James van Praagh, het wereldberoemde medium, geeft goede raad aan talloze mensen in dergelijke situaties. Hij helpt het verdriet te erkennen, maar ook de weg omhoog weer te vinden. Heel bijzonder en heel effectief is daarbij zijn talent om in contact te komen met de geesten van overledenen. Vaak weet hij dierbaren op te roepen die een waardevolle spirituele boodschap hebben voor mensen in moeilijkheden. Met dit boek wil hij iedereen inspireren om op eigen kracht verdriet en verlies te verwerken en gesterkt verder te gaan.

Verdriet om verlies

Auteur: Jewett
Hoe kinderen te helpen bij de verwerking van scheiding, dood en adoptie

Er zijn veel situaties waarin kinderen afscheid moeten nemen: de dood van iemand van wie ze houden of de scheiding van hun ouders zijn daar slechts twee voorbeelden van. Maar ook een verhuizing, langdurige afwezigheid van een van beide ouders of verandering van pleeggezin kunnen bij een kin verlies reacties teweegbrengen. Kinderen kunnen op deze gebeurtenissen heel verschillend reageren. In dit boek worden de fasen van het rouwproces bij kinderen duidelijk beschreven, op de praktijk geënt en worden suggesties voor technieken om het praten met kinderen over verdriet en verlies gegeven om dit te vergemakkelijken.

Verhalen van rouw

Auteur: Fiddelaers-Jaspers
de betekenis van steun op school voor jongeren met een verlies ervaring

Jaarlijks blijven vele adolescenten (jongeren tusse nde 12 en 20 jaar) als rouwende achter na de dood van iemand in hun gezin. In deze studie van Riet Fiddelaers-Jaspers gaat het om jongeren in het voorgezet onderwijs die een verlies in het gezin hebben meegemaakt.

Rouw word bij jongeren vaak niet opgemerkt; ze verbergen hun verdriet, ze willen niet 'anders' zijn dan hun vrienden, ze zijn bang er niet bij te horen en ze willen hun rouwende ouders niet extra belasten. Van belang is de steun die de adolescent om zich heen ervaart van vrienden, klasgenoten en op school. Asl steun kunnen ook professionele interventies plaatsvinden, zoals begeleiding door een leerlingbegeleider of het meedoen aan een supportgroep voor rouwende leerlingen op school.

In hetkader van deze studie werd het effect onderzocht van twee interventies: een supportgroep voor lotgenoten op school en een gestructureerde vorm van zelfreflectie, de ZKM-JV. Er werd gewerkt met een controlegroep van rouwende jongeren. een van de meest opmerkelijke gegevens uit de studie is dat alle vormen van aandacht, zelfs uitsluitend aanbieden van vragenlijsten zoals in de controlegroep gebeurde, positieve invloed lijken te hebben op het welbevinden van de jongeren.

Verlieskunde

Auteur: de Monnink
Handreiking voor de beroepspraktijk

Verlies is geen probleem of ziekte, maar een transitieproces waar steun bij nodig is. Of het nu gaat om afscheid nemen van een overledene, van je eigen gezondheid, van een lichaamsdeel, van je land van herkomst of van je toekomstperspectief: voor mensen die met verlies te maken krijgen, is zorgvuldige support onmisbaar.
Professionals bieden support als die steun onvoldoende geboden kan worden door de eigen omgeving. Voor de professionele verliesbegeleider zijn er veel vragen om rekening mee te houden: Welke behoeften hebben mensen die verlies ondervinden? Welke breinfuncties reguleren de rouwbehoeften en daarmee het rouwgedrag? Welke verliesbegeleidingsmethoden zijn er en hoe word je daarin competent? Hoe stimuleer je de informele support vanuit de directe omgeving? Hoe kun je rouwenden effectief opvangen in de eerstelijnszorg, op scholen, in bedrijven, in zorginstellingen? Verlieskunde geeft antwoord op deze en vele andere vragen.

Nieuw in deze geheel herziene druk is dat drie soorten behoeften van rouwenden (survivalbehoeften, affectieve en reflectieve behoeften) het uitgangspunt zijn, zowel voor de beschrijving van de individuele verliesbegeleiding, voor de support vanuit het sociale netwerk als voor de verliesbegeleidingsmethoden. Het behoeftegerichte transitiemodel, gebaseerd op neuro- en sociaalwetenschappelijk onderzoek, is de rode draad. De cliënt en diens behoeften staan steeds centraal, en niet de 'toevallige methode' van de begeleider. Verlieskunde is bedoeld voor verpleegkundigen, artsen, maatschappelijk werkers, psychologen, sociaalpedagogische hulpverleners, arbeidsdeskundigen, coaches en counselors, reddingswerkers, pastoraal werkers, onderwijsgevenden, rechters, managers, journalisten en studenten in opleiding voor deze beroepen.

Herman de Mönnink is grondlegger van de verlieskunde in het Nederlandse taalgebied. Hij heeft jarenlange therapie-ervaring als GZ-psycholoog, rouwtherapeut en traumatherapeut. Daarnaast is hij docent en trainer verlieskunde op post-hbo-opleidingen en universitair niveau op het gebied van verlieskunde en multimethodisch maatschappelijk werk.