iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
De nieuwe editie van 'Ontdek je gebruiksaanwijzing' is uit! Koop hier een gesigneerde versie. Lees hier meer over het beïnvloeden van je spanning!.

Studieboeken

Toon als           
Volgorde

Ya Hai Yo

Auteur: C. Cochius
geillustreerde liedjes over helden van ver en dichtbij

Zin in zin

Auteur: de Leeuw
Levensbeschouwing en Ethiek Tweede Fase Havo/VWO

Zin in zin is een methode levensbeschouwing die op vernieuwende wijze rekening houdt met de onderwijskundige benadering binnen het tweedefase-onderwijs. Algemene doelstelling De belangrijkste doelstelling van Zin in zin is om leerlingen te stimuleren hun eigen levensbeschouwelijke en ethische identiteit (verder) te ontwikkelen en in praktijk te brengen. De methode wil leerlingen gevoelig maken voor de feitelijke aanwezigheid van levensbeschouwing en ethiek in interpersoonlijke relaties, de samenleving en in beroepssituaties. Ook leren de leerlingen om de werking van levensbeschouwing in de praktijk te duiden, te beoordelen en te praktiseren. Didactische formule Zin in zin is zodanig opgezet dat de leerling het boek in principe volledig zelfstandig kan bestuderen. Aan het begin van ieder hoofdstuk worden duidelijke leerdoelen geformuleerd en de teksten, vragen en opdrachten zijn logisch opgebouwd en in toegankelijke taal geschreven. Het boek is bovendien voorzien van een uitgebreide index van namen en begrippen om zelfstudie te vergemakkelijken.

De methode is hierdoor zowel bruikbaar voor docenten die een meer klassieke didactiek hanteren als voor leerkrachten die kiezen voor een ver doorgevoerde vorm van zelfstandig studeren.

Zwakzinnigheid, autisme en aan autisme verwante stoornissen

Auteur: Kraijer
classificatie, diagnostiek, prevalentie, specifieke problematiek, opvoeding en behandeling