iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Taal / Muziek

Toon als           
Volgorde

Colloquial Latvian

Auteur: The Complete Course for Beginners

This new edition of Colloquial Latvian has been completely rewritten to make learning Latvian easier and more enjoyable than ever before! Specially written by experienced teachers for self-study or class use, the course offers a step-by-step approach to written and spoken Latvian. No prior knowledge of the language is required. What makes Colloquial Latvian your best choice in personal language learning? interactive - lots of exercises for regular practice clear - concise grammar notes practical - useful vocabulary and pronunciation guide complete - including answer key and reference section. By the end of this rewarding course, you will be able to communicate confidently and effectively in Latvian in a broad range of everyday situations. Audio material to accompany the course is available to download free in MP3 format from www.routledge.com/cw/colloquials. Recorded by native speakers, the audio material features the dialogues and texts from the book and will help develop your listening and pronunciation skills.

Componisten van A tot Z

Auteur:
1300 componisten van klassieke muziek van A tot Z

Dit lexicon van componisten van klassieke muziek omvat bijna tien eeuwen compositiegeschiedenis, met biografieën van zo'n 1300 componisten; van de eersten wier namen wij slechts kennen uit de overlevering tot de eigentijdse op de drempel van het derde millennium, van Perotinus tot Peter-Jan Wagemans. Achterin is een woordenlijst opgenomen om vaktermen te verklaren. Bij iedereen die nieuwsgierig is naar de personen achter de klinkende muziek, mag componisten van a tot z dus niet in de boekenkast ontbreken!

Componistenlexicon deel 1: A-O

Auteur: Willemze

Uniek naslagwerk over de componisten van alle tijden en alle landen, in twee fraaie gebonden delen. Met dit Componistenlexicon schiep de bekende muziekpedagoog en -publicist Th. Willemze weer een omvangrijk, geheel nieuw en oorspronkelijk werk, dat voor elke muziekliefhebber van groot belang zal zijn. U maakt hier kennis met het leven en het werk van niet minder dan ca. 3700 componisten in alfabetische volgorde, variërend van verdienstelijke, maar betrekkelijk onbekende meesters tot de beroemdste genieën.

Componistenlexicon deel 2: P-Z

Auteur: Willemze

Uniek naslagwerk over de componisten van alle tijden en alle landen, in twee fraaie gebonden delen. Met dit Componistenlexicon schiep de bekende muziekpedagoog en -publicist Th. Willemze weer een omvangrijk, geheel nieuw en oorspronkelijk werk, dat voor elke muziekliefhebber van groot belang zal zijn. U maakt hier kennis met het leven en het werk van niet minder dan ca. 3700 componisten in alfabetische volgorde, variërend van verdienstelijke, maar betrekkelijk onbekende meesters tot de beroemdste genieën.

Componistenreeks wagner

Auteur: Hans Mayer & Jos Van Leeuwen

Wagner is een boek van Hans Mayer

Componistenreeks: Handel

Auteur: van Leeuwen
George Frideric Handel (1685-1759)

Aan de hand vna authentieke documenten (brieven, getuigenissen van tijdgenoten kranteberichten)wordt in dit boek een levendig beeld geschetst van Handels persoonlijkheid en zijn loopbaan als componist, uitvoerned kusntenaar en ondernemer: van zijn start als kerkmusicus in het provinciale Halle, via de 'tussenstations' Hamburg, Rome en Hannover, tot de gloriejaren van de Italiaanse opera in Londen (waarop Handel enkele decennia lang zijn stempel heeft gedrukt) en de bekroning van zijn carrière in een aantal onsterfelijke oratoria.
Maar niet uitsluitend succes was zijn deel: er waren heftige conflicten rondom zijn persoon en werk, en op het hoogtepunt van zijn roem heeft hij moeten accepteren dat zijn talrijke opera's bij het publiek uit de gratie raakten.
Een complete oevrecatalogus, een bibliografie, een chronologisch overzicht over de periode 1685-1759 (waarin opgenomen een volledige opsomming van alle uitvoeringen van Handels opera's en oratoria in deze jaren) en een encyclopedisch personenregister maken dit boek tot een betrouwbaar en up-to-date naslagwerk.

Contact!

Auteur: Elsbeth Leeuw

Het tekstboek (met drie audio-cd’s met luistermateriaal) bestaat uit acht hoofdstukken. De hoofdstukken bestaan allemaal uit drie delen (A, B en C). Elk deel behandelt een subthema van het hoofdthema. De thema’s sluiten nauw aan bij de belevingswereld van de beginnende cursist.

Elk hoofdstuk begint met een introductiepagina. Op deze pagina staan de titel van het hoofdstuk, de thema’s en de functies. Daarnaast introduceren foto’s het thema van het hoofdstuk. In het bijbehorende hoofdstuk in het werkboek staat een opdracht bij deze foto’s.
Na de introductiepagina volgen de oefeningen. In het tekstboek staan oefeningen voor alle vaardigheden. Er is relatief veel aandacht voor spreekvaardigheid. Ter bevordering van de communicatie werken cursisten in tweetallen, kleine groepjes of met de hele groep met rollenspellen, conversatie en spelletjes. Er is veel afwisseling in werkvormen en soorten oefeningen zodat de cursisten hun interesse vasthouden. In de klassikale lessen zal veel gewerkt worden met het tekstboek, terwijl cursisten het werkboek voornamelijk zelfstandig zullen doorwerken.

Bij de oefeningen staan symbolen, zodat direct duidelijk is om wat voor soort opdracht het gaat: luisteropdracht, kettingoefening (spreekoefening), spreekoefening in tweetallen, spreekoefening in drietallen, spreekoefening in groepjes, oefening met een kopieerblad. Naast deze oefeningen komen de volgende elementen in elk hoofdstuk van het tekstboek terug: notities, aanvulschema’s, uitdrukkingen, uitspraak, grammatica- en idioom-overzicht, can-do-statements.

Het tekstboek bevat drie bijlagen: de transcripties van de luisterteksten uit het tekstboek, het grammaticaoverzicht, waarin de behandelde grammatica op thema staat gerangschikt, en een lijst met onregelmatige verba.

Contact! is ontwikkeld in samenwerking met een team van zeer ervaren NT2-medewerkers van Radboud in'to Languages, het expertisecentrum van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Coverstory

Auteur: Wim Kingma
De mooiste verhalen van coverbands

Als gitarist heb ik vanaf mijn twintigste in verschillende coverbands gespeeld en in bijna elke uithoek van ons land, zelfs in het buitenland, op de planken gestaan.

Soms voor een uitbundige zaal met meer dan duizend man, waarvoor onze apparatuur absoluut niet toereikend was, een andere keer met een gigantische licht- en geluidsinstallatie met twee man bediening voor uiteindelijk slechts de uitbater en een handjevol personeel.
Over elk optreden valt wel een verhaal te vertellen; in kroegen, op bruiloften, kermissen en bedrijfsfeesten, maar ook over het met z'n allen uren en uren onderweg zijn in een bus vol apparatuur, ontmoetingen met andere bandjes bij tankstations om drie uur 's nachts, ruzies en romances binnen de band en met het publiek, heftige discussies over het repertoire en de te volgen muzikale richting, dagenlang doorbrengen in de oefenruimte, lege of juist te volle optreedagenda's.

Tijdens verjaardagen en ontmoetingen met andere muzikanten komen de belevenissen en avonturen met de band steeds weer ter sprake. Al jaren liep ik met het plan deze anekdotes op te tekenen en een selectie hiervan in boekvorm uit te geven.
Ik wist dat het een hele klus zou worden om de mooiste verhalen op papier te krijgen, maar het resultaat overtreft alle verwachtingen: prachtige verhalen, soms zo ongeloofwaardig dat ze wel waar moeten zijn, ervaringen zo hilarisch dat de tranen over je wangen rollen van het lachen, unieke tournees door Europa en zelfs ver daarbuiten (Zuid-Afrika en China), absurde gebeurtenissen in cafés, maar ook hele serieuze beschouwingen zorgen voor een bonte schakering aan wetenswaardigheden over het leven van een coverband-muzikant.

Mocht je je afvragen waarom het toch zo leuk is om muziek te maken en in een bandje te spelen? Na het lezen van dit boek weet je absoluut het antwoord!