iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL): € 2.95 DHL PostNL GDPR/AVG
ISBN: 9789029027397
Kijk op Boeken Auteur:

De literaturen van Roemenië, Polen en Joegoslavië zijn even uiteenlopend als de recente ontwikkelingen die deze Oosteuropese landen hebben doorgemaakt. Gemeenschappelijke ervaringen zijn de Tweede Wereldoorlog en het daarop volgende communistisch bewind, maar de wijze waarop de schrijvers deze ervaringen in verhalen hebben omgezet verschilt per land, per decennium en per auteur.


De oorlog is een van de steeds terugkerende thema's in deze verhalen. Ook ziet men dat naast een realistische schrijftrant het fantastische en groteske belangrijke methoden zijn om angst en benauwenis de baas te worden. Maar in de eerste plaats heeft men toch met individuele schrijvers te maken, die op hoogst persoonlijke wijze het gevecht met de onthutsende werkelijkheid aangaan.


Verhalen uit Oost-Europa bevat schitterende realistische en fantastische, aangrijpende en speelse, in het land zelf of veelal ook in ballingschap geschreven verhalen van beroemde en minder bekende schrijvers zoals Mircea Eliade, Norman Manea en Mircea Nedelciu uit Roemenië, Ivo Andrie, Danilo Kis, Milorad Pavie en Aleksandar Tiánna uit Joegoslavië en Tadeusz Borowski, Kazimierz Brandys, Stanislaw Lem en Slawomir Mroziek uit Polen. Als kennismaking met de naoorlogse literaturen van deze drie cruciale landen in Oost-Europa is deze grote verhalenomnibus een onmisbare leeservaring.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

€0,00 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage
Verzending: Voor 16.00u besteld, vandaag nog verzonden met DHL of PostNL.
Verzendkosten
  1. Nederland: € 2,95 aan huis met DHL of PostNL
  2. Belgie: € 9,- aan huis met PostNL
Levertijden
  1. Bestellingen worden dagelijks verzameld en verzonden
  2. Levertijd met DHL: 1-2 werkdagen