iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius PostNL GDPR/AVG
ISBN: 9789039524183
Kijk op Boeken Auteur: G. Bakema

Over de inhoud


FC0-IM, dat in dit boek in de breedte en diepte behandeld wordt, is een krachtige en breed inzetbare methode voor informatiemodellering en relationeel gegevensbankontwerp. Het is gebaseerd op het inzicht dat informatiemodellering niet beoogt de werkelijkheid zelf te modelleren, maar de communicatie over de werkelijkheid. Informatiesystemen zijn immers hulpmiddelen om de communicatieprocessen in bedrijven en organisaties te ondersteunen. Ten aanzien van terminologie, modelleringsconstructen, schematechnieken en werkwijze bouwt FCO-IM voort op de methode NIAM. Het boek is bestemd voor (bedrijfs)opleidingen informatica en alle professionals die betrokken zijn bij informatiesystemen voor gegevensintensieve toepassingsgebieden. FCO-IM is als standaard ingevoerd bij onder meer Origin BMS/Amsterdam en Sandia National Laboratories in de USA en wordt inmiddels breed onderwezen in het hoger onderwijs. De methode uit dit boek wordt ondersteund door het CASE-tool CaseTalk, dat als download verkrijgbaar is via de website www. casetalk . com.


Over het opgavenboek

Bij dit theorieboek is een boek met opgaven, casussen en uitwerkingen verkrijgbaar: Volledig communicatiegeoriënteerde Informatiemodellering, opgaven en casussen door Marco Engelbart, Rob Arntz en Jorg Janssen (ISBN 90-440-0314-3).


Over de auteurs


Guido Bakema is lector in Data Architectures & Metadata Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waaraan ook Jan Pieter Zwart is verbonden als hoofddocent. Zij doceren informatiesysteemontwikkeling, onder meer aan de post-HBO opleiding Master of Science in Information Systems Development. Daarnaast geven zij cursussen op maat voor bedrijven in binnen- en buitenland. Herm van der Lek heeft zijn eigen adviesbureau VanderLek Advies. Hij is een autoriteit op het gebied van informatiemodellering, databaseontwerp en datawarehousing. Hij publiceert veel en is een gevraagd spreker op conferenties. In opdracht van grote bedrijven werkt hij aan architecturen voor managementinformatievoorziening.
VOLLEDIGE COMMUNICATIEGEORIËNTEERDE INFORMATIEMODE is een boek van Ea. Zwart
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

€19,50 incl. BTW
exclusief verzendbijdrage
PostNL aan huis: Vandaag besteld, morgen verzonden met PostNL.
Verzendkosten
 1. NL: € 5,55 aan huis met PostNL
 2. BE: € 9,- aan huis met PostNL
Levertijden
 1. Bestellingen worden dagelijks verzameld en verzonden
 2. Levertijd met PostNL: 1-2 dagen
 • library_books Kenmerken
  NUR 992
  Aantal pagina's 278
  Afmetingen 24 x 17 x 2 cm
  Auteur Ea. Zwart
  Auteur Zwart
  Auteur Bakema
  Auteur van der Lek
  Auteur G. Bakema
  Auteur J.P. Zwart
  Auteur H. van der Lek
  Bindwijze Paperback
  Category Boeken
  Category Informatica
  Category Techniek & Technologie
  Druk 1
  EAN 9789039524183
  Rubriekspad <Boeken><Techniek & Technologie><Informatica>
  Illustraties Nee
  Uitgever Academic Service
  Uitgever Academic service
  ISBN10 9039524181
  ISBN13 9789039524183
  Taal dut
  Publicatiedatum 20050101
  Taal Nederlandstalig
  Verschijningsdatum 2005-08-06
 • label Onderwerpen