iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
De nieuwe editie van 'Ontdek je gebruiksaanwijzing' is uit! Koop hier een gesigneerde versie. Lees hier meer over het beïnvloeden van je spanning!.

Wetenschap

Toon als           
Volgorde

The Future of the Body

Auteur: Michael Murphy

Taal: engels

Are extraordinary abilities latent within everyone? Are the limits of human growth fixed? Is there evidence thatall humanity has unrealized capacities for self-transcendence? Are there specific practices through which ordinary people can develop these abilities?

Michael Murphy has studied these questions for more than thirty years, and he here presents compelling evidence of the human capacity for metanormal perception, cognition, movernot, vitality, and spiritual evelopment. Further, Murphy suggests that we can identify the activities that t pically evoke these capacities, and assemble them into a coherent program of transformative practice. Such practice, he says, would constitute a crucial next step in the world's evolutionary adventure.

The Next 100 Years

Auteur: George Friedman

taal: engels

Features forecast of the changes we can expect around the world during the twenty-first century. This book explains where and why future wars may erupt (and how they may be fought), which nations may gain and lose economic and political power, and how new technologies and cultural trends can alter the way we live in the new century.

Veilig online

Auteur: Hans Frederiks

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als je je registreert. krijg je gratis toegang, plus relevante extra's. Het online leven is vaak leuk en zorgeloos: reizen boeken, prijzen vergelijken. shoppen, leerzame of onderhoudende video's bekijken en natuurlijk appen met vrienden, collega's en familie. Maar helaas heeft het online leven ook een minder leuke kant. die we onder andere te danken hebben aan spam. phising mails en andere vervelende zaken. Gelukkig kun je je tegen aanvallen van cybercriminelen goed beschermen. Dit handige en kleurrijke boekje geeft - aan de hand van vele voorbeelden - een overzicht van de gevaren waar je mogelijk aan bloot wordt gesteld. En uiteraard worden ook oplossingen aangedragen. zodat je zorgeloos kunt (blijven) surfen op het wereldwijde web. Tot de behandelde onderwerpen behoren: Veilige wachtwoorden gebruiken Werken met een wachtwoordmanager - Tweestapsverificatie instellen en gebruiken - Apparaten bijwerken - Verstandig omgaan met e-mails - Virussen en malware voorkomen - Voorzichtig omgaan met Wi-Fi • Je online privacy beschermen

Werken met een NAS

Auteur: Ronald Smit

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich
registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra's.
Een network attached storage, kortweg NAS, is eigenlijk een onmisbaar apparaat
geworden. Niet alleen voor zakelijk gebruik, maar zeker ook voor thuis. Op
jaarbasis produceert een gezin een forse hoeveelheid data: foto's, video's,
werkstukken noem maar op. Een NAS is dé oplossing voor de opslag daarvan.
Het is een zelfstandig apparaat en de data is altijd bereikbaar via het netwerk.
Met dit boek leert u zowel de basis als meer geavanceerde mogelijkheden van
een NAS kennen. De auteurs focussen zich op het populairste merk: Synology.
Deze fabrikant heeft zijn sporen verdiend met betrekking tot de betrouwbaar-
heid en veiligheid van het besturingssysteem en biedt een uitstekende en
gebruiksvriendelijke beheeromgeving.
Tot de behandelde onderwerpen in dit boek behoren:
• Uw NAS installeren.
• Handige en veilige instellingen voor uw NAS maken.
• Back-ups maken.
• Samenwerken aan documenten met het Office-pakket.
• Uw fotoverzameling beheren en delen met Photo Station.
• Een VPN-server in stellen.
• Via de opdrachtregel het onderliggende Linux-besturingssysteem
aanspreken.
• Een Arduino aan de NAS koppelen, bijvoorbeeld om verlichting in huis te
bedienen.
Kortom: dit boek helpt u verder te kijken dan de standaardmogelijkheden. Na
het lezen van dit boek hebt u een goed beveiligd apparaat staan, weet u hoe u
veilig back-ups kunt maken en hebben ook meer geavanceerde zaken geen
geheimen meer voor u.

Wildernis, woongebied en wingewest

Auteur: Louwrens Hacquebord

Voor de één is het een bijna ontoegankelijke ijswoestijn vol uitdagingen, voor de ander de plek waar grondstoffen en fossiele brandstoffen vandaan gehaald kunnen worden, en voor weer een ander is het poolgebied ook gewoon een gelukzalig woon- en leefgebied. De exploitatiegeschiedenis van de poolgebieden behoort tot een van de meest fascinerende hoofdstukken uit de geschiedenis van de mensheid. Louwrens Hacquebord heeft vijfendertig jaar onderzoek gedaan naar de exploitatie van de poolgebieden. Hij beschrijft op basis van zijn expedities hoe de bewoners van het gebied door de eeuwen heen onder barre omstandigheden hebben overleefd. Hij vertelt van de jacht op walvissen en
ijsberen, walrussen en zeehonden, hoe men steenkool uit de bevroren grond haalde en hoe men er tegenwoordig olie en gas wil winnen maar ook hoe natuurbeschermingsorganisaties de gebieden daartegen proberen te beschermen.

Wildgroei

Auteur: Rob Hengeveld
overbevolking en de ontwrichting van milieu en samenleving

Overzichtelijk, objectief, diepgaand en meeslepend, maar ook confronterend, alarmerend en emotionerend. Dit is een boek dat iedereen zou moeten lezen om meer inzicht te krijgen in de processen die gaande zijn in onze wereld en de prijs die we daarvoor moeten betalen.
Na een lange geschiedenis van consumptie raken we door onze grondstoffen heen, terwijl de wereld verstikt raakt in allerlei afval. Met een mogelijke ontwrichting van samenlevingen tot gevolg.
In Wildgroei, de vertaling van Wasted World, geeft Professor Rob Hengeveld een integrale visie op de huidige mondiale ontwikkelingen. Glashelder toont hij de lezer dat het aanpakken van individuele problemen onmogelijk kan werken zolang hun oorzaak niet wordt aangepakt: onze onstuimige bevolkingsgroei die gepaard gaat met toenemende persoonlijke verlangens.
Dit boek beschrijft het volledige proces van gebruik, verspilling en recycling van energie, materiële hulpbronnen en ruimte. Het gaat over de manier waarop wij ons milieu vernietigen en hoeveel tijd er nog rest om daar iets tegen te doen. Uit zijn betoog spreken een diepe liefde voor onze planeet met alles wat daarop leeft en een groot respect voor wat de mens heeft bereikt.
“Als je maar een boek leest over de wortels van onze hachelijke milieusituatie, zorg dan dat het dit boek is. ” — Dan Simberloff, Universiteit van Tennessee

Windows 8 voor senioren

Auteur:

Als u meer wilt leren over Windows 8 en dieper in dit besturingssysteem wilt duiken, is dit de ideale titel. In dit boek leert is onder andere bestanden sorteren en bibliotheken maken en gebruiken. Ook het maken en beheren van gebruikersaccounts komt aan bod. Diverse gebruikersaccounts zijn handig als meerdere personen gebruikmaken van uw computer. Bent u geïnteresseerd in fotobewerking en het beheren van uw muziek? Met de app Foto's en het programma Windows Live Photo Gallery bewerkt u op eenvoudige wijze uw foto's en met Windows Media Player beheert u uw muziek. Nadat st uw cd-collectie op de computer heeft gezet, maakt u een afspeellijst van uw favoriete nummers en speelt u de muziek af op de pc. In dit boek wordt tevens het branden van bestanden op cd of dvd en onderhouden van de computer behandeld. Zo kunt u de harde schijf opruimen en optimaliseren waardoor de computer efficiënter werkt. Tot slot ken u ook een back-up en herstelpunten maken. Windows voor senioren is een aanrader voor iedereen die meer uit de Windows 8-computer wil halen!

Windows 8.1

Auteur: Peter Kassenaar

Windows 8.1 is de nieuwste versie van het veelzijdige besturingsprogramma van Microsoft, dat ook op tablets gebruikt kan worden. Windows 8.1 is de eerste belangrijke update na de verschijning van Windows 8 in het najaar van 2012. Microsoft heeft alles uit de kast gehaald om het werken met de computer nog verder te vereenvoudigen, en in die opzet is het bedrijf zeker geslaagd. Dit handzame en kleurrijke boek wijst u snel de weg in de mogelijkheden en functies, zoals het werken met het startscherm, het werken met apps en de vele basisvoorzieningen. Werken met een nieuw besturingssysteem roept onvermijdelijk vragen op. Het Handboek Windows 8.1 loodst u soepel door de vernieuwingen en geeft snel antwoord op uw vragen. U kunt dit boek prima gebruiken als zelfstudiegids of als naslag bij het oplossen van computerproblemen. Met de handige vragen en oefeningen aan het eind van elk hoofdstuk kunt u de belangrijkste dingen nog eens herhalen.