iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Onze nieuwe outlet is geopend! Kijk op www.drievooreentientje.nl voor boeken en meer tegen de laagste internetprijs.

Wetenschap

Toon als           
Volgorde

Windows 8 voor senioren

Auteur:

Als u meer wilt leren over Windows 8 en dieper in dit besturingssysteem wilt duiken, is dit de ideale titel. In dit boek leert is onder andere bestanden sorteren en bibliotheken maken en gebruiken. Ook het maken en beheren van gebruikersaccounts komt aan bod. Diverse gebruikersaccounts zijn handig als meerdere personen gebruikmaken van uw computer. Bent u geïnteresseerd in fotobewerking en het beheren van uw muziek? Met de app Foto's en het programma Windows Live Photo Gallery bewerkt u op eenvoudige wijze uw foto's en met Windows Media Player beheert u uw muziek. Nadat st uw cd-collectie op de computer heeft gezet, maakt u een afspeellijst van uw favoriete nummers en speelt u de muziek af op de pc. In dit boek wordt tevens het branden van bestanden op cd of dvd en onderhouden van de computer behandeld. Zo kunt u de harde schijf opruimen en optimaliseren waardoor de computer efficiënter werkt. Tot slot ken u ook een back-up en herstelpunten maken. Windows voor senioren is een aanrader voor iedereen die meer uit de Windows 8-computer wil halen!

Windows 8.1

Auteur: Peter Kassenaar

Windows 8.1 is de nieuwste versie van het veelzijdige besturingsprogramma van Microsoft, dat ook op tablets gebruikt kan worden. Windows 8.1 is de eerste belangrijke update na de verschijning van Windows 8 in het najaar van 2012. Microsoft heeft alles uit de kast gehaald om het werken met de computer nog verder te vereenvoudigen, en in die opzet is het bedrijf zeker geslaagd. Dit handzame en kleurrijke boek wijst u snel de weg in de mogelijkheden en functies, zoals het werken met het startscherm, het werken met apps en de vele basisvoorzieningen. Werken met een nieuw besturingssysteem roept onvermijdelijk vragen op. Het Handboek Windows 8.1 loodst u soepel door de vernieuwingen en geeft snel antwoord op uw vragen. U kunt dit boek prima gebruiken als zelfstudiegids of als naslag bij het oplossen van computerproblemen. Met de handige vragen en oefeningen aan het eind van elk hoofdstuk kunt u de belangrijkste dingen nog eens herhalen.

Wiskunde dat kun je begrijpen

Auteur: Martin Kindt

Duizenden jaren geleden begon de wiskunde door streepjes op botten te kerven. Millennia verder is dit vak uitgegroeid tot een veelomvattende wetenschap. Zonder wiskunde zou er geen ruimtevaart, internet, gsm of mri-scan bestaan.

Hoewel de wiskunde zich in de loop der eeuwen heeft vertakt tot een systeem van velerlei specialismen, blijven enkele fundamentele begrippen, stellingen en theorieën de vaste basis voor iedereen die zich met wiskunde bezighoudt. In Wiskunde, dat kun je begrijpen! wordt een aantal van deze wiskundige kernideeën op heldere en aanschouwelijke wijze uiteengezet. Daarbij baseren de auteurs zich ook op de historische ontwikkeling van het vak dat voor velen een formeel denkspel is, maar dat van oorsprong vooral praktisch was.

In deze gereviseerde en sterk uitgebreide uitgave van het succesvolle boek Wiskunde in een notendop is de tekst van de oorspronkelijke hoofdstukken verdiept en aangevuld. Bovendien zijn er drie nieuwe hoofdstukken toegevoegd en is in elk hoofdstuk een aantal uitdagende vraagstukken voor de lezer opgenomen.

Martin Kindt (1937) en dr. Ed W. A. de Moor (1933) hebben beiden hun sporen verdiend als docent in het voortgezet en hoger onderwijs, maar ook als onderzoekers en ontwikkelaars van wiskundeonderwijs bij het Freudenthal Instituut van de Universiteit Utrecht. Beiden publiceren regelmatig over reken- en wiskundedidactiek en de historische aspecten daarvan.

Over Wiskunde in een notendop:
‘Helder, zakelijk, met af en toe een wat langere uitleg en een anekdote om de stof goed verteerbaar te houden, wordt de kern van het gedachtegoed van een paar duizend jaar voor de lezer uitgestald. ’ natuur, wetenschap en techniek