iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
De nieuwe editie van 'Ontdek je gebruiksaanwijzing' is uit! Koop hier een gesigneerde versie. Lees hier meer over het beïnvloeden van je spanning!.

Wetenschap

Toon als           
Volgorde

Giotto to the comets

Auteur: Nigel Calder

Taal: engels


On io July 1992 Europe's spacecraft Giotto, battered but still functional after its historic encounter with Halley's Comet, flew through Comet Grigg-Skjellerup. It was the culmination of a seven-year odyssey. Giotto to the Comets is an account of the double mission, drawing on interviews with the men and women who accomplished it in the face of often daunting difficulties. The book also tells why comets are prime objects for anyone who wants to un-derstand the creation of the world. Now that we know what a comet nucleus looks like and what it is made of, we face provocative new questions about the influence of comets on the Earth, its atmosphere and oceans, and its delicate film of life. In Giotto to the Comets Nigel Calder returns to the cosmic arena of several of his best-known books: Einstein's Universe, Spaceships of the Mind, Violent Universe, and The Comet is Coming!

Het bewustzijn verklaard

Auteur: Daniel C. Dennet

In dit klassiek geworden boek combineert Daniel C. Dennett inzichten uit de filosofie, psychologie en neurologie om uit te leggen hoe ons bewustzijn functioneert. Want het bewustzijn, betoogt Dennett, is geen samenhangend 'ik' dat de wereld om ons heen interpreteert. Het omgekeerde is het geval: onze hersenen zijn voortdurend op allerlei parallelle sporen onze zintuiglijke waarnemingen aan het verwerken, terwijl een centraal systeem daar de meest relevante informatie uit selecteert.
Hoe geeft het brein de tijd weer? Waarom zijn er kleuren? Hoe 'maakt' de mens een zelf? Aan de hand van deze vragen laat Daniel C. Dennett op buitengewoon heldere en leesbare manier zien dat ons bewustzijn niet de kern van ons wezen is, maar slechts het eindproduct van de 'machine' in onze hersenen.

Het DTP naslagboek

Auteur: Jan Ris

Wat is het verband tussen pixels en bestandsgrootte? Hoe groot is A0? Wat is een masker? Wat betekenen de afkortingen GCR, LZW en RIP? Waar hoort in een boek de Franse titel en waar het colofon? Wat is het verschil tussen OpenType en Unicode? Hoe hoog is 10 punten? Wat is moiré? Het antwoord op deze en soortgelijke vragen vind je in Het dtp-naslagboek. Het boek is ingedeeld in acht thema's: beeld, bestand, boek, druk, dtp, font, kleur en taal. Ieder thema heeft een eigen kleur en is onderverdeeld in een groot aantal onderwerpen die alfabetisch zijn gerangschikt. Elk onderwerp beslaat een spread in het boek, een linker- en rechterbladzijde. Daardoor kun je niet alleen snel vinden wat je zoekt, maar is het ook gemakkelijk zomaar een of enkele afgeronde onderwerpen te lezen. Het boek bevat handige opzoektabellen, duidelijke voorbeelden en illustraties, nuttige achtergrondinformatie en wetenswaardigheden. Het boek is bedoeld voor zowel beginnende als professionele dtp'ers en voor iedereen die in zijn of haar werk te maken krijgen met desktop publishing en grafische vormgeving

Het proefboek

Auteur: Peter Klosse

Dit is niet zomaar een kookboek en ook niet zomaar een wijnboek. Dit is hét smaakboek waarin wordt uitgelegd hoe smaak tot stand komt; vanaf het proeven in zintuiglijk opzicht, tot de smaak van gerechten en wijnen. Het Proefboek is een gastronomisch handboek dat inzicht geeft in de complexe wereld van het proeven zodat bijvoorbeeld de smaak van wijnen en gerechten nog beter begrepen en koken gemakkelijker wordt.

Het Proefboek maakt onderscheid tussen de productkant en de menskant van het proeven, met voor elk eigen termen en definities. Voor de productkant gebruiken we de inmiddels bekende universele smaakfactoren (mondgevoel, smaakgehalte en smaaktype). Zij beschrijven het smaakprofiel van een product en helpen ons smaak te begrijpen. Aan de zintuigkant, de menskant, onderscheiden we gustatie als zintuig en proefvermogen als de totaalbeleving waarbij alle zintuigen actief betrokken zijn. Een tweede belangrijke pijler is de classificatie van smaak in stijlen die het mogelijk maakt smaken te herkennen.

Dit vergemakkelijkt het maken van keuzes; denk aan gerechtencompositie (keuze van ingrediënten die bij elkaar passen), volgordebepaling (gerechten en wijnen in de juiste volgorde plaatsen) en de combinatie van wijnen en gerechten).

In het uitgebreide hoofdstuk over koken staan talloze voorbeelden van kooktechnieken en kookprocessen, met bijbehorende recepten. Ook de smaak van wijn wordt uitvoerig behandeld en toegelicht. Het zwaartepunt van het Proefboek ligt bij de gastronomie en de combinatie van wijnen en gerechten. Toch zullen ook degenen die nooit een glas wijn drinken, en ook zij die in de voedselindustrie werkzaam zijn, dit werk met plezier lezen en kunnen gebruiken. Door zijn opzet en inhoud leent het zich bovendien voor gebruik in opleidingen waarin aandacht wordt besteed aan smaak.

Peter Klosse is restaurateur en oprichter van de Academie voor Gastronomie, een gastronomisch opleidings- en researchinstituut. Hij heeft een proefschrift geschreven voor de Universiteit van Maastricht. Eerder publiceerde hij over dit onderwerp in de boeken Smaak en Smaakstijlen.

Hier kan ik ademen

Auteur: Schermerhorn

'Hier kan ik ademen' is een boek met foto's en verhalen van bewoners uit de Schermer. Er woont een bonte verzameling van mensen in de gemeente Schermer: boeren en buitenlui, jong en oud, geboren en getogen of import vanuit de stad. Vet elkaar vormen zij de huidige Schermer. Wat houdt deze bewoners van dorpen, dijken en polder bezie? Hoe ziet hun leven er uit binnen de grenzen van hun gemeente? Wat bindt hen aan de polder en hoe kijken ze tegen de veranderingen aan? Om daar zicht op te krijgen zijn in de periode van 2004 tot 2008 diverse bewoners benaderd voor hun portret. De fotograaf is langs geweest en heeft foto's gemaakt en de schrijfster heeft naar aanleiding van interviews teksten gemaakt. Bij de een is het levensverhaal vastgelegd, bij de ander een facet uit het leven; een bijzondere liefhebberij, levensstijl of woonplek. Een selectie van 36 portretten in totaal. In het ene portret komt het nadrukkelijker naar voren dan in het andere, maar altijd speelt het leven in de Schermer een rol. De agrarische polder is de laatste decennia meer dan ooit aan veranderingen onderhevig. Steeds meer mensen van buitenaf nemen er hun intrek en nemen nieuwe invloeden mee. Boeren stoppen met hun bedrijf

Hoe wiskunde de wereld veranderde

van de eerste getallen tot de chaostheorie en verder

Auteur: Ian Stewart

De opkomst van de beschaving en ontwikkelingen in de wiskunde zijn hand in hand gegaan. Wiskundige vernieuwing maakte navigatie op oceanen mogelijk en daarmee de ontdekking van nieuwe landen. Mobiele telefoons zouden niet werken zonder de mogelijkheid van calculaties in tien dimensies en we maken dagelijks gebruik van abstracte algebra (ja, iedereen, elke dag opnieuw). Veel van wat we als normaal beschouwen - van internet en bruggen tot ruimtevaart en financiële beurzen - berust op wiskundige vooruitgang. Kortom: onze wereld zou niet kunnen functioneren zonder wiskunde.

Ian Stewart ziet het al vele jaren als zijn taak om wiskunde bij het grote publiek toegankelijk en populair te maken. Voor zijn werk ontving hij de Michael Faraday Medal en hij werd fellow van de Royal Society in 2001. Hij is adviseur wiskunde van New Scientist en hoogleraar wiskunde aan de universiteit van Warwick. Hij schreef meer dan 20 boeken op het gebied van wiskunde

Houden van de aarde

Auteur: Michiel Rietveld
respectvol omgaan met landbouw, voeding en milieu

Michiel Rietveld schetst in Houden van de aarde een enthousiasmerend overzicht van de ontwikkeling van de agrarische verzorging van de aarde en laat zien hoe de biologische en biologisch-dynamische landbouw wegbereiders zijn voor een mondiaal bewustzijn op het gebied van milieu en duurzaamheid. Aandacht en respect voor bodem, plant, dier en mens vormen hierbij de rode draad.

Elk natuuraspect vraagt zijn eigen niveau van verzorging, en het bewustzijn hiervoor geeft een diepgaand inzicht in het verschijnsel levensenergie, in kosmische verhoudingen en in de toepassing van bio-organisers (bodempreparaten). Het boek biedt daarmee handvatten voor agrari rs en beleidsmakers om de 'ongemakkelijke waarheden' van Al Gore in het klein en in het groot aan te pakken. De auteur geeft hoogst actuele inzichten over voeding en voedselkwaliteit en de uitwerking daarvan op het menselijk lichaam, en zet aan tot nadenken over thema's als de rol van de bijen voor ons welzijn, ritueel slachten en gentechnologie.

Het voorwoord is geschreven door Bart Jan Krouwel, voormalig directeur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Rabobank Nederland en medeoprichter van de TriodosBank.

Information Hiding Techniques for Steganography and Digital Watermarking

Auteur: Fabien Petitcolas & Stefan Katzenbeisser

taal: engels

Steganography, a means by which two or more parties may communicate using invisible or subliminal communication, and watermarking, a means of hiding copyright data in images, are becoming necessary components of commercial multimedia applications that are subject to illegal use. This is a comprehensive survey of steganography and watermarking and their application to modern communications and multimedia. It helps the reader to understand steganography, the history of this previously neglected element of cryptography, the hurdles of international law on strong cryptographic techniques, and a description of the methods you can use to hide information in modern media. Included in this discussion is an overview of steganalysis , methods which can be used to break stenographic communication. This resource also includes an introduction to and survey of watermarking methods, and discusses this method's similarities to and differences from steganography. The reader should gain a working knowledge of watermarking's pros and cons, and learn the legal implications of watermarking and copyright issues on the Internet.