iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
De nieuwe editie van 'Ontdek je gebruiksaanwijzing' is uit! Koop hier een gesigneerde versie. Lees hier meer over het beïnvloeden van je spanning!.
ISBN: 9789025424855
Per Boek Wijzer Auteur: Baaijens

Voor schrijfster en reizigster Arita Baaijens is Darfur, een deelstaat in West-Soedan, al jarenlang een begeerd reisdoel. De duizenden jaren oude karavaanweg tussen Egypte en Soedan loopt erdoorheen en in oude reisverslagen wordt melding gemaakt van ruïnesteden tegen steile berghellingen, ontoegankelijke streken met uitgebluste vulkanen en woestijnnomaden. Ver weg van de bewoonde wereld moet een oase in de zandzee liggen, met duizend palmbomen en een meer.
Aangetrokken door de verhalen en benieuwd naar achtergronden van de hongersnoden en etnische conflicten in het gebied, reist de schrijfster met een woestijngids, twee bewapende beschermers en kamelen door het voormalige sultanaat.
De reis verloopt niet zonder problemen. Al snel dwarsbomen de drie nomaden alle plannen: kaart en kompas vertrouwen ze niet, de ruïnesteden bestaan niet, de vulkaanbergen worden bewoond door een vijandige stam en de prehistorische rotstekeningen liggen te ver uit de route. Ondanks de vele problemen onderweg ontstaat een hechte band tussen de schrijfster en haar begeleiders, zozeer dat de gids het jaar daarop weer meegaat. Ditmaal vergezellen de twee een handelskaravaan van vierhonderd kamelen van Soedan naar Egypte.
Al reizende ontdekt de schrijfster dat het nomadenbestaan springlevend is in Darfur. Ondanks tegenwerkende politici en sombere prognoses van hulpverleners volharden mensen in een zwervend bestaan dat volgens buitenstaanders ten dode is opgeschreven. Maar nomaden laten zich door anderen de wet niet voorschrijven en blijven doen wat hun voorvaderen ook al deden: door de woestijn trekken met schapen en kamelen.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

Gratis verzenden
Uw boek wordt morgen verzonden.
Gratis verzending binnen Nederland
Verzending naar België: niet mogelijk
 • library_books Kenmerken
  Verschijningsdatum juni 2005
  Uitgever Uitgeverij Contact
  Taal Nederlands
  Subtitel trektocht door Sudan
  Publicatiedatum 20050611
  Taal dut
  Kaarten inbegrepen Ja
  Uitgever Contact
  Illustraties Nee
  Rubriekspad <Boeken><Literatuur & Romans><Literaire romans>
  Extra groot lettertype Nee
  Druk 4e druk
  Category Literaire romans
  Category Literatuur & Romans
  Category Boeken
  Bindwijze Onbekende bindwijze
  Auteur Baaijens
  Auteur Arita Baaijens
  Afmetingen 20,1 x 12,4 x 2,2 cm
  Aantal pagina's 254 pagina's
  NUR 301
 • label Onderwerpen