iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Lage verzendkosten (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Verzending binnen Nederland voor 6,45 euro inc. btw.

Zwangerschap / baby's → pubers

Toon als           
Volgorde

KINDEREN LEREN HUN HART GEBRUIKEN SPEL- EN ACTIVITEITEN-

Auteur:

Liefdevolle aandacht, waardering en positieve gevoelens zijn essentieel voor een krachtige leeromgeving, en ook voor het verminderen van stress en faalangst in leerprocessen van jonge kinderen tot volwassenen. Dat is het uitgangspunt van deze inspirerende spel- en activiteitenbundel Kinderen Ieren hun hart te gebruiken.

"Eigenlijk weten we al zolang dat met name het hart een heel belangrijke rol speelt in opvoedings- en leerprocessen", zeggen Clan Visser 't Hooft en Kees Blase in hun voorwoord. "Onze complexe samenleving vraagt nu juist om mensen die kunnen denken en werken met hoofd en hart:'

Recente publicaties op het gebied van emotionele intelligentie (Daniel Goleman) en de logica van het gevoel (Arnold Cornelis) brengen de rol van emotie in leerprocessen opnieuw onder de aandacht. De ontdekking nu van het Institute of HeartMath in California dat training en ontwikkeling van het emotionele brein wezenlijk is voor sociaal-emotionele, maar juist ook voor cognitieve, ontwikkeling is de interessante vervolgstap die het Hart Brein Leren biedt. Want nu kan het ook in de praktijk van het dagelijks werk in de klas doordringen, waardoor het emotionele brein verder wordt ontwikkeld, op een andere manier dan via het hoofd. Het Hart Brein Leren is inmiddels een beproefde werkwijze waarbij leerlingen ontdekken hoe ze beter geconcentreerd kunnen leren, zelfvertrouwen opbouwen, betere resultten behalen en leren met hun emoties om te gaan.

Dit boek, Kinderen Ieren hun hart te gebruiken, is een spel- en activiteitenbundel, waar kinderen en volwassenen in de klas en thuis veel plezier aan kunnen beleven, maar tegelijkertijd is het een lesboek voor ontwikkeling van het emotionele brein. Het zijn niet alleen leuke activiteiten, maar al lezend kom je als leer-kracht of ouder ongetwijfeld op minstens tien nieuwe creatieve ideeën. En dat is ook de bedoeling: zelf ermee aan de slag gaan en je laten inspireren door de hartverwarmende aanpak van dit boek.

Leren met hart en brein is een leerzame ontdekkingstocht niet alleen voor jezelf, maar ook en met name voor je leerlingen en kinderen!

Kraamtranen

Auteur: E. Engels
alles over postnatale depressies, PMS en andere hormonale problemen

Niet iedere geboorte wordt gevolgd door een roze wolk: 1 op de 10 bevallen vrouwen in Nederland (per jaar zo’n 22.000) krijgt te maken met een postnatale depressie – kortweg PND – in een ernstige of mildere vorm. PND is een verzamelnaam voor een groot aantal uiteenlopende klachten en verschijnselen, die kunnen variëren van algehele droefheid tot de wens te willen stoppen met leven. Dit gaat vaak gepaard met een verandering van persoonlijkheid. Deze ziekte kan elke moeder overkomen: of ze nu heel graag een kind wilde en zonder problemen zwanger is geworden, een vruchtbaarheidsbehandeling heeft ondergaan, of de zwangerschap als hinderlijke onderbreking van het geordende leven ervaren heeft. Ook sociale achtergrond en leeftijd spelen geen rol in het wel of niet voorkomen van een PND.
Het is voor huisartsen lang niet altijd even makkelijk een PND te herkennen. Daarnaast wordt een PND vaak niet serieus genomen, of afgedaan als zwakheid van de vrouw. Om hieraan een einde te maken, schreef Eileen Engels Kraamtranen. Alles over postnatale depressies.

In dit boek, dat het resultaat is van 26 jaar ervaring als PND-specialiste, wordt dieper ingaan op de klachten die te maken hebben met PND en aanverwante problemen – zoals het premenstrueel syndroom (PMS) of de postpartum psychose (PPP) – de mogelijke oorzaken én de behandeling. Ook is een aantal openhartige verhalen opgenomen van vrouwen die een PND hebben (gehad).