iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Zwangerschap / baby's → pubers

Toon als           
Volgorde

Bijbel: de verhalen van het Oude en Nieuwe Testament voor kinderen

Auteur: Dosimont / Ferir

Weet je dat de Bijbel het meest gelezen boek is ter wereld? Het is in alle talen vertaald. Een boek dat eigenlijk op geen enkele boekenplank mag ontbreken. Deze uitgave is een sprankelende bewerking van het Oude en Nieuwe Testament, waarin de belangrijkste gebeurtenissen op een boeiende manier worden verteld. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, maar de levendige en kleurige illustraties maken deze Bijbel inspirerend voor iedereen.

Birth Skills

Auteur: Juju Sundin / Sarah Murdoch
Proven pain managment techniques for your labour and birth

The most anticipated part of pregnancy is giving birth; yet most pregnancy books devote only a chapter or two to this miraculous event and the physical discomfort that accompanies it. Uniquely, Birth Skills concentrates solely on helping you, and your partner, manage the pain of childbirth - from the first contraction, throughout the labour to the actual birth itself. Written by leading obstetric physiotherapist Juju Sundin, with Sarah Murdoch providing a mother's point of view, this wonderful book tells you exactly how your body works in labour and clearly explains how you can use movement, breathing, vocalisation, visualisation and many other easy-to-follow techniques to alleviate pain. Juju and Sarah's sound advice makes Birth Skills an invaluable guide for all expectant parents.


Taal: engels

Blij dat ik vrij

Auteur: Jay Gale
seksgids voor jongens

Je leest erover in tijdschriften of in de krant, je praat erover met je vrienden, je denkt erover na: seks. Je wilt er graag alles over weten, maar er zijn altijd dingen die je niet durft te vragen, of waarvan je denkt dat anderen ze raar zullen vinden. Bovendien krijg je zo veel onware, onvolledige en tegenstrijdige informatie, dat je soms niet meer weet wat je moet geloven. Blij dat ik vrij is een gids speciaal voor jongens. Alles wat met seks te maken heeft wordt duidelijk uitgelegd en beschreven: vrijen, voorspel, masturberen, de voor- en nadelen van verschillende voorbehoedsmiddelen, verliefdheid, geslachtsziekten, zwangerschap en homoseksualiteit.In dit boek wordt een antwoord gegeven op de meest gestelde vragen, zoals: hoe maak ik contact met een meisje, wat kan ik verwachten bij de 'eerste keer', hoe praat ik over seks, wat doe ik als mijn vriendin ongewenst zwanger is, denk ik te vaak aan seks, hoe vertel ik mijn omgeving dat ik homoseksueel ben? Jay Gale gaat ook uitgebreid in op de soms verwarrende gevoelens, gedachten en fantasieën die je over seks kunt hebben. In deze volledig herziene druk zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voorbehoedsmiddelen en geslachtsziekten opgenomen.Blij dat ik vrij is tot stand gekomen in samenwerking met de Rutgers Stichting.

Blij dat ik vrij

Auteur: Gale
seksgids voor jongens. Praten en denken over seks / veranderingen in je lichaam / gevoelens en fantasieën / seksueel overdraagbare aandoeningen / homoseksualiteit / de allereerste keer

Je leest erover in tijdschriften of in de krant, je praat erover met je vrienden, je denkt erover na: seks. Je wilt er graag alles over weten, maar er zijn altijd dingen die je niet durft te vragen, of waarvan je denkt dat anderen ze raar zullen vinden. Bovendien krijg je zo veel onware, onvolledige en tegenstrijdige informatie, dat je soms niet meer weet wat je moet geloven. Blij dat ik vrij is een gids speciaal voor jongens. Alles wat met seks te maken heeft wordt duidelijk uitgelegd en beschreven: vrijen, voorspel, masturberen, de voor- en nadelen van verschillende voorbehoedsmiddelen, verliefdheid, geslachtsziekten, zwangerschap en homoseksualiteit.

In dit boek wordt een antwoord gegeven op de meest gestelde vragen, zoals: hoe maak ik contact met een meisje, wat kan ik verwachten bij de 'eerste keer', hoe praat ik over seks, wat doe ik als mijn vriendin ongewenst zwanger is, denk ik te vaak aan seks, hoe vertel ik mijn omgeving dat ik homoseksueel ben? Jay Gale gaat ook uitgebreid in op de soms verwarrende gevoelens, gedachten en fantasieën die je over seks kunt hebben. In deze volledig herziene druk zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voorbehoedsmiddelen en geslachtsziekten opgenomen.Blij dat ik vrij is tot stand gekomen in samenwerking met de Rutgers Stichting. Van Jay Gale verscheen ook een seksgids voor meisjes:Vrijen is verrukkelijk.

Bodemloos bestaan

Auteur: van Egmond
problemen met adoptiekinderen

Door de vele buitenlandse adopties worden gezinnen en hulpverleners in toenemende mate geconfronteerd met kinderen die een sterk afwijkend sociaal gedrag vertonen. Geertje van Egmond beschouwt dit gedrag als een emotionele handicap, die reeds in de allereerste levensface ontstaat door een tekort aan, of zelfs totale afwezigheid van affectie, emotionele betrokkenheid, verzorging en voeding. Zij noemt deze handicap het 'Geen-Bodem-Syndroom', welke term inmiddels overal ingang heeft gevonden. Uitingen van het syndroom worden ook herkend door biologische ouders van kinderen met diverse hech tingsstoornissen.

Bodemloos bestaan is geen wetenschappelijke studie maar een verslag van binnenuit. Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het indringende verhaal van een gezin met een buitenlands adoptiekind,Isabel Duidelijk wordt dat zij het Geen-Bodem-syndroom heeft en dat het hele gezin daar steeds meer onder te lijden krijgt. In het tweede deel wordt het begrip Geen Bodem-Syndroom theoretisch uitgewerkt. Het boek richt zich met name tot ouders, leerkrachten en hulpverleners.

Bodemloos bestaan heeft sinds verschijnen veel losgemaakt en geldt inmiddels als het klassieke boek over het Geen-Bodem-Syndroom. De problematiek van een deel van de adoptiekinderen is duidelijker en bespreekbaar geworden. In een nieuw voorwoord gaat de auteur daarop in. Geertje van Egmond schreef ook een vervolg, verbinding verbroken, waarin de puberjaren van dochter Isabel beschreven worden. In dat boek zij ook een nadere uitwerking van het Geen-Bodem-Syndroom en veel praktische tips en adviezen betreffende de opvoeding van GBS-pubers.

Buitenbeentjes

Auteur: H. Schachtschabel

We hebben allemaal wel een idee van wat hoort bij een ‘normale’ ontwikkeling van kinderen. Een 6-jarige die niet alleen naar school durft te fietsen vinden we gewoon, van een lichamelijk gezonde 12-jarige die dat niet durft vinden we dat vreemd. Verschijnselen zoals ‘bang zijn voor vreemden’, die normaal zijn in een bepaalde levensfase, zijn dat in een volgende fase niet meer. Afwijkingen in een bepaalde levensfase die de ontwikkeling van een kind belemmeren, wijzen vaak op een psychiatrische stoornis.
Kinder- en jeugdpsychiatrie is een betrekkelijk jong vak en er bestaan nog veel misverstanden over. Wat is nu normaal en wat is abnormaal in de verschillende leeftijdsfasen van het kind? Wanneer moeten kinderen doorverwezen worden naar deskundige hulp? Daarnaast heeft het woord ‘psychiatrie’ een onnodig zware lading, in de trant van: ‘je moet wel gek zijn om daar terecht te komen’. Ouders lopen vaak te lang rond met zorgen over de ontwikkeling van hun kind.
Dit boek schetst het werkterrein van de kinder- en jeugdpsychiatrie, geeft een overzicht van de normale ontwikkeling van het kind, en bespreekt vervolgens zeven veel voorkomende kinder- en jeugdpsychiatrische stoornissen: autisme spectrum stoornissen (ASS), aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD), angststoornissen, stemmingsstoornissen, eetstoornissen, oppositioneel opstandige en antisociale gedragsstoornissen, psychotische stoornissen. Suggesties om verder te lezen, nuttige adressen en een register maken het boek compleet.

Coachen van jeugdvoetballers

Auteur: Lingen

De auteurs hebben in opdracht van de KNVB een uitgebreide en goed onderbouwde visie op papier gezet, bedoeld als handboek voor coaches van jonge beginnende voetballertjes.

Coachend opvoeden

Auteur: H. Verhage

leidraad voor de professionele opvoeder

Het eerste deel van het boek omvat de basisprincipes van coachen. Het beschrijft de grondhouding en de vaardigheden van een coachende opvoeder. Deel twee gaat over het in praktijk brengen van een coachende opvoedingsstijl. Het bevat vier thema's: ontdekken en begrenzen, kunnen en kennen, afzetten en confronteren, loskomen en koesteren. Elk hoofdstuk bevat vier opvoedingssituaties die zich rond het thema voordoen in alle leeftijdsfasen van het kind. Het biedt de lezer inzicht in de coachende opvoedingsstijl gedurende de hele opvoedingsperiode. Coachen in de opvoeding is bestemd voor professionele opvoeders en professionals die ouders hulp bieden bij de opvoeding. Daarnaast kunnen geïnteresseerde, bewust opvoedende ouders het boek als bron gebruiken voor een meer coachende benadering van hun kind.