iDeal Bancontact Sofort KBC/CBC Belfius   Gratis verzenden (NL) DHL PostNL GDPR/AVG
Gratis verzending in Nederland. Afhalen ook mogelijk bij ons magazijn in Heerhugowaard.

Zwangerschap / baby's → pubers

Toon als           
Volgorde

Co-ouderschap

Auteur: Hooge
Samen je kinderen opvoeden na een scheiding

Als je besluit om na een scheiding samen je kinderen te blijven opvoeden, brengt dat een heleboel geregel met zich mee. Je bent nog volop bezig met het verwerken van alle emoties rond de scheiding en met het wennen aan een nieuw leven als alleenstaande, maar je ziet en spreekt je ex-partner nog veelvuldig. Want hoewel jullie liefdesrelatie voorbij is, zijn jullie druk bezig om een nieuwe relatie op te bouwen: de van co-ouders.

Edith Hooge beschrijft in Co-ouderschap hoe je na een scheiding samen op een verantwoordelijke manier voor je kinderen kunt blijven zorgen, en tegelijkertijd een nieuw eigen leven kunt opbouwen - al dan niet met een nieuwe partner.

Dagje weg in de zomer

Auteur: Labordus
Dagje weg in de zomer

Auteur: Labordus

Wat is er allemaal te doen deze zomer? Waar organiseren ze de leukste activiteiten en waar vind je de mooiste speelbossen?
In dit boek staan alle evenementen en activiteiten voor kinderen handig ingedeeld op thema's als water en zand, dieren, bos, avontuur en speuren, spelen enzovoort. Bij elk evenement worden leeftijd (peuter, kleuter of schoolkinderen), openingstijden en een prijsindicatie gegeven.
Dagje weg in de zomer is een must voor ondernemende ouders en kinderen.

Dat vind ik. Wat vind jij?

Auteur: Juul Jesper

over grenzen van volwassenen en kinderen

Kinderen hebben grenzen nodig. Maar hoe kunnen wij onze grenzen duidelijk maken zonder dat iemand daar schade van ondervindt? Hoe leren wij onze eigen grenzen kennen? En hoe veranderen wij onze eigen grenzen zodat ook kinderen er baat bij hebben?
Op deze en vele andere vragen wordt in dit boek op heldere wijze geantwoord. De schrijver nodigt u uit om uw eigen zekerheden en twijfels over de opvoeding te leren kennen.
93 blz.

De Baby Scheurkalender

Auteur: Gouwerok

Auteur: Gouwerok
alles over het eerste jaar met je kind!

De echo van mijn kind

Auteur: Wagenmakers
Ervaringen van verlies tijdens of kort na de zwangerschap

Wie tijdens de zwangerschap een kind verliest, weet dat dit verdriet doorgaans in eenzaamheid gedragen wordt. Voor de buitenwereld is het verdriet om iets wat er nooit is geweest. Voor de moeder betekent het een afscheid van haar eigen kind.

Als bekend is dat een kindje 'het niet gehaald heeft', dan weet de wereld buiten de moeder daar vaak geen raad mee. Hoe ervaren moeders deze onmacht? Hoe reageren ouders van een dochter die dit overkomt? Hoe reageert de partner, en hoe reageren vrienden?

Geestelijk genezer Harm Wagenmakers stelde dit troostboek met natuurfoto's samen speciaal voor de moeders. Hij vroeg hun om hun ervaringen op te schrijven. Hiermee kunnen andere moeders hun eigen ervaringen een plek geven, tegen alle ontkenning van het verdriet in.

De helende reis voor kinderen

Auteur: Bays
Een inspirerend en praktisch boek voor ouders en iedereen die met kinderen te maken heeft.

Brandon Bays, auteur van het succesvolle boek De helende reis gebruikt in dit boek haar opmerkelijke en inspirerende methode om kinderen te helpen. Bij Matthew (8) werd de diagnose ADD gesteld. Teruggetrokken, vijandig en onhandelbaar op school. Na drie helende reizen is hij totaal veranderd; nu is hij warm, liefdevol en een van de beste leerlingen van zijn klas. Raksha (5) had chronisch last van allergieën en van astma. Na haar helende reizen is ze vrij van alle allergieën. Emma (11) was emotioneel dichtgeklapt na de scheiding van haar ouders. De helende reis stelde haar in staat haar ouders te vergeven en het zelfbewuste en spontane kind te worden dat ze voor de scheiding was.

De helende reis voor kinderen is een inspirerend boek voor ouders en iedereen die zorg draag voor kinderen. Het biedt praktische handvatten om kinderen te helpen hun schitterende potentieel, hun innerlijke wijsheid en natuurlijke vaardigheden tot volledige bloei te brengen. Met simpele en doeltreffende technieken kunt u de kinderen helpen positiever te worden en emotionele blokkades en andere remmingen te doen verdwijnen. De kinderen zelf vertellen dat het kan, en hoe! Twee stappenplannen voor een helende reis, speciaal ontworpen voor kinderen van 5 tot 12 zijn achter in dit boek opgenomen.

De kunst van het grootouder zijn

Auteur: L. Carson

De rol van grootouders in de familie De unieke band met uw kleinkinderen Grootouder zijn in de huidige maatschappij
Of u er nu wel of niet klaar voor bent, u bent oma of opa geworden! Nu komt u in een nieuwe levensfase en stelt u zich de vraag: `Wat ga ik ervan maken?´ Vanuit haar ervaring als psychotherapeute, grootmoeder en kleindochter vertelt de auteur hoe het is om oma of opa te zijn en hoe deze bijzondere positie uw hele familie kan verrijken. Dit boek helpt u even stil te staan bij deze nieuwe uitdaging: wat zijn uw eigen verwachtingen, zorgen, vragen en taken als grootouder, wat zijn de mogelijkheden en wat bent u bereid om wel (of niet) te doen? Dit boek geeft u tevens nuttig advies bij het stellen van concrete doelen en leidt u zo tot de ziel van het grootouder zijn om het beste eruit te halen voor u en uw kleinkinderen. Ook praktische informatie komt aan bod. U vindt in het boek onder andere tips voor activiteiten die u samen met uw kleinkinderen kunt doen en leuke ideeën voor cadeautjes geschikt voor elke leeftijd. Een boek om het verschil te maken! Lillian Carson is een autoriteit op het gebied van de ontwikkeling en opvoeding van kinderen, ouderschap en grootouderschap. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring als psychotherapeute en is zelf grootmoeder van tien kleinkinderen. Haar boek werd bekroond door de Amerikaanse organisatie Parent´s Choice die boeken en andere media voor en over kinderen evalueert.

De kunst van ouderliefde

Auteur: Campbell

over het belang van een warme relatie tussen ouder en kind

Je kind laten merken dat je het liefhebt.
Er zijn nogal wat ouders die niet goed weten hoe dat moet. En toch hebben kinderen daaraan dringend behoefte.
Dr. Ross Campbell reikt ouders de helpende hand. Hij beschrijft wat voor emotionele problemen zich in gezinnen kunnen voordoen. En hij laat zien hoe belangrijk een warme en hartelijke omgang tussen ouders en kinderen is.
Gevoelens moeten tot uiting kunnen komen. Onmisbaar zijn oogcontact, lichamelijke aanraking en persoonlijke aandacht voor elk kind afzonderlijk. Campbell besteedt ook vrij uitvoerig aandacht aan het nut en onnut van straf.

Dr. Ross Campbell is psychiater en een bekend schrijver over ouder-kindrelaties. Hij is niet alleen de stichter en voormalig directeur van het Southeastern Counseling Center in Chattanooga (Tennessee), hij is ook universitair docent kindergeneeskunde en psychiatrie aan de universiteit van Tennessee. Hij en zijn vrouw Pat hebben vier volwassen kinderen.